Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HunDrenus

64 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbb megint sikerült megfejteni a Játékvadászat rovat feladványát, de nincs megállás, máris itt a következő olvasó, aki régi kedvencét keresi. Ferencnek hívják, át is adom neki a szót: A játék egy platformer, melyben hóemberek voltak a főhősök. Talán négyen voltak…..
Az eheti levélcunami után ezennel hivatalosan is visszatérő rovattá nevezem ki a "régóta keresek egy játékot, mondjátok meg, melyik az, mert már nem bírok éjszakánként aludni" típusú levelek feldolgozását. A rovat neve a nem túl fantáziadús, de annál kifejezőbb…..
Ezt az SMS üzenetet kaptam nemrég egy barátnőmtől. Én nekem még mindig nem sikerült pólós embert látnom, csak úgy, ha tudta, hogy ott leszek. Szóval véletlenül még nem futottam bele pólós emberbe :( ..
HunDrenus 2012.08.15 18:02:11
a.k.a. "A szeg". A Kampós gyilkos címnél maradtam, mert sokkal röhejesebb, tekintve, hogy semmiféle kampót nem használ ..
Ahogy gyűlnek a játékok a Heti retro rovatban, úgy tudok egyre többször megspórolni hosszas eredettörténeteket. Így van ez most is, a legutóbb a rovatba beszavazott UFO-val. A játékot ugyanis az a Julian Gollop készítette, aki a Laser Squadot is, amiről pedig már volt egy posztunk…..
Sziasztok!Azért írok mert lassan elérkezik annak az ideje hogy összeüljünk.HunDrenus-sal feszegettük már egy ilyen játékmenetű LCG verseny mikéntjét de arra jutottunk hogy egyenlőre kivitelezhetetlen a játék sajátosságai miatt. Ettől függetlenül játszhatunk úgy ahogyan ezt a…..
HunDrenus 2012.02.03 09:13:43
Megpróbálok most is, és mindig arra törekedni hogy egy kis pluszt adjak ahhoz amit a többség csak a filmen látott és ismert meg, ezért a főszereplőknél nem ragozom tovább azt amit valószínűleg mindenki tud.Most lássuk a törpöket és két karaktert akik nem törpök de velük…..
HunDrenus 2012.01.24 21:45:50
@Elwe: Rendben. Hajrá, hajrá! :)
HunDrenus 2012.01.24 21:53:22
@Elwe: Persze! Szívesen olvasok ilyenekről! Nagyon jó lett ez is! ;)
Ami viszont érdekelne még törpe ügyben:
- Dáin miért Vaslábú? Honnan jött ez a név?
- Milyen "törpeállamok", királyságok vannak Középföldén?
HunDrenus 2012.01.26 14:43:12
@Elwe: Aham, világos. Köszönöm a választ! :)
Hétfőn végre sikerült beszereznem az első kiegészítő paklit a játékhoz, vagyis a The Hunt for Gollum-ot. Néhány játék és a lapok tanulmányozása után ideje megírnom róla a cikket. Csak akkor érdemes a továbbiakat elolvasni, ha már láttad a lapokat és ismered az…..
HunDrenus 2012.01.26 14:41:26
@Elwe: Hehe, no igen, hamar elfogyott. :D
Az első kiegészítőből nem nyomtak túl sokat, még nem tudták, hogy ennyire hamar el fogják vinni a készletet.
A törp tudomány kicsit lehúzott a föld alá, de most térjünk vissza a felszínre, füves mezőkre, fehér falakra.     Eowyn A "Gyűrűk Urában"  jelenik meg először. Éorl Házának szülötte. Théodwynnek, Théoden húgának és Éomundnak a lánya, húga…..
Egy újabb cikksorozat első tagja ez a bejegyzés. A küldetésekről idővel írok egy-egy cikket kitérve a történetre, lapokra, a küldetés speciális szabályaira, mire kell figyelni és egyéb érdekességekre. Az első cikkem témája az első küldetésről fog szólni (logikus, nem?),…..
HunDrenus 2012.01.11 15:30:44
@Elwe: Tudtommal ez így nem járható. A harmadik fázis során újra le kell győzni. Elég kellemetlen, mikor újra játékba kell hozni miután egyszer már kinyírtuk, de ez van... :)
HunDrenus 2012.01.11 15:39:39
@Elwe: Jaaa, értem! Persze az úgy a legjobb! ;)
HunDrenus 2012.01.21 18:21:49
@Elwe: Tudtommal ki lehet keresni ilyenkor az Ungoliantot is, nem muszáj végigpörgetni az encountert.
Íme a sorozat második tagja. A köszönjük szépen fordítást! :)Középfölde vadonjai és sötét zugai orkok, trollok, wargok és megannyi más veszélynek adnak otthont, fenyegetést nyújtva ezzel bátor hőseinknek, akik kalandra indulnak, hogy megerősítsék szülőföldjük határait,…..
Az egyik ok, amiért a Lord of The Rings: The Card Game oly sok rajongót tetszését elnyeri, és ekkora sikernek örvend az, hogy sokféle mentalitású játékosnak vonzó lehet. (Ezek a játékos „archetípusok”- Bilbó, Pippin és Boromir -, egy másik cikkben vannak kifejtve. A…..
HunDrenus 2012.01.20 17:23:08
@Athalay: puddlepuddle vállalta a fordítást, elméletileg már ma ki is lesz téve. :)
HunDrenus 2012.01.20 20:36:41
@Elwe: A második rész fordítása... bár ha továbbra is adatbázis hiba miatt nem enged megmozdulni a freemail, akkor nem tudom mikor lesz kinn... :/
Elnézést, hogy csak most kerül sor erre a kiegészítőre, de hozzám is későn érkezett meg és nem is volt alkalmam egyből kipróbálni. Nah, akkor térjünk a lényegre... A Journey to Rhosgobel a Shadows of Mirkwood sorozat harmadik tagja. Az eddigi leírásokhoz hasonlóan jöhet az…..
HunDrenus 2011.10.31 10:59:06
@ShadowGhost: Igen, az plusz pont, hogy az utolsó néhány pillanatban is elromolhat valami, a feszültség állandó. :)

