Regisztráció Blogot indítok
Adatok
predátor

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ladányi: Ugyanott tartunk, ahol eddig 2012.04.19 09:50 F.Kapus..
predátor 2012.04.19 22:36:06
@OliBLOOD: Igen az statisztikák, (+, -) mutató sokat mond. Öszintén én a mai, valamint az eddigi meccseken a 4. csatár sorral vagyok a legelégedettebb, kellemesen meglepetést nyújtottak a VB eddigi meccsein, gólokat lőtek, fegyelmezetten védekeztek, jól tartották az eredményt.
Szerintem a VB-n a magyar csapatból Ők, valamint Bálizs nyújtották a legjobb teljesítményt összeségében.
predátor 2012.04.19 22:50:01
@üveg: Hát csak részben értek veled egyet.
Amúgy nem tudom, hogy az arany generációnak már vége lenne-e, abból már csak néhányan vannak itt (Sille, Szélig, Tokaji, Horváth, Ladányi, Vas M, Vas J., Kovács,) nem tudom, hogy Sikorcsint, hogy soroltad ide? Amúgy igen egy két játékoson tényleg már elmúlt az ídő, de sajnos a mai fiatalok vagy utánpótlás még megsem közeliti a teljesítményűket, még nem jobbak nálig, de még az Ő szintjükön sincsenek! Ahoz még tovább kell fejlődniük!!
Magyarország–Ukrajna 3-1 2012.04.16. 15:47 F. Kapus..
predátor 2012.04.17 00:08:10
A 6 pontttal már biztos a bent maradás, ezt követően, csak előre kell tekinteni, mindig a következő meccsre. A szlovénok és az osztrákok sem legyőzhetettlenek, csak ilyen alázattal és fegyelemmel kell a hátralévő mérkőzéseken is játszani. Továbbá reménykedni, hogy ez elég lesz a győzelmekhez, és akkor az állmunk is valóra válhat. A CSAPATNAK a gratulációmon kívül, még külön gratulálok Bálizs Bencének (Brunyának) a negyszerű teljesítményéhez, és reménykedem benne, hogy továbbra is sikerül ilyen jól védeni-e a hátra lévő meccseken. Sok szurkoló csalódott volt, hogy sem Super Levi, sem Hetényi Zolika nem került be a csapatba és meg volt ilyedve, hogy a két beválogatott kapusunk, hogyan teljesít, és sokan kritizálták őket. De Brunya felnőt a feladathoz bebizonyította, hogy lehet rá számítani, és megfelelően helyettesíti az 1-2 számú kapusunkat (Szuper, Hetényi)!!!
Megmondom öszintén nekem Brunya szimpatikusabb, mint Hetényi, sokkal szerényebb és alázatosabb. Hetényi Zolika inkább bravúr kapus, de néha hajmeresztő híbákat követ el, és nagy potyákat kap Brunya pedig mindig jó átlagot hoz, és néha megspékeli bravúrokkal is.
@Leonhard Euler: Én is pont az néztem és számoltam, hogy mind a 8 magyar gólt más játékos szerezte. Továbbá nem csak azok lőtek gólt akiktől vártuk, hanem olyanok is akiknek nem ez a fő feladatuk (Magosi, Galanisz, Horváth). Ha azt veszem, hogy Godó, Vas Marci, Bartalis, Hári még adós a gólókkal, habár nekik is voltak helyzeteik, de a későbbi meccseken lesz nekik is lehetőségük. Többekkel együtt Én is úgy érzem ilyen erős csatársoraink még nem voltak, mind a négy sor bármelyik csatára képes a gól szerzésre, így nem egy két embertől várhatjuk csak a gólókat. Reménykedem, hogy a hátralévő mérkőzéseken is mindig lesz, vagy lesznek olyan játékosok akiknek sikerül gólt gólókat lőniük, és ezzel győzelemhez segíteni a csapatot. Csak így tovább srácok, továbbra is sokan szorítunk és szurkolunk nektek!!!
predátor 2012.04.17 00:10:20
@Leonhard Euler: Bocs igazad van rosszul írtam holnap után a Szlovénok ellen és az utána lévő két mérkőzéseken is.
Kevin Primeau kihirdette a vb-keretet 2012.04.12. 14:00 F. Kapus..
predátor 2012.04.12 23:12:19
Hát mit mondjak, eléggé meglepődtem a keret végső kijelőlésével kapcsolatban. Már az feltünő volt, hogy Szirányit olyan gyorsan kiszorták, már tavaly sem értettem, amikor a MOL Ligában az egyik legjobb hátvéd volt. De a mai keret hirdetésen döbbentem meg a legjobban, az még természetes volt, hogy Láda Balázs bekerült a hátvédsorba, mert Ő jól teljesített az egész idényben, és elől is bevált, A csatársorok már adva vannak. De azon teljessen meglepödtem, és kiakadtam, hogy Orbán nem került be és a szakvezetés Hetényinek szavazott bizalmat, remélem nem döntöttek rosszul, majd a VB.-n kiderül!!!
