Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Simon.Péter

31 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
amikor így rámozdulok egy előadóra és arról szól az egész. De komolyan! Csakhát van, hogy hatással van rám. Ilyen volt Jain. És ilyen ez a Stromae művésznevű belga is. (szintén "érdekes" életútja van, kilencéves volt, amikor apját Ruandában megölték) Amíg Jain csak jó úton haladó aspiráns a…..
 Tudta jól, hogy értékes és egyedi. Nincs még egy olyan, mint ő. Egy hatalmas dobozban lakott rengeteg társával és csak néhanapján engedték ki őket, hogy egymáshoz láncolva végigfussanak egy vakító lámpa előtt. Ebben az esztelen rohanásban egy másodperc alatt huszonnégy társával robogott el…..
A kajafutár már előre bekészíti a visszajárót - tudja, mennyi borravalót szoktam adni. December végén pedig "buékol" és minden jót kíván arra az esetre, ha már idén nem találkoznánk; azt meg tudtuk, hogy jövőre megint biztosan fogunk. A kedvenc evőshelyemen a kedvenc pincér már tudja, mit szoktam…..
Simon.Péter 2017.01.15 19:19:35
@DanielClyburn: vidékiek és fővárosiak. :)
A leghidegebb este volt az utóbbi időben, a tél mintha néhány óra alatt akarta volna pótolni eddigi mulasztásait, kegyetlen, csontig hatoló levegőt fújt a megállóban várakozók arcába.  A villamos hang nélkül gurult be a peron mellé. Ugyanolyan rozoga, zajos, hideg, huzatos jószágnak tűnt, mint az…..
Simon.Péter 2017.01.10 18:34:32
@DanielClyburn: De az. Az UV nagyon hangulatos villamos volt, csak nem télen.
Van egy éneklő francia lány, aki miatt már most tudom, hogy legközelebb a neten született hírességekről kéne írni, mert rendkívül bölcsnek érzem magam ezügyben és ez a rengeteg bölcsesség mind kikívánkozik. (szarkazmusveszély!) Ez a fiatal francia lány, azt hiszem, először MySpaceen osztotta meg a…..
A kávé az univerzum biztos pontja. Az Alfa és az Omega, a Jin és Jang, a fekete és fehér, az anyag és antianyag, vagy Bud Spencer és Terence Hill. Vagy mindez egyben. És még finom is. Ha épp nincs mit csinálni, vagy várni kell valamire, ej, de jó lenne egy kávé! Jó könyvem van, amit olvasnék? Ehhez…..
A gerinc a törzs vázának a legfontosabb alkotója, háztetők síkjainak a metszésvonala, hegyláncok felső, a kontúrt messziről meghatározó része, a mérnöki gyakorlatban pedig egyes tartótípusok alsó és felső övét összekötő elem. Tart, meghatároz valamit. Gerinc hiányában…..
fotoabszurd Doktor 2012.03.27 18:52:00
  Minden képnek megvan a maga története... Egy fotó, utána pedig a története:Ezt a fotót én magam csináltam egy tápiószecsői cseppkőbarlang egyik asztalánál. Több asztaltársaság beszélgetett halkan a helyiségben. Az lesz a legjobb, ha a saját szavaimmal mesélem el,…..
Uccuneki! A ruha teszi? 2012.01.29 17:45:00
Ismét egy poszt Gulotól.A kettővel ezelőtti bejegyzés kapcsán merült fel bennem, hogy esetleg írhatnék kicsit a futáshoz kapcsolódó tárgyi dolgokról. Itt a cipőktől kezdve a dri-fit futósapkákon át, a futós iphone tartókig gondolok minden olyasmire, ami velünk, rajtunk van,…..
Simon.Péter 2012.01.29 18:25:40
Egy futós blogból ez biztos nem maradhat ki:
urbanista.blog.hu/2012/01/27/hugh_jackman_kocog_a_szabadsag_hidon

Azóta állítólag van HJ a HHH-n is. Valahol egy blogban a guglimapsra rajzolt útvonalát is láttam. Amíg nem volt Budapesten, nem is tudtam, hogy ilyen híres.
fotoabszurd A jelenés 2012.01.05 22:18:00
  Minden képnek megvan a maga története... Egy fotó, utána pedig a története:Az izraelita sámánügynökök által megszerzett képet egy németországi török vendégmunkás bocsájtotta a rendelkezésemre azzal a feltétellel, hogy nem mutatom meg senkinek. Az eddig megszerzett…..
