Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miami press

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A helyzet egyre aggasztóbb. Azt gondolom, Orbán Viktor eldöntötte, hogy ha kell, hatalmát erőszak árán is megtartja. Ha mégis olyan leváltós hangulat alakulna ki, amely megállíthatatlanná tenné a váltást, a következő kormány is megkapná a törvénytelen ellenállást, csak még…..
miami press 2013.02.17 15:22:11
Képzeljük al a lehetetlent: Orbán vereséget szenved 2014-ben. "Lehetetlen" Orbán számára, mint ahogy lehetetlen volt 2002-ben, 2006-an is. "A haza nem lehet ellenzékben!2.0" mottója alatt hasonló politikát folytat, mint folytatott az "elmúttnyócévben" is: 24órás, egészpályás támadás, gáncs, puccs, az ellenség leamortizálása, míg csak vissza nem kerül a hatalomba,- bármi legyen is annak ára.
Legkésőbb 2002 óta nem normális politika zajlik az orszában. Polgárháború. Hideg polgárháború. Függetlenül a választások kimenetelétől, 2014-ben folytatódni fog ez a polgárháború. Kérdés csak, hogy ki, melyik oldalon, ki a hatalom oldalán, ki az ellenzék oldalán. Ha Orbán hatalmon marad, akkor folytatja teljhatalmának kiépítését (a végsőkig, mikoris már ellenséget csupán a saját soraiban talál), ha alul marad, akkor pedig az "elmúttnyócév + az elmúttnégyév" csupán izelítő volt a haditechnika tárházából.
Magyarul: míg Orbán (és kis csapata) az országban él és mozog, itt normális egymásmellett élés elképzelhetetlen.
Nem véletlen: Valamikor, hajdanában, az ilyen küldetéstudatos trónkövetelő orbánféléknek, meg a hasonszőrű banditáknak kinyomták a szemét, fülét kiöntötték ólommal, kezét, heréit levágták, hogy eszébe se jusson, meg alkalma se legyen még egyszer a hatalom közelébe kerülni. Ha kerülne, akkor pedig alkalmatlan az uralkodásra. Oroszországban egyszerűen Szibériába száműzték őket, Magyarországon Bizáncba, vagy Gácsba.
Ma Azerbajdzsán jön számításba (mitán kinyomták a szemét, kiöntötték a fülét, ezét, heréit levágták). Vagy Örményország.
Kemény szavak, de ez is a "hogyan tovább 2014-ben?" témakörébe tartozik.
miami press 2013.02.17 15:33:56
@esefe: Mondom, hogy a polgárháború már itt van.
A FISZ az alábbi nyilatkozatot adta ki az államilag finanszírozott felsőoktatási keretszámok tervezett radikális csökkentése miatt:   A FIATAL ÍRÓK SZÖVETSÉGÉNEK NYILATKOZATA   A FELSŐOKTATÁS ÁTALAKÍTÁSA KAPCSÁN, A MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM…..
miami press 2012.12.17 21:58:23
miami press 2012.12.17 22:25:48
miami press 2012.12.18 00:01:31
@P.mester: Azt hiszem, ha ez a párt túléli ezt a saját forgószéllel bélelt ámokfutást és Orbánt, jól teszi, ha nevet vált: egyrészt rég nem "fiatal demokraták" már, másrészt ezzel a névvel semmi esélyük újra talpra állni. Ez a név szitokszó lesz ebben az országban.
Egy hozzám érkezett helyreigazítási kérelem folytán pénteki Carnivore című posztomat teljes egészében eltávolítottam, így az a továbbiakban nem lesz elérhető...
miami press 2012.12.05 23:54:51
CARNIVORE 2.0
Húsevőkről, ragadozókról, s letiltott cikkekről

Preambulum

a.
Nem minden húsevő (carnivore) ragadozó és nem minden ragadozó (carnivora) húsevő.

Az ártatlan klorofil lepel is takarhat húsfaló lényt. A ragadozónak tartott medve viszont többet jár a málnásba, mint a húsboltba.

A köz javának hajszolása méltányos cselekedet. Már-már gigászi, már-már keresztényi. Már-már megszállott. De: még emberi. Azaz még gyarló. Mert gyarló az ember.

A méltányos tett zöld leple alatt is lapulhat egyéni érdek. Egyéni érdek az egyéni haszon is. Hisz gyarló az emberi lény.

b.
Carnivore a megfelelő evolúciós folyamat harmadik fokán álló FBI-projekt, amely az interneten futó adatforgalom ellenőrzésére, annak szűrésére, valamint az így megszerzett adatok megfelelő helyre juttatására szolgál. A kis-növényhatározó „DCS1000“ néven ismeri.

