Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tb79

114 bejegyzést írt és 499 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
tb79 2019.03.13 13:31:03
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha megnézed figyelmesen, és a "valamire kerül" alak ellen szólaltam fel, amelyben elrejtjük az alanyt. Nem általában az alany nélküli mondatokat kifogásolom. Hanem az ilyet: itt és itt ekkor és ekkor megszülésre kerültem. Na, milyen? :D
tb79 2019.03.13 13:43:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Atom! Megszületést nyertem a külvilág felé! :D
tb79 2019.03.20 15:44:17
@MAXVAL bircaman közíró: Soha, sehol nem kerül kihirdetésre. E/3-ban ír / beszél a bíró(ság). Ez a "valamire kerül" fölöslegesen hivataloskodó formula olyan, mintha az írója titkolná, hogy ki teszi. Pedig arra ott van a T/1: elfogadtuk, feldolgoztuk. Nem kell sem titkolózni, sem hülyének nézni a címzettet (ugyanis a címzett is tudja, hogy ki fogadta el, dolgozta fel stb.), lehet egyszerűen, szépen ki magyarul beszélni és írni hivatalos nyelvezetben is. _Kerülni_ kell a valamire kerül és társai förmedvényeket... csak hogy stílszerű legyek.
Pár évvel az I. Világháború befejezését követően, 1921-ben született az amerikai Maurine Emilie Kornfeld, aki a napokban zajló FINA Masters vizes világbajnokság legidősebb női résztvevője...
tb79 2017.08.15 15:45:29
Szavazz, hogy eldöntsük, melyik a legnagyobb marhaság USB-s rakétakilövő Azért ezzel az eszközzel kezdem a sort, mert egy régi kedvencem. Be kell vallanom, hogy régebben kacérkodtam a gondolattal, hogy veszek egy ilyet, talán a lustaság és a meglehetősen magas ár volt, ami visszatartott. A…..
Komoly támadás indulhat a torrentezés ellen: az Európai Bíróság szerint az internetszolgáltatók akár közvetlenül is blokkolhatják az ilyen site-okat. Ez akár teljesen elérhetetlenné teheti az oldalakat, de tényleg véget vethet a kalózkodásnak? Esetleg lenne jobb megoldás a letöltések ellen?…..
Latint tanulsz? Minek?!? Mire mész vele?!? Hol fogod használni? Miért nem foglalkozol valami értelmessel? Miért nem töltöd valami hasznosabbal az idődet?!? Ha bevallod, hogy latin nyelv-függő vagy, jobban lesajnálnak, mintha kokainfüggő lennél. Ó istenek és istennők, ha ezeket a kérdéseket ki…..
Évtizedek óta imádjuk a Kinder-tojást, naponta gyerekek milliói pattintják ki izgatottan a sárga kis kapszulát, és szerelik össze a benne lévő játékokat. Közben elmajszolják a csokit, a csomagolás és a sárga kis műanyag kapszula pedig megy a kukába. Pedig egy kis kreativitással elég sok mindenre…..
Nyáron a vízparton a szülők rendszeresen feszültek és nem tudják élvezni a jó időt, hiszen folyamatosan oda kell figyelni a gyerekekre. Az úszni még nem vagy alig tudó gyermek könnyen a víz alá merülhet. Fontos a folyamatos felügyelet. A legjobb megoldás természetesen az, ha megtanulnak úszni. De…..
tb79 2017.03.27 22:04:49
@vanvelemenyem: A szívemből szóltál. Már le sem írom, mert ugyanezt akartam (y).
Tárgyalótermi dráma. Számunkra csak az amerikai filmekből ismerős a műfaj. Illetve nem mondunk teljesen igazat, hiszen három éve Hajdú Eszter dokumentumfilm formájában dolgozta fel a romák elleni sorozatgyilkosság ügyében folytatott bírósági peranyagot. A vérbeli játékfilmek tekintetében azonban az…..
Múltkor egy kicsit a set design fontosságáról beszélgettünk – érkezik majd a folytatás -, most kicsit technikai oldalról vizsgáljuk meg a filmkészítés varázslatos világát. Nyilván nem kell tudnunk, hogy egy-egy látványfilmben mennyi munka, lemondás, szorgalom vagy túlóra van, hiszen a végeredményért…..
Manapság nagyon nehéz megfelelő elnevezésű e-mail címet találni magunknak. Pár lehetőséget szeretnék bemutatni azoknak, akik elfogadható e-mail szolgáltatást keresnek, normális névvel, anélkül, hogy fizetniük kelljen.  De melyik a legjobb? Ne felejts el szavazni! ..
A paródiafilmek csillaga sem ragyog már oly fényesen, mint egykoron. Persze lehet azt mondani, hogy már megint tüzel belőlünk a nosztalgia, de gondoljunk csak az idén kijött A fekete ötven árnyalata című borzalomra, amin előbb kezdtünk el vakarózni a kíntól, mint röhögni egy jóízűt. Vagy ha erre…..
tb79 2016.10.26 09:57:55
Van aki még fiatalon van aki már befutottan de szerepelt a Star Trek valamelyik sorozatában vagy egész estés filmjében. Pár név nagyon is szórakoztatóan hat! (A lista nem teljes, csak a legérdekesebbeket gyűjtöttem össze) Kirsten Dunst A pókember filmek sztárja bizony még kiskorában játszott egy…..