Huh, az a gép nem rossz! Szívesen fogadnék egyet itthonra! :D
Mondjuk ezt nem lehet olyan egyszerű kezelni, célozni vele, mikor egy sas repked össze-vissza.. :P
Igazad van, a Wilyadoros vándorlást beleírtam. Köszi!

Én mindenféle paklival kipróbáltam. Ha már írok róla, akkor nem árt minél több mindent kipróbálnom... :D
Lore és ranged lapok nélkül esélytelen. Esetleg akkor, ha nagyon gyorsan haladnak a játékosok és gyorsan jönnek az athelasok. De ehhez rendesen szerencsés kéz kell.
Igaz, hogy a Dúnedain Cache nélkül nehezebb a küldetés, viszont amint a kezembe kerül az a lap, tuti előveszem újra ezt a küldetést. Jól ki van ez találva! :P

@puddlepuddle: Jó ötlet! Mindenképpen megoldom nemsoká! Köszi az ötletet! :)
HunDrenus 2012.01.20 10:45:59
@Elwe: Igen, Glorfindel is azonnal kikerül a játékból. Túl egyszerű lenne, ha minden körben lehetne szabadon gyógyítani. ;)
 -Nagyon remél hogy tetszeni fog ez a cikk is. Aki kicsit is szereti a "Gyűrűk Urát" az már ismeri ezeket a szereplőket és lényeket, ezért annak nehéz újat mondani ezen a téren. Viszont alapnak éreztem ezt megírni mert mindig lesznek "Újak" ebben a…..
HunDrenus 2012.01.11 15:38:38
Mielőtt a szereplőkről kezdünk el beszélni tudnunk kell hogyan alakult meg az a ”Világ” amiben vannak, uralkodnak, szövetségre lépnek és harcolnak a szabad Középföldéért.J.R.R.Tolkien teremtéstörténete igen érdekes… Minden a ”nagy semmiben”…..
HunDrenus 2012.01.10 18:56:01
A CardGameDB oldalra már fel is kerültek a legújabb kiegészítő lapjai! Aki olyan kíváncsi mint én és nem tud várni a hazai megjelenésig, az most szépen végignézheti a kártyákat. Nagyon durván spoiler veszélyes!..
HunDrenus 2012.01.10 18:54:05
@Elwe: A spoiler az a poéngyilkolás. :)
hu.wikipedia.org/wiki/Spoiler
A Fantasy Flight Games oldalára kikerült a nagy hír, amire már biztosan sokan vártatok: megérkezett az első deluxe kiegészítő, Khazad-dûm!A cikket puddlepuddle lefordította nekünk, nagyon szépen köszönjük!"Sok éve már -mondta Glóin-, hogy népünkre ráborult a nyugtalanság…..
Amennyiben kérdést szeretnél feltenni, írd le kommentben, hogy mire lennél kíváncsi és arra megpróbálunk válaszolni. Miután megvan a megfelelő válasz, a későbbiekben a bejegyzésben lehet majd elolvasni amolyan FAQ-jellegűen.Hajrá! ;) ..
HunDrenus 2011.11.22 18:06:45
@puddlepuddle: A Szellemlovasnál már kint van, a többit pedig el fogom intézni, csak jussak el odáig... :)
HunDrenus 2012.01.06 13:09:35
@Elwe: Üdv közöttünk! :)

