Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MTE-info

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Izgalmas együttműködés: a hazai médiahatóság és az Európa Tanács itt, Budapesten tart jövő kedden, azaz 17-én közös konferenciát az európai médiaszabályozás kritikus kérdéseiről, amelyet az unión kívüli Norvég Alap is támogat többek között. A MédiaTanács és az…..
Lassan vége az Ingatlandepo.com/Ingatlanbazar.com ellen folytatott harcnak: a legújabb hírek szerint végre az ügyészség is vádat emelt a sok éven át nyilvánvalóan tisztességtelen szándékkal futtatott weboldal üzemeltetőivel szemben, akikkel annak idején nekünk is meggyűlt a…..
A médiatörvény előírásainak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök felkérte - más szakmai szervezetek között - az MTE-t, hogy tegyen javaslatot olyan személyre, aki az egyesület szerint alkalmas lehet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki posztjának betöltésére.…..
Az ország polgárainak közvetlen, illetve a sajtón keresztül való tájékozódási lehetőségeit egyaránt szükségtelenül korlátozó, elhibázott lépés az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 30. §-ának április…..
2012. december 11-én megrendezésre került a Kommentek a magyar interneten című konferencia az MTE, Mandiner és az NMHH közös szervezésében. A képanyag elkészüléséig íme a mandiner.hu összefoglalója a konferenciáról: Van-e anyázáshoz való jog? Puzsér, UP és Stumpf a…..
A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete, a Mandiner és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság meghív minden kedves érdeklődőt a Kommentek a magyar interneten című konferenciájára. Helyszín és időpont: 2012. december 11. (kedd) 10-14 óra, Magyar Telekom…..
A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete, a Mandiner és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság meghív minden kedves érdeklődőt a Kommentek a magyar interneten című konferenciájára. A konferencia időpontja: 2012. december 11. (kedd) 10-14 óra,…..
A kommentek (cikkekhez, blogbejegyzésekhez fűzött internetes hozzászólások) jelensége sokféle szempontból vizsgálható és vizsgálandó, ha meg akarjuk érteni működését, jelentőségét, társadalmi hatását és más jelenségekkel való viszonyát, kölcsönhatásait. A…..
Nem célravezetőek és alkotmányellenesek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium módosító javaslatai a büntetőeljárásról és az elektronikus hírközlésről szóló törvényekhez. A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete megérti és támogatja a jogalkotó szándékait,…..
A Nemzeti Adatvédelmi Hatóság a törvényesen kiróható legsúlyosabb, tízmillió forintos bírsággal büntette az Ingatlanbazar.com/Ingatlandepo.com vállalkozásokat. Az általunk is rengeteg szempont szerint kifogásolt weboldalt a Gazdasági Versenyhivatal után újabb hivatalos szerv…..
Neumann János 2012 néven, a Magyar Média Mecenatúra program részeként pályázatot dolgozott ki a Médiatanács online felületeken megjelenő közszolgálati tartalmak gyártásának támogatására. A kiírásnak köszönhetően az online felületek műsorkínálatában is jelenhetnek meg…..
A Gazdasági Versenyhivatal 2011. december 20-i döntésében erőteljes szankciókkal sújtotta az általunk is több alkalommal bírált, ingatlandepo.com címen elérhető weboldal üzemeltetőjét: a hivatal megállapította, hogy a korábban bennünket rágalmazásért, becsületsértésért…..
Jelenlegi elnökségi tagunk, előző elnökünk, Gerényi Gábor ellen még egy 2010. januárjában, a Hír TV fogyasztóvédelmi műsorában elhangzott kijelentése miatt indított magánvádas büntetőjogi eljárást az Ingatlandepo.com-ot is működtető Seychelle-szigeteki vállalkozás. A…..
Több hónapos közös előkészítő munka után aláírta a társszabályozásról szóló szerződést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a számos internetes kiadót - így az Index, illetve az Origo kiadóját, valamint a Sanoma Media Budapest Zrt.-t - tagjai közt tudó…..
Az NMHH kezdeményezésére előzetes egyeztetéseket kezdtünk az NMHH Médiatanácsával arról, hogy hogyan nézhetne ki az MTE szerepállalása a médiatörvényben foglalt társzabályozásban. Az egyeztetések célja, hogy kidolgozzunk egy mindkét fél számára megfelelő…..
Időközben a Fővárosi Bíróság másodfokon is megtárgyalta azt a rágalmazási büntetőügyet, melyet tavalyi elnökünk, Gerényi Gábor ellen indított az ingatlandepo.com-ot működtető off-shore vállalkozás. A március 10-i ülésen született végzés az elsőfokú bíróság…..
Az e-MaSa oldalán, most jelent meg...
A január 1-én életbe lépett médiatörvény előírása szerint az internetes tartalomszolgáltatók egy részének is regisztrálniuk kell a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (aki korábbi lapnyilvántartásban már szerepelt internetes oldalaknak január 31-ig, a többieknek…..
Néhány tavaly megismert eset rávilágított arra, hogy jogrendszerünk az online módon megkötött (majd később esetleg módosított) szerződések kérdését, érvényességét meglehetősen hiányosan szabályozza, a bírói gyakorlat sem alakított ki egységes megítélést, és a…..
Csütörtökön, január 6-án a III. kerületi bíróságon ítéletet hirdettek abban a magánvádas büntetőperben, amelyet Benkő úr, az általunk vitatott internetes módszereket alkalmazó ingatladepo.com és ingatlanbazar.com atyja indított egyesületünk nemrég leköszönt elnöke,…..
"Mit kezd az új médiatörvény az internetes oldalakkal?" - a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Krizsó Szilvia beszélgetett Nádori Péterrel, az MTE elnökével. A videó megtekinthető az MTV oldalán (wmv formátumban) itt, vagy (flashben) itt. ..
2010. december 15-én új elnökséget és elnököt választott a magyar internetes tartalomszolgáltatók önszabályozó szervezete, az MTE. A piac vezető szolgáltatóinak részvételével működő egyesület elnökségében tovább folytatja munkáját az eddigi elnök, Gerényi Gábor,…..