Ugyanazt a helyszín, mégis hatalmas a különbség az alábbi fotók között. Ezek a képek megmutatják, miben más a hétköznapi emberek szemléletmódja és a profi fotósoké...
tb79 2016.08.25 13:40:05
@Amanda Anonymus: Igen, illett volna megjelölni a forrást (9GAG).
Piroskockás Rántott sajt 2016.07.07 07:54:41
Az 'időtlen éttermi klasszikusok' című sorozatunk következő darabja a rántott sajt. Mert az ugye köztudomású, hogyha végképp nem tudunk mit választani az étlapról, akkor nagy valószínűséggel rántott húst vagy a rántott sajtot fogunk kérni. Így volt ez negyven éve és így megy ez ma is. Ha otthon…..
Az emberi lét egyik mozgatórugója, hogy szeretnénk valamit elérni az életben. Mindenki vágyik rá, hogy büszke lehessen egy olyan dologra, amit jól csinál. Ez lehet a családi élet, a karrier, vagy egy hobby, amiben nagyon ügyes. Akadnak olyan hírességek is, akik csak egyszer villantottak nagyot az…..
A Facebook az érzelmek kifejezésére használt hangulatjeleket – mosolygós és sírós arcocskákat – lecserélné a felhasználók saját képeire.          ..
Napi érdekes, immár a 159. Ünnepelhetünk, pedig nem kerek szám, azonban tegnap elértük a blogon 1000. követőt, a Facebookon pedig D.David szorgos munkájának eredményeként e hónapban átléptük a 16 ezrediket! Az oldalletöltéseink pedig lassan elérik a 16 milliót! Köszönjük a kitartó érdeklődéseteket,…..
Bácsi Róbert egyik fantasztikus fotója az eseményről a rengeteg közül..
tb79 2016.05.12 15:05:16
Emlékeztek a ZX Spectrum Vegára, ami egy ZX Spectrum-játékokkal teletömött, közösségi projektfinanszírozással ősszel megjelent retrokonzol, és amiből nemsokára kézikonzolos verzió is készül? Valami hasonló lesz (vagy lehet) Commodore 64-ből is, mint azt ez a nemrég az Indiegogóra felkerült,…..
Korábbi divatposztjainkban láthattuk már a hatvanas és hetvenes évek "vadhajtásait", most kukkantsunk bele a színes nyolcvanas évekbe!..
tb79 2016.04.14 07:48:08
@BircaHang Média: Ja, ez az a nóta, amit V-T úgy dolgozott fel, hogy "ez nekem fáj, rohadamarharépa, na és aztán mit ugrálsz" :DDD.
Ha 90-es évek, akkor Nickelodeon - legalábbis nálam. Mivel az évtized elején születtem, túl fiatal voltam a téka-kultúrához, moziba pedig bár gyakran eljutottam, csak az életkoromnak megfelelő filmeket nézhettem meg. Habár egyszer bekeveredtem a Csillagközi invázió feliratos változatára, amiből…..
tb79 2016.04.13 07:09:12
@Billy Hill: @karandash:
A szívemből szóltatok: Cow and Chicken, I am Weasel, Johnny Bravo, Dexter. Ezek voltak a legjobbak, és igen, kizárólag angolul. Szerintem ezek (pláne a C&C és az ájemvizl) nem is gyerekeknek szóló rajzfilmek voltak. De tényleg. Szóval ezeket CSAKIS angolul... tonnaszámra lehetett fogyasztani. A nikkelodeon... az meg maga az okádás :).
Bő két hete elég hosszan foglalkoztam a Last Ninja Musicology nevű projekttel, itt és itt olvasható, de aki nem akar kattintani, annak röviden a lényeg: a Fastloaders néven ismert norvég C64-rajongó metálbanda fel akarja dolgozni a három Last Ninja-rész zenéjét (ehhez engedélyt is kaptak a…..
tb79 2016.04.03 13:48:41
Firestarter18 A blogírás 10 titka 2016.03.30 05:09:00
Blogot szeretnél indítani, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Tíz év tapasztalatát formáltam 10 hasznos tanáccsá. Kulisszatitkok a függöny mögül. Ma már minden bokorban egy új blog nő, ha pedig elhajítunk egy követ, jó eséllyel fejbe találunk egy elkóborolt bloggert. Jó blogot írni azonban nehéz,…..
A szakállnövesztés egy igen egyedi élmény. Ha felszínesen nézzük a dolgot, egész egyszerűnek is tűnhet. Leteszed a borotvát és hagyod, hogy az arcodból kibontakozhassanak a szépséges szőrszálak. Ennél azért egy kicsit többről van szó, és ha még az utazásod elején tartasz, nem árt tudnod egy pár…..