Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jolka40

0 bejegyzést írt és 1360 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A húsvét miatt lecsengtek a megatüntetések, a Fidesz már-már úgy gondolhatta, hogy a botrány 3 napig tartott, vége van, megúszták. De ez nincs így...
Jolka40 2017.04.22 22:21:39
@teéjesenmindegy: És ha tudnád, hogy a "bennszülött" magyarok közt hányféle ember van!
Akart a tököm ünneprontó lenni, de mintha kiveszett volna a realitásérzék az agyakból az úgynevezett ellenzéki oldalon. Csupa lelkes tudósítást lehetett olvasni arról, hogy mennyire megalázó a rezsimnek, hogy a tüntetők hülyét csinálnak belőle, hogy a túltolt propaganda ellen milyen frappáns…..
Jolka40 2017.04.19 19:18:10
@Zionnépe: Végre egy pozitív hang!
(hvg.hu) Az elmúlt pár napban sorozatos tüntetéseknek lehettünk tanúi a fővárosban és az egész országban egyaránt. Több ezren vonultak utcára a CEU ügy miatt, de nagy részt nem CSAK ezért kiabálhatták az "Orbán takarodj" rigmust a sok közül. Ez egy nagyon összetett dolog. Ha nem lennének alapból is…..
Orbán ellenfelei egy olyan focicsapatra hasonlítanak, akik a sokadik megalázó vereség után is ugyanazzal a vesztes taktikával futnak ki a pályára. Sőt, a borítékolható bukás előtt/közben még kifejezetten lelkesek is, aztán meg nem értik az eredményt. Nézem a CEU-ért menetelő tömeget, és magamban…..
Jolka40 2017.04.12 16:17:52
@nicheblog: A CEU-ügy persze nem nevezhető nemzeti sorskérdésnek. Csupán megint egy csepp volt, amitől újra túlcsordult a pohár. Ilyenkor gyorsan leisznak belőle egy kortyot, és egy darabig megint csend lesz.
Abban teljesen igazad van, hogy így ebből megint nem lesz semmi. 2018-ban megint pártokra fogunk szavazni. Ha a pártok széthúznak a szélrózsa minden irányába, a szolgalelkű Fidesz-szavazók megint beszavazzák őket a hatalomba.
Kedves ilyen-olyan ellenzéki pártok! Félre az önös érdekekkel! Sosem fogja megbocsájtani nektek Magyarország tisztességesebb része, ha négy évre megint hagyjátok beszavazni a Fideszt!
ALÁZATOT a magyar népért!
Jolka40 2017.04.12 21:25:56
@sebi77: +1
Sokan mondják, hogy a kelleténél gyakrabban gyurcsányozom. Csakugyan érdekel, hogy Gyurcsány Ferenc miként kommunikál. A Magyar Nemzet mai számában például interjút adott abból az alkalomból, hogy megegyezett a szerkesztőséggel: a köztük lévő perben mérsékli a kártérítés összegét, amennyiben…..
  Az úgynevezett természetes szelekció mellett egyre nagyobb jelentőségű a mesterséges, ember által végrehajtott szelekció, amelyet magunkon is alkalmazunk, hiszen a társadalom folytonos pozitív és negatív szelekciót hajt végre csoportszinten főként kulturális értelemben. Bizonyos egyéni…..
Jolka40 2017.04.08 15:37:52
@kvadrillio: Elsősorban nem a CEU miatt tüntetnek a tüntetők, hanem az ÖNKÉNY ellen!!! Fogd már végre föl! Ilyen kormány ellen nem lehet a szegénység miatt tűntetni! Leszarja!
Koppány mondja Business as usual 2017.04.04 21:03:22
Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.-Albert Einstein, állítólag 2017. április 4 kedd este hét óra van, odakint tüntetnek a CEU-ért a Kossuth téren. Nézem a közvetítést és érzem a deja vut. Bár nem teljes: ezúttal még csak védőfelszerelés…..
Ezerrel dübörög a legújabb magyar illiberális botrány, megint rajtunk szörnyülködik az egész művelt civilizáció, bezár a CEU, oda a tanszabadság. Ilyenkor sok kérdés felmerül az egyszeriben, többek között, hogy ha a Fidesz tényleg olyan profi hatalompárt, mint eddig gondoltuk, akkor most miért is jó…..
