Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kismacska nyárson

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Villamos autókban, nyilvánvalóan egy elektromos áramforrás része a hajtásrendszernek, a benne tárolt energiát használják a motorok a jármű mozgatásához. Általában ez egy egyenáramot szolgáltató, a megszokott 12V-nál nagyobb feszültségű akkumulátort jelent. Nem csak a hajtásrendszert, hanem sok más…..
Még márciusban kimentem az AMTS-re, hogy megnézzem, merről fújnak a szelek idén a matt fólia - fényes felni szcénában, és még be se léptem az első pavilonba, amikor a lengőajtón egy 30 Hz-es basszushullám hátán kiáramló csoportból kivágott egy huszonéves srác, és azt kérdezte: Mi van már a…..
Állandó a vita, bemelegíteni álló helyzetben vagy elindulni? Mi a jobb a motornak és mi a jobb a környezetnek? És a pénztárcánknak? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Kismacska nyárson 2018.02.26 19:29:00
@Jankove: Igen, ez a helyes eljárás. De nem POLITIKAILAG! A polkorrektség ugyanis azt jelenti, hogy bedőlünk a globális felmelegedés nevű propagandának, aminek valódi célja egy új termék piacra bevezetése volt, a széndioxid kvótáké.
Az hogy valójában nem melegszik a Föld (lásd idei telet mikor az amcsik meg az angolok is majdnem megfagytak, jelenleg meg Európa ül a sarkvidéki hidegben) kutyát-macskát nem érdekel. A birka bégethet, de diktálni Rothschild diktál.
Szóval politikailag korrekt eljárás az ha állás közben NEM melegítjük az autót. Mert így melegítjük a környezetet, miközben nem megyünk sehova! Nem utolsó sorban a fogyasztói társadalomnak is adunk egy pofont, mert az álló helyzetben bemelegített motor tovább bírja, vagyis később fogunk autót venni, ezzel támogatva az autóipart és adójával az államot. Sőt, a bankokon keresztül az elitet (Rothschild, Warburg, JP Morgan, stb) se pénzeljük, mert ugye autót hitelre szokás venni, azon meg kamat is van.
Tehát: a javaslatod bár igaz, de teljes mértékben helytelen. Mert politikailag inkorrekt. Teljesen olyan mintha azt mondanád hogy ki a migránsokkal Európából.
Kismacska nyárson 2018.02.26 19:46:16
@kompakt: Igen, feltétlen járatnod kellene pár percig. Ez a helyes eljárás, de nem "polkorrekt".
Két szívkoszorúér meg három repedező aorta között Enderünk, aki mostanában leginkább főállású orvos, levelet írt, fényképeket csatolt. „Az egyik totalcart olvasó szomszédom áthozott ma három képet. Koreai motorosok, az egyik csaj, 125-250 köbös gépekkel mennek…..
Az írás a tegnapelőtti (aug. 23) hungaroringes nyílt napnak köszönhető, amit többedmagammal sikerült végigkínlódnunk 38 fokban, a betonon állva. Én is belekerültem egy olyan függőségbe, amit nem bírok leküzdeni, persze nem is akarok. Több éve az amatőr autósportok szerelmese…..
Kunio elutazott. Pénteken délelőtt repülőgépre szállt, és a motort hátrahagyva hazament spórolni. Kell neki a pénz, hiszen jönne vissza. Vissza Magyarországra és vissza Afrikába. Az, hogy most nem sikerült neki, nem tántorítja el: munkába áll volt cégénél, és indul a…..
Kismacska nyárson 2011.07.11 04:21:41
@mpali35: Japánban a lakosság kezén levő lőfegyverek számánál csak a triád tagok száma kevesebb (az ugyanis a kínai alvilág). Maffia sincs ott, mert hogy az meg az olasz.
A jakuzák meg nem a turisták kifosztásából élnek.
Szerintem aki normális az inkább nézi meg a civilizált népeket és országukat, mint a nyomort.
Pláne hogy ha azt akarsz látni nem kell Afrikába menned, csak nézz körül vidéken a tudjuk milyen soron :P
Érdekes dolgokat szeretne a Levegő Munkacsoport. Például, hogy az alig pár hete közfelháborodást okozó Budaörsi úti buszsávot vissza kellene állítani. Méghozzá egészen végig, az Erzsébet-hídig egybefüggővé kellene tenni. Érvként hozza fel, hogy Őrmezőn, a lakossági…..
Tessék, van új a nap alatt! E csodás, 1985-ös Porsche 911 Carrera SS Targa tulajdonosa igazán rendhagyó módon vágott bele az autóeladásba. A 145 ezret futott 911-es minden bizonnyal jó vétel lehet 11 ezer fontos áron, ám a több tucat hirdetésből nem igazán lóg ki. Ezért megkérte…..
Kismacska nyárson 2011.06.08 04:47:07
@Magyar[HUN]: Az autóm állandó 4WD, középen viscoval, gyárilag megadott városi fogyija régi norma szerint 15, új szerint 12 liter. Na kitalálod?
Előző középmotoros volt, azelőtti kettő meg annak a két generációja amit mostanában támasztottak fel méltatlanul, fos zöldségként.
17 évesen pedig, friss jogsival egy tiszta gagyi autót hajtottam, ami alig 170 lovat hozott ki 2800ccm-ből.
Egyiket se cseréltem volna el egyetlen levegős 911-esre sem.
Na lehet irigykedni ... kivéve persze ha kettőnk közül neked voltak jobb autóid (amit valamiért kétlek ... ) :P
Belsőség Fenségesen nyomasztó 2011.05.31 09:49:00
A beltérben természetesen mindenki elfelejt levegőt venni néhány pillanatig, még azok is, akik bőven láttak felső kategóriás Mercedeseket, BMW-ket és Lexusokat.Mai tesztünk blogposztja...
Kismacska nyárson 2011.05.31 14:51:15
Kismacska nyárson 2011.05.31 15:54:11
@HányOK: Túl sokat használta. Ezek az autók reprezentálni vannak, nem utazni.
Ezért is jobb a Swift ami sose romlik el és 4 litert fogyaszt százon.

:D
Kismacska nyárson 2011.06.01 02:15:22
@xm95: Szerintem aki 95-ben született annak tuti nincs Bentley-e, és valószínűleg nem is vezetett még egyet se :P

Ezek a márkák (R&R, Bentley, Maybach) szinte csak kizárólag a szobizmusból élnek. Mellette kicsit még a kivagyiságból.
Autószerető és -értő ember ilyenre nem vágyik.
Szerintem.
A mai napra öregmerci szerelgetést terveztem. Aztán öcsém hívott reggel, hogy tudok-e róla, hogy a hétvégi Mercedes-csillagtúra rajtja ma délelőtt van a Roosevelt Széchenyi téren (nem is tudom, átnevezték már?), mert éppen most voltak bent náluk a reggeli műsorban a szervezők.…..
jonagy 2011.04.29. 05:27:13 És miért van a hangyász hátuljára egy tatu felmatricázva???? De rég várok erre a kiváló kérdésre! A Hangyász hátulján nem egy tatu, hanem egy földimalac sziluettje látható. Na jó, de mit keres egy földimalac egy hangyászon? Fordítói és…..
Hallottam olyat Fidesz-közeli szürke eminenciástól, hogy miért bántják ezt a Stohlt, amikor olyan rendes magyar ember, úgyhogy a felfüggesztetten sem csodálkoztam volna. Vélemények az azonos című írásunkról...
Kismacska nyárson 2011.04.01 14:14:09
@steve30: Nem akarom védeni, szó szerint ezt írtam: "egy beképzelt nyálgép kis hülyegyerek volt".
De a cselekmény amit elkövetett, a gondatlanság tipikus esete. Nem a megfelelő gondossággal járt el, amikor a vezetői tudását meghaladó teljesítményű autót vezetett.
Az akkori bírói gyakorlat szerint ha ez "csak" egy halálos áldozattal járt, általában még felfüggesztették a börtönbüntetést.

