Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Croma

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JogÁsz Joghézag 2017.07.16 20:38:48
Az Egyesült Államokban, ha megölsz valakit a Yellowstone parknak egy bizonyos részén, akár büntetlenül meg is úszhatod. A világ legrégibb nemzeti parkja ugyanis három különböző államhoz tartozik, ám van egy kis (?) 130 négyzetkilométeres része, ami jogilag a senki földje. Az amerikai Alkotmány…..
Croma 2017.07.17 21:04:22
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Tessék nyugodtan látni, ettől szép szakma a jog. A Ptk. személyiségi jogsértéssel kapcsolatos részeit ajánlom a figyelmébe. Persze, ez is vethet fel érdekes kérdéseket.
Croma 2017.07.17 21:13:40
@paragrafus: Próbáljon meg mondjuk perújítani arra hivatkozva, hogy a felülvizsgálati ügyében meghozott ítélet másnapján olyan jogegységi határozatot hoztak, amelyet alkalmazva más lett volna a per eredménye. Ugye, ugye? Pedig a jogegységi határozat - szerintem - ex-tunc hatállyal foglal állást abban a kérdésben, hogy miként kell (ett volna) helyesen alkalmazniuk a bíróságoknak a jogszabályt. Lehet, hogy szamárságot írok, de büntető ügyben a "jogorvoslat a törvényesség érdekében" adhat reményt, de polgári perben esélytelen a fél. A remény egyébként bűnügyben is halovány, mert a legfőbb ügyészt parttalan diszkréció illeti meg abban a kérdésben, hogy ellép-e a törvényesség érdekében. (nem állítom, hogy ez baj, de első pillantásra ugyanabban a hibában látszik szenvedni, mint anno a törvényességi óvás, ha még emlékszik rá valaki). No, ha ezekről írna valaki valami tudós dolgot a blogon...
Croma 2017.07.17 21:42:07
@Croma: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ne haragudjon, egyrészt nem személyeskedek még azzal sem, akit ismerek. Másodsorban csak azt tegezem, akivel együtt játszottam, együtt katonáskodtam, továbbá kollégám vagy elháltam. Harmadrészt tanultam a jogot, ebből élek és döntéseimben nem szokott befolyásolni ügyfeleim hite, színe, pártállása.
Sokan kértétek már, hogy írjak biztonsági kamerás teszteket is, leginkább az olcsóbb szegmensből. Itt van tehát az egyik legközkedveltebb és legolcsóbb darab: a neves ESCam QF001. HD felbontást, távoli stream-et, kétirányú mozgatást, kétirányú hangátvitelt, helyi és távoli rögzítést, VMS-t, és még…..
Sziasztok!Sok mindenről olvastam már bejegyzést itt a munkahelyiterror blogon, diákmunkáról még nem. Az elmúlt hetekben viszont olyan dologról hallottam, ami szerintem minimum vérlázító. A barátnőm felsőoktatási intézményben folytatja tanulmányait, úgy gondolta, nyárra keres…..
Kontár Komlókutató Red Devil 2008.08.10 22:48:00
magyar vörös sör Mint az már a post fejlécéből is látható, nem a Soproni Fekete Démon volt az első, magát a keresztény világnézet negatív oldalával azonosítani kívánó sör az évtizedben, ugyanis ebben megelőzte (?) a Szögedi Sörfőzde, a többsörös magyar…..
Manapság is találkozni néha a villamosvágányokon fura, faburkolatú járművekkel, melyek villamosokat, alkatrészeket, néha teherkocsikat vontatnak. Ezek már csak "belszolgálati" célokat szolgálnak, a BKV saját szállításait végzik. De 1996-ig, amíg határozattal beszüntették a BKV vágányhálózatának…..
T Cim.   Az alábbi dolog a lányommal történt meg ,amit először nem akartam elhinni. egy bizonyos cégnél titkárnő 10 hónapja jó fizetésért. Február végén felmerült, hogy a cég rosszul áll, le kellene venni a munkaidőt 4 órásra feleannyi fizetésért. Aztán nem történt…..
Croma 2012.04.08 10:54:18
@Phrascarica: A profit a tulajdonosnál jelentkezik, nem? Ő választja (nevezi ki,) ellenőrzi az ügyvezetőt. Minden csalás, ami növeli a cég bevételét a társadalom hátrányára, az a tulaj profitját növeli (veszteségét csökkenti). Érdekes, hogy a multinak nincsenek olyan aggályai, hogy "ha nem csalhatok, akkor nem is éri meg vállalkozni".
Lehet-e 15 év után parkolási bírságot behajtani? Az elévülések ügyes  megszakításával elképzelhető.Szia Zugügyvéd!A segítséged (segítségeteket) szeretném kérni mit tegyek: avégrehajtótól kaptam egy levelet több mint 100 ezer forintbehajtásáról (munkabérből való…..
A TASZ jelenti Tudta, hogy tudhatja 2011.06.30 12:43:00
Szemet szúrt egy sajóbábonyi lakosnak, hogy egy önkormányzati beruházás a tervezettnek több mint a kétszeresébe került. Közérdekűadat-igényléssel fordult a helyi jegyzőhöz, választ azonban többszöri megkeresés után sem kapott. A bíróság szerdai döntése szerint a jegyző a kért adatokat köteles…..
Croma 2011.06.30 17:07:52
@Kiskertész: A TASZ-tól. átküldtem nekik a bíróság elnökhelyettesének a levelét, hogy a diktafont azért vették el, mert az elnök úgy rendelkezett, hogy kép- és hangrögzítőt csak az ő előzetes engedélyével lehet bevinni. így renedlkezett. Amikor panaszkodtam kértem a szabályzatot visszaírt, hogy az előző levelében szó szerint idézte a szabályzatot.
Croma 2011.06.30 19:25:57
@Kiskertész:

Persze.
Croma 2011.06.30 19:40:01
@Kiskertész:

Örömmel. E-mail ment a tasz kukac tasz pont hu-ra. Jó munkát! A bíróságok ügyfelekel szembeni arroganciájának megtörését nem várom, de titkon bízom abban, hogy a dolognak lesz valami hozadéka.
Vonatos szerint a Vasúttörténeti Park személyzete már eléggé ki van borulva, hogy a gyerekek mindent összemásznak, ezért az általuk elérhető részeket vastagon bekenték olajjal:Vasárnap a Vasúttörténeti parkba tettünk látogatást a családdal. Végül is hová vigye az ember a…..