Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vadalmaaaaa

0 bejegyzést írt és 581 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki sokat utazik (és azért a határátkelők többsége ilyen) az tudja, hogy a repülés általában unalmas műfaj. Az ember egy csomót várakozik a repülőtéren, majd többé-kevésbé kényelmesen (kényelmetlenül) ül pár órát a gépen, hogy aztán várhassa a csomagját a…..
Vadalmaaaaa 2018.10.06 08:43:28
@Brix: ez komoly?
A barátzóna létező jelenség, bár olvastam már egy cikket Barok Esztertől, aki ezt tagadta. A témához szorosan kapcsolódik a férfi-nő barátság létezése körüli állandó polémia is. Véleményem szerint férfi-nő barátság csak abban az esetben működik, ha egyik fél sem érez semmilyen vonzódást a másik…..
Rendkívül tanulságos írás a mai, melynek szerzője egy édesanya, aki egyrészt érthető módon rendkívül büszke a lányára, aki külföldön is megállja a helyét, másrészt emögött a büszkeség mögött számomra érezhető némi fájdalom is amiatt, hogy nem lehet együtt a család. Azt nem gondolom, hogy a magyar…..
Vadalmaaaaa 2018.07.28 07:58:12
@csakszeg: ugy,hogy nem elik tul èppèsszel:)

Elkèrgesedett lelekkel,nemtorodom,penzehes ,elvhajhasz attituddel,20-25 evvel korabban meghalva,mint egy melyszegenysegben elo zsakfalu lakoja

Vagy felsobbrendusegi komplexusait tovabbfejlesztve elkepzeli,higy ra sem a termeszet,sem a tarsadalmi torvenyek nem vonatkoznak:)

Olyan is van ,aki drogba,alkoholba menekul
Vajon hány nyelvet tud egy gyerek egyidőben megtanulni? A kérdés elég sok határátkelő családban felmerül, különösen, ha vegyeskapcsolatról van szó. A két vagy több nyelv aztán fokozható még, a mai sztori esetében például rögtön négy különböző nyelvről lesz szó. De…..
Vadalmaaaaa 2018.07.22 12:49:06
@clave: csak az angol mar regen nem eleg,2-3 nyelv magas szintu ismeretere minimum szukseg van,de a soknyelvu ,multikulti orszagokban5-6 nyelvre is felmehet ez a szint

Az angol el,fog tunni a sullyesztoben,mar most latszik milyen nyelvek fogjak dominalni a teruletet,ahol eddig angol,volt az egyeduralkodo, lassan atveszik mas nyelvek a helyet ( spanyol ,azsiai nyelvek stb.)
Fuggoen attol,hogy milyen kultura dominalja majd az adott teruletet

Nezz ra a nepesedesi mutatokra az adott orszagban es latni fogod,hogy milyen nyelvekre leszerdemes iratni a gyereket
Vadalmaaaaa 2018.07.22 12:49:06
@czerka: egy tolmacs havi ketmilliot is meg tud keresni egy jogasz 200.000- et, az orvosok is csak adozatlan penzekbol keresnek milliokat havonta
A 75%-os visszaesésért a Brexitet és a terrorizmust teszik felelőssé. A krízishelyzetet főleg az egyszülős családok szenvedik meg. Mintegy 40 ezer család érintett a problémával...
Egy hete jelent meg Zoltán írása magyarországi hányattatásairól, arról, hogy (mint fogalmazott) miként „lökte ki az ország magából”. A poszt meglehetős vihart kavart, sok volt a reakció is, most jöjjön Zoltáné, aki egyben kicsit mélyebb betekintést is ad abba, mi miért történt...
10 nappal az államalapítás ünnepét követően szükségesnek tűnik számot vetni, átgondolni a kimondott szavak eredeti célját és valós hatását...
Vadalmaaaaa 2017.08.30 14:12:27
@eloi: meg kene kerdezni mas felekezetek vezetoit is errol,hogy valoban bun- e a lombik,mit gondolnakma tàrsegyhàzak vezetôi. Nem szeretnem,ha ebben a tèmàban ok hallgatnànak.

En ugy ertettem,hogy az emberi elet vedelmehez valo alapjog nem ervenyesul maradektalanul a jelenlegi szabalyozasban,ha ez igy van,akkor valtoztatni kell a szabalyozason.

az a problema,hogy kiontik az embriokat,akkor ezt kell megfeleloen szabalyozni,de ennek fenyeben nem a lombik eljaras bun,igy van? Csupan a jelenlegi szabalyozasban nem ervenyesulnek a fent emlitett alapjogok,alapevlek maradektalanul. Ez azert nagy kulonbseg lenne.