Azért furcsa, Orbán az egész idényben az EBEL-ben jól teljesített, akkor is nagyon jól szerepelt, amikor hátvéd poszton sérülések hátráltatták a Volánt! Hetényi csak egy két meccsen szerepelt az EBEL-ben, akkor sem nyujtott extra teljesítményt, és a farmban sem brilirozott, ezért már azt meglepetésnek tartottam, hogy beválogatták a keretbe. Mondjuk már az is feltünő volt, hogy mind a két lengyelek elleni meccsen játszott Hetényi, és Orbán csak a második meccsen szerepelt!!! Tudom, hogy kellenek a rutinos védők, de Szélig sem győzőtt meg a felkészülési meccsek alapján, és majd kiváncsi leszek, hogy a rutinos (öreg) lassú védőink, mit fognak kezdeni az ellenfelek fiatal gyors csatáraival szemben! Hetényi Zolikával kapcsolatban, pedig jó szöveg és kifogás a 39 fokos lázas betegség, ilyen távolságra nehéz megállapítani a valóság alapját. Az azért egy kicsit furcsa, hogy a negyed döntön meccsein és az elődöntő 5 meccse közül az első 4-en végig a kispadot koptatta, csak az utolsó mérkőzésen nem szerepelt (feltehetően a betegség miatt ), de ez jó kérdés és talány. Szerintem a feljutás bravúr lenne, de a bent maradásért nagy harcot kell vívnunk, mert nagyon kemények lesznek az ellenfelek. Remélem Bálizsnak és Budainak sikerül a teljesítményükkel bebizonyítani, hogy nem hiáűnyzik a két első számú kapusunk. Szurkolók a csapatnak a mindnél jobb szereplés elérésében!!! HAJRÁ MAGYAR VÁLOGATOTT!!!
Az újonc Ausztriával ki-ki meccset játszunk 2012.04.11. 13:35 F. Kapus..
predátor 2012.04.12 01:41:03
Sajnos a mai teljesítményért a fiúk csak egy pontot kaptak ennyit is érdemeltek, mert a teljesítményükkel nem érdemeltek többet. Pedig a második harmadban nagyon jól mentünk, akkor ki kellett volna használni a helyzeteinket, és akkor biztosan nyertük volna a meccset. Az is beszédes, hogy 3 kettős előnyből csak 1 gólt tudtunk szerezni, bezzeg az osztrákok az 1 kettős előnyt kihasználták. A kapus teljesítményünkel nem vagyok elégedett 30 kapura lővésből sok az 5 gól, Vay Ádám sajnos szerintem nem remekelt, igaz volt egy két nagy védése. De tudomásom szerint a szlovák utánpotlás ligában 95%-kal védett. Sajnos a fiataloknál is ugyan azt látom, mint a felnőteknél, és a Volánnál a védekezésünk nem az erőségünk, az utolsó 3 gólt mind a kapu előteréből lőték, vagy a kipatanokat kotorták be nem kidolgozott akcióból született. Sajnos ez úgy látszik magyar betegség. Az utóbbi időben az U 20 és U 18-as VB.-kent több olyan meccs volt, melyen a védekezésünk nem állt a helyzet magaslatán, úgy nézki ezt egyik szövetségi kapitány sem tudja magoldani a csapataival. Na jól van vége a negatív véleményemnek, a srácoknak pedig fel a fejjel és ma az Ukránok ellen ki kell javítani a híbákat és a szívűket tegyék ki a pályára és rendes játékidőben legyőzni őket, hogy biztossá tegyük a bent maradást a csoportban. És azt követően tekinthetünk előre. Hajrá srácok, hajrá Magyar válogatott, harcoljatok, mert sokan szurkolunk nektek, és szorítunk értetek a minél jobb szereplés érdekében!!!
Első bajnoki döntőjét játssza a Miskolc 2012.03.18. 09:25 F. Kapus..
predátor 2012.03.18 19:49:44
@1 drukker: Egyetértek veled, a Volán elleni meccsekből lehet megállapítani, hogy a többi csapat hol tart, és a válogatotba igyekvő játékosok ez egy felmérő, egy mérce, hovvá kell fejlődniük.
A DAB.-bal és az elődőntővel kapcsolatban egy két megjegyzés. Az egész éves teljesítményük jó volt a gratula a MOL és a MK. győzelemhez, valamint a Kontinentális Kupában való jó szerepléshez. A bajnoki elődöntővel a DAB.-bal kapcsolatban egy kis hiányérzetem van, az idei évben gyengében teljesített a Volánnal szemben mint tavaly. Pedig azt vártam, hogy idén jobban megszorítja a Volánt, nagyobb erőkifejtésre készteti, de csalódnom kellet. Pedig, ha meg akarják szorítani, és fel akarnak zárkozni az Ő szintükre, valamint a válogatottban akarnak szerepelni, és kiszorítani a Volánban szereplő játékosokat akkor ellenűk kellene bizonyítani.
Újabb kemény próba előtt a Dab.Docler 2012.03.03. 13:18 Hblog..
predátor 2012.03.03 23:15:41
Eddig nem szóltam hozzá, mert a meccset néztem, most bepótlom. Előbb elolvastam a többi kommentet, egy részükkel egyetértek, ugyan azt éreztem most a DAB meccsén mint múltkor a Volán meccsén ezek a labancok, úgyanúgy elfújták (elcsalták) a meccset a hazaiak javára. A jegyzökönyv szerint a Feldkirch ellen 14 perc kiállítást itéltek
1. harmadban 8 perc, ebből 4 perc páros kiállítás verekedésért, 2. harmadban 4 perc, ebből 2,5 perc PP., 3.harmadban 2 perc, a DAB ellen 1.harmad 4 perc, páros kiállítás verekedésért, + egy bűntető, 2. harmad 14 perc kiállítés ebből 2 teljes perc, átfedéssel PP2., 0,5 perc 4:3 ellen, 3.harmad 0 perc bűntetés!!! Na ez az egész furcsa. Mérkőzés (0:1,3:0,0:0) harmadok. Az első kapott gól PP1.,5 másodpercel azután, hogy kettős hátrány letelt, 2 gól, buli kapás lővés 30 másodpercel az első kapott gól után, 3. gól 4:3 ellen!!!
Ezek a 2.-dik harmadban befújt kiállítások, melyekből 2 gólt kaptunk eldöntötték a mérkőzést. Az osztrákok nagyon akarták, hogy se a Volán az EBEL-ben, se a DAB a National Ligában ne jusson tovább, ennyire utálnak minket, vagy ennyire félnek tőlünk!!!
Na ennyit a bíráskodásról, és a mérkőzés befolyásolásról!!! Sajnálom mind a két csapat kiesését, így ezután már a bajnoki rangadókra lehet készülni és hangolni. Remélem parázs, és jó mérkőzések lesznek, majd ezt követően jól felkészülni a VB-re, és ott nemes bosszút állni a szlovénokon és az osztrákokon, meg kellene verni őket, hogy egyik se jusson fel az A csoportba.
Hajrá Magyar Jégkorong!!!
A feladatot nem sikerült megoldanunk 2012.03.02. 10:43 F. Kapus ..
predátor 2012.03.03 00:55:16
A tegnapi Ljubjana elleni vereségen, és a kiesésen még mindig nem tudtam teljesen túltenni magam. Most nézem meg az EBEL összefoglalót, benne a Volánét is. Mivel a meccset nem láttam, ezért a játék egészéről nerm tudok teljes mértékben véleményt formálni, csak az összefoglalóban lévő gólokról és eseményekről. Az összefoglaló alapján, mi szép kidolgozott gólókat szereztünk, a Ljubjana pedig megpattanó, kipatanóból bekotort korongokból szerezte a góljait.
Sajnos, ez magyar betegség, mi csapatainkra jellemző, hogy ilyen szerencsés megpattanós, maszatolós gólókat kapunk. Ilyen volt az A csoportos VB.-n a szlovákok ellen, de nagyon sok esetben a Volán meccsein is, általában a kipatanókra későn reagálunk. A bűntető előtti szituációval kapcsolatban, amikor Horváth (Balú) szabálytalankodott, egy megjegyzés a szabálytalanság tényét nem vitatom, de a bűntető jogoságát igen, mert az elég könyen itélték meg. Az idényben rengeteg hasonló szituáció volt, amikor még kiállítást sem adtak, de volt, hogy nagyobb helyzeti előnyben, vagy kiugrásban gáncsolták, bottal akasztották a játékosokat és még sem itéltek bűntetőt érte. Ez, valamint a rengeteg kiállítás, amit kaptunk a mecsen nagyban befolyásolta a mérkőzést, így a továbbjutást is. Mint ahogy hajnalban írtam kicsit furcsa kettőség jellemezte a kiállításí arányt akár a tegnapi meccsel kapcsolatban (AVS-OLL 6:1), akár a rájátszással kapcsolatban
(AVS-OLL 39:33) ellentétben az alap és középszakaszban lévővel szemben (AVS-OLL 33:35). Mondjuk ez még nem menti fel a csapatot a vereségek a kíesés alól.
@budaijegesmedve: Teljes mértékben igazad van vezéregyéniségek nélkül nem megy? A négy vesztes, szoros meccseken a Ljubjana vezérei, Taylor 3+4 (gól, gólpasz), Fraser 0+2, Cole 1+3, Hugnes 3+3, Music 2+3, McBride 2+0, Pance E. 0+3, Golicic 0+2, pontokat szereztek, a Volánból Sofi 0+1, Vas 2+0, Mihály 1+1, Ryan 1+1, Ladányi 1+3, Johansson 1+0, Palkovics 0+1, Klassen 1+1, Sikorcin 1+0, Kovács 0+1, pontokat szereztek. Ezek elég szembetünő adatok.
Még egy megjegyzés az alapszakasz elején Ryan ontotta a gólókat, de ha jól emlékszem december vége óta csak 2 gólt szerzett, a rájátszásban pedig csak 1 gólt. A Ljubjana legjobbjai válukra vették a felelőséget, és a hátukon cípelték a csapatot a sérülések ellenére, nálunk a fontos meccseken ez nem sikerült.
Sajnos ezek következménye a kiesésünk.
Remélem a válogatott játékosok a VB.-re oda teszik magukat, és megfelelő eredményeket érnek el!
Hajrá AV!! Hajrá magyar Jéjkorong!!!
Ljubljana–Fehérvár 4-3 2012.03.01. 19:14 F. Kapus..
predátor 2012.03.02 03:50:22
@balci73: Teszik az írásod, nagy részével teljes mértékben egyetértek.
@Döngi: Tökéletesen megfogalmaztad a dolgokat!
A rájátszásban az első két haza meccsen kint a csarnokban szurkoltam a csapatnak, azokon fantasztikus, nagyszerű győzelmeket aratott a csapat teljes mértékben kiszolgálta a fantasztikus közönségét. Azokon a mérkőzéseken minden bejött a csapatnak, felszabadultan jászott, nagy százalékban használta ki a helyzeteit. A 3-dik haza meccsre sajnos nem tudtam kimenni, így a Sport Klubon néztem a meccset, ahol az egész csapat nagyon rosszul, görcsösen játszott, ez volt az egyik leggyengébb meccsünk az idényben.
Ezeken a mérkőzéseken a játékvezetők ténykedésére nem lehetett panaszunk, elég korekten fújtak. A három Ljubjanai meccset, sajnos nem láttam, csak az EBEL Live-n tudtam követni őket, valamint az összefoglalókat láttam. Így nem tudok abból igazán tökéletes véleményt formálni, de azért elég érdekes dolgok történtek a kinti meccseken, mind a három meccsen sokkal több kiállítást kaptunk. Az elsőn 7:3 volt a kiállítási arány, a 7 emberhátrányból 2 gólt kaptunk, a másodikat a hosszabításba úgy, hogy Sofit 8 másodpercel a 3. harmad vége előtt kiállították. A második meccsen 8:8 volt a kiállítási arány, ez még nagyjából ferr volt. Ezen a meccsen az emberhátrányos védekezésünk nem volt jó 8-ból 3 gólt kaptunk. A mai meccsen pedig durva volt a kiállítási arány 6:1, + 1 bűntető még a Ljubjana javára. A 6 emberhátrányból 2 gólt kaptunk, + a büntetőből még egyet.
Az utolsó harmadban 3:3 meccs állásnál az utolsó 6 percben befújnak egymás után két kiállítást a Ljubjana javára, melyből a másodikat beverik.
Furcsa még eléggé, hogy az alap és közép szakasz legsportszerűbb csapata, ennyivel több kiállítást kap egy sokkal szabálytalanabbal szemben. A Lamoroux űgy fényében, ezeken már nem is kell csodálkozni az EBEL alelnőkének és egyes edzőknek a befolyása a ligára és annak eredményeire!!! Bár ettől függetlenűl nem mentem fel a srácokat (csapatot) a kiesés miatt, mert szerintem még így is tovább kellet volna jutni a Ljubjanán.
Egy kis statisztika:
Alap- és középszakasz kiállitási arány
AVS-OLL
33:35 kiállitás Othon 17:18, Ideg 16:17
26:28 PP (kiállítás) Ot 12:13, Id. 14:15
7 gól AVS PP AVS Ot. 5 gól Id. 2 gól
1 Gól AVS SH AVS Ot. 1 gól Id. 0 gól
3 gól OLL PP OLL Ot. 2 gól Id. 1 gól
1 gól OLL SH OLL Ot. 1 gól Id. 0 gól
Rájátszás:
AVS-OLL
39:33 kiállítás Othon 18:21, Ideg.21:12
32:26 PP (kiállítás) Ot. 12:15, Id.20:11
8 gól AVS PP AVS Ot. 5 gól Id. 3 gól
1 gól AVS SH AVS Ot. 0 gól Id. 1 gól
8 gól OLL PP Oll Ot. 8 gól Id. 0 gól
1 gól OLL PS OLL Ot. 1 gól Id. 0 Gól

Kicsit érdekes, hogy változott a kíállítások aránya szembetűnő eléggé?
Az ember előny és ember hátrányos védekezések alakulása meglátszik mennyit számított a rájátszásban.
Na mostmár túl sokat írtam elég volt, remélem a következő idény jobban sikerül.
A mai vereség és kiesés eléggé csalódottá tett, csak egy dolog vigasztal valamennyire, hogy a Klagenfurt kiütötte a Salzburgot, a nagyképű, arogáns Pier Pazsé most szívhatja a fogát, és keresheti a kifogásokat a kiesésükre!!!
Egyben reménykedem, hogy a Zágreb megnyeri a bajnokságot, oda dörgöl az osztrákok orra alá, és remélem ez a köcsög Ljubjana a következő körben 4:0-as összesítéssel zuhan ki, mert amit Ők ebben a rájátszásban eddig a Volánnal szemben csínáltak az gusztustalan volt.
HAJRÁ VOLÁN!!! HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!!!
A meccslabdáért küzd a Fehérvár 2012.02.28 09:41 F.Kapus..
predátor 2012.02.28 23:24:14
@alpec: Teljesen igazad van, Árpi legalábbfel merte vállalni az igazságot.
A remény hal meg utoljára, remélem a csűtörtöki meccsen a srácok bebizonyítják, hogy többre képessek, és behúzzák az idegenbeli győzelmet. Sokan az 1-2 hazai meccs alapján már a döntőről beszéltek, továbbá néhány játékos, és Énekes Lali is azt hangoztatta, hogy sokkal jobbak vagyunk a Ljubjanánál. Ez lehet hogy igaz is, csak azt felejtették el, hogy az alapszakaszban a Ljubjana végig előtünk volt, továbbá nagyon egységes volt a csapatuk.
predátor 2012.02.29 00:26:52
A Ljubjanai meccsnek az összefoglalóját már többször megnéztem, azt a meccset simán kelett volna nyernünk, ha nem követünk el akkora hibákat a védekezésben. Úgyan úgy emberhátrányban, 4-4 vagy 5-5 ellen. Katasztrofális védekezési hibákból kaptunk gólokat, emberhátrányban a kapu előtt teljesen üresen kapta a csatár a korongot. Vas Marci katasztrofális korong eladása a saját kék vonalunknál, melyből gólt kaptunk. De Munro sem állt a helyzet magaslatán a kapuban, két gólban is benne volt. Hughes góljánál megintmessziről kapott gólt, valamint a 4 kapott gólnál, amikor kipatant róla a korong messzire. Munro sokszor nagyon jól, bravúrosan véd, de néha nagy levente gólokat kap. Egyet nem tudok megérteni Munro kapu előtti tevékenységével kapcsolatban, márt több meccsen megfigyeltem, hogy többször kikorcsolyázik 2-3 méterre, és onnan probál védeni. Ilyenből már több gólt kapott, ha jól emlékszem a Zágráb elleni félpályás gól is ilyen volt, de a Ljubjanában Hugnes gólt is így kapta, vagy a negyedik gólnál, amikor szintén messze kint volt és róla kipatanó korongot a csatár könyedén emelte be az üres kapuba.
Most tudom sokan, majd megszólnak a megjegyzéseimért "kritikákért", de ezek a kapitális híbák miatt, az a mérkőzés is más eredményt hozott volna, és most teljessen másként állnánk. Sajnos ilyen hibákon elmehet a továbbjutás. Sokan ezekért a mondataimért, megköveznek majd, de vállalom, mert amikor jól játszik a csapat vagy egyes játékosok, akkor azt is elismerem és megdicsérem, de ha valaki vagy a csapat rosszul játszik azt is leírom, vagy véleményt formálok róla.
Ez egy szurkoló ismérve, szurkol a csapatáért, dicsér és kritizál, valamint véleményt formál a teljesítményekért.
Remélem, hogy a csapat csütörtökön megmutatja és bebizonyítja, hogy többre hívatott és felnő a feladathoz fejben és lélekben győztesen jőn haza Ljubjanából.
HAJRÁ VOLÁN!!!
Még egy gratulálok a DAB-nak a Feldkich elleni mai győzelemhez, és sok sikert kívánok nekik a szombati idegenbeni mérkőzéshez, hogy Ők is győztesen térjenek haza!!!
Nem a pénzen múlik az EBEL-csatlakozás 2012.02.24 22:31 F.Kapus..
predátor 2012.02.26 01:35:38
Egy jó ideje nem voltam fent a neten, így most utólag olvasom a különböző cikkeket, és a hozzájuk kapcsolódó kommenteket.
Látom, hogy a mai napon ebben a cikkben milyen parázs viták alakultak ki, és elégé ellenséges hangnemek nyilvánultak meg. Sajnos úgy néz ki ez magyar betegség, hogy sok esetben ennyire elfajulnak a dolgok (hozzá szólások). Most én egy régebbi cikkhez szólnék még hozzá, amely a Jesenice problémájával és ezen belül az EBEL-ben felépő hiánya estén más csapatok indulásával kapcsolatosan jelent meg, és abban is viták alakultak ki. A DAB és a Dorbin is az EBEL indulással kacérkodik, de ehez, nem csak akarat kell, hanem kemény pénzügyi összegek is. Sajnos nem csak a Jesenice van ilyen nehéz helyzetben, id. Ocskay már többször kijelentette, hogy a Volán is gazdasági nehézségekkel küzd. A múlt kedd (febr.14) Nemzeti Sport újságban olvastam, melyben egy egész oldalt szenteltek a Volánnak. A cikk egyik része szerint az elmaradt támogatások a Ft-euró árfolyam ingadozása és az Alba Volán rossz helyzete miatt 95 millió Ft. adósággal küzd a klub. A játékosokat rendesen fizetik, de a beszállítóknak tartoznak. Szóval a Volánnál sem fenékig tejfel az élet, nos a klubbnak is necces a helyzette. Lehet, hogy én rosszul tudom, és nem jól számolok, de egy kicsit furcsa, ez a hatalmas minusz. Az év elején arról lehetett hallani, hogy a Volán költségvetése 1.2-1.5 millió euró erre az idényre, ha ezt elvileg 300 FT/euró árfolyamon számolom, akkor ez kb. 360-450 millió forint összeget tesz ki. Na már most a 95 milliós hiány ez kb. a fentiek szerint a költségvetés 1/4,-1/5-t teszi ki, ez hatalmas összeg. Na már most, ha van itt valaki aki megtudja nekem magyarázni, hogy lehet ekkora a híány, amikor szinte mindig teltház van az jó lenne? Nagyon sok mérkőzésen kint voltam, de azokon általában mindig volt legalább 3000 ezer néző, de sok esetben telt ház volt. Na már most, ha csak a legkisebb összegű (1000Ft) jegyárral számolok, akkor is minden meccsen min. 3 millió Ft. jön össze, vagyis az eddigi 27 hazai meccsen min. 81 millió Ft.-t jegybevétel származott, ez a költségvetés kb. 1/4-1/5.-de. Utánna néztem még, a csapatot kb. 60-63 szponzor támogatja, a honlap és a pályán lévő hírdetések alapján, hát nem tudom, így hogyan lehet akkor ekkora híány.
Csak remélni tudom, hogy a AV19. anyagi helyzete rendeződik, és nem lesz gond a következő évadban lévő indulással!!!
Mint Volán Szurkolóként és a Magyar Hoki Szurkolójaként e szempontjából is ebben reménykedem!!!
predátor 2012.02.27 00:17:28
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Ebben igazad van, én is tudom, hogy az Akadémia miatt is vannak költségvetési gondok, ezt id. Ocskay még tavaly lenyilatkozta, de azt nem gondoltam, hogy ez ekkora összeget tesz ki. És azt gondoltam már a TAO támogatással rendeződöt a helyzet, mert itt a Blogon, valamint a Szövetség Honlapján márt azt olvastam, hogy a TAO támogatásokat benyujtó pályázok azokhoz hozzájuthattak. Hát akkor reménykedem, hogy a Volán költségvetése rendbe jön, és nem lesz gond a következő évaddal gazdasági téren. A DAB-nak pedig kívánom, ha síkerül a megfelelő összeget előteremteni, és bekerülni az EBEL-be ott folytatni, mert akkor két magyar csapat lehetne ott és ez a válogatott szempontjából jó lenne. A DAB is tovább tudna fejlődni, az idei szezonban is két csapatot inditott a különböző bajnokságokban.
Kiütés után az egygólos győzelem is elég 2012.02.26. 10:47 F. Kapus..
predátor 2012.02.26 23:15:06
@Theutus: Abba teljesen igazad van, hogy két játékossal többen voltak. Nem tudom, hogy a NS honlapján lévbő cikkre gondolsz, vagy az újság cikkre "Üdv a pokolban"
"Erődemonsráció" "Kiütéssel győzőtt a Fehérvár, amely az ökölcsatákat is megnyerte" Ez nagyjából fedi a valóságot, mert a helyszínen is az ember ezt tapasztalta, azon a meccsen nekünk minden bejött, a Ljubjanának meg szinte sansza sem volt. Mondjuk én akkor is azt gondoltam és mondtam, hogy nyertünk volna két góllal kevesebbel a két hazai meccsünkön, csak az első Ljubjanai meccsen lőtük volna be azt a két gólt, és akkor azt behúztuk volna és 3:0 áltunk volna a mai meccs előtt, és nyugodtabban játszhatunk volna.
De sajnos nem így történt, és egyre nehezebb lesz a következő meccseken, mert hagytuk felállni a Ljubjanát a padlóról.
Attól félek nehogy a srácoknak a fejében zavar keletkezen, hogy megint elszalasztották a lehetőséget, az előny nővelésére. Mert abból gond lehet, és görcsössé válhatnak, és elég egyszer a hazai meccset elbukni, és az végzetes lehet
! Bár ne így legyen, de félek az így elszalasztott lehetőségek megbosszulják magukat!
Ne azzal foglalkozzunk, ki véd ellenünk 2012.02.20. 22:27 F.Kapus..
predátor 2012.02.22 00:12:37
@ati91: Én csak, most olvasom ezeket a kommenteket, mert eddig a meccset figyeltem, de úgy látom te nem vagy ide való, ezt többen is kinyilvánították.
Én nem vagyok oda Balúért, de tisztelem mint játékos, és amit elért, abban a szítuációban nagyon sokan lehet, hogy hasonlóan viselkedtek volna. De azért amiket te leírsz ítt az már nevetséges, és igazuk van a többieknek, ha nem kedveled a Volánt és a játékosait, akkor máshol fejtski véleményedet. Másokat pedig ne kritizálj több mint valószínű nem ismered a kommentező szurkolók nagy részét, akik elég nagy többsége rendszeressen kijár a Volán meccseire. Persze az idegen beli meccsekre nem mindenki tud elmenni, hát persze, hogy a te általad megfogalmazott "foteldrukker" így figyeli ainterneten keresztül a meccsek eredményét, és szorít a csapatáért. Továbbá másokat kritizálsz, "hazajösz a gyárból és itt egy blogon akarod töled jóval okosabb emberek dolgait felülbirálni" honnan veszed, hogy ki és hol dolgozik, lehet az ítt hozzá szólók jelentős része sokkal képzetteb mint te vagy?
@KREÁTOR: Jó megfogalmaztad, teljes mértékben igazad van, az ilyen "gyökér" mást nem érdemel. Választhatna más forumot, és szerintem nem is igazi Magyar Jégkorong Szurkoló.
predátor 2012.02.22 00:25:21
@zsozsi68: Nagy részben egyetértek veled, de azt gondolom a kedves hozzászólónk az "ati91" -et írja a homlokára, már ha meri, és kimer jönni a meccsre, így mindenki láthatja a nagy okostojást és oszthatná ott is az észt mindenkinek. Vagy nem mer kijőnni mer "f...k", vagy csak ahogy Ő fogalmazott másokra "fotelszurkoló", csak az a kérdés szurkol-e valakinek, vagy egyáltalán kérdéses, hogy jégkorong szurkoló-e?
Ha lesz olyan bátor és így kijőn, majd megkapja a fejmosást!
Miskolc–Dab.Docler 0-3 2012.02.20. 20:29 F.Kapus..
predátor 2012.02.21 00:05:45
A rájátszás NVP-jének Nagy Gergőt választották az igaz, hogy jól teljesített a Miskolcban, de szerintem volt nála, aki jobban teljesített (Pedró, Galanisz, Bonar, Somogyi). Lehet, hogy amit most ezek után írok tőbb embernek nem lesz szinpatikus, de nekem az a véleményem. Egy kicsit furcsa, hogy mielőtt a Miskolchoz szerződött volna arról volt szó, azért nem szerepel a Volánban, mert sérült, térd problémái vannak olyan, mint Godónak és valószínűleg meg kell műteni. Majd mikor elszerződőtt az derült ki, hogy azért megy el, mert nem a 4-dik sorban akar játszani, hanem első sorban. Amióta a Miskolcban játszik, úgy néz ki semmilyen problémája nincs a térdének, egy mérkőzést sem hagyott ki, ez eléggé furcsa, mert Godó 10 mérközésnél többön nem szerepelt a sérülése miatt. Sajnos nekem az az érzésem, megint fegyelmi problémák voltak vele, de ezen már meg sem lepödöm, mert ezt már több esetben előfordult vele. Sajnos viselkedésével, és fegyelmezettlenségével nem vált szinpatikussá és az ilyen dolgok még negatívabbá teszik. Más fiatal játékosok a Volán EBEL csapatában, megfelelő alázattal és fegyelemmel viseltetnek, akár melyik sorban játszanak és megpróbálják legjobb teljesítményűket nyújtani a csapat érdekében. Olyan negatív hozzáállás és viselkedés, amilyennel Nagy Gergő viseltetett nem is hiányzik a Volánból.
Miskolcon most bizonyíthat és megmutathatja, hogy többre hivatott a tehetsége alapján.
Szuper Levente Kazahsztánba szerződött  2012.01.14. 08:39 F. Kapus..
predátor 2012.01.14 18:24:53
@Rumcájsz: Ez a valóság teljes leírása, ez megfelelő válasz "kapus Laci" megjegyzésére és kritikájára. Még annyit, Szuper és Hete közötti különbségre, amit végül Te is megemlítettél, hogy Szuper már 18 évesen kikerült Észak-Amerikába különböző Lígákba és ott nagyon jól teljesített, díjat is szerzett
és csapataival is jól szerepelt. Na hát most, akkor abban az időben még sehol sem jegyzett magyar hoki bajnokságból, valakit amerikába visznek, annak nagyon tehetségesnek kell lenni-e, mert anélkül a egy menedzser és egy csapat sem vitt volna ki egy ismeretlen fiatal kapust. Szupert kivitték, mert tehetségesnek tartották, és ezt több ligában és több csapatban, valamint a válogatottban is bebizonyította. Hetényi valóban tehetséges, de se 18 évesen, se azóta nem került ki amerikai ligákba játszani. És csak ebben az idényben sikerült kiszerződni-e a Finn ligába, ha akkora tehetség lett volna már rég elvitték volna külföldre játszani, hiába lett volna érvényes szerződése a Volánnal. Még egy saját véleményem a két kapus közötti különbségre Szuper kiegyensúlyozottan, megbizhatóan véd, és sokszor képes bravúrokra! Hetényi meg valamikor bravúrosan véd, de sok esetben hajmeresztő híbákat követ el és nem tud kiegyensúlyozottan védeni. Amit a VB.-n Szuperrel csinált a szakvezetés az katasztrófális volt. Cortina idejében ilyen nem lett volna, Ő sokkal következetessebb volt mind Sator.
Én személy szerint jobb edzőnek tartom Őt, ez meglátszott a válogatottnál és most is klub edzőként. Münchent felvitte a német másodosztályból a DEL-be és ott is nagyszerűen szerepel a csapatával.
predátor 2012.01.14 18:41:35
@kapusLaci: Úgy látom te nagyon el vagy varázsolva Hetényi teljesítményétől és már most sokkal jobb kapusnak tartod Szupernél, amikor még alig tett le valamit az asztalra. Az egy dolog, hogy valaki tehetséges kapus, ha nem tudja kihozni magából azt, mert az kevés, hogy valaki 1-1 meccsen bravúrossan véd, de egy jó átlagot nem képes hozni, és a felelőséget nem tudja elviselni. Ha jól emlékszem te írtad, hogy "Szupernak nem volt vetélytársa és most, hogy a fiatal tehetséges kapusok feltüntek, nem tudja elviselni, hogy sok néha 2-dik számú kapusként számítanak rá". Én úgy érzem, régen Szuper mellett volt egy Budaink is a válogatottban, aki nagyszerűen teljesített, és megbízható volt rá is lehetett számítani! Megfelelő verseny, rivalizálás volt közöttük, és ez előbbre vitte mindkettőjűket.
Hetényinek még sokat kell bizonyítania!
predátor 2012.01.14 19:17:08
@kapusLaci: "Isten őriz, hogy Hete Levi szintjére kell fejlődjön(akkor télleg nem lenne magyarkapus jővő!!!Az Hetének visszafejlődés jelentene!!!"
Te ezt most komolyan gondolod?
Szuperrel feljutottunk az A csoportba, évekig Budaival együtt hátán vitték a csapatot, nagyszerűen védtek és ezzel stabilitást adtak a csapatnak hátulról. És amikor az A csoportban voltunk is nagyon jól védett Szuper, Ő már többször bizonyított, Hete még elég messze van tőle. Ha Hete a tehetségét, már annyira bizonyította volna, akkor nem lett volna az, hogy 3-4 éven keresztül csak második számú kapus volt a Volánban és csak akkor vált első számúvá, amikor Satosari megsérült és amikor felépült nem ment neki a védés. Szuper már 15-16 éves korától védett a FTC-ban és a válogatottban, és nem csereként, hanem alap emberként, mindkét helyen bizonyított is. Hetényi majd ha tétmeccseken a válogatottban is elviseli a terhet és végig minden meccsen jól, megbizhatóan véd, majd akkor lesz olyan szintű kapus mint Szuper!