Jolka40 2017.04.04 22:22:42
@midnight coder: Csak addig, amig Orbán hülyesége miatt ki nem hajítanak minket az EU-ból. Azzal aztán vége lesz a nyugati melóknak, csókolom.
Jolka40 2017.04.05 12:20:03
@midnight coder: Nem minden migráns afrikai kecskepásztor. Meg fogsz lepődni, de az Európán kívüli világban is vannak szép számmal intelligens, tanult fejek, akiket a hazájukban épp úgy nem becsülnek meg, mint nálunk. Átrendeződik a világ, veszed észre? Az ifjú kecskepásztor képes rá, hogy megtanuljon egy nyelvet, egy szakmát, talán értékesebb emberré válik, mint azt most gondoljuk. Versenyképes lesz az európai munkavállalókkal. Ajánlom ezt figyelmébe minden hazai fiatalnak.
Magyarország 1989-ben kezdődött polgári átalakulása mára megakadt. A folyamat csúcspontja az első Orbán-kormány idejére esett, amely a leghatékonyabban képviselte a középosztályosodás, a nemzeti tőke, a polgári átalakulás és a magyar kultúra érdekeit, az utána következő kormányok azonban nemhogy nem…..
Sorra jönnek az állásfoglalások, reakciók az Orbán-kormány legújabb elképesztő terve, a felsőoktatásnak olyan módú  átszabályozása kapcsán,  mely leginkább a CEU (Közép-Európa Egyetem) budapesti működését tenné lehetetlenné.  A  CEU vezetése ma (élőben közvetített) sajtótájékoztatót tart az ügyben,…..
Jolka40 2017.03.30 09:07:51
Jolka40 2017.04.01 10:20:02
@Dszal: Biztos.
“Ott ülnek a pulpitus előtt a korábbi vádlottak, van, aki elégedetten, van, aki közönyösen, és van, aki magába roskadva fogadja a felmentő ítéletet. Hét emberi sors, hét tönkretett élet. És nem ők az egyedüliek.”..
Varánusz Agyarország erősödik! 2017.03.31 11:57:05
Abüdösrothadttetveskurvaéletbemárcsakugyan! Seggbe pocsékolta az Isten azt a világot, ahol már egy kis genyózásért is ekkora perpatvart képesek csapni! Nekem azt mondta az Árpi, hogy jól áll, ha kemény vagyok, mint a fagyott kutya lába, erre mindenki azt mondja, épp annyira vagyok ízléses. De mi…..
Jolka40 2017.03.31 18:01:49
@xyxyxy71: :-)
Észrevette már valaki, hogy a fél ország 20 évvel idősebbnek néz ki a koránál, azon aprócska okból kifolyólag, hogy nincs pénze - biztosítottként - fizetni fogászati kezelését, vagy fogpótlását?  Mi ösztönözte anno a törvényalkotót, hogy ne gondoljon a legszegényebb rétegre, a nyugdíjasokat…..
Sokan esünk abba a hibába, hogy magasabb hőfokon mosunk ki egy-egy ruhadarabot, mint ahogy azt szabadott volna, emiatt pedig összemegy a ruha a mosásban. A second hand boltokban egyébként sokszor találunk ilyen darabokat, amiknek egyébként semmi baja nincsen, így akár luxus…..
Jolka40 2017.03.24 10:05:20
A duó két szereplőt láttat a színpadon, a duett viszont két szereplő produkcióját jelenti. A humorral átitatott előadásnak egy budai könyvesbolt kölcsönzött helyet a Móricz Zsigmond körtér közelében. Havonta egyszer itt tartja Lévai Katalin a Duett című összejövetelt, amelyre tegnap Lendvai Ildikót…..
Jolka40 2017.03.18 21:18:11
Közjogi méltóságot - muhaha - választanak ma a Nagy Büdösben. Majtényi jelöltsége formális, inkább az a kérdés, Káder Janót milyen körülmények között újráztatják. A poszt születésének pillanatában ott tartunk, hogy miután Káder elmondta a semmit, első körben nem sikerült kétharmaddal megválasztani.…..
Istenien szórakoztam a magát még mindig államférfinak gondoló Áder beszédén. Mégiscsak jó dolog ez a demokrácia, gyorsan hozzá tudnánk szokni!..
