Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Genealogus

23 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország Magyarországi anyakönyvek (1895-1980) (ugyanitt felvidéki és több magyar helység, európai és más kontinensek anyakönyvei is)  Magyarország (és néhány elcsatolt rész) indexelt római kat. anyakönyvei (1895-ig) Magyarország (és néhány elcsatolt terület) indexelt református…..
Genealogus 2017.11.12 18:21:44
@anonymus1: javaslom előfizetni a győri egyházmegyei levéltár honlapján az e-kutatásra, már amennyiben Győrt szeretné kutatni, ott teljesebb anyag van fent, mint a familysearch-ön.
Genealogus 2018.02.18 08:01:08
@csorbakriszta: a familysearch fent belinkelt adatbázisában javaslom keresésre.
Genealogus 2020.04.15 17:29:04
@András Gachályi: Kedves András! Kérem keressen meg a csaladfa2@gmail.com elérhetőségen.
Genealogus 2018.02.18 07:53:22
@katikorosi: elképzelhetőnek tartom, hogy ezen a gyászejelentésen az ő felesége szerepel, ez a Gerber Nándor 1943 előtt hunyt el, valószínűleg Óbecsén.
dspace.oszk.hu/handle/123456789/258510#
Az óbecsei 1943 előtti halotti anyakönyveket kell végiglapozni.Érdeklődjön az országos levéltrban, vagy a kalocsai egyházmegyei levéltárnál (ez utóbbi online is elérhetővé tette az anyakönyveket, talán óbecse is fent van).
GyászjelentésekGazdacímtárTelepüléstörténetek Magyar családtörténeti adattár (családfák)Magyar nemes családokErdélyi Múzeum-Egyesület adattáraGazdacímtár 1897Régi várak rekonstrukciói  ..
Genealogus 2017.02.13 20:20:43
@Eva Nanasi Kiss: a Kalocsai Egyházmegyei Levéltár honlapján tud regisztrálni az E-kutatás szolgáltatásra (3 hónapra 5000 Ft) ennek keretében a Bécs megyei (beleértve Kecskemétet) anyakönyveit tudja lapozgatni, és bár fejből nem tudom pontosan, de egészen biztos, hogy 1914 utáni anyakönyvek is vannak fent. De mielőtt regisztrál, azért érdeklődjön tőlük.
Magyarországi népszámlálások és mikrocenzusok 1784–1996 A magyarországi történeti népszámlálások kiadványainak összesen 128 ezer oldala szabadon hozzáférhető a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár oldalán. ..
MAFOT Klösz, az emberbarát 2013.07.04 00:01:00
  "Csak találgathatjuk, hogy mennyi kiváló városfénykép veszett el mára azok közül, melyek a 19. század végén, a fotográfia és Budapest első fénykorában készültek. Tekintélyes mennyiség, annyi biztos. De akárhány maradt is volna meg, akkor is hiányos lenne a képi…..
Az Egri csillagok című film stábja hónapokon keresztül kereste azt a vidéket, amely közel fekszik a fővároshoz, s amelynek természeti adottságai hasonlítanak azokhoz, amelyekkel Eger rendelkezik. Először Nadap bizonyult a legideálisabb választásnak, de mivel az akkori honvédelmi…..
Genealogus 2013.06.01 16:44:31
@OkoskaTo:rp: Nem rég voltunk Egerben, és a kazamaták idős idegenvezetője ugyanaz lehetett mint nálatok, rendkívül élvezetes, érdekfeszítő stílusban ismertette a részleteket. Azóta sem tudtam kideríteni, hogy hívták az idegenvezetőt, de látszólag a témában kevés hozzá hasonló profi szakértő van.
Jó volt.
  Saját fotógyűjteményem (kérem, ha eladó régi fényképei akadnak ne habozzon engem megkeresni az oldalon látható elérhetőségen!) Fortepan fényképgyűjtemény (1900-1990)  Vintage városképek (csempe webshop) Vintage fotógyűjtemény (ggaabboo gyűjteménye) Vintage fotógyűjtemény (Elinor…..
Genealogus 2013.06.01 12:24:51
@kzoltang1: Természetesen, mindegyik kép alá oda van írva, hogy kit ábrázol. A gyűjteményemben stereplő Medveczkyek szoros rokonságban állnak egymással.(Medveczky Árpád, neje Pindter Roza, gyermekeik Zsigmond és Gizella, Pindter Róza testvére, Pindter Fanny, róluk ötükről van fotóm)
A genealógia (görög γενεά "származás" és λόγος "tudomány, tan" szavakból) a Révai nagy lexikona szerint:"Genealógia (gör.) a. m. származástan. általános jelentősége szerint valaminek leszármazását…..
