Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bazuka1

69 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan szerencsém volt, hogy szeptember végén idén másodszor is ki tudtam ugrani a közeli Blekinge megyébe egy kis csukapergetésre. 15 éve járok Svédországba horgászni és hála az égnek a helyzet változatlan. A víz óriási, a szél fúj, az eső esik... és a csukák nagyok!..
bazuka1 2021.07.07 09:49:51
@MáT: Szia!
Nem kell különösebben készülni extra felszereléssel. A magyar cuccoddal is bőven kiszórakozhatjátok magatokat főleg Karlskronában, ahol a darabszámok néha elképesztőek. Csónakonként nem ritka a napi 40-50 hal sem. Kisebb 10cm körüli woblerekkel, gumihalakkal, villantókkal is eredményesek lesztek. Volt olyan csónaktársam, aki 10-30g-os bottal, 10 centis piros, hagyományosan tűzött gumihallal 15-20 csukát fogott ki mire elrongyolódott a csalija. Célszerű persze a műanyag wobblereket jerk csalikat részesíteni előnyben a tartósság miatt. Sokat segít a gumihalnál, ha külön előkével és tüskével rögzítitek a horgot a csaliba, hogy fárasztáskor az maradjon csak a hal szájában. Így több tucat csukát is tudtok fogni anélkül, hogy a gumihal elhasználódna.
Én mindig titán előkét használok és minimum 30cm hosszút. Zsinórokban 12-15kg-os fonottakat tartok az orsókon. Egy erősebb 60-120g és egy könnyebb 30-70g-os 2 méteres jerk botot és egy 210 hosszú 120g-os hagyományos peremfutós botot használok általában.
De a Magyarországon használt közepes erősségű felszerelés is teljesen jó. AZ erősebb cucc csak a nagyobb tömegű csalik esetén indokolt. A dobótömeget és a zsinór szakítót csak akkor kell emelni, ha 80-120g-os csalikkal akartok dobálni. Ahhoz kellenek a 150g-os botok és 20kg körüli zsinórok. A halak miatt nem! Egy 15-40g-os bottal, 6-8kg-os fonottal is bőven ki lehet szedni egy 100 cm feletti csukát! Sőt, sokkal élvezetesebb.
Kedves építeni vágyók! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy a Variosystem Group Kft kivitelezésében építtetők megoszthassák tapasztalataikat, véleményeiket...
rablóhal Vetés, aratás 2015.12.10 21:00:39
Az a legnagyobb király, aki úgy tud szüretelni, hogy az ültetés, a nevelgetés fáradalmas éveit nem kellett végigcsinálnia. Sajnos – vagy szerencsére – én nem ilyen típus vagyok. Ott vagyok a vetésen keményen, de vigyázok a termésre és arra, hogy az aratásról ne maradjak…..
Óriási és dinamikus fejlődésen megy keresztül a Tisza-tó. A látványos infrastrukturális fejlődés magával hozta a látogatottság emelkedését. Mind e mellett sikerült a halállományt is megőrizni, sőt talán erősíteni. A nagy kérdés csak az, kell e ez nekünk?…..
Nem lett készen a motorom. Ez különösen azért bosszantó, mert a héten volt időm bőven délutánonként a Dunára látogatni. Ki kellett választanom egy olyan helyet, amit evezve is bevállalhatok. Végiggondolva az ismert szakaszokat egyetlen ilyen terület jöhetett szóba. Amikor…..
rablóhal Októberi süllők 2015.10.28 21:42:33
Nemrégen még úgy éreztem, a svédországi csukázásoknál nem létezik számomra nagyobb horgász élmény. Mégis amikor a Dunán a tegnapi langyos októberi naplemente után beállt a sötétség és a gumihal lassú ejtésébe belependített egy súlyosabb süllő, azt éreztem, hogy ez az,…..
Nem tehetek róla. A magyarországi horgászatok nem hagynak bennem olyan nyomokat, mint a svéd vizeken esett kalandok. Még akkor sem, ha igazából nem történt semmi különleges… csak fogtunk néhány csukát. Új túra, új célpont. Az elmúlt két alkalommal ugyanoda, Blekinge megye…..
rablóhal A tökéletes wobbler 2014.11.30 18:10:07
Hetek óta próbálkozom eltalálni, hogy milyen csali volna a legmegfelelőbb a mostanában meghorgászott dunai partszakaszra. Lehet, hogy ma megtaláltam az üdvözítő megoldást… Kedvenc műcsalim a gumihal, ez nem is vitás. A legpontosabban és a leghosszabb zónában tudjuk vele…..
bazuka1 2015.10.19 18:32:06
Május végén újabb rövid, kiscsoportos kiruccanást szerveztem Svédországba. A fő feladat ezúttal András fiam és Boci barátom beavatása volt a Balti-tengeri csukázásba. Jelentem, a küldetést teljesítettük: újabb két „fertőzött” került a csapatba… és persze ezúttal is…..
