Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Célkereszt

1 bejegyzést írt és 1181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
Célkereszt 2021.09.07 08:32:12
@fareszjó: A kisportolt úriember mitoszának vége.
Vagy nem értik a problémát vagy szeretnek fölösleges dolgokkal foglalkozni. Persze legvalószínűbb, hogy csak szavazatra vadásznak...
Célkereszt 2021.09.03 12:39:27
@evilwolf: Köszönöm. Végre valaki megértette, hogy miről van szó. Ha megszünik az szja, az a teljes elidegenedést szolgálja. Jó, hát vannak még egyéb kötelékek is, de azt, hogy adófizető vagyok, elvették tőlem. Továbbiakban semmi közünk egymáshoz, mondhatja a magyar kormány. Amúgy sem lehet már költségvetési kérdésekről népszavazást tartani.
A feltétel nélküli alapjövedelemmel (FNA) kampányoló Párbeszéd nevű mikropárt -- és a javaslata, hogy a balos ellenzék emelje be a 2022-es kampányába az FNA-t -- még a koncepció felvizezett formájában is a baloldali identitásradikalizmusok (tehát, meg kell adni, nem a marxizmus) tipikus hibáját…..
Kimaradtunk/kiestünk a nyugatias polgárosodással járó modernizációs ciklusból, viszont eluralkodott rajtunk a nemzetnek egy olyan felfogása, amelyik részben akadályozza, részben "idegen" színben tüntetné fel a bepótló/pótlólagos modernizációt -- ha egyáltalán felmerülhetne ilyen. De a…..
Célkereszt 2020.05.23 18:53:32
@Moin Moin: Olvastam én jobboldali írókat, de egyikük sem fogott meg, pedig volt Nobel-dijas is. Knut Hamsun visszaemlékezései viszont érdekesek voltak. A magyar jobboldalnak viszont nincs semmi általános emberi gondolata, az etnicizmus undok. Ezt tudják ők, ezért a frusztráció, ezért keresnek állandóan ellenségeket, amivel meg lehet indokolni a sikertelenséget, ezért a libsizés, meghogy nyomják a zsidók Krahácsot.
Célkereszt 2020.05.24 12:43:48
@Environmenta: Nem ez a fasizmus. Ezeket bármely, akár egy
liberális demokrata kormány is megtehet.
A fasizmusról itt olvashatsz: hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus
Célkereszt 2020.05.24 13:09:24
@Environmenta: Amit írsz, illik egy abszolút monarchiára is.
Nem vagyok homofób (jegyezzük azért meg, hogy a fóbia szó félelmet jelent itt és a "xenofóbiában" is, tehát kár -- és a mindjárt bírálandó progresszivista beszédmód megnyilvánulása -- lenne rögtön a gyűlöletre vagy az intoleranciára asszociálni róla), de legitim álláspontnak tartom a homofóbiát,…..
Célkereszt 2020.05.21 20:06:14
@civisvaros___: Giccsparádé. Pontosan. Virágból figurákat alkotni szánalmas. A virág kompozíció létrehozására alkalmas leginkább.
Célkereszt 2020.05.21 20:50:16
@civisvaros___: Számomra a karnevál egy örömünnep, amilyen lehetett egy olasz városban a középkor vége felé. A debreceni egy műsor, idegenforgalmi attrakció. Ha karnevál lenne, akkor a tömeg táncolna végig a Piac utcán. Azt hiszem, hogy elvesztettük a képességünket arra, hogy önfeledten örüljünk az életnek. A katolikusoknál legalább volt körmenet, de a szigorú, örömtelen kálvinuzmustól idegen minden nyilvános mulatozás .
A pride az nem karnevál, hanem tüntetés. Az ő szempontjaikat is megértem. Ha nem állnak ki magukért, akkor többség végül teljes illegalitásba szorítja őket. Az elfogadásuk a teljes társadalom szabadságszintjét is szolgálja. Nem véletlen, hogy éppen a diktatúrákban üldözik a homoszexuálisokat leginkább.