Megutotte meg a fulem az a kitetel is,hogy az orvos hatalmara bizza az uj elet fogantatasat. Na ez mar egy erkolcsi kategoria. Ilyen ertelemben lehet,hogy Ön is bûnt kovet el az onfenntartas erdekeben nap,mimt nap,hiszen az Ön tanyerjara kerulo novenyek es allatok sem termeszetes uton szaporodnak mar evtizedek ota.
Vadalmaaaaa 2017.08.31 11:03:01
@Counter: en egyre kevesbe ertem ezt a logikat,miutan az egyhaz kihordani rendelte a megeroszakolt apàcàknak( delszlav haboru) / noknek altalaban az eroszakbol szarmazo gyereket,azzal az indokkal,hogy az elet vedelme prioritast elvez,tokeletesen ignoralva azt a tenyt,hogy egy masik eletet ,az anyaet ugyanis meg ezzel parhuzamosan totalisan tonkretesz,feldolgozhatatlan traumava teve az anyasagot embertelen modon ADDIG egy olyan eljarast,amely a szeplotelen fogantatashoz igen hasonlatos,miutan nincs benne szexualis elem a no szamara , üldöz a vegletekig,csak azert ,mert egy bakteriummentes hideg helyen tortenik
A lombikbébiprogram körüli vitában számos írás született, számos vélemény látott napvilágot. Érvek és ellenérvek, igazság itt, igazság ott. Nehéz kérdés, valós polémia. De van egy kis hiányérzetem. Mintha a legfontosabbról nem esne szó...
Vadalmaaaaa 2017.08.30 14:12:17
@Sluck Ödön: ilyen tudomanyos cikkekbol,mint ez is,amit belinkelek:
academic.oup.com/humrep/article/20/2/328/603230/Assisted-reproductive-technologies-and-the-risk-of

