Regisztráció Blogot indítok
Adatok
James Blond (törölt)

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap megkezdődött itthon a meleg olimpia, jövő hét szombaton pedig újra Pride lesz az Andrássy úton. Nem történik semmi azok számára, akiket ez nem érdekel. Pedig most is, ahogy máskor is, fontos társadalmi gondolatok csapnak össze. A csupán egyenrangú állampolgárként élni…..
James Blond (törölt) 2012.06.28 16:20:50
Nem szeretnék nagyon belemerülni az egyáltalán nem magasröptű vitába, de egy kérdés nem hagy nyugodni:

Hogyan lehetséges az, hogy a magukat egészséges heteroszexuálisnak gondoló fórumozók minden bozótban buzikat látnak, lépten-nyomon meleg rendezvényekbe botlanak, és az interneten is folyton azokban a blogokban és topikokban nyomulnak, melyeknek a címéből/nevéből mellesleg elég egyértelműen kiderül, hogy a homoszexualitással foglalkoznak? Mert jómagam ebben sajnos már mást is látni vélek, nem csak a gyerekekért és a haza jövőjéért való aggodalmat.

Ami engem illet, tudok a meleg felvonulásról, a meleg filmfesztiválról, és néha látok az utcán olyan embereket, akikről azt gondolom, hogy valószínűleg melegek. Részemről ennyi, és nem több, ami a meleg világból elém kerül. A melegolimpiáról például csakis az aggodalmaskodók tengernyi on-line sirámának köszönhetően értesültem. Akkor most én vagyok vak, vagy másoknak nagyon élénk a fantáziájuk a melegek agresszív nyomulását illetően?

Akik amiatt aggódnak, hogy a gyerekük csak azért lesz homokos, mert a környezetében melegeket lát (már a felvetés is nevetésre ingerel), azok remélem, attól is kellő mértékben rettegnek, hogy magzatuk alkoholista, kábítószeres, analfabéta, hajléktalan, tolvaj, celeb, kurva stb. lesz, ugyanis erre is elegendő mennyiségű példa adódik a mindennapi életben, csak nyitott szemmel kell közlekedni. Egy tanács az aggódó szülőknek: az aggódás helyett a nevelésre tessenek több időt szentelni – fáradságos meló, de megéri!

Amíg gyűlölködő analfabéták évente többször is nyilvánosan gyűlésezhetnek, és végigmasírozhatnak az utcákon a mellüket döngetve, hogy ők aztán az echte magyarok, miközben sokan közülük sem írni, sem beszélni nem tudnak helyesen az anyanyelvükön, addig tolerálni tudom évente egyszer a melegek felvonulását is. Persze csak semmi buzulás! :))

Azokkal értek egyet, akik úgy gondolják: a melegeknek is ugyanannyi joguk és kötelességük van, mint bárki másnak. Nem több, de nem is kevesebb.

P. S.: És még egy privát vélemény. Szerintem egy olyan ország, amelyik nem tud nyugodt légkörben megrendezni egy melegolimpiát, amely csak egy – a nem melegeket sem kirekesztő – rétegrendezvény, az az ország ne akarjon más olimpiát se rendezni, mert nem alkalmas rá. Csak egy példa: a Nagy Olimpián talán még 90%-nál is több lenne a külföldi résztvevő...
James Blond (törölt) 2012.06.28 18:45:34
@L0mpos:

Szerintem egyáltalán nem én hiszem magam minden igazságok tudójának ezen a blogon, csupán a véleményemet írtam meg. Ahogyan Te is a tiéd. Ehhez mindkettőnknek joga van: remélem, ebben azért egyetértünk.

Én úgy gondolom, ne nevezze magát szülőnek az, aki nem tudta megtanítani a gyerekét – mire az „önjáró” lett – a közösségi élet alapvető normáira, a másik ember tiszteletben tartására, függetlenül annak bőrszínétől, szexuális irányultságától, politikai beállítottságától, felekezeti hovatartozásától és vagyoni helyzetétől.

Az általam felsorolt társadalmi rétegek jelentős része valóban nem vonul fel évente egyszer az utcákon, ugyanis állandóan jelen van ott. Ha például Te nyilvános közterületen még sosem láttál alkoholistát, hajléktalant, zsebtolvajt vagy kurvát, akkor szerintem nem ebben az országban élsz, vagy betegesen fókuszálsz kizárólag a melegekre. Gondolom, a taxisblokádnál, a biciklisták felvonulásánál, a mellrákkampány jegyében az Erzsébet hídon vonuló nők esetében, vagy az egzisztenciális helyzetük miatt felvonuló, ilyen-olyan foglalkozású tüntetők megmozdulása esetén is hangot adtál a nemtetszésednek. Merthogy ezek a rétegek is úgy érezték, hogy a város közepén kell felvonulniuk, ahogy a melegek szokták. Viszont az a nagy helyzet, hogy ezeket a megmozdulásokat – amennyiben a felvonulók nem sértik meg a törvényt – nem lehet aszerint szelektálni, hogy csak azok vonulhatnak, akikkel szimpatizálok, vagy akiknek a problémája engem is érint.