Célkereszt 2020.05.21 20:57:27
@civisvaros___: Tizenhárom város végig sáros. Mondják, hogy a Piac utcán a XIX. században még ki volt írva a kapura: Zárd be, mert kimegy a disznó.
Nemcsak hogy vannak Magyarországon is, de most egy csapatot összeállítottunk belőlük, és egy online esemény keretei közt találkozhatunk velük. Valószínűleg megtudjuk, hogy mi a kedvenc videojátékuk, de leginkább olyan kérdések kerülnek terítékre, mint a jó és rossz kérdése a játékokban, a…..
Célkereszt 2020.05.21 08:19:14
A KDNP nem képes leállni, most éppen Kuncze Gábor a kereszténygyalázó, minden poén vagy karikatúra mögött keresztényüldözést, ateista inkvizítorokat sejt, akik az üldözött keresztények könnyeit isszák és alig várják, hogy a keresztények életére törhessenek. Úgy látszik, az ostromlott vár…..
"Nemzeti" alatt értsük azt, amire ennek a nemzetnek a kritikus tömege képes, be tud fogadni, bánni és építkezni tud vele, ún. organikus, (majdnem) magából adódó módon. "Progresszió" alatt értsük azt a folyamatos társadalmi teljesítményt, ami kompatibilis a tágabb (nyugati) civilizációnkkal,…..
Célkereszt 2020.05.18 09:24:18
@Moin Moin: Ezt a biológia aligha támasztja alá. "visszatérés az átlaghoz" törvény szerint a nagyon értelmes szülők gyermekei általában nem érik a szüleik értelmi szintjét, a szerényebb szellemi képességgel rendelkezők esetében pedig a gyermek képességei általában felülmúlják a szülőkét.
Célkereszt 2020.05.18 11:51:35
@civisvaros___: Miért nem írod, hogy zsidó? Mesterrassz.
1000 leütés Szabadesésben 2020.05.15 11:22:42
Valóban egy kisebbség terrorizálja a többséget, miközben folyamatosan megpróbálja magát többségnek beállítani, hogy a terrort legitimálja. A magyar politikai társadalom struktúrája -- ismert módon -- úgy néz ki, hogy a választók harmada legitimálja a Fideszt (=Orbánt) a szavazataival (ezeket a…..
Célkereszt 2020.05.16 17:10:50
@Rodney_2: Szerintem jól elmagyaráztam. Ha nem érted, akkor nem érted.
Célkereszt 2020.05.16 18:31:58
@Rodney_2: Jogod van azt hinni, amit akarsz. Eléred majd, amit akarsz. Egy pillanatra boldog leszel, azután ürességet érzel, mert a gondolataid hitványak. Ezt te is tudod, ugye?
Célkereszt 2020.05.16 18:50:55
@Rodney_2: Na, látod! :-)
„Istentagadó, de szenvedélyes hitből istentagadó. Az én szememben több, mint a parfümös kenetteljesség. Azt hiszem, Isten szemében is több. A szenvedélyes ateista materializmus és a szellemtagadás, amely az embert állatfajnak tartja, a lélek halhatatlanságát elveti, de egész erejével küzd az ember…..
A holt fideszes megyei önkormányzatokhoz kerülhet minden komolyabb vállalkozás után befizetett helyi adó, a helyi önkormányzatok még  a területet is elveszítik majd Semjén Zsolt (a nagy vadász és ördögűző)  új éjszaka benyújtott jogszabály-módosítása miatt, amelyik nyilván perceken belül hatályba…..
Célkereszt 2020.05.14 14:26:48
NemGogol A vád koronatanúja 2020.05.11 09:35:09
A Válasz Online podcastjének legutóbbi vendégeként Schöpflin György, a Fidesz–KDNP volt európai parlamenti képviselője számos válaszában igyekezett óvatosan középre pozicionálni magát. Nekem egy, alább szó szerint idézett, minimonológja ragadta meg a figyelmemet:  „Ami Magyarországon kialakult, az…..
Célkereszt 2020.05.11 16:18:19
@agador: Ez már nem pártvagyon, hanem a pártállam vagyona.
Célkereszt 2020.05.12 13:16:17
@Tölgyes Péter: Itt megtalálod a betiltott, bezúzott Századvég kiadványt. Érdemes a cikkeket elolvasni, ha még nem tetted meg. Sok minden kiderül.

orulunkvincent.blog.hu/2018/09/24/az_orban-rezsim_altal_betiltott_szazadveg_szam
A karanténnak én egyetlen hatását látom és hallom a gazdaságra vonatkozóan. Nevezetesen, hogy felerősödik a digitalizáció és elkülönülnek azok a dolgozók, akik -- kiegészülve azokkal, akiknek most pénzük, tehát szabad idejük van tanulni -- a (termelő, szolgáltató) szakmákban kódolni képesek,…..
Célkereszt 2020.05.09 09:34:43
@civisvaros___: Jó, csinálhatnak kutatóintézetet, utasíthatják a nyelvészeket, mert nekik h a t a l m u k van rá. Mindez arra megy ki, hogy a néppel elhitessenek egy kitalált eredetet. Ez sem lesz igazabb a csodaszarvas legendájánál. Mindezt a politikai szándék vezérli, mintsem az igazság szeretete. Persze itt is tolonganak majd a kóklerek és megjósolom, nem kell itt liberális ármánykodás, hogy pillanatok alatt egymásnak essenek a "tudósok" azon, hogy szkíták vagy türkök vagyunk, stb.
Ami azt a kérdésedet illeti, hogy egy lovas nomád nép miért vette át egy gyűjtögető nép nyelvét, a választ nem tudjuk, legfeljebb találgathatunk. Az észak-amerikai indiánok is kitűnő lótenyésztővé váltak, miután az európaiak bevitték a lovat. Miért ne leshették volna el a lótartás tudományát az ősmagyarok. Mivel a lóval kapcsolatos szavaink ótörök eredetűek, ezért biztosan törökök voltak a tanítómesterek. Talán a törökök nagyszámú ősmagyar szolgát/rabszolgát tartottak. Ezzel megváltoztatták a törzs etnikai összetételét. Ez nekik azzal az előnnyel is járhatott, hogy megnövelte a hadrafoghatóak számát. A vezetők ugyan törökök maradtak, de a magyarok túlsúlyba kerültek. Tudjuk ezt a románok, szlovákok esetében is, akik a hegyek védelmében élhették az életüket viszonylagos nyugalomban, nem voltak kitéve annyira a pusztító háborúknak, addig a magyarok kivéreztek. Az ótörök törzseknél is hasonló jelenség játszódhatott le:a folytonos hadakozás a számuk csökkenését eredményezhette.

Ne gondoljuk, hogy akkoriban is soviniszták voltak az emberek. Nem voltak a törökök tudatában annak, hogy az ő nyelvük magasabb rendű lenne. Kár ezen a mai ésszel gondolkozni.
Célkereszt 2020.05.09 09:54:36
@civisvaros___: Lehet, hogy még korai az alapjövedelem bevezetése, meg kellene duplázni a mostani GDP-t hozzá. Mégis azt mondom, hogy előbb-utóbb rákényszerülünk, mert társadalmi robbanás lesz. Nem selejtezhetjük ki a társadalom 10%-át és taszíthatjuk éhezésig nyomorba.