Neki szerencseje volt. finomhangolni kell a szabalyozast,erdemes lenne a nèmet jogból atemelni bizonyos reszeket,annakmèrdekeben,hogy ne csak a szerencsèn muljon,hanem az up to date hazai jogi kornyezeten is.
A győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke reagált a közbeszédben kialakult vitára. Szerinte tudatlanság áll a lombikbébiprogram hátterében, és a tudatlanság mértékétől függ, hogy az mekkora bűn...
Az amerikai bevándorlás eddig sem volt nagyon könnyű menet (sokan hosszan tudnának mesélni erről, volt már itt, a blogon is, aki meg is tette), ám ha a kongresszuson átmegy Donald Trump amerikai elnök új javaslata, akkor az eddigi rendszer elég jelentősen megváltozhat. Miután a téma érdekes, én…..
Határátkelő Ki mennyit ér? 2017.07.26 06:30:00
A címben megfogalmazott kérdés mindig is foglalkoztatta az embereket (Magyarországon az elmúlt évben egy kiszólás miatt kapott ráadásul kis mellékzöngét is), és ezen töprengett el mai posztjában Digger is. Vajon aki kijön külföldre, annak mi a kötelező elérés? Munka, lakás,…..
Olaszországot szerintem nagyon nehéz nem szeretni (főleg ha nem kell ügyeket intézni, teszem hozzá gyorsan), és a mai posztból úgy tűnik, annak szerzője, Bumber is így van vele (ha valakinek esetleg ismerősen cseng a név, az nem véletlen, tavaly több posztot is írt az Egyesült Államokról). Érdekes…..
Az egészség, mint érték már a legrégebbi emberi közösségek tagjai körében is megfogalmazódott. Egy ilyen cikk elolvasása során elgondolkodik az ember azon, hogy jutott el a magyar egészségügy idáig, függetlenül attól, hogy nem ismerjük a cikkben szereplő történet minden részletét. Nem véletlen, hogy…..
Juli és családja egy éve költöztek Németországba, miután elegük lett abból, amit Magyarországon napi szinten átéltek. Az egy év már éppen elegendő idő ahhoz, hogy az első tapasztalatokat összefoglalja, még ha csak röviden, címszavakban is. A nekem írt levélben úgy…..
Határátkelő Szex a sivatagban 2017.07.15 06:30:00
Dubai a világcsúcsok városa, ami nem véletlen, hiszen rengeteg pénz forog az emírségben, amely eddig úgy tűnik, meglehetősen jól sáfárkodik a dollármilliárdokkal. De hogyan néz ki mindez közelről? A választ Gábor adja meg, aki Libanon, Jordánia, Kazahsztán, és Egyiptom után most Dubaiba kalauzol el…..
Vadalmaaaaa 2017.07.16 09:54:02
@Marques: igen,tele vannak a nyugati egyetemek ottani diakokkal,tenyleg fizetik nekik az egyetemet, talalkoztam egy - ket ilyennel, büszkèn mesèlte,hogy Dubaiban egy könyvet sem olvasott mèg el soha eleteben,ott ok nem szoktak ilyet:), egy kis matek,nyelvek es mehet:)
Nyugati egyetemek meg felveszik oket,mert penzbol el mindenki,nekik meg van most per pillanat
Vadalmaaaaa 2017.07.16 18:49:48
@Marques: ha lenne agya az emirnek,akkor napenergiaba fektetne,de nincs ezert inkabb sipalya epult a sivatagban,palma alaku sziget a tengerben ( ami sullyed amugy,nem veletlen nem formalt a termeszet palma alaku szigetet )meg ehhez hasonlo okos dolgok,dubai jo peldaja annak mi tortenik,ha hulyek kezebe hirtelen sok penz kerul
Katar a legkevésbé sem vicces és irigyelt hely azóta, hogy június vége felé Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein gyakorlatilag teljesen elszigetelték, kereskedelmi és diplomáciai blokád alá vették, és egy 13 követelésből álló listát adtak át neki.…..
Vadalmaaaaa 2017.07.07 08:30:42
Vadalmaaaaa 2017.07.07 08:31:19
@Demi78: mit keres az amerikai kormany a k.k- en?
Penzt.:)
Senki nem marad a helyen,meg az arabok se, miutan a leggyorsabb utemben ok fegyverkeznek,szerinted azert,hogy a helyukon maradjanak? Naluk se viz,se vegetacio,olaj még van,elindultak....
Mindig nagyon szeretem, amikor szokatlan, Európából nézve egzotikus helyekről érkeznek írások. (Mert magyarok ugye mindenhol vannak, hogy kinyissam kicsit a közhelyszótárt.) Szóval ezért is örültem különösen Radha levelének, különösen, amikor kiderült, hogy szívesen írna…..
Vadalmaaaaa 2017.06.26 21:12:06
Vadalmaaaaa 2017.06.30 17:50:42
@gabors: ? Ki a fenet erdekelnek az aranyok szerinted? Ha az indusok fenyes nappal megb...àk es megolik anyad es a feleseged a nyilt szinen a csaladja jelenleteben egy buszon,ahol senki nem mer segiteni erdekelnek fognak aranyok? Megtortent eset.miert nem megy el egy ilyen csaladhoz es beszelsz nekik az aranyokrol?:)
Másfél hete jelent meg Péterék történetének első része, melyben arról volt szó, hogy 5 év külföldi élet után miért és hogyan költöztek vissza Magyarországra, hogy aztán kiderüljön: Magyarországon munkát találni, élhető fizetést keresni, lehetetlen küldetés. Itt vesszük ma fel a történet fonalát. Te…..
Megindult az alkudozás az Egyesült Királyság és az Európai Unió között a Brexitről. Mindenki megnyugtatására: eszem ágában sincs minden fordulatát figyelemmel követni itt, a blogon, azonban az első lépés már csak azért is megérdemel némi figyelmet, mert nagyjából megmutatja,…..
Mennyire változtat meg minket a határátkelés? Mennyire látjuk másként a világot, és benne magunkat? Mennyire változnak meg a szokásaink, hogy alakít a környezet? Végül ezekre a kérdésekre fut ki Tamás az elektromos autók felől induló norvégiai posztja...
Vadalmaaaaa 2017.06.27 14:54:54
@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: milyen jo meggondolasaid vannak.teny,hogy az akku,ulatorproblema minden autot erint. Egy kerdes marad,a meglevo autoparkba milyen uzemanyagot lehet fejleszteni,hogy a kibocsatas zold legyen a bezin helyett? A benzinesek alkohollal eldocognek allitolag.meg nem probaltam,de nyilvan olcsobb megoldas kell. Ha sikerulne ilyen uzemanyagot fejleszteni,az a mg- i orszagok felllenditesehez vezetne. Megiscsak tarthatatlan,hogy az ioari orszagok fokozatosan adagoljak a technologiat csupan azert,hogy piaci vezeto szerepuket,joletuket megorizzek es kozben vackokkal telepakoljak a foldet,ahol mar a balna gyomraban is autoalkatreszek vannak
Sok mindenen lehet eszméletlen nagyokat vitatkozni, de az ételek, a gasztronómia ezen belül is kiemelt helyet foglal. Ki mit eszik, miért azt eszi, miért nem máshogyan eszi, és egyáltalán, a káposztás cvekedli borssal vagy cukorral jobb? A címben tehát a hangsúly ezúttal az „egy” szón, van ez az egy…..
Azt gondolom, Péterék története egyre több határátkelőnek lesz ismerős, hiszen mintha egyre többen lennének, akik az első külföldön töltött évek után hazaköltöznek Magyarországra, azt gondolva, minden szép és jó lesz. Csak hát… Te is hazaköltöztél? Hogyan élted meg? Maradsz, vagy visszamennél…..
A kérdés nem csak Magyarországon, és általában a kelet-európai régióban aktuális, és akkor most nagyvonalúan tekintsünk el a Gyere haza, fiatal program látványos (és az első pillanattól megjósolható) kudarcától. Menjünk Európa másik felébe, Spanyolországba, ahol szintén…..