Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aluf

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban, a délszláv polgárháborúban a NATO csapatok Boszniában és Koszovóban bevetettek szegényített urán tartalmú tankelhárító lövedékeket, ami nagy figyelmet váltott ki nem csak az érintett területeken, hanem Magyarországon is. Akkoriban sokan kérdeztek ezek környezeti hatásairól, emiatt…..
Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. együttműködést írt alá az online bevásárlási szolgáltatást nyújtó magyar startuppal, a ROKSH-sal. A megállapodás értelmében a jövőben az ALDI kínálatából közel 3000 termék lesz online rendelhető a roksh.com weboldalon. A szolgáltatás Budapest területén vehető…..
aluf 2020.11.29 22:46:01
Kedves Barátaink! 2019 első írása Berkesi Balázs hagyományőrző bajtársunk tollából olvasható. A cikk a legendás AK-47 gépkarabély magyar változatának történetét mutatja be. Jó szórakozást kívánunk hozzá! A címben olvasható „elfelejtett” jelző csak költői túlzás. Hogy miért, az a cikk végén ki fog…..
Andrikó Klára r. szds asszony részére, XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságügyszám: 01200/2341-2/2019.bü. (2020. 01. 09-én kézbesített idézés az egyik sértetti/feljelentői tanú részére 2020. 01. 13-án 9:30-ra, dr. Kiss Ferenc végrehajtó ellen tett feljelentésre vonatkozó nyomozás) tárgy: 3.…..
Deborah Feldman (1986) a világ közepén, New Yorkban, egyszersmind teljes izolációban, a metropolisz Williamsburg nevű városrészében nőtt fel. Brooklynnak ezt a negyedét csak az East River és 2-3 kilométer választja el a lüktető Manhattantől. A 200.000 lakó fele ultraortodox zsidó. Párhuzamos…..
aluf 2020.04.10 09:38:57
@Pipas: Bizonyára volt fizetőképes kereslet, mert különben éhen haltak volna a dokik. Mellesleg a hadseregben is voltak szép számmal olykor előzetesem kikeresztelkedésre ösztönözve. Ma is van paraszolvencia megjegyzem.
aluf 2020.04.10 11:06:16
@Pipas: Kimeritő értekezést irtál. Lehetne folytatni a rohingyákkal és az indiai muszlimok ügyével is. A cikk az USA-ban élő ultraortodox zsidókról szólt és mint ilyen téma esetén akad kommentelő aki feltalálja az európai zsidókat és Trianont is. A csevej igy mellékvágányra megy. Most arról beszélünk éppen, hogy a XX. század első felében miért volt a kb 6% zsidóságból Magyarországon 30-50%(?)-ban ma oly kivánatos orvosi-ügyvédi szakmában zsidó. Ez hálás téma Raffay Ernő történésznek is aki szerint a Galiciából ideténfergő zsidók lenyúlták(?) az oly kivánatos szakmákat. Hogy miképpen sikerült a pogromok elől menekülő nincstelen zsidóknak erre nem ad választ. Az tény, hogy a ma divatos és alapos tanulást igénylő hivatásokat többnyire kerülte az "úri" osztály ők inkább katonatisztek akartak lenni vagy ha jogászok, orvosok lettek inkább az állami szektorban tevékenykedtek. A zsidóknak karrierjük érdekében gyakran kikeresztelkedtek. Egy másik hozzászólásodra megjegyzem 1945 után valóban mindent államosítottak ebben egységes volt a politika, de 1938-1944 között ez főleg a zsidókat érintette, igy tőlük a háború után már csak a maradékot vehették el. 1945-ben azzal kezdte a kormányzat és folytatta máig is, hogy kártalanitási igényt csak a kötelesrészre jogosultak terjeszthettek elő. Persze azok is csak ritkán kaptak valamit.
Groszmann Lili Yad Vashem 2014.05.14 16:32:00
  A nyolc meghalt cserépi listáját egy kéziraton is megtaláltam. A Yad Vashem dokumentumos archívumának szkennelték be Lang Jakab és Eisler Mihály Mártírok Könyve című kéziratát. A második oldalt nem tettem be ide, ezen az olvasható, hogy mindannyian Auschwitzban haltak…..
