Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Medoro

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Kockagyár! Pár hónapja (is) volt szó arról az űrhajós minifigről, ami fehér ruháján magyar zászlóval van díszítve.Nem tudom, hogy van-e már valahonnan hivatalos válasz a figura eredetéről, de van szerencsém az alábbi infókat megosztani, ha tart még a…..
Medoro 2012.04.11 09:01:14
@Kozi73: Sajnos nem emlékszem évszámra, de mivel 86-tól már gimis voltam, én úgy sejtem, hogy ez jóval előbb lehetett. A legkorábbi emlékem 1977 karácsonya, akkor kaptam az első legómat, egy 368-as Taxi Station-t. www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=368-1
Az új minifig megjelenéskor viszont még nem volt festett ha jól tudom, hanem matricával oldották meg a mintákat. Illetve pontosítok: a többszínű mintákat matricázták. Mert a vonatos készletekben már első évben megjelent a kék színű felsőtest, 3 gombos zakó festéssel, de az csak fehér festékkel megoldható volt. A shell és tűzoltó figek 'bonyolult' mintája az matrica volt.
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Medoro 2012.05.25 08:30:47
Királyok nélkül nincsen Castle sem, noha viszonylag későn jött be ez a figura. Sajnálatos módon királyból kevesebb is jutott mint varázslókból és boszorkányokból. (A teljesség, és pontos érthetőség kedvéért ajánlom, hogy fussátok át a Kastélyok képes történetét,…..
A modern minifig megjelenése óta 1982 volt az az év, amely a legkevesebb új LEGO készletet hozta, szám (és a Brickset) szerint 51-et. Mint tudjuk azonban, a mennyiség nem minden, sőt! Ugye szintén akkortájt mondta Hofi, hogy: "Az imp'r'l'stáknál most rossz, és nálunk azért nem jó.…..
Medoro 2012.04.12 18:03:49
@tutuka: "rég nem töltöttem ennyi időt más blogján!"
Ezen most szakadok a röhögéstől! :):):)
Amúgy én is egy órája azt (is) olvasom!
Medoro 2012.04.13 01:11:48
@Sam. Joe: Privátban megírhatnád, hogy ha Neked nem kell az a gépjármű, akkor én megvehetném-é?? Én is érdekelt valék ezen témában... :)
A héten jött velem szembe a hír, miszerint hivatalos nagyfelbontású fotók jelentek meg a készülő Gyűrűk Ura szettekről. Először örültem, mert a kiszivárgott gyenge minőségű fotók alapján nem tetszettek annyira a készletek, de ezt akkor a pixeles és kicsi felbontású képek…..
A Legózz tumbli csodálatos találata az elmúlt 10 év legfontosabb legóval foglalkozó cikke. (Angolul tudni nem hátrány.) Vigyázzatok magatokra srácok! Nem kell a sok homofób kamu-duma amit rendre elkövettek a blogon a kommentek között, aki legózik, az tudjuk milyen! :D | kép:…..
Medoro 2012.03.25 07:08:06
@ainex: LEGO pride!!!! :):):) Na arra megyek!
Ahogy soha nem titkoltuk, hogy a kockagyárat szabadidőnkben, szerelemből, ráadásul a lehető legamatőrebb módon készítjük, úgy most abból sem csinálunk hiúsági kérdést, hogy egy posztban keressünk új arcokat, új hangokat és új témákat a blogra.  Blogger…..
Update: A LEGO Hungária szíves közlése, hogy májustól mind a DC, mind a Marvel készletek kaphatóak lesznek itthon is, de kizárólag csak játékboltokban. Velük együtt Spongya Bob is megérkezik. Szuper(hős)! Sajnos az idei év egyik legnagyobb durranása, a felnőttek számára…..
1 db 10179 Ultimate Collector's Millennium Falcon 5344 kocka 3.572.568 poligon 670 óra renderelés 1 év modellezés 6 hónap animáció, kockáról kockára, frame-ről frame-re összesen 3 év kitartó munka Francisco Prieto, le a kalappal előtted! | Köszönjük a linket Tomi! |..
