Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jattila40

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spanyol megnyitás. Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Nehéz feladvány. Kell rajta agyalni. Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom..
jattila40 2018.10.09 12:16:28
Vg5
jattila40 2018.10.09 12:18:29
A szakértelem morzsáit is lesöpörte a Fidesz a közmédia asztaláról, ugyanis mostantól az a Papp Dániel vezeti a közpénzen fenntartott, és a kormány szája íze szerint működő MTVA-t, akinek papírja van arról, hogy hírhamisító. Egyre inkább az az ember érzése, hogy a Fidesz szánt szándékkal köpi szembe…..
jattila40 2018.09.30 23:53:37
@MikeBoy: Szólíthatlak professzor úrnak?
Sok nálam okosabb ember van, de gyanítom, hogy ő nem tartozik közéjük. Mint ahogy te sem, mivel neked is problémáid vannak a szöveg értelmezéssel. Ezt írtam:
"ugyanolyan alacsony IQ szinten"
Talán az alacsony szó elkerülte a figyelmedet.
jattila40 2018.09.30 23:27:57
@Orbán veje: Közvetlenül a kormány pénzeli, az adó fizetők pénzéből. Te mint adó fizető, a NAV-nak fizeted az adódat, nem a közmédiának. Az adó felhasználása a mindenkori kormány privilégiuma. Hol is hazudtam? A személyeskedést tartsd meg másnak, nem vagyok a haverod.
jattila40 2018.09.30 23:43:17
@Orbán veje: Olvasol is, vagy csak írsz? Neked írtam válaszul, hogy
"Közvetlenül a kormány pénzeli, az adó fizetők pénzéből. Te mint adó fizető, a NAV-nak fizeted az adódat, nem a közmédiának. Az adó felhasználása a mindenkori kormány privilégiuma."

Még egyszer megkérlek, hogy ne sértegess (nem mintha felvenném), és sem teszem. Ezt valaki olyannal szemben engedd meg magadnak, akivel közel ugyanolyan alacsony IQ szinten vagy. Ez nem én vagyok!
Idióta Németek! Van nektek egy csöppnyi eszetek, vagy a liberalizmus még a maradék józanságot is kilúgozta belőletek? Egy senkiházi bűnöző migráns büntetése felfüggesztett? Ennyi erővel az is mondhatnátok, az első bűncselekményért nem jár büntetés... olvass:…..
Érdemes a zsűritag Simon Cowell arcát nézni akkor, amikot a szombathelyi születésű Vajda Vivien azt mondja az America's Got Talent válogatójának színpadán, hogy ő most ugrókötelezni fog. Még rá is kérdeznek a többiek, hogy azt gondolja, hogy az ugrókötelezéssel nyerni fog? Biztos benne? Vajda…..
jattila40 2018.06.27 20:57:21
Miben? / Ki? Baloldali szavazó Jobboldali szavazó Vallás terén Igazi keresztény, de nem bigott. Legbelül, külsőségek nélkül, szerényen, nagyon mélyen éli meg hitét, és nem teszi ki a plénum elé.  A Bibliát kívülről fújja, kiválóan érvel hitvitákban. Imádja Ferenc pápát. Az első pápa,…..
jattila40 2018.06.13 14:29:01
@Bolshevik: Ezt most tényleg komolyan vetted? Úr Isten! Az a szó, hogy irónia/szarkazmus mond neked valamit? Ez egy görbe tükör az ejrópai értelemben vett baloldalról, hogy milyennek szeretné láttatni a bal illetve jobb oldali szavzókat. De te, mint igazi baloldali demokrata, nem hazudtoltad meg magad:
"legszívesebben felkötném a picsába az összes fideszes rohadt gecit, akik viszont nyilván igen.