Genealogus 2012.10.23 00:02:11
@aviktoria: most éppen karbantartják az oldalt, hamarosan elérhető lesz
Holnap este kezdődik a Légirégészeti Kutatócsoport (AARG - Aerial Archaeology Research Group) soron következő nemzetközi konferenciája. Idén Budapesten az ELTE BTK Régészettudományi Intézet szervezésében kerül sor a rendezvényre. További információ elérhető az alábbi…..
De nem ám. És most nem Árpád-házi Daka Józsefre gondolok, és nem is a sokat vitatott Crouy-Chanel származási vonalra.Leány ágon nagyon is él, sőt virágzik az Árpád-ház! Hiszitek vagy sem, a hazánkban jelenleg élő magyar személyeknek nem is olyan kis része, legalább 5 %-a…..
RomániaSzentágota (Szeben megye, Románia)Homoród (Brassó megye)Küküllőkőrös (Szeben megye)Szászvolkány (Brassó megye) MagyarországBonyhádHercegfalva és Előszállás   ..
Felkerült a Familysearch.com-ra Magyarország református egyházi anyakönyvek tartalmának kereshető adatbázisa, 2.464.298 rekorddal. Az adatbázis ITT található. ..
Tegnap kaptam a hírt Dunaföldvárról, hogy ismeretlen tettes, vagy tettesek levágták a 14. századi hajó leghosszabb fenékdeszkájának egy jelentős szakaszát, magyarul az orr-részt.A lelet semmiféle anyagi értéket nem képvisel. Fűtőértéke sem jelentős.  Kétlem, hogy…..
Örömmel jelentem be, hogy a Familysearch.com oldalra felkerültek a felvidéki anyakönyvek (azaz a mai Szlovákia területe), közel az egész régió, 1591-től 1910-ig, minden felekezetet érintve: Felvidéki anyakönyvek   (a linket később elhelyezem a kategóriájának…..
Egy szülő és gyermek génjeinek a fele közös.Mindenkinek 2 szülője, 4 nagyszülője, 8 dédszülője, 16 ükszülője, 32 szépszülője van. Így a nagyszülő és unoka esetébenmár csak 1/4 az azonosság.Dédszüleink génjeinek 1/8-át, egy-egy ükszülőnk…..
Váci testamentumok 1706 - 1750 Kecskeméti testamentumok 1-3., 1655–1848. Hajdúvárosi végrendeletek és osztálylevelek                           ..
Egy XVIII. századi torockói napló (Bartók család)Liptó-Új-Vár Története (Balassa család)A lengyelfalvi Orbán-bárókA Becse-Gergely nemzetség, az Apafi és a Bethleni gróf Bethlen család címere A KorlátköviekA P. P. NémethekrőlÖnarckép a XX. század második feléből…..
Mint ismert, megint kiszivárgott valami tervezetféle az oktatási államtitkárság háza tájáról, amelynek az a leglényege, hogy ne angolt tanuljon a gyerek elsőként az iskolában, mert az úgyis ragad rá, mint a kosz. Helyette valami jó kis újlatin, szláv, sőt, akár a latin nyelvvel…..
Igazából még rendes neve sincs, az sem biztos, hogy park, hacsak azért nem, mert körbe van kerítve. A neten is a játszótérkeresőben lehet rálelni, élőben pedig az V. ker. Honvéd téren, a Szemere – Stollár B. – Honvéd – Markó utcák által határolt területen. Egyébként a…..
Genealogus 2011.07.18 15:38:45
@T-5: Tévedés. Már 20 éve is Honvéd tér volt a neve. Tudom, mert ott voltam gyerek..
A Hajdú-Bihar Megyei Levéltár elkezdte indexelni az 1820-1895 között keletkezett református anyakönyveit.A központi kereső itt található.(A linket később áthelyezem a saját kategóriájába az anyakönyvi adatbázisok közé.)  ..
Mit tegyen a légirégész, ha a különlegesen jó évben nincs elég pénz repülésre?! Ülhet otthon (vagy az irodában) és búslakodhat, vagy feltalálja magát. Igyekeztem az utóbbit tenni… Mint tudjuk, a módszertan Crawford óta igencsak felkapta a kalászos növényeket, mert…..
Inda gépház Facebook Like hibák 2011.06.24 10:36:00
Az elmúlt napokban többen jeleztétek felénk, hogy hibákat észleltek a Facebook Like működésével kapcsolatban:esetenként nem működő gombkorábbi like-ok száma eltűnikA Facebook Like gomb nem a blog.hu szolgáltatása, hanem egy tőlünk független, beágyazott funkció. Ez azt…..
Májusban szivárgott ki a torrentoldalakra Deus Ex 3 majdnem kész verziója - ilyesmi gyakran (értsd: szinte minden nagyobb játékkal) megesik, most azonban az a ritka eset következett be, amikor a kiadó lenyomozta, nyilvánosságra hozta, és bíróság elé rángatja a tetteseket.Úgy néz…..