Sokszor láttunk már hasonló jelmezt külföldi blogokon, de olyat, amit egy olvasónk készített el, még nem. Na, ki öltözik leopold getzhez hasonlóan minifigurának az idei farsangi szezonban?  "Egy vidéki középiskolában dolgozok, tanítok, és mint minden évben most is volt…..
Amikor a Sport Géza minden nap arról szól, hogy szépek-e, jók-e, netán csúnyák a 2012-es év Forma-1 autói, mi visszamegyünk 2006-ba és mutatunk valamit, ami legóból igazán impozáns. Gyönyörű képek, szigorú objektivitás, Legomano80 egy Ferrarival a színpadon! A múltkori…..
Medoro 2012.02.17 06:50:39
Több észrevétel:
ez a készlet 20-30 ezer közé volt árazva anno. Én olyan 23 körül vettem meg. A Brickset alapján 139$ volt a Lego.com-on megvásárolva.
A doboz irdatlan nagy, mint az összes nagy Ferrarié! Ezért is drága a MISB, mert szállítás közben a benti tartalom bizony szétszedi idővel a dobozt. A matricaív sokszor gyűrötten került elő a dobozból, de az egyiknél olyan is előfordult, hogy a matricák fele az összerakási füzet összegyűrt lapjaira ragadtak rá. Kicsit sem voltam dühös...
@bandisoma: Az a 8157, amire Te gondolsz. Az egyik teljesen másik, két évvel későbbi F1 modell, ami nem technic, hanem system elemekből áll. Ettől még a kormányzása működik.
Szerintem is szigorú a pontozás, ez nem tologatós játék, nem is kellene ezt számonkérni rajta. Arra ott vannak az 1:24-es kis hátrahúzható autók.
Nekem szerencsére már teljes a Ferrari sor. Én ezek miatt kezdtem újra a legózást! A két kedvenc az Enzo és a Fiorano, azok már lassan aranyárban vannak! :)
Nem csinálunk rendszert a mémgyártásból, de ha egyszer adott egy tökéletesen kockára szabott épületes balfaszság, akkor nem lehet kihagyni. A Legózz blog klasszik négy pötty szélesen dolgozta fel az alábbi témát: Mi pedig szerényebb, jelképesebb, 6 pöttyös változattal…..
Medoro 2012.02.14 09:29:20
@hatvannyolckilencvennégyeske: megfagyott a hideg víztől??
Felnőttkori LEGO-korszakomban már több készletet is beszereztem, de most nagyravágyó lettem. Valami nagyra vágytam. Már a katalógusban kinéztem magamnak: hű de jó lesz! Aztán a Müllerben ott pöffeszkedett a doboza a polcon. Ejha, elég szép darab lesz ez, ha már a doboza ekkora!…..
Medoro 2012.02.11 07:42:12
@kopeszkugelu: "Az ucs készletek nem méretarányosak a minifigurákkal..."
Kivétel az 10179 Millenium Falcon. (Amiből jön a végigjátszás is, mert már megígértem Tutukának, de nem tudom mikor tudok belőni két szabad napot egyben.)
Medoro 2012.02.13 08:08:23
@kopeszkugelu: Mivel nem mértem le még egy igazi Millenium Falcon-t, így aztán nem tudom az arányszámokat sem, muszáj mások kijelentéseire hagyatkoznom. A Brickset és a Brickipedia is azt írja, hogy: "A minifugrák arányához lett tervezve, ellentétben a többi UCS készlettel" (It has been designed to be to scale with the minifigures, unlike most other ultimate collector's series sets.)
Kinek a szavára adjak, ha nem az övékére? :):)
A gyászos Knight Kindgoms II után kellett egy hézagkitöltő sorozat, ami nem szerves része a Castle sorozatnak, pedig joggal hihetnénk azt. Ez a téma pedig a Vikings, amelyet a Castle 2005 és 2007 közötti pihenő időszakán állítottak pályára.  A készletek 2005-ben landoltak a…..
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
Medoro 2012.02.10 22:51:17
@IИDOMITUS: szerintem ezt keverték össze vele:
www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=50745
Ebből nekem is volt már eladó.