Sajnos a magyarok nem értik, hogy elsősorban az ő érdekük lenne a NATO csapatok behívása és a megválasztott kormányuk erőszakos megdöntése, hosszú távon igenis ők járnának jól. "

"megválasztott kormányuk erőszakos megdöntése" csak úgy az európai baloldali értelemben vett demokratikus módon. Mi!?
szerencsétlen!
Annika Bjørn Sokan úgy gondolják, az élet könnyű külföldön, mert ott vagyonokat lehet keresni. Sokan hangoztatják, hogy Norvégia a világ egyik leggazdagabb országa, itt milliós fizetések várják az ide települő munkavállalókat. Lássuk a valóságot! Mi mindenre lesz szükségünk és mit célszerű tudni…..
jattila40 2015.10.28 12:25:08
@Colonel Maybourne:
"Meg egyebkent is a budosbalkanrol te jobban tudod, mi van errefele, ugye?
Csak a pottyantos wc-k hazajabol beeget...
Mondjuk Bukarest / Budapest is egykutya (birka).
Egyebkent sikeres ember jar metroval?
Az en utolso magyarorszagi fizetesem brutto egymillionegyszazhetvenezer forint volt havonta....egy korrupcio es mutyimentes, bekes, biztonsagos, sohasemminemtortenik vilag... "

Remélem, soha nem jössz vissza MAGYARORSZÁGRA, te arrogáns, senkiházi hazátlan szarzsák! Itt sem tarajos gőték, hanem emberek élnek, még ha havonta kevesebből is, mint amennyibe kint a reggelid kerül. Ja, egyébként keress fel egy pszichológust, hátha tud rajtad még segíteni (bár erősen kétlem), ha érdemes egyáltalán. Súlyosan aberrált a személyiséged. Ne fáraszd magad a válasszal, hiszen szerinted, mint budosbalkani, úgysem vagyok rá érdemes.
jattila40 2015.10.28 13:09:13
@FlybyWire: Fordítsd már le légy szíves, hogy én is megértsem!
Én tegnap találkoztam a propandának azzal a formájával Facebookon, hogy emberek fotópárokat osztanak meg, az egyik egy zsoldost/terroristát/katonát ábrázol, a másik fele pedig ugyanazt az embert, Európában tartózkodó menekültként. A fotók általában rossz minőségűek, és…..
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
jattila40 2011.01.01 15:45:09
Sziasztok, boldog újévet mindenkinek!