Tudod hány ilyen eset történt az elmúlt 20 évben?
És előtte, mikor az "elvtársak" csemetéi (akikből mára gyurcsányok meg kókányok lettek)
részegen autókat loptak aztán összetörték őket?
Csak ezekről kussolt a média. (ami mint tudjuk jól, MINDIG az uralmon levők szajhája)

Azt tudtad miért nem lehet normálisan büntetni Magyarországon az autólopást?
Mert a fent említett kádárcsemeték miatt a BTK-ba bekerült a "jármű önkényes elvétele".
Ennek minősül minden autólopás, kivéve ha a tolvaj bevallja (vagy rábizonyítják) hogy továbbértékesítési szándékkal lopta el az autót.
Büntetései tétele kb. egy ejnyebejnye.
Kismacska nyárson 2011.04.01 14:16:30
@Halvaszületett: Az utolsó mondatod cáfolatát kíváncsian várom :P
Kismacska nyárson 2011.04.01 19:00:29
@Bathory: Az autólopást nem mint tényállást írtam hanem arra utaltam vele mikor ellopják az autódat.
Jelen esetben ez jármű önkényes elvétele tényállás, kivéve ha bevallja a tettes hogy NEM csak azért vitte el hogy menjen vele egy kört. Vagy rábizonyítják ami szinte lehetetlen mert:

Felderíteni meg max úgy lehet ha tetten érik mikor eladja. Vagy a már eladott autót lefoglalják, de ilyenkor ha megvan is aki eladta simán mondhatja hogy ő is úgy vette, akkor meg nem tolvaj hanem orgazda.
Szóval hogy is érted ezt a "nem derítik fel hatékonyan"-t?
A bíróság a rendőrségre mutogat, a rendőrség a kormányra (statisztikák kozmetikázása ill. nem megfelelő anyagi-, jogi-, és egyéb eszközök megléte) a tolvajok meg röhögnek.

Ez a jármű önkényes elvétele akkor is az elvtársak fiacskái miatt került be a BTKba vmikor a 80-as években.

Mi az hogy nyugati BTKk? Talán vadnyugati? A keleti meg a japán? :P
Az iráni (vagy ha abban nem akkor az afgán) BTKban meg benne van a tolvajlás kézlevágással történő büntetése, akkor azt is emeljük át a miénkbe? :D

Emberölésre is lehetne külön tényállás, ha szabadkőművesek (vagy politikusok, hazánkban a kettő kb. rovar - bogár viszonyban áll egymással) követi el akkor max tízezer forint lehetne a büntetése, ha "hátrányos helyzetű" akkor max fél év börtön, ha magyar akkor meg 10-életfogytig :P

A jog mindig is az uralmon levők eszköze volt az uralmon maradásra, a nem elhanyagolható különbség csak az hogy régen meg kellett felelnie bizonyos etikai alapelveknek (keresztény etika, erkölcs, közbiztonság fenntartása stb). Manapság meg már semminek.
Ritkán ajánlunk motoros témájú filmet – egyrészt kevés a nézhető, másrészt nem is vagyunk filmesblog –, de a klasszikus svéd tini romantika még a mi, fáradt olajtól megbüdösödött szívünket is meghatotta. A Svéd Love Story, vagyis eredeti címén En kärlekshistoria…..
Kismacska nyárson 2011.03.30 21:54:06
Angol nyelvű felirat:

www.feliratok.info/index.php?search=En+k%C3%A4rlekshistoria&nyelv=&searchB=Mehet

2CDs xvid verzió:

http://isohunt.com/torrent_details/93150777/En+kärlekshistoria?tab=summary

17 seeder 20 leecher 4.3mbyte/sec-el jön, pár perc perc alatt lenn van. (kell pár perc míg beindul)

Magyarországon a saját célú letöltés legális.
(pláne ha Artisjusos címkés DVDre írod ki :P )

De amúgy se hiszem hogy az ezt forgalmazó svéd kiadónak lenne magyar leányvállalata aki perrel fenyegetőzne a link láttán.
Kismacska nyárson 2011.03.30 21:55:40
@Kismacska nyárson: Ha mégis van pereljen be engem, ügyvédnek tanulok kell a gyakorlat :P
Kismacska nyárson 2011.03.31 01:57:45
@Merida001: Az én ízlésemnek kicsit vékony. De az mindenképp jó pont hogy 15 évesen játszotta el a 13 évest (aki mellesleg már szexel a barátjával :D - kis pedo propaganda a blogon? :P ) nem pedig egy 20 évessel játszatták el mint az amcsi filmekben szokták.