Kedves P. Mester, kedves Hozzászólók, kedvetlen Érintettek!
(avagy: Akinek nem inge, ne vegye magára! Akinek inge, az meg szégyellje el magát! Mert más is tudja, kinek inge az.)

A blog üzemeltetőjétől helyreigazítást követelnek, mert…
Ki tudja, mivel fenyegetik, mert…
Nem vitatkoznak, mert azt rangon alulinak érzik. Esetleg félnek, hogy kevés az érvük. Vagy, mert félnek, hogy még több adat lát napvilágot. Kellemetlen. Belátom.

Kellemetlen, amikor a nemzeti érzést megkérdőjelezik, mert azt nem a kirakatban hordozzuk, nem csinálunk belőle politikát, és főleg nem üzletet. Mint az ingesek.

Kellemetlen, amikor az ember hitét megkérdőjelezik, mert azt nem kirakatba rakja és nem csinál belőle politikát, és főleg nem üzletet. Mint az ingesek.

Tessék mondani, az ing is forgatható?

Tessék mondani, mi a történelem?
S tessék mondani ki írja azt?

Kellemetlen.

Kellemetlen, hogy P. Mester összegereblyézi a tényeket, amiket mindenki tud, s papírra is veti őket. Kellemetlen, hogy P. Mestert lehet fenyegetni, s helyreigazításra kötelezni is lehet. Kellemetlenebb azonban, hogy az összes tudóját e dolgoknak nem lehet be- s kitiltani, s felejtésre kényszeríteni sem lehet. Mert P. Mester semmi újat nem tárt a nyilvánosság elé, csak ami közszájon forog, s amit mindenki tud. Mondhatni: közérdekű adat. Csak ki nem mond nyíltan senki.

Így tessék végigmenni a városon. Mosolyogni, s öntelten magunkkal is elhitetni, hogy igen, csakis általunk virágzik e város. Az a kevés, amit kapunk, amiért keményen megdolgoztunk, jogos jussunk S eközben nem mostuk össze a politikai szerepeket a vállalkozói szerepekkel. Hiszen erre készültünk szívünkben évtizedek óta. Tudjuk melyik meddig tart, s hol kezdődik a másik. Hol húzódnak a határok. Amiket mi soha... (De bezzeg a másik, az impotens, pofátlan politikai ellenség! Őket viszont fifikásan leamortizáltuk. Amúgy is miénk az igazság exkluzivitása. Ők meg örüljenek, hogy egyáltalán...).

Mert a politikai funkció s a gazdasági előny összeférhetetlen. S erkölcstelen.
Ámbár minden falunak van saját Közgépe s Simicskája.

Különben is kétharmad!
S egészpályás letámadás. Egérlyukat sem hagyunk az ellenfélnek. Mert csak mi tudjuk, mi jó a magyar embernek. Országnév, gazdaság, könyv, alkotmány, film, színház, muzsika...
S különben is, holnapra megforgatjuk az egész világot.
Holnapra. A világot.

Hát higgyétek!
A fényes szelek is hitték.

A kétharmad a parlamenti aritmetika alapján kétharmad. Nem a szavazatok száma alapján. S nem a nemzeti szeretet elve (jé, új szó: NESZE) tett benneteket oda.

A nem rátok szavazó viszont csak ellenfél és nem ellenség, s főleg nem hülye. S van belőlük is elég. Sőt, egyre több.

S mind látja, hallja:
Kilóg a lóláb, s klorofil takaró alatt serceg a pecsenye.