Karácsony előtt sikerült beszereznem New York-ban egy kindle 3-at, amivel teljesen meg vagyok elégedve. Szerintem az utolsó darabot hoztam el, egyszerűen beszerezhetetlen volt. Emellet egy Kobo readert is hoztam, amiről a 100 angol nyelvű könyvet szeretném áttenni a Kindlére. Sajnos úgy tűnik ez nem fog menni, mivel a könyvek olvasásához szükséges titkos kulcsot nem lehet (?) kinyerni a Kobo-ból. Mit tudtok erről? Amikor az Adobe Digital Edition-t (ADE) regisztrálom, kapok hozzá egy nyilvános-titkos kulcspárt? Ez Adobe accounthoz kötött, vagy az adott számítógéphez? Nekem úgy tűnik az accounthoz kötött, mert mikor másik számítógépen ugyanezzel az accounttal regisztráltam az ADE-t, az egyiken letöltött epub olvasható volt ott is. Viszont az olvasó eszközök regisztrálása más lehet, mivel ott az eszköz eleve rendelkezik a nyilvános-titkos kulcspárral, és csak a nyilvános kulcsot regisztrálja az Adobe, míg a titkos kulcsot az eszköz magában rejti. Egyáltalán hogy megy a DRM-mel védett epub könyvek vásárlása adott eszközhöz? Az eszköz regisztrálása után az adott eszközhöz vásárolok az ADE-n keresztül, ugye? Hogy adom meg, hogy a Kobon szeretném olvasni, nem a számítógépen (amit szintén regisztrálni kell). Ha jól értem, akkor a DRM az olvasó eszközhöz kapcsolódik, amelynek nyilvános kulcsával rejtjelezve kapom meg a DRM védett tartalmat az ADE-n keresztül. Tehát az Adobe-nál az olvasó eszközeim nyilvános kulcsát regisztrálom (max. 6-ot), de hogyan választok közülük ebook vásárláskor, ha több is van? Olvastam valahol, hogy létezik ingyen letölthető DRM védett ebook, pont a DRM próbálgatása céljából. Erről tudtok valamit? Bocs, hogy nem egészen a Kindle-hez kapcsolódik a kérdésem, de egyébként is érdekel, hogy működik a DRM általában?
jattila40 2011.01.01 16:18:49
@Atyaman: Ezt tudom, de engem általában érdekel a DRM. Lehet hogy nem jó helyre írok, de nem találtam megfelelőbb fórumot, meg egyébként is kindlém van. Később majd kérdezek arról is.
jattila40 2011.01.01 19:50:14
@Dworkyll: Köszi a választ. A DRM-et el tudom távolítani, és azért volt rá szükségem, mert legálisan megvásároltam egy epub formátumú könyvet, amit a kindlére akartam ráaplikálni. Ez sikerült is, és mivel kifizettem a könyv árát, még lelkifurkám sincs. Engem a DRM elvi megvalósítása érdekel, hogy amikor vásárolok, akkor az adott ADE-n keresztül regisztrált eszközhöz vásárolok-e, vagy a számítógéphez, vagy egyáltalán ezt hogy lehet megadni. Ha jól értem, a DRM védelem abban áll, hogy a megvásárolt könyv az olvasáshoz használni szándékozott eszköz nyilvános kulcsával lesz lerejtjelezve, amit az eszköz a titkos kulcsával megoldva tesz olvashatóvá (itt nyilván szimmetrikus kulcsok rejtjelezéséről van szó a tartalom nyilvános kulcsú rejtjelezése helyett). Csak azt nem értem, hogy amikor megvásárolom a könyvet, akkor még nem az én eszközömhöz van rejtjelezve (vagy igen?), és csak később kerül az Adobe-hoz átrejtjelezés céljából, amit már az én eszközöm el fog tudni olvasni. Vagy másik eset, hogy a könyv eleve az én eszközöm nyilvános kulcsával rejtjelezve érkezik, ehhez viszont a könyv eladójának és az Adobe-nak (mint DRM provider) vásárláskor kapcsolatban kell lenni, és az Adobe kell hogy lerejtjelezze a nála regisztrált eszözöm számára a könyvet. A kérdés, hogy melyik eset áll fent? A txtr.hu-nál vásároltam, és úgy tűnt, hogy az első. De ha így lenne, akkor mindig mikor az olvasóra tenném a könyvet, online kapcsolatban kéne lenni az Adobe-val. Ez nem lenne túl kényelmes megoldás. Ha viszont a másik eset áll fent, akkor hogy kerül a könyv (vagy leginkább a rejtjelezéséhez használt szimmetrikus kulcs) az eladótól az Adobe-hoz?És továbbra is kérdés, hogy az ADE installálásakor a számítógépet regisztráljuk, vagy az accountunkhoz kapunk nyilvános-titkos kulcspárt, amit több számítógépen is tudunk használni (nekem az utóbbi látszik). A szóban forgó DRM eltávolító python szkript szerintem kinyeri az ADE-ben regisztrált számítógéphez (vagy személyhez?) tartozó titkos kulcsot. Ez dedikált olvasó eszköznél nem megy, mivel az eleve tartalmazza a titkos kulcsát (nem az ADE generálja), amit nem lehet (?!) kiolvasni. Ezért az ADE nem is képes megjeleníteni az olvasó eszköz számára vásárolt könyvet. Ez esetben az ADE feladata csak annyi, hogy az általa regisztrált eszközhöz kérje az Adobe-ot, hogy a megfelelő nyilvános kulccsal rejtjelezze le a könyvet. Az Amazonnál is valami hasonlónak kell működni. Szerintetek jól gondolom ezt?