Az első világháború 1914 nyara és 1918 ősze között közel 10 millió halálos áldozatot követelt, mely ugyan jócskán elmarad  a második világháborúétól (melynek során kizárólag Európában 50 millió halálos áldozattal számolhatunk) azért így is iszonyatosan magas szám. Az akkoriban csak "nagy háborúként"…..
Sokat vitatott téma Izrael és a palesztinok közti vita kérdése. A múlt héten az Egyesült Államok, helyesen, visszanyúlt a Reagan elnök kormányzása alatti amerikai állásponthoz és a Júdea-Szamáriai zsidó telepeket legálisnak minősítette. Az EU állásfoglalást akart kiadni, mely ellentettje lett volna…..
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
aluf 2019.08.31 11:09:20
@molnibalage: Mennyire sikeres az a hadsereg melynek a végén a vezetők vagy öngyilkosok lesznek vagy felkötik őket.
aluf 2019.08.31 11:11:36
@CSOKKI MÁLNA: Ehhez az is kellett, hogy Sztalin kinyirja legjobb tábornokait. Persze a végén nem Zsukovot hanem Keitelt kötötték fel.:)
A héten 90 éve (zsidó dátum szerint tegnap, Áv hónap 17-én) annak, hogy arab terroristák és felhergelt csőcselék lemészárolták Hebron városának kicsiny zsidó közösségének tekintélyes részét, melynek következtében a várost néhány évre „zsidótlanították” az akkor a terültet fennhatóságuk alatt tartó…..
aluf 2019.08.21 16:13:26
@conchita wurst: Eladták a földeket mint orosz cár alaszkát.
aluf 2019.08.22 13:09:47
@MAXVAL bircaman közíró: Palesztin népről - ha van ilyen - azóta beszélünk amióta 1967-ben Izrael felszabadította őket az egyptomi és jordániai fennhatóság alól. Előtte nem volt szó róluk." Örök dicsőség és hála ezért a dicső izraeli hadseregnek"
Vajon a kurdokat miért nem akarják felszabadítani. Azóta ez a "népség" amellett, hogy belháborut folytat /fatah- hamasz/ velejéig korrupt, segélyeken él, nemzetközi terrort folytat, Egyptomban, Jordániában Libanonban is, géprablások, géprobbantások, tússzedések stb./ még saját pénze sincs. Nem sótalanitanak vizet, nem fejlesztenek áramot, vagy legalább is nem eleget. Mindig rájuk gondolok ha egy repülőtéren a terrorveszély kezdeményezőjüként ott gatyára kell vetközni. Minden megtesznek, hogy aki államnak képzelné el őket az csak fantáziáljon.
„Mindig is alap dolog, hogy egy normális nő nem akarja magát azzal degradálni, hogy a párja pénzére hajt” – Mióta véget ért Posztolónk három éves kapcsolata az Igazival, számára feldolgozhatatlan a kitartó kudarcszéria. A hölgyek közt ugyan kevesen akadtak, akik finoman…..
Adolf Hitler a világtörténelem egyik legismertebb és legkegyetlenebbnek tartott alakja, hiszen az általa kirobbantott második világháborúban, 1939 és 1945 közt az európai és afrikai területeken 50 millió, Ázsiában pedig további 22 millió ember halt meg. Németországi népszerűsége dacára világszerte…..
A Gázai övezet ma a világ közérdeklődésének középpontjában áll. Háború zajlik területén és nagyon sokan nem értik miért harcolnak a felek, milyen jogállású a terület (hová tartozik, miért nem önálló) illetve hogyan jött létre ez a sajátos politikai képződmény? A válaszokat mint általában mindig,…..
aluf 2019.02.08 14:17:03
Tudom, most jönnek majd az olyan kommentek, hogy „Gyerekkel nem kell utazni, jó azoknak a Balaton is.” vagy „Minek kínozza a gyerekét és főleg másokat?” – de ezeken én inkább tovább ugranék, és arról szeretnék írni, hogy ha mégis úgy érzed, el kell utaznod, és van már néhány gyermeked, akkor mik…..