Amúgy a film sebessége megegyezik a benne szereplő mopedekével.
A motorokról egyáltalán nem szól.
De végül is mindegy, az idő még a rossz filmeket is érdekessé nemesíti.
Mert hát tök jó kis korrajzot adnak.
Amúgy se rossz film.
Szép az autó, jó az autó és szinte új. Mindössze annyi a baja, hogy az árából simán futotta volna S8-asra is. Saját néven. Vélemények az azonos című írásunkról...
Kismacska nyárson 2011.03.23 02:43:44
@Bathory: 2000 környékén Szaros György bácsika kihívta a zorbánt jew yorkba és kiadta az ukázt: az államadósságnak nőnie, a GDPnek csökkennie kell. Emlékeztette arra hogy kinek köszönheti a jelenlegi (és jövőbeli) pozícióját.
Egyetlen politikus volt elég tökös elküldeni az Illuminatit a búsba. Úgy hívták Jörg Haider.
Mi is lett a sorsa? :P
A Kizashi szó jelentése: előjel, nyitány. Persze autók neveiből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, egy fecske (Swift) például szárnyalhat magasan, de keresheti táplálékát néhány centivel a föld felett is, ha lóg az eső lába.Vitaindító cikkünk blogposztja...
Hamar túlfutunk azon a ponton, ahol még az emberre bízhatjuk a vezetést. Vélemények az azonos című írásunkról...
Kismacska nyárson 2011.03.02 03:56:24
Ekkora baromságot hogy a technika lekörözi az emberi agyat, már rég hallottam.
Majd ha létezik A.I., akár csak olyan primitív is ami egy FPSbe kell, és nem EMBEREKNEK kell scriptelniük ELŐRE mindent ... na majd akkor már csak az alábbi két apróságot kell megoldaniuk az EMBEREKNEK akik fejlesztik a dolgot:
1. álmokat és vágyakat adni az A.I.nak.
2. érzelmeket adni neki
Majd ha a fentiek megvalósulnak, AKKOR elismerem hogy a technika túlhaladta az emberi agyat.
Amúgy a fentiekről szól az A.I. című film.
Na persze a nézők 99%-a úgyse fogja fel hogy erről szól :P

Amúgy meg: PCs Guitar Herohoz van bot. Hiba nélkül lejátssza a számokat experten. De simán kiszúrható a utubeos vidiken.
Hogyan? Hát sose használ duplázót. Mert az a "hangjegyek" színét egyformára változtatja.
Szegény bot pedig a színek szerint nyomogat.
Szal ennyi. Aki azt hiszi hogy az ember képes lesz önmagánál jobbat alkotni VALAHA az IDIÓTA.

Jah és a műveltebb biológusok már elismerik: az illuminati báb Darwin evolúcióelmélete iszonyatos BAROMSÁG.
A fajok NEM egymásból fejlődtek ki.
A DNS NEM önmagától alakult ki. Ennek az esélye kb akkora mintha a telibeszart homokozó a játszótéren egyszerre kvarcórává fejlesztené
magát. Swatch-á :P

De a sok konzumidióta inkább elhiszi a sok féligazságot és hazugságot amit az iskolában tanítanak neki, ahelyett hogy gondolkozna.