Az túlzó, hogy 7 ezer milliárd forintba kerülne évente. A semmiből nincs pénz, azt be kell szedni valahonnan. Például a munkáltató fizeti a dolgozóinak az alapjövedelmet és kapnak cserébe némi adókedvezményt. Így nem éri meg csalni sem. Ekkor maradnak a munkanélküliek, 10%-os munkanélküliség esetén legfeljebb 600 ezer ember. Mondjuk 100 ezer nyugdíjas, akiknek nincs 100 ezer forint nyugdíjuk. Vannak még 10 ezres nagyságrendben rokkantsági nyugdíjasok, beteg gyereküket otthon ápolók. El tudom fogadni, hogy nem jó, sőt káros elképzelés. Ezen nem veszek össze senkivel.
Célkereszt 2020.05.09 13:42:18
@civisvaros___: Én azt hittem, hogy közműveket, közüzemeket a befizetett díjakból tartják fenn.
Amint írtam egy korábbi kommentemben, csak 6-700 ezer embert érintene az alapjövedelem. Ekkor ez az összeg már szinte bagatell. Főleg, ha még levesszük belőle az eddigi szociális juttatásokat, amelyeket kiváltana.
Nagyon helyesen ennyit (plusz/mínusz ötszázat) érdekel az a probléma, hogy a XX. század totális, tömeggyilkos diktatúráinak két lelkes kiszolgálója között kit hoz ki nagyobb bűnösnek az a zárt körű értelmiség, amelynek közéleti inkompetenciája éppen mára vezetett el 1989 után a soron következő…..
Célkereszt 2020.05.03 12:34:47
@Főnix Oszlár Gazdag: nahát, ezeket elmondhatjuk a katolikus egyházról is.
Célkereszt 2020.05.03 13:54:31
@Főnix Oszlár Gazdag: értem, valamelyik szekta.
Célkereszt 2020.05.03 16:07:59
@Főnix Oszlár Gazdag: Kellemes álláspont, de Tomóceusz vagy Gyugyu lennél-e?
Orbán ajánlata munkanélkülieknek a cégeknek adott mentőcsomag helyett: állami vállalatok, közmunka, hadsereg. "Három hónap álláskeresési támogatás után jár három hónap jövedelempótló támogatás, amiből nem lehet megélni, ismerte el Orbán. Ezért kínálnak mást is mellé vagy ehelyett: részt lehet…..
Célkereszt 2020.05.01 11:32:59
@én itthon vagyok: A legmagabiztosabbak azok, akiknek a témáról fogalmuk sincs.
Nem az érdekel, hogy egy szemlátomást, sőt a saját elmondása szerint is (amennyiben a mondatai önmagukért beszélnek) beszámíthatatlan ember mit gondol arról, hogy mégis kicsoda ő -- méghozzá most épp annak kapcsán, amit kétmillió választó felhatalmazásából a parlamentben ülő "balliberális…..
Célkereszt 2020.04.29 20:57:03
@civisvaros_: én ezt nem értem. Mitől nemzeti a nemzeti? A nép sűrűn változó szeszélye határozza meg? Lehet fokozni? Nemzeti, nemzetibb. Mi lesz, ha valakinek te sem leszel elég nemzeti?
Elegem Van! Elegem van Kínából 2020.04.27 09:19:31
A kínai vírus miatt kezd komoly Kínaellenesség kibontakozni a világban. És azt hiszem, ennek a jelenségnek van alapja. Bár Kínát a járvány félrekezeléséért talán kevésbé terheli felelősség, hiszen olyan új vírus jelent meg, amelyről ma sem rendelkezünk átfogó ismeretekkel. E tekintetben minden…..
Orbán rendszer- és kulturális probléma. Nem lehet az ágytálak hiányával és az ellopott billiókkal megdönteni. Amíg az ellenzék nem tud rendszerben gondolkodni és konzisztensen érvelni, nem lehet kormányváltás, és csak politikán kívüli mozgalom döntheti meg a rezsimet (az ellenzékével együtt). Nekem…..