A Homárra sok elképesztően szövevényes sztori érkezik, miközben a hétköznapok tele vannak rém egyszerű, egyértelmű fogyasztóvédelmi kérdésekkel is. GYIK rovatunkban ilyenekre adunk rövidebb-hosszabb, sorvezetőként bármikor elővehető válaszokat. Ezúttal cipő témában. Nem vagyok egy balhézós típus,…..
aluf 2018.08.24 16:42:32
@itoérambolafoci: vegyetek dupla gojzer cipot
Hiszel abban, hogy a stílus diadalmaskodhat az anyag felett? Az óra nem csak divatos kiegészítő, amelynek viselése sikkessé teszi a kinézetünket, hiszen praktikus haszna is van, megnézhetjük rajta az időt. Vagy várjunk csak! Andy Warhol és a legendás Cartier Tank..
(Frissítve) A magyar külügyminiszter Ramallahban megkoszorúzta Jasszer Arafat, a Palesztin Felszabadítási Szervezet volt vezetőjének sírját. Szijjártó Péter négy nappal a párizsi támadások után olyan palesztin vezető előtt tisztelegett, aki elsőként hirdetett terrorháborút…..
A múlt heti első részben ott hagytuk abba, hogy az egyiptomiak 1973 őszén - pont a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepén, jom kippurkor - nagyszabású támadást indítottak az izraeliek által hat évvel korábban elfoglalt Sínai-félsziget visszaszerzése (és úgy mellékesen a zsidó állam teljes…..
aluf 2018.05.02 12:33:51
@aluf: Persze a SzU támogatása nélkül az ensz is bakfitty.
Már egy éve történt, de csak most derül ki, hogy senki sem felelős azért, mert meghalt egy hetvenéves néni. Nem látták el időben, órákat ült a Honvédkórház sürgősségi osztályának folyosóján, majd amikor hazament és rohamkocsit hívtak hozzá, már nem lehetett megmenteni az életét a Szent Imre…..
Teszt előtt még nem tudtam pontosan, hogy mi értelme is van egy újabb kütyünek az okostelefonokon amúgy is elérhető alkalmazásokon túl. Persze pulzusmérésről és alvásfigyelésről tudtam, mint plusz funkciók, de ezek miatt miért lenne érdemes beruházni egy újabb eszközbe. Egyáltalán mennyire pontosak…..
Az ENSZ december 21-ei rendkívüli közgyűlésén a tagállamok arról szavaztak, elfogadják-e Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Európai szemmel az eredmény botrányos és szégyenletes: a kontinens nagyhatalmai egységesen nemet mondtak erre a kérdésre. Berlin, Róma, London, Párizs, Madrid és Brüsszel azt a…..
Longines, Tag Heuer, Hublot, Breitling vagy épp Omega: márkanevek, amelyek mindenki számára jól ismerősek, mind a magas minőségük, mind a borsos árcédulájuk okán. De mi van akkor, ha az ember stílusos, minőségi karórát keres, a top márkáknál kedvezőbb áron? Nos, számukra is bőven van választék!…..
Most már az ajtót kellett feszegetni. Legutóbb az ajtók a másik oldalon nyíltak ki, mint ahol az utasok várták. Még jó, hogy nem zuhant ki senki a sínekre. Napi félmillió utas életével szórakozik Orbán és Tarlós. Ha ők elfordulnak a Fidesztől, Orbán az egész választást elbukhatja. Itt a Kávézóban…..
Ismét antiszemitizmus-vita kavarta fel a nyári magyar állóvizet, ezúttal történész esett neki történésznek. A felszín politikai vitái alatt valójában azonban évtizedes történeti módszertani ellentétek is húzódnak, amelyek  nehezítik a párbeszédet, és mélyítik az…..
A német szövetségi parlament szinte egyhangú határozatában népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes mészárlásokat. Törökország válaszul visszahívta berlini nagykövetét. A Bundestag megemlékezése a 101 éve kezdődött népirtásra az örmény nép, „a világ…..