Egy aukciós oldalon akadtam rá egy classic tányérsapkás minifigre, melynek az volt az érdekesége, hogy a kezében egy világító (!) elemlámpa volt. Hú de menő, gondoltam, ráadásul még sosem láttam ilyet. Érdeklődő levelemre egy kedves topictárs írta meg (köszönet érte ezúton…..
Medoro 2012.01.26 22:06:51
@Benjamin: Köszi a linket! Én is úgy tudtam, hogy nem lehet benne elemet cserélni!
Nekem a 7261-es Clone Turbo Tank jött úgy Németországból, hogy Mace Windunak nagy dudor keze volt. Azt hittem elsőre, hogy egy szar törött figurát kaptam, brutális amatőr ragasztással. Már épp el kezdtem volna anyázni sűrűn, amikor utánanéztem és örvendeztem vala.
A Droid escape meg tök jó kis készlet, jelentem alássan! Sikerült majdnem minden új SW-t beszereznem már. Nekem a kisbolygós minisorozat a kedvenc!!! Épp ma szereztem be őket. Kértek végigjátszást???
Medoro 2012.01.27 09:14:17
Vasárnap szúrták ki a velveten, hogy a Big Bang Theoryben feltűnik az ELTE egy pillanatra. Erről eszembe jutott egy nem is olyan rég látott rész az Azok a 70-es évek showból. (Nagyszerű sorozat, a Comedy Central vetíti, igaz, borzalmas szinkronnal.) Az 5. évad 19. részének elején az…..
Medoro 2012.01.26 22:14:31
@madstunt: Kérek engedélyt tudatlannak lenni!
Mi az a Minecraft???
Aki emlékszik a nyolcvanas évek európai filmjeinek hangulatára, annak nemcsak a LEGO miatt fog tetszeni ez az 1983-as reklám. (De lehet, hogy nem is a kor átlagos filmjei voltak hatással a reklámra, hanem fordítva? Ez az 1988-as film a trailer egyes jelenetei alapján mintha épp a reklám…..
Medoro 2012.01.26 06:18:29
@leopold getz: Kérek jegenyét kétezerért most, sokat! :)
Medoro 2012.01.26 10:42:56
@leopold getz: Nem lehet szerezni sokat belőle, ezért ennyi az ára. Nekem is csak 1 vagy 2 darabom van plusszban, nem véletlenül nincs kitéve a Bricklink boltomba sem!
Gyerekkori legóim közül szinte minden megvan, szépen egyben, nagy része dobozzal. Az egyetlen törött alkatrész az egyetlen ilyen ciprusom. Pedig nem voltam brutális gyerek, tehát simán lehet, hogy az a puha anyag amikből a fák vannak, már nem igazán bírják a kiképzést akkora méretben, mint ezek a fák. A kisebb fenyők nem sérülnek ilyen könnyen.
Nem is olyan régen volt, hogy a Brandenburgi kaput boncolgattuk Architecture témakörben. A készlet kapcsán beindult a kollektív agytröszt: vajon mit lehetne kis hazánkból megépíteni hasonló stílusban? Bár a felületes szemlélőnek úgy tűnhet, még messze vagyunk a célegyenestől,…..
Még csak január eleje van, és máris birtokunkban van az elmúlt pár hónap két legfontosabb készletének végigjátszása: T1 után itt az Unimog is! (Ráadásul egyből kicsit továbbgondolva.) Bret bemutat és értékel. Először is azzal kell kezdenem, hogy kritikus hozzáállásom…..
Vannak műfajok, mint a forma 1, amelyek nem hoznak lázba. Vannak legó témák, mint a Racers, amelyek nem fogják meg a fantáziámat. Vannak kereskedelmi trükkök, mint a linceszelt készletek, amelyeket fenntartással kezelek. És vannak márkák, mint a Ferrari, amelyek különféle okokból…..
Van, aki mozdonyt épített magának karácsonyra és nem is akármilyet. Más pedig nem is akármilyen kicsit. Henrik Hoexbroe alkotásaiból már mutattunk nektek korábban, most egy art déco stílusban megépített benzinkút van terítéken. Mentsd az életed, míg nem késő! Egy kecses és…..