Pusztán azért az utcára menni, mert homoszexuális az ember, szerintem nem érdemes. A homoszexualitás nem érdem, hanem egy állapot, amellyel az érintettnek valahogy együtt kell élnie, a nem érintettnek meg valahogy ezt el kell(ene) fogadnia. Utcára menni pusztán azért, mert homofób az ember, szintén nem vall túl sok bölcsességre. Utcára menni azért, mert úgy érzem, tarthatatlan a helyzetem a társadalomban – már egészen más elbírálás alá esik: megteszik más társadalmi rétegek is, nem csak a melegek. Pedig például volt már olyan, bérezéssel kapcsolatos tüntetés, amelyre azt mondtam, bár az én havi jövedelmem lenne annyi, amennyi miatt ők háborognak, mindenesetre nem vitattam el a felvonulók jogát a nyilvánossághoz.

Egyáltalán nem cinizmusból írom, hogy Téged is megértelek, és tolerálom a véleményed, hiszen feltételezem, hogy a „nekem ez nem tetszik”-nél nyomósabb érvek támasztják alá az álláspontod. Neked viszont azt kéne megértened, hogy bár a homoszexualitás talán Neked és másnak is csak a faszszopásról és seggbedugásról szól, de egy meleg ember ezt egyáltalán nem így éli meg.

A homokosok ugyanis nem osztódással szaporodnak, nem az űrből jöttek, hanem a hetero társadalom neveli ki őket. Ezzel a ténnyel a heterók nem szívesen néznek szembe, pedig ha valóban tenni akarnak valamit a homoszexualitás állítólagos terjedése ellen, akkor nem a melegeket kéne tűzzel-vassal irtaniuk (ezek ugyanis csak tűzoltó módszerek lennének), hanem a probléma forrását kéne megszüntetniük, vagyis a hagyományos nemi szerepek visszaállítása és a hagyományos családmodell népszerűsítése kellene, hogy elsődleges célkitűzésük legyen. Ez viszont valóban össztársadalmi és igen nehéz feladat lenne: mennyivel egyszerűbb tehát a melegeket kikiáltani minden baj okozójának, noha ők inkább csak elszenvedői a hetero társadalom sajnálatos válságának.

Minden, a homokosokra vonatkozó hetero sztereotípia ellenére melegnek lenni egyáltalán nem diadalmenet, és sajnos döntő többségben nem tudatos választás eredménye. A melegek többségének óriási lelki teher a mássága, és ha ettől olyan egyszerű lenne megszabadulni csupán azzal az elhatározással, hogy „mostantól egy nőt szeretek”, hidd el, hogy rengetegen meglépnék ezt. Elviselni az állandó, mindennapos megaláztatásokat egyáltalán nem jó érzés, pláne olyanoktól, akiknek nem egyszer csak annyi az előnyük egy meleggel szemben, hogy ők nem azok. Helyette viszont gyakran semmirekellő mihasznák, feleségverők és gyerekmolesztálók, ám az össztársadalmi megítélés szempontjából ők mégis inkább „normális” állampolgárok, mint egy becsületesen élő homoszexuális.

Ja, hogy a heterókat ne már a semmirekellő lumpenek alapján ítéljük meg? Persze, hogy ne, ahogyan a homokosokat sem a seggmutogató, faroklóbáló kisebbség alapján kéne! A melegek többségének ugyanis a róluk szóló hetero sztereotípia ellenére sem a faszszopáson meg a seggbedugáson jár az esze örökösen, egyszerűen csak szeretne boldog lenni, békében és nyugalomban élni, és nem a küszöb alatt, szemlesütve járni, mint valamiféle emberi selejt. És valószínűleg nem azért érdekli a meleg büszkeség, mert büszke arra, hogy meleg, hanem azért, mert az év összes többi napján azt várnák el tőle, hogy szégyellje magát olyasmiért, amiről a legkevésbé ő tehet.

Nem, nem nevetem ki a gyereküket féltő szülőket, sőt tisztelem őket, mert oly kevesen vannak. Az álszent szülőket, akik a gyerek iránti tettetett aggodalom ürügyén saját komplexusaikat, keserű gyűlöletüket kiáltják világgá azok felé, akik szerintük náluknál kiváltságosabb helyzetben vannak – nos, őket valóban nem tartom sokra. Sok gyerek sajnos csak úgy nő, mint a gomba, mert a szülők ahelyett, hogy valóban törődnének velük, fantomok ellen küzdenek, és például órákat eltöltenek azzal egy melegblogon, hogy a homokosokra fröcsögnek, ahelyett, hogy megkérdeznék a gyerektől, hogy hogyan telt a napja, mi jár a fejében, és milyen közös programhoz lenne kedve.
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
James Blond (törölt) 2012.06.16 16:43:26
Nem tudom, hogy akik az ilyen blogbejegyzéseket írják, általában melyik planétán élnek, és miért gondolják azt, hogy a nyugdíjasok azok a milliomosok, akik mindig többet és többet akarnak. Persze vannak, akik érdemtelenül kapnak hatalmas nyugdíjat – meglehet, talán a blogíró szülei is ilyenek, onnan a példa. Mindazonáltal nem ez az általános.

Az átlag magyar nyugdíjasnak ugyanis egyáltalán nem arról szól az élete, hogy a szalmazsákba varrt húszezreseit számolgatja lefekvés előtt, és többségük nem azért vásárol például a hentesnél csirkefarhátat meg a közértben filléres, akciózott vackokat, mert neki még a bélszín meg a szűzpecsenye sem elég jó, hanem mert csak erre futja neki. Esetleg „óriási” nyugdíjából még ő támogatja aktív kereső korban lévő hozzátartozóit, akik üres óráikban talán épp arról sopánkodnak a világhálