Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ujjelszo

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016. december 30-án a vasútmániások országon belüli területi eloszlása teljesen felborult: aki csak tudott, a Budapest - Tapolca vonal mentén sorakozott fel. Az ok egy különvonat volt, melynek élén nyolc Nohab dübörgött. Egy évvel korábban volt egy hasonló menet, amire sajnos nem tudtam elmenni;…..
A múltkori séta folytatása: nem keresek semmit, nem akarok vásárolni, nem akarok bemenni se sehova, csak úgy vagyok... Maximilianstrasse - a villamos ledudálta (csörögte) a fekete Ferrarit, hogy menjen már az útból. Ilyet se sok helyen lát az ember :) Mi illene jobban Bajorország…..
Vasárnapi levezetésként, hogy ne vonattal fejeződjön be a hét: a minap hazafele jövet, ha már egyszer úgyis át kellett szállni a villamospótlás miatt, kattintottam párat a közelmúltban felújított Gombában. Állvány ugyan nem volt nálam, de szerencsére eléggé ki volt…..
A spotterdomb egy mesterséges kiemelkedés a ferihegyi "új" pálya mellett, amit a reptér üzemeltetői néhány éve csak azért emeltek, hogy a leszálló repülőgépeket figyelő-fényképező amatőrök biztonságos helyről, de azért a kerítésen kívülről hódolhassanak hobbijuknak. Persze a világban más helyen is…..
ujjelszo 2014.08.14 23:43:37
Az az ingavonat a ket mozdonnyal, erröl van szo: hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchen%E2%80%93N%C3%BCrnberg-expressz

Negy kocsi 2x6400kW- es 2x300kN-val, aznap vsz bekrepalt a vezerlökocsi es azt egy masodik mozdonnyal potoltak. Ez gyakrabban elöfordul. De: egyszer egy evben szerencses az utas: ket mozdony es a vezer xarik a takarekos menetert jaro jutalekra;)))) Mar egy 101-essel is jol gyorsul a MNX, de kettö 101-es plusz a gyorsulasjelado a felsö hataron eleg fasza...
Elvileg emlékezhetnék régebbi müncheni villamosokra is, de akárhogy erőltetem, ennél a "széles arcú" típusnál öregebb nem rémlik utasforgalomban: Ráadásul valószínűleg ez - a P típus - is csak azért tűnt fel annak idején, mert erősen emlékeztetett a gyerekkoromban…..
HamPLÓ Oszt vagy veszt? 2013.08.02 17:00:00
Már úgy értve, hogy az itt látható két kép közül melyik készült (ex-)Ost-Berlinben, és melyik (ex-)West-Berlinben? Persze minimális turisztikai ismeretekkel felvértezett olvasók számára nem túl nehéz kérdés, de azért valahol vicces, hogy mennyire hasonló a látvány, ha az…..
És június elejére végre eljutottunk odáig, hogy elfogytak az előző augusztusi német túrán készült közlekedésmániás fotók és videók - ez itt a beszámoló utolsó része :) Berlini tömegközlekedési életképek 2012 augusztusából (2) Második rész: A Fal hűlt helye fölött…..
 A fényképet knockinaround töltötte fel az Indafotó Urbanista gyűjteményébe. Ha valamire, hát erre jó az okostelefon. Mármint megnézni rajta, mikor érdemes elindulni otthonról, hogy ne fagyoskodjunk a buszmegállóban, vagy ne rohanjunk fölöslegesen az…..
HamPLÓ Lipcse villamosai 2013.02.09 19:05:46
Már írtam arról, hogy amikor augusztusban megérkeztem Lipcsébe, olyan vacak idő volt, hogy az első háromnegyed órát a pályaudvaron töltöttem. Ami persze nem volt rossz, de azért idővel csak otthagytam a nagyvasúti síneket - hogy villamosvasútira cseréljem őket. Persze sétáltam…..
ujjelszo 2013.02.11 23:14:29
Hu, hams, egy hettel elötted jartam Lipcseben. Igaz, mi autoval mentünk, gyalog varosneztünk, tuja nuku (csak egy baratom közlekedesbarat, ö viszont nagyon(www.suedwestbezirk.de), en mersekelten).