Ezt olvastam a minap egy műsor (talán valóságsó?) ajánlójában: "Annamari - miután megitatta a törpedisznót - odaült Verához, és ellenállhatatlan vágyat érzett arra, hogy közölje vele: nem szimpatikus számára. Bandika pedig szemtől szembe találta magát Veronika melleivel.…..
fotoabszurd Leleplezés 2011.10.23 20:47:00
  Minden képnek megvan a maga története... Egy fotó, utána pedig a története:A napokban óriási szerencsémre bepillantást nyerhettem a Nemzeti Képelemző, Konspirációleleplező és Akciós Bálásruha Vásárokat Felkutató Csoport munkájába, és mivel megígértem, hogy…..
fotoabszurd Tekelény 2011.09.25 22:25:00
  Minden képnek megvan a maga története... Egy történelmi jelentőségű fotó, utána pedig a története: A 2011-es esztendő nem csak a zemberek, hanem a laborokban bujkáló, magukat fehér köpennyel láthatatlanná tevő (persze csak ők hiszik, hogy láthatatlanok, a NAV…..
A japánoknak nincs szerencséjük az atommal, de közben szerencséjük van vele. Ha nincs a háborús vereség, vagy ha vereség van is, de nem ilyen brutális módon bekövetkező, akkor talán más ország lenne. Évtizedek alatt egy arra alkalmatlan helyen a semmiből létrehozták a világ…..
Naiv földi létem meghatározó élménye volt egy, a tévében (érdekes berendezés, talán egyszer majd elmesélem...) látott különleges közvetítés. Az apró hajlékomból egy ideje száműzött, majd nem pótolt (de talán nem is pótolandó) dobozban  egyik délben  egy bizarr  és…..
fotoabszurd 3D 2011.02.16 22:55:00
  Minden képnek megvan a maga története... Egy (kalandos körülmények között kikerült) fotó, utána pedig a története: Ezt a történetet egy ipari-és recepttitkokra specializálódott alvó moszatügynök osztotta meg velem kalandos, ám itt nem részletezett…..
fotoabszurd A Paták bukása 2011.02.06 21:05:00
  Minden képnek megvan a maga története... Egy (index címlap) fotó, utána pedig a története:Az alábbi hír olyan friss, hogy még szinte zorró. Néhány nappal ezelőtt a rendőrségnek egy rendkívül veszélyes szektát sikerült lefülelnie. A fületlenné vált szektagok így…..
Ahogy a poszáták lehetnek például kis poszáták, nagy poszáták és egyéb poszáták, úgy a pótszereknek is három nagy csoportja van. Lehetnek ehető, iható, tehető pótszerek, amelyek elhízást, függőséget, tüdőrákot, nem várt terhességet és még sokminden mást…..
Visszatekintve úgy tűnik, az ember pótszerek tömegével él és hal. A hal talán kevésbé. Nem csak megfogható dolgok lehetnek pótszerek, mint a kávé, alkohol, cigaretta, stb. (a stb. talán a legveszélyesebb mind közül), amelyek az unalom vagy a semmi helyett adnak valamiféle…..
fotoabszurd Látogatók 2011.02.02 22:07:00
  Minden képnek megvan a maga története... Egy fotó (az index címlapjáról), utána pedig a története:Az űr 2097-edik évének közepe tájékán fog történni az eset. Az, hogy már most tudunk róla, egy szerencsés véletlennek köszönhető, amely szerencsésségét tekintve…..
Kicsinek lenni jó. Mivel maga a bolygó, amin élünk is elhanyagolhatóan kicsi és jelentéktelen - valójában említésre sem méltó - a rajta lévő öntudatra ébredt érdekes anyagösszetétel még a bolygónál is elhanyagolhatóbb jelentőségű, ha az elképzelhetetlenül nagy egészet…..
fotoabszurd Népi est 2011.01.25 21:30:00
  Minden képnek megvan a maga története... Egy (index címlap) fotó, utána pedig a története:A népi hagyományok fontosak. Sokaknak. Idén  új helyszíne volt a minden év januárjában bonyolított, idén először egyszerűsített Kisoroszi Népi Est Továbbá Mulatság Is…..
A nyolcvanas évek kvarcjátékai, bruszlifilmjei és számológépes kvarcórái egy egész generációt neveltek fel. Az  akkor cseperedőké volt az emberiség történetének utolsó nem-online gyermekkora. Azóta minden megváltozott. Nincsenek már elfelejtett találkozók, mert…..
  Egyszer mindannyian néhaiak leszünk, ami egyfelől a legbiztosabb dolog, amit állíthatunk, másfelől egyike a legnyugtalanítóbb és legmegnyugtatóbb dolgoknak. Nyugtalanító, mert néhaiként rengeteg kellemes dolgot már nem tehetünk meg, ami azelőtt nem okozott különösebb…..