Ha végigmész a városon, sokan tudják Rólad, hogy hiába az elhivatott mosoly: carnivore vagy.
minden kapuvár Legénykedés 2.0 2012.10.22 21:24:42
Kritikai kommentet kaptam, lájf!   A Legénykedés című poszthoz érkezett a hozzászólás, mely ide kattintva olvasható, nem palizálom ide. Köszönet érte. Ha nem gáz, kedves VZsu, külön posztban válaszolnék, pontosabban reagálnék, mert utalásaim jelzése érdekében…..
Magas rangú vendéget fogadott tegnap Kapuvár dolgozó népe, Lezsák Sándort, népi demokratikus országgyűlésünk alelnökét. Az elmúlt rendszer kizsákmányoló politikáját eltörlő forradalmunk e ragyogó hősét, aki újult erővel építi a demokratikus centralizmust, a nép…..
"Térdre, imára, csuhások" (Orbán Viktor, 1991)   "Elutasítjuk a világnézetileg elkötelezett államot, az egyházi és állami jelképek összemosódását, az egyházak pártpolitikai manipulálását, a kereszténység ideológiai fegyverként való használatát" Fidesz…..
 Megfiatalodik az MSZP kapuvári szervezete.            Bevetted? Viccországhoz vicc-ráncfelvarrás dukál.            A Kisalföld Online legalábbis ma arról számolt be, hogy a…..
Orwelliában a pállgium az nem pállgium, mert a pállgium olyan nem pállgium, amelyben a pállgium az nem pállgium az nem. Erre a szar emberre egy szót is pazarolni sok, de azért az indoklás veri a lécet: "A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot…..
minden kapuvár Mit fognak mondani? 2012.03.14 15:00:00
 Holnap lesz március 15-e – hogy ezzel a roppant elmés megállapítással indítsak. Mit fognak mondani a fidesziták holnap? És mit fognap hallgatni a viktoriánus vallás fundamentalista hívei, amikor transzba esve vonaglanak a Kossuth téren, megtapsolva bármit és annak az…..
miami press 2012.03.15 20:25:07
@oszkár írja: Kedves Oszkár! Kb. fél órája én is igy fejeztem be egy gondolatmenetet: Na, jól van, lehiggadtam. Mert egész nap pörögtem, pörgetett a baromságok pergőtűze. De lehet, hogy nem is kéne lehiggadnunk. Lehet, hogy nem is szabadna lehiggadnunk. Lehet, hogy nem kéne letennünk a tollat, letenni a technikát, hanem folyamatosan kellene magas hőfokon felhivni azok figyelmét is a visszásságokra, akik nem pörögnek, vagy csak alig-alig. Mert: vagy nem akarnak, vagy nem tudnak. Mert: ez vagy jó nekik, vagy már belefáradtak. Mert: a megélhetés gondja agyonnyomja őket, vagy mert.....
De nem is biztos, hogy csak az anyagiak miatt kellene pörögnünk. Hanem amiatt, hogy rekordidő alatt az országot totális ellenőrzés alá vonták, miközben a szabadság soha nem látott fokáról szónokol a vezér, miközben lassan egy évtizede legalább 2 részre szakadt (szakittatott) az ország, a vezér soha nem látott nemzeti egységről szónokol rekedten, miközben a fenti anyagi okok miatt rettegünk, a vezér soha nem látott anyagi emelkedésről hablatyol, miközben szarban van a ország külpolitikai helyzete, a vezér soha nem látott eséylről és győzelemről beszél. Még talán ez sem lenne baj. Mert egy személyiség- és idegbajos, küldetéstudatos beteg ember azt beszél, amit akar. Eszéhez kell érteni. A baj ott kezdődik, hogy még mindig százezrek vonaglanak szavaira, csókolják kezét, törölgetik könnyeiket, hatódnak meg együvé tartozásuk gondolatától is. A viktor megdögölhet. De mi lesz ezzel a viktoriánus szellemmel? Mi lesz ezzel az országgal? mikor tér észhez, és mikor indul el valóban az együttgondolkodás útján? És mikor lesz hajlandó elviselni, hogy azok is, kik nem pont úgy gondolkodnak a világról, országról, nemzetről, szintén a nemzet részei. És nem csak azok, akik ellenzékben (most éppen kormányon) vannak.
minden kapuvár Hídemberek 2011.12.19 11:29:00
 Ha már a fővárosi Igazi Polgármester milliók együttes óhajára Moszkva városát átkeresztelte Széll Kálmánnak, a Lágymányosi hidat pedig Rákóczinak, az up-to-down struktúrában épülő Nemzeti Együttműködés Rendszerének keretében az el-, át-, össze-, vissza- és…..