A stangingen kihúztuk még két lapot, így lesz 2 enemy, 2 location. Ekkor minden ottani lap értékét összeszámoljátok, majd megnézitek, hogy haladtatok-e a feladattal. Csak a "pontozás" után tudtuk utazni az egyik területre, ami így aktívvá válik és nem kell beszámítani a fenyegetését.
Ha nem tudsz azonnal utazni valamilyen lap segítségével (pl. The Strider's Path), akkor még beleszámít a közös fenyegetésbe.
Remélem érthető voltam.. :)
HunDrenus 2012.01.06 13:49:40
@Elwe: Igen, ha már aktív, akkor nem számít a fenyegetése. A szörnyeknél is hasonlóképpen működik: ha már harcolsz vele, akkor nem kell számolni.
Hosszabb szünet után ismét itt vagyok. Remélem mostantól rendszeresen fogok írni ide is...Sok helyen lehet olvasni arról, hogy valaki több alapdobozzal játszik, nem csak eggyel. Ez a bejegyzés ennek az előnyeiről, illetve hátrányairól fog szólni.Az alapdobozban 226 lapot kapunk,…..
HunDrenus 2012.01.06 13:18:03
Sziasztok! :)

@Elwe: Abban van igazság, hogy az első 5-6 lap döntő lehet és hogy nem sok lapot használsz fel egy játékülés alatt. Ezzel viszont nem hinném, hogy probléma lenne, hiszen gyorsan lejátszható, nem egymás ellen játszotok (így nincs is sértődés, ha valaki jobb lapokkal kezd), valamint a rosszabb leosztás komolyabb taktikázásra sarkall, ami szerintem remek dolog. :)
Minden játék más... már egy-két kiegészítő beszerzésével is lehet teljesen új taktikára épülő paklikat építeni, a küldetések is kellőképp' változatosak, nincs egy mindent-legyőző-szuper-pakli.
Az egyedüli játékról pedig annyit, hogy én 95%-ban úgy játszom és nekem nincs különösebb bajom vele. Bááár, néhány küldetés és lap egyedül nem működik, de szerintem simán le lehet ültetni elé valakit 1-2 órára, vagy mást nem két paklival játszani egyszerre. :)
Én nem bántam meg a megvételét.
Üdv mindenkinek!Először is nagyon jó látni, hogy egyre többen járnak ide, írogatnak, beszállnak a játékba. Nagyon szépen köszönöm! :)Másodszor pedig biztosan észrevettétek, hogy az utóbbi egy hónapban nem nagyon jártam errefelé. Sajnos rengeteg dolog közbeszólt és elég…..
Bizonyára mindegyikőtök emlékszik a nagy vízi szörnyre Durin Kapuja előtt. Ahogy kitört a vízből, a csápok tekeregtek Frodóék lába alatt, el-elkapva őket, míg végül menekülni kényszerültek hőseink Mória sötét tárnáiba. Úgy tűnik a tó őre felbukkan a következő…..
Khazad-dûm orkjai jönnek! Hőseinket Mória tárnáiban szembe kell szállniuk a goblin seregekkel. Vajon lesz esélyük a túlélésre?A játék orkjaira jellemző az alacsony fenyegetési szint, valamint a közepes támadóerő. Ezen felül a képességeik árnyalják ezeket az értékeket,…..
Khazad-dûm tárnái egy eddig ismeretlen terület. Sötét termek, útvesztők, törpe romok. Vajon milyen mélyre mertek lemerészkedni az egyre fogyatkozó fáklyáitokkal? Lemertek ereszkedni a földalatti sötétségbe?A kiegészítő új elemekkel bővíti az utazást, illetve a helyszíneket.…..
HunDrenus 2011.11.29 20:58:56
@ShadowGhost: Igen, valami ilyesmi lesz, bár én úgy tudom, hogy kilenc encounter set lesz.. de lehet, tévedek. :S
Az ismertető-sorozat elérkezett a negyedik kis kiegészítőhöz, a The Hills of Emyn Muilhoz. Az eddigiekhez hasonlóan történik a bemutató, elemzés, majd végül jöhet a pontozás! A külső A megszokott minőséget kapjuk. A lapok többsége szép, a helyszínek igazi Emyn…..
HunDrenus 2011.11.29 19:54:41
@ShadowGhost: Nekem nagyon nem tetszett ez a küldetés. Túl egyhangú volt, no meg hogy tactics paklival megnyerni ennyiszer egy területes küldetést...
Még sosem jött elő az az effekt, mindig volt kinn valamilyen terület. :)
Mondtam, hogy szubjektív a vélemény! :)

Brand nem olyan vészes, de solo módban használhatatlan, kivéve a Rhosgobelben. Ott nagyon jól jön. Ez a hős olyan elmegy kategória: jó, jó, de van sokkal jobb is. :)
HunDrenus 2011.11.29 20:56:15