Az elmúlt 15 évben egyszer álltam ilyen jól a szezon-kezdet elején süllőből. Igaz abban az évben – 2009-ben – egy jól sikerült svédországi gumihalazós hét dobta meg a számokat. Idén nem kellett skandináv túra a rekord számokhoz. Nyomasztóan gyenge nyári napok vannak…..
rablóhal Az első munkanap 2014.01.03 16:15:12
Január első munkanapja és nemhogy hó nincs, de még a fagyokba sem kóstolhattunk bele igazán az idei télen. Mondjuk ez most kedvezően érint, hiszen a tarkómba támadó hajnali szél még így is kellemetlen. Az órámra nézek: van még 40 percem, aztán muszáj indulnom... halak húzzatok…..
rablóhal BÚÉK 2014 2014.01.01 10:11:49
A karácsony előtti eseménydús napoknak meglett a böjtje. Egymás után három alkalommal kellett kapás nélkül regisztrálnom horgász délutánjaimat. De, hát ugye "addig jár a korsó... Egy jól meghorgászható, mély vizet vettem górcső alá az elmúlt napokban, mialatt Attila a…..
rablóhal Szarvas helyett 2013.12.23 22:16:12
A parton sétáltam reggel a kutyával és olyan szép volt a Duna, hogy a megérkező melegfront ellenére nem tudtam elképzelni, hogy ne adjon ma is halat. Az esti peca mellett szólt az is, hogy a karácsonyi vendégek közül többen is jelezték: nem szeretik a szarvast, amit ünnepi…..
A közeledő front betörés ellenére tegnapelőtt és tegnap is sikerült egy-egy kis süllőt fognom a Dunán. Úgy látszik, a megállapodó vízállás még megajándékoz minket néhány kószáló kisebb egyeddel, legalábbis ezen a szakaszon. A mélyebb lassú pályákon egyáltalán nem…..
rablóhal Jobbparti party 2013.12.16 00:29:35
Az igazi horgász nehezen tudja magából kiölni ragadozó énjét. Az élet minden területén próbál kapcsolatot teremteni szeretett hobbijával. Kutyasétáltatás közben én is ígéretes süllős pályákat kerestem... és találtam... November elején 13 év után újra kutyázásra…..
rablóhal Novemberi holdtölték 2013.12.08 20:01:42
Nem sok időt töltöttem novemberben a vízen. Az időjárás és a vízállás pedig nem volt rossz, igaz az áradás a legrosszabbkor jött, de a szokásos novemberi holdtöltét övező pár napban "felettem" és "alattam" is fogtak kapitális süllőket. Nekem azonban többet kellett volna a…..
rablóhal Megérdemeltem! 2013.11.12 14:40:56
Azt hiszem, ez életem legjobban megszenvedett süllője. Eddig ezt a címet egy 2004-ben fogott májusi, szelidi-tavi 40 dekás jószág viselte, de most megdőlt a rekord. A múlt héten a novemberi zivatarban, 6-7 fokos hidegben, töksötétben, végig szakadó esőben, 60km/h-ás ÉNY-i…..
Szinte menetrend szerint érkezett a nyárias meleg október végén. A vízeresztés előtti hagyományosan jó időszakot próbáltuk meglovagolni barátaimmal a Tisza-tavon. Bár a rendkívüli időjárás nem hozott ideális állapotokat a csukázáshoz, azért kedvenc vizünk így sem…..
rablóhal Svéd tavasz 2013 2013.05.21 01:29:36
A szokatlanul késői olvadás után Svédországban is gyorsan utolérte magát a természet. Május közepére helyreállt a rend és a nádas is sarjadni kezdett. Sajnos az ívás előtti éhes időszakban nehéz lett volna horgászni a jég miatt. A hónap eleje pedig lassan hozta csak meg a…..
rablóhal Négyévszakos november 2012.12.02 21:12:54
Ez az év megint szép novemberrel ajándékozott meg minket. Volt benne szinte minden évszak. A hónap kezdetén a klasszikus párás ősz után szinte nyárias majd tavaszias időjárás is meglepett minket. Az utolsó napokban pedig már a télies hideg is beköszöntött. Szerencsére ez a…..