@benö51: Igen egyetértünk Kovalcsik Péter egy nagyszerű kapus volt, és nagyszeű sportember! Ilyen Kovalcsik Péter és Szuper Levente, Budai Krisztián kapusokra kellene példakép felnézni, és tanúlni tölük.
Fehérvár–Olimpija Ljubljana 6-7 2012.01.13. 22:12 Hblog..
predátor 2012.01.14 15:51:13
@exL:1: Teljes mértékben egyetértek veled.
Ma megnéztem a mérközésről készült statisztikát és ez alapján a Godóék sora 4 gólt kapott 5 az 5 ellen. Már én korábban is írtam, több meccsen is azért vesztettünk, mert a csapat első sora (Godóék) több gólt kapott 5 az 5 ellen, olyan mintha ezeken a mérközéseken elfelejtenének védekezni. Úgy nézki, mintha csak a támadásokra koncentrálnának, és a védekezés nem érdekli őket, pedig védekezni nem csak a hátvédeknek kellene, hanem a csatároknak is. Az előbb néztem meg a Sport Klubbon a meccs ismétlését az első 2 kapott gólunknál az első sor össze-vissza korcsolyázott, az ellenfél csatárairól lemaradva, mintha fáradtan mozogtak volna. A 4 kapott gólunknál meg Godó kapítális híbályát használta ki Hughes. A meccsről készült ismétlésben jól látható, hogy Godó a sarokban küzd a korongért Hughes-zal, majd amikor az előre kerül a harmadban ott hagyja Hugnes-t, nem figyel rá, aki bekorcsolyázik mőgé, és ott kapja a korongot üresen és elfektetve a kapust beemeli a korongot a kapuba. Lehet a most leírtak miatt kapok másoktól hídeget-meleget, de nem tudom megérteni, hogy a 3-4 sortól megkövetelik az edzők a fegyelmezett védekezést, de úgy nézki az 1 sorra ez nem vonatkozik, csak a támadásra koncentráljanak, a védekezés nem fontos, ezért isszuk több meccsen is a levét.
@jágör68: Veled is egyetértek, mindenki a múltkori Zágrebi meccs után azt mondta, hogy már megvan a rájátszás, és a két hazai meccset már lazán behuzuk, hát nem úgy néz ki. Sokan lebecsülték a Ljubjanát is, mert 3 ellene játszott meccset megnyertük, és biztosra vették a hazai győzelmet, hát nem jött össze. Hát úgy néz ki a kötelező győzelmeket, nem sűrűn sikerül behúzni és a hazai mérközésünk katasztrofális. Oké a Bécsel már nem kell számolni, de a Gráz nagyon kapaszkodik az utolsó 7 mérközésükből 6-ot megnyertek, csak ellenünk veszítettek. A Gráz nagyon kapar, ha nem figyelünk a hátralévő két meccsen és nem szerezük meg a híányzó egy pontott, akkor könnyen kicsúszhatünk az első hat közül. Remélem a fiúk komolyan veszik a hátra lévő két meccset és fegyelmezett védekezéssel megszerzik a híányzó 1 pontot.
Még egy dolog lehet, hogy összeszedem a statisztikából, hogy melyik sor hány gólt kapott 5 az 5 ellen, ez sokat megmutatna.
Linz–Fehérvár 4-0 2012.01.08. 20:30 F:Kapus..
predátor 2012.01.10 14:53:40
@DominiKing: Na én is rákérdeztem épp az előbb a SportKlubra a T-Home ügyfélszolgálatánál, és nekem is azt a választ adták, hogy Január 12-én csütörtöktől teszik vissza a családi csomagba. Azt mondta az ügyintéző, hogy megegyeztek a SportKlub vezetésével, gondolom anyagi okok miatt veték ki a csatornát. A tájékoztatásod után, csak azért hívtam fel és érdeklődtem az ügyfélszolgálatnál a SportKlub-ról, hogy még több érdeklődőt és panaszost regisztráljanak és ezzel meggyőzük, hogy szükség van a csatornára a csomagban. Mert azt sokan nézik nem csak jégkorongot, de más magyar sportágakat is és nagy igény van a csatornára!!!
predátor 2012.01.11 01:50:02
@DominiKing: Hát nem éppen cirka 40 km-re, Bicske mellett egy kis településen, de úgy nézki ugyan abban a cípőben jártunk. Én megszállott sport rajongó vagyok, a jégkorong mellett még más sportágokat is imádok. Amikor váltottam akkor, csak a Sport1 adta az amerikai focit, hát kénytelen voltam a T-Home-t választani.
predátor 2012.01.11 01:58:33
@Egonájsz: Jó neked, nálam csak csütörtőktől 12.-től lesz fogható a SportKlub, megkérdeztem a T-Home ügyfélszolgálatát. Mivel nálam Sat TV működik.
15 ezer néző vár a Fehérvárra Zágrábban 2012.01.10 12:48 F.Kapus..
predátor 2012.01.10 19:10:32
Hát sajnos és sem látom a SportKlub-on, ma a meccset, remélem sikerül onlinen követni.
@petyagergő: Én is egyetértek veled és is szurkolók a KAC-nak a mai meccsen, hogy rendes játékidőben győzze le a Bécset, mert ez nekünk nagyon jól jönne.

Még inkább HAJRÁ VOLÁN!!!