Jolka40 2017.03.13 19:43:55
@Skankhunt42: Bátran, tökösen kiállt, pedig biztosan tudta, hogy a szolgalelkű fideszesek megszavazzák Ádert. Te ki mertél volna állni? Vállaltad volna, hogy a hozzád hasonlók lebohócozzák?
Varánusz Orbán, takarodj! 2017.03.10 08:40:48
Elég csúnyán állon verte az Unió és a Európai Néppárt a lengyel kormányt, bónusz az odacsapó kemény ököl egyik összetartó ujja Orbán Viktor volt. Mire az eddigi lelkes rajongásból jókora turhafürdő lett a lengyel interneten.  Néhányan addig merészkedtek, hogy Viktor monnyonle mostazonnal, mert így…..
Jolka40 2017.03.10 08:46:59
:-)
Magam se tudom, hányadán állok a volt miniszterelnökkel. Sokáig azt hittem, hogy nem viseltetek érzelemmel iránta, ahogy azonban gyűltek a kommunikációjáról írott bejegyzések, egyre inkább vállalom a pillanatnyi hangulatomat. Elvégre hús-vér ember, erényekkel és hibákkal, akinél hol az egyik, hol a…..
Jolka40 2017.03.09 20:52:13
@ősbölény: Végre valaki pontos volt ebben az ügyben. Legalábbis én pontosan így gondolom. Köszönöm.
Mindenki bukott már el, nem kell hozzá politikusnak lenni. Elbukunk barátságainkban, szerelmeinkben, megbukunk szülőként, egy rosszabb napon elbukunk a karrierünkben is. Egy időre partvonalra kerülünk, ilyen az élet. A kérdés nem az hogy megbuksz-e valaha, hanem az, hogy visszatérsz-e a játékba,…..
Egészen valószerűtlennek látszott idáig, hogy a jobb, a baloldal és a kormány egyszer is megegyezésre jussanak bármilyen témában. Teljesen mindegy miről volt szó, ezek beszólogatástól ordítva hajtépésig skálán mozogva szedték egymásról a keresztvizet lefele. De aztán jött ő, és minden megváltozott.…..
Az ember gyermeke című filmben a menekülteket rács mögé zárják, embertelen körülmények között tartják őket és a végén visszatoloncolják őket a reménytelenségbe. A Fidesz a belpolitikai haszonszerzés vágyában égve két lábbal tapos embertársaink jogain és játszik sorsokkal...
Jolka40 2017.03.07 10:20:17
@Ballib cenzúrázók réme 25: Most meg az a baj, hogy a migráns eltűnik?
Valójában szándékomban állt 5 "jó" okot is összekotorni a közfoglalkoztatásra, a munkavállalók szempontjából, de minden igyekezetem ellenére nem sikerült...10-15 évvel ezelőtt is volt közmunka, nincs ezzel semmi gond. Viszont jóval kevesebben vettek részt a programban. Akkoriban még évi 30-40 ezer…..
Poldi bácsi megmondója Do-re-mi 2017.02.28 01:18:23
Fogadjunk, hogy Orbán Viktor nem látta a Mindenki (Sing) című filmet, amely Oscar-díjat nyert hétfőre virradóra!..
Jolka40 2017.03.01 13:19:36
@Larry Silverstein: Tiszta, kitenyésztett fajta az emberek esetében nem létezik. Meddig tudjuk visszafelé követni a származásunkat? 50 évig, száz évig? És előtte mi volt? Lehet, hogy az emberi faj pont azért emelkedett ki az állatvilágból (valamennyire), mert keveredett?
Egyre kínosabban érinti a miniszterelnököt a múltja. Hiába próbálta ráfogni a Momentumra, hogy "álomgyilkos" és ők az "új SZDSZ". Könnyen belátható: ennél jobban mellé se lőhetett volna. Orbán arra számít, hogy a magyaroknak rövid az eszük és nem emlékeznek a politikai kaméleon múltjára. ..
Jolka40 2017.02.28 09:43:09
@szabadság elvtársak!: Ha eleve esélytelenek voltunk - ami így igaz - mi a túrónak pályáztunk? Viszketett az egója a kormányzóerőnek? Nem tudták felmérni, mit jelent a bukás a híveiknek?