Ami feltünik, a lipcsei tujak elegge tepernek indulaskor. Ez ugye csak szaraz idöben megy. Meg minek nyomulni ennyire, ha a menetrend es a takarekossag biztosan kiadja az esös idö tipusu indulast is?
Berlin belvárosának szélén 2008-ig működött a tempelhofi repülőtér, mely elhelyezkedésileg körülbelül olyan volt, mintha Budapesten az Arénánál nem az 1-es villamosra lehetne szállni, hanem repülőre, úgyhogy semmi csoda nincs abban, hogy bezárták. A forgalom…..
ujjelszo 2012.10.18 23:17:06
Mar amikor olvastam a bejegyzes cimet, gondoltam majd jol belinkelem a vezetett turakat... hamster jobb volt!

A repter helyenek kijelöleseben szerepett jatszott az, hogy akkor ott katonai gyakorloter volt (= mezö) es az egykori szellem a belvaros un. "Germina"-nak valo atrendezesebe be akarta vonni a reprezentativ központi uj repülöteret is (Adlershof volt elötte a repter, ma ipari es felsöoktatasi park van ott), lasd a mai Platz der Luftbrücke kialakitasat. A tempelhofi repter epületenek teteje allitolag mint tribun is szolgalhatott volt több mint szazezer ember reszere, akik onnan figyelhettek volna meg a repter területen törtenö felvonulasokat, stb.

A Bundesberg-vel kapcsolatban megjegyeznem, hogy biztos vicces, WoWi is jot röhögött rajta, meg minden, de azert eleg sok cucc kell egy ilyen fel Matranyi hegyez. Törmelekböl felhalmazott hegy (domb) egyebkent van egy par Berlin-ben, a legmagasabb a Teufelsberg (
www.berlinsightout.de, email-ben lehet igenyelni magyar nyelvü vezetest, akkor az en leszek elöben), 110m-rel. Es ez a haboruban elpusztult hazak egyharmadabol epült!

Es Berlin mostansag penzügyileg kb. ugy all mint Görögorszag, tehat szamottevö nepjoleti fejlesztes a Tempelhofer Felden a következö evekben max plusz WC-k formajaban lesz.

A tavlati tervek az eszaki es a keleti savban tenyleg lakoparkot lattak elö, de mivel a mostani helyzet, hogy van egy bazi nagy zöldterület a varos közepen, mindenkinek tetszik, nincs penz es nem perel ez ellen senki sem, marad a status quo. A varos aktualisan szereny parkositast tervez, lesz egy to (öntözeshez esövizgyüjtes, egyedül a szennvizdij most evi 5k€), 140 db. fa, ilyesmi.
ujjelszo 2012.10.19 00:44:10
@Hamster: tudom, hogy nem gontolta komolyan, csak vhogy el elkellett jutnom az önreklamhoz;-)