miami press 2012.03.03 07:20:56
@Ikvafalvy:
Kedves Ikvafalvy!
Nekem kb. ugyanannyiba kerül a mondatot leirni, mint Neked: "Irjál bármiről, csak ne politizálj! Neked az nem megy."
Igy azonban nem jutunk ötről a hatra. Mondd el továbbra is a véleményedet, ha van, aztán mások is elmondják a véleméyüket, ha van. Lesz, amiben egyetértünk, lesz, amiben nem. Felénk - az igazi Kapuváron - ez igy működik.
miami press 2012.03.03 07:29:37
@miami press: Mert engem meg ez amlékeztet a kommunizmusra (ú.n.kádári doktrina): Vonulj ki a politikából, azt hagyd meg nekünk, cserében a magánéletben azt csinálsz, amit akarsz (kis megszoritásokkal). "disappointed" vagyok.
miami press 2012.03.03 08:19:36
@Ikvafalvy: És jóvoltodból most már azt is tudjuk, hogy Kapuváron kivül is laknak qurva okos igazi kapuváriak. Üdv.:) Részemről a téma lezárva.
minden kapuvár Két képaláírás 2012.03.01 12:54:00
Első képaláírás: A kommunizmus áldozataira emlékeztek Kapuváron. Második képaláírás: A Fidesz a parlamentben leszavazta a kommunista állambiztonság ügynöklistáinak nyilvánosságra hozataláról szóló Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről című ellenzéki…..
A minapában (na jó, egy kicsinyég korábban) került a kezem ügyébe a Soproni Szemle  2010. évi utolsó száma. Ebben a kapuvári muzeológus és etnográfus, Csiszár Attila tollából egy rövid tanulmány olvasható a kapuvári plébániatemplom kertjében felállított Ecce Homo…..
miami press 2012.03.01 06:59:19
@Ikvafalvy: VValóban nnem az ELtén vvégeztem. LLatinul nem annyira, mmagyarul azonban még ccsak-ccsak...
  Kapuváron is betonoznak.             A beton erős anyag, érdemes hát kihasználni előnyeit. Hol kilenc évre betonoznak, hol kétharmados betonnal, hol meg salátatörvénybe elbújtatott hipertextuális törvénykezéssel. Jorge Luis Borges írhatna most már egy másik…..
minden kapuvár Legénykedés 2012.02.08 17:34:00
 Olvasom, hogy a Kapuvári Legénycéh február 4-én legényavató bulájt tartott. A kommunikáció szerint hagyományőrzésről van szó, de számomra ez a szóösszetétel nem gyengén tűnik ellentmondásosnak. Bár a hagyományőrzést gyakran a kulturális formák változatlan…..
miami press 2012.02.15 17:57:24
@MA: Kedves MA, engedd meg, hogy reagáljak, habár nem nekem céloztad a megjegyzésedet!
Nem azzal van a gond, hogy ki mit játszik, kinek mi tetszik, barokk, rokokó, romantikus, folklór, stb. De filharmónikusoktól még nem hallottam, hogy (barokk) hagyományt ápolnak. Barokk zenét játszanak. Pont. Ha éppen azt játszanak. Nem keltik annak illúzióját sem, hogy ezzel ők barokk kori hagyományokat ápolnak. Ezért emlitette a kollega fentebb, hogy a táncházmozgalom ezért (volt) szimpatikus, mert nem játszott el valamit, nem keltett illúziót. A (városi) fiatalok, fiatalok maradtak, koruk, társadalmuk gyermekei,akik éppen erre a zenére érezték jól magukat és egymást. Ez izlés, beállitódás kérdése és végeredményben mindenkinek szive joga. Azzal sincs baj, ha alkalomadtán a szinpadon jelenik meg a folklór. Nekem is tetszik. Csak nevezzük annak, ami: előadás, hobbi, örökség, értékmentés, stb. Igen, egyfajta illúzió. Mert a társadalmi háttér, ami létrehozta, amiben ÉLt, már nem létezik. Attól még kell, attól még szép, attól még érték. Annál is inkább, mert a mi örökségönk, amit tarthatunk a szekrényben, jól becsomagolva, vagy kirakhatunk a kirakatba, mindenki épülésére és vigadalmára. Csak azzal nem áltathatjuk magunkat, hogy "élő hagyomány". Egy olyat mindig nekünk kell megteremtenünk, magunknak, akár az örökségönk elemeinek felhasználásával is. Ez a sorsunk. Ez a mi sorsunk. Az itt és most.
miami press 2012.02.23 20:48:58
@csitei: Érdekes vitának nézünk elébe. Társadalomról, közösségről, közösségi szerepvállalásról, hagyományról, ítéletről, ítélkezésről, nemítélkezésről. Érdeklődéssel várjuk. (Bár, ha P. mestert magadhoz berendeled, akkor mi - a nyilvánosság - vajmi keveset fogunk ebből élvezni. Hmm. Valahogy nem elegáns.)