Célkereszt 2020.04.27 11:10:54
@Főnix Oszlár Gazdag: Igen. A nagy mű forog, de az alkotó nem tud pihenni. Lehetséges, hogy mindez, ami itt van európai trend lesz. Orbán abban bízik, hogy addig kihúzza anélkül, hogy nagyon konfrontálódna az EU-val.
Célkereszt 2020.04.27 11:32:00
@Főnix Oszlár Gazdag: Pont az egyház, amely szigorúan hierarchikus, támogatná a liberális rendszereket? Legfeljebb jóképet vág hozzá.
A mai válogatásba két képpel is "belenyúltam". A kezdőképet a járvány "tiszteletére" illesztettem be, valamint a napokban jutottam hozzá egy remek bankrablós fotóhoz, amit máris meg akartam osztani veletek, így ez is belekerült a maiba. Nézzétek! 1919. Auszrália. A sydney-i Surrey Hills kórház…..
Célkereszt 2020.04.27 09:07:40
@gigabursch: Slágerkönyvekre biztos van sorállás.
Célkereszt 2020.04.27 09:12:00
@kewcheg: szabad utazás: agyelszívás, erős valuta: erős gazdaság nélkül nincs, szabad egyház: ha szabadok, akkor hatalomra törnek,
Célkereszt 2020.04.27 09:46:04
@kewcheg: Ha nem is tör hatalomra, de az illiberális rendszerek szövetségese, haszonélvezője. A trón és egyház szövetsége.
Soros, a migránsok és a COVID-19 között egy lényegi különbség van: hogy az utóbbi valóban veszélyt jelent az országra. Ezt kénytelen felismerni a kormány, ahogy láthatóan visszavesz a járványt érintő hazudozásból. (Nyugati mércével mérve őszinte persze sose lesz.) Nem érdemes ugyanis visszakézből…..
 Hamvas Béla: "A lugasban üldögéltünk, az asztalon tejes mandula és lépesméz. Még sosem hallottam ennyit beszélni. A második világháború után volt és először mondtam el a gondolataimat. Aztán ő beszélt: A hangodból szemrehányást vélek kihallani. Csaknem vádat e nép iránt, amely itt csendesen…..
Célkereszt 2020.04.23 12:58:33
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
Célkereszt 2020.04.22 13:52:16
@chrisred: Szerintem volt terve. Kolonich Lipóttal szólva : „Magyarországot előbb rabbá teszem, aztán koldussá, végre katolikussá”.
Célkereszt 2020.04.22 14:27:01
@ijontichy: Szerintem ezt a tervet nem lehetett volna végrehajtani a német jobboldallal szemben. Valószínűleg a CDU-CSU kísérleti terepnek szánta Magyarországot egy újtípusú politika kipróbálására. Lehet, hogy a Gólem már nem engedelmeskedik.
Célkereszt 2020.04.23 09:50:16
@reicher: Te teljesen félreérted az egész rendszert. A liberális demokráciában az egyén szabad.Az állam kötelessége, hogy biztosítsa az egyén jogait, még úgy is, hogy neked nem tetszik. A munkahelyen viszont változatlanul a hierarchikus rendszer érvényesül, tehát az általad hiányolt kötelesség is megvan. A liberális demokrácia többi intézményéről nem is szólva. Te azt hiszed, hogy a gonosz nyugati liberálisok bántsák Magyarországot. Tudod, volt egy világháború, ami után elgondolkoztak a nyugati országok azon, hogyan akadályozható meg egy újabb háború, és úgy döntöttek, hogy erre a liberális demokrácia alkalmas.
A Fidesz szavazói végső soron a felelősek (természétesen, ki más?) a kormányuk bűneiért is (nemcsak a politikai tévedéseiért) éppen úgy, ahogy annak idején a baloldali-progresszív értelmiség és szavazótábor volt a felelős a baloldal kormányok hibáiért. Az az elsődleges felelős -- talán nem kell ezt…..
Célkereszt 2020.04.20 19:02:29
@DrGehaeuse: Ráadásul templomba járó.