Ja es a Tierpark szvsz jobb mint a Zoo... bar kicsit elfogult vagyok, a Zoo-ban anno az uj müszaki epület (a Zoo-i busz-pu. es az Unterschleuse között) megtekintese kapcsan voltam, a Tiergartenben pedig fel eve a vilag legjobb nöjevel!
HamPLÓ Életjel, ep.2 2012.09.04 21:16:45
Elnézést, hogy továbbra is kénytelenek vagytok a blogbejegyzéseim nélkül élni (nem lehet egyszerű, sejtem:), de továbbra se bírtam rászánni magam, hogy feldolgozzam az elmúlt időben keletkezett blogbajegyeznivalókat, mint például: no meg: és persze: meg még: ..
Belsőség Hazajött a BMW 2012.07.20 18:21:00
Nagyon fog látszani, hogy görbe a lökhárító, meg nem is szép a króm A múltkor írtam, hogy Kormos mester balatoni (nem a tó, a falu!) rezidenciájáról elkerül az autó Csabihoz, hogy rakja össze forgalomképesre, ahogy odavittem. Amúgy a rendkívül gördülékeny…..
ujjelszo 2012.07.20 23:24:24
@FCs: 518 e34 azért ritka madár ám! Apámnak is van egy, de limuzin, széles vesével, 400e km-rel (1 évesen vette, azóta az övé). Vissza a témához, apám autojában a kárpit világoszöld velúr, nagyon szép, a bal egy viszont már eléggé lapos...
Brunete Fraccaroli brazil építész projektje a lakható garázs, melyet a 15. Casa Cor Show-n mutatott be. A 120 négyzetméteres garázst egy teljes értékű lakóhellyé változtatná. Ennyi a hír, és jönnek a pazar képek. Hű. Néztem, néztem őket, csodáltam, mert tényleg, de…..
„Drágám, ha gyalogost gázol, nézze meg a szombati anyagot, abban volt szó a gyalogosok közlekedéséről. Biztosan elsiklott valami fölött vagy éppen az orvosnál volt” – bökte oda az iskolavezető a számítógépe mögül. Így a negyedik napon már éreztem magamban valami…..
HamPLÓ Gólya viszi a fiát... 2012.05.21 08:00:00
... a hajó meg a hid'át :) Ez csak egy "szünetjelzés helyett" fotó, abbéli örömömből kifolyólag, hogy van ilyen képem - azt hittem, nincs, de úgy néz ki, valamikor véletlenül elcsíptem egy ilyen fuvart, és utánakattintottam egyet: A képen a Chuck Norris híd egy darabja…..
ujjelszo 2012.05.21 22:27:45
@Hamster: azt a hidat egyben szereltek össze a parton es ugy forditottak be. De a darabjaik kb ugyanigy neztek ki.
TComment Ezt várom egy Auditól 2012.05.21 05:56:00
Úgy tűnhet, hogy csak a lámpái újak, de egy nagy frászt. Szenzációs új motorokkal jön az új A3. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
HamPLÓ Berlini este 2012.04.17 18:00:00
Már olyan régen nem jártam Berlinben, hogy lassan azt se tudom, milyen. Szerencsére itt ez a blog, ahol ha írok róla, vagy mutatok pár képet, az kicsit olyan, mint ott lennék. Most épp esti sétához van kedvem, induljunk el mondjuk a Potsdamer Platz-tól: Valahol a két "ikerház"…..
ujjelszo 2012.04.25 22:00:37
@Hamster: Ha összeszamolod, h mennyi faldarabot adtak el 1990 ota szuvenirkent, azzal az egesz EU-t körbe lehetne epiteni... ne legyünk mar ennyire naivak, h a repteri boltban eredeti betontörmeleket arulnak!
Elment az olajnyomás melegen, de a hatodik szétszedésre sem derült ki, hova tűnt, mert a motorban minden tökéletes volt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ujjelszo 2012.04.07 21:32:33
@Csikós Zsolt: fözölap, kompressor, maszat - ne felj, en a Sander-szel nem veszödök! Cserebe most egy 1954-es Panther-röl kaparom le a körömeimmel az olajfesteket, amit egy barbar 40 evvel ezelött rakent... szerencsere eleg hülye volt, hogy nem csiszolta meg az eredeti fenyezest.
Konstantinápoly pontos  Duna-parti másának felépítéséből és bazárbevételeiből szeretett volna milliomos lenni Somossy Károly revüigazgató, életművész. Az uzsorahitelekből  felépített lágymányosi török város azonban a rendszeres szúnyogtámadások miatt fél év alatt csődbe ment. A budai Aja Szófia…..
Lassan egy hónapja posztoltam ki a Facebookra a Hangyászban ülő vigyorgó fejem, alatta egy olyan lábbal, aminek a talpa épp a kipufogó-leömlő talpával talpalt össze. Úgy alakultak a dolgok a térben, hogy a 350Z motor és a hozzá való leömlő éppen oda került, ahová a…..
ujjelszo 2012.03.21 20:47:39
Nemrég azt próbáltam bemutatni, miért is néz ki a berlini Potsdamer Platz úgy, ahogy, most  egy még kevésbé ismert - utólag szinte komikusnak tűnő, de igazából véresen komoly - epizódról szólnék. Ahhoz, hogy megértsük, mi vezetett odáig, előbb meg kell néznünk…..
ujjelszo 2012.03.14 23:02:29
@dr. birca max: nem csak az NDK volt agyrem, CS is... 87-ben jöttünk vissza a hannoveri vasarrol apammal a Ho-Chi-Min csapason (Berlin-Drezda-Teplice-Praga-Brno), Braunschweigben meg apam vett nekem egy Kosmos elektronikai epitökeszletet gyerekeknek. Cinovec-nel a cseh uniformis benyögi, h ez csucstechnologia es deklaralnunk kellett volna, meg egyebkent is maganemberkent az ilyet, hat! Fel oraba került...

Odafele amikor Pozsony-külsöben begyüjtöttük a benzin-talonokat, kaptunk egy ketoldalas listat, amin mind az allt amit nem lehet kivinni a Csehszlovak Szocialista Köztarsasag területeröl. Az egyetlen pont amire emlekszek: vecepapir.

80as evek, NDK: taxi, ha az ember csak beszolt, h kene, nem jött harom oran belül. De ha harom nappal korabban rendeltük, mar ott vart az idöpont elött fel oraval