Akinek még van agya javaslom ismerkedjen meg Plato barlang elméletével.
The “Allegory of the Cave” by Plato - gugli a barátod.
Annak idején, 1965-ben Ford Galaxie 500 XL-ként hagyta el a gyárat, 6.4 literes V8-assal és négygangos padlóváltóval. Aztán valaki, valamikor, egyértelmű céllal átépítette az autót, megkapta a 427 köbös (7 literes) motort és egy másik, erősebb váltót. Moonshine runner lett…..
Belsőség Teszteljük a Cougart 2011.02.27 06:00:00
Kezdem elveszteni a fonalat. Azt, hogy mikor mi történt a Cougarral, már csak homályosan érzékelem. Amikor kimegyek a Baronshoz Diósdra, mindig elmondják, bár ott se tudja mindenki fejben tartani, tehát Kölyök, Géza, Hunya vagy a többiek beszámolójában mindig felbukkan valami új…..
Belsőség A legszebb pillanat 2011.02.27 12:00:00
Ez a poszt nem szól semmiről. Vagy mindenről, nem tudom.Az biztos, hogy a Dire Straits szerepet kap benne.Van pillanat, ami úgy beleég az ember agyába, mintha lézerbilloggal sütnék oda – általában a csúcspontok maradnak így meg, a rosszat törli az agy, mint anyáé a szülés…..
Természetes, hogy péntek este még rengeteg tennivaló eszébe jut az embernek, mielőtt másnap két hétre elhúzna Afrikába. Erre számítottunk is, nem képzeltük, hogy este tízkor magunkra húzzuk a takarót; azonban az összes szükséges papír bekészítése, másolatok…..
Kismacska nyárson 2011.01.17 00:44:40
@malenykij polgar: Hogy ilyen helyesírásod legyen magyarul ahhoz magyarnak kell születni és kell legyen némi általános műveltséged is.
Mindkettő kizárja az afrikaiságot.
Nézd meg pl. Pákót vagy menj el Afrikába.
Csak aztán nehogy úgy járj mint az egyszeri behülyített egyetemista aki kiment jótékonykodni, aztán fél évig élhetett buggyantott tojáson meg rizsen :D
Vagy mint az a magyar akit nemrég raboltak el.
De nem is kell Afrikába menni ... tölts el egy hetet Miskolcon az Avason :P
Kaptam egy bírósági idézést Pécsre. Számíthattam volna rá, hiszen megadtam a rendőrnek az adataimat, és nálam közelebbről aztán senki se látta a balesetet, de mindez már másfél éve, 2009 májusában történt, úgyhogy szépen elfeledkeztem róla. Kérdeztem ügyvédemet,…..
Kismacska nyárson 2010.12.31 16:57:08
Kezdő bíró olyan nettó 200 ezret, több évtizede bíráskodó 300-at keres havonta.
(más kérdés hogy ez bruttóban jól hangzik, 500-600 ezer HUF)

Mit csodálkoztok rajta hogy nem értenek az ügyekhez ... úgy lesz vkiből bíró hogy először kiseggel 5 év egyetemet, ami abból áll hogy bemagol félévente 6 db vizsgára 300-500 oldalnyi olyan szöveget aminek nagyrészéből még könyvet se írnak, mert mire kijön a nyomdából, elavul.
Azután vmi csókosa benyomja titkárnak a bíróságra (gondolom nem kell magyaráznom hogy Agyarországban protekció nélkül semmilyen állást nem kapsz pláne államit)
Aztán ha ügyesen helyezkedsz, pár év múlva kineveznek bírónak.

De mondanom sem kell hogy a tisztségben levő bírók átlagéletkora nem 30 év, hanem inkább 50.

A lényeg: elvileg ugyan van bírói függetlenség, de gyakorlatilag az elöljáróid nagyon világosan éreztetik veled mit lehet és mit nem. Nyilván közlekedési ügyekben ez nem számít.
De azt nagyon jól tudják kire kell szignálni az ügyeket ahhoz hogy létrejöjjenek a móri, tánczos, vagy legújabban a balla irma féle elcseszett ítéletek vagy eljárások.
Jogbiztonság mint olyan jelenleg Agyarországon nem létezik.
A hatalomban levők lopnak csalnak hazudnak, de ha kiesnek a többiek kegyéből, mehetnek rögtön a sittre mint pl. Hagyó.

Amúgy meg nem kell irigyelni a bírákat, pl. a városi, megyei bíróságokon kerülgethetik a ci.gók szarát hugyát szó szerint, mert azok a folyosón végzik a dolgukat, és hogy-hogy nem, a bíróság elé kerülő "magyarok" 90%-a ci.gány manapság.

Mocsok egy meló, na. A hatalmukról meg annyit hogy ha pl. a ci.gó leköpi max feljelentheti a bíróság megsértéséért. De ha a tárgyalótermen kívül akkor az csak sima becsületsértés.

Ocsmány egy ország ez ... de mint tudjuk: "Ha nem tetszik el lehet menni "szlovákiá"ba." :P