Csíkos káposzta Első hallásra meglehetősen bizarr párosítás, másodikra még inkább. Hja, de mit lehet tenni, ember lánya abból főz, amilye van. Valaki virslit hitlerszalonnával, más mákos teketóriát tonhallal, a japán a polipcsuszára esküszik, nekünk marad a hardcore…..
miami press 2012.02.12 16:01:20
@Lájzerok: 1. Ja. 2. Te se sürünn. 3. Mink meg csak hébe-hóba. 4. De azér.
miami press 2012.02.12 16:40:51
@Lájzerok: Hallgatlak.
 Volt egyszer egy szerencsétlen kapuvári özvegyasszony, akit Szarka Vendelnének hívtak. Ez a szép történet Szarka Vendelnéről szól, aki, amikor a kalendáriom az 1893. esztendő július 17. napjához ért, esti magányában lefekvéshez…..
miami press 2012.01.24 21:22:15
@P.mester: Azt sejtettem, hogy nem Te találtad ki, de éppen ezért várom a OV-sztorit is. Fröccs helyett meg kiegyezhetünk egy nagydoktoriban. Mert palgizálni csak rendesen és szépen. Hamár. Vagy igy.
miami press 2012.01.24 22:06:21
  Na, lezajlott Szeretett Vezérünkért a békemenetnek titulált love parade. Őszintén szólva nem tapadtam rá percről percre az eseményekre, mert egy másik izgalmasat néztem, nevezetesen azt, hogy a kézi Eb-n hogyan hozzák fel a már veszettnek tűnő meccset a lengyelek a svédek…..
miami press 2012.01.22 22:10:27
@oszkár írja: Milyen független országot, kitől, mitől független országot akarnak? Melyik ország független és kitől? Togo független, vagy Pápua-Újginea. De ebben sem vagyok biztos. Függetlenséget nem lehet megenni, nem lehet vele üzletelni. Minden másban pedig egymásra vagyunk utalva, kisebb-nagyobb mértékben. Kinek ez van, kinem meg erre van szüksége (pénz, árú, munkaerő, segitség, know how,...) Mint a mi saját mikrokozmoszunkban. IT-nyelven: be vagyunk ágyazva. A meghirdetett "függetlenség" jól hangzik. Azoknak akik elhszik, vagy el akarják hinni. Akik ezt viszont hirdetik, nem ebben hisznek, vagy legalábbis nem igy képzelik. Ebben biztos vagyok.
 A KNHBK, vagyis a Kapuvári Nagyon Helytörténészek Baráti Körének sokéves kutatásai alapján feltételezhető, hogy Attila, hun király 449-ben megfordult Kapuváron. Egy Kapuváron talált, de mára már rejtélyes módon elveszett régészeti lelet erre enged következtetni. A hunok…..
minden kapuvár Zsíremberek 2012.01.06 11:45:00
  Tekintettel arra, hogy az önkormányzati jegyzőkönyvek csak jókora késéssel szoktak felkerülni a város honlapjára, most figyeltem fel rá, hogy a Kóczán Zoltán híd elnevezése a gazdasági bizottság 2011. október 26-án tartott ülésén került szóba. A Kisalföld csak több…..
Miközben a Szalay Annamáriával és a Nádasdy fedőnéven futó Böröcz István ügynökkel lebutított MTVA/NHH kordonnal kerítette körbe a hírhamisító-gyár ellen éhségsztrájkolókat, Ivanics kussol. Pedig milyen szép is volt az, amikor a Kedves Vezető mellett bontogathatta a…..
 A zavaros koncepciónak és az ergya kivitelelezésnek a csimborasszójára sikerült felhágnia annak az '56-os emlékműnek, amelyet a Katolikus Iskola előtt állítottak fel.            Az elmúttnyócév alatt Kapuváron újonnan…..
miami press 2011.12.10 11:31:19
@P.mester: Minden vonást, minden alkotóelemet meg lehet magyarázni. Mert mindennek van jelentése, - ha akarjuk. Csak a kép nem áll össze. A kevesebb mindig több. Az egyes alkotásban is, meg az alkotások számában is. Ezt nevezik inflációnak. Elfoglalhatok minden helyet (mielőtt a "másik" foglalja el, de ezáltal én magam értéktelenitem el az alkotásokat. Az egyes műalkotás esetében: minél több benne a szimbólum, annál kevesebbet jelent. Művésze válogatja. Meg megrendelője. 15 éve mondom, hogy baj lesz, ha egyszer megint rendszert váltunk: hova a sok szoborral, emlékművel. A szoborpark már tele van. Az "átkosban" 40 év alatt nem gyártottak ennyi szobrot, mint az elmúlt 20 évben. És még hol a vég? A nagyság mindig a szerénységben, a visszafogottságban ismerszik meg. Hát most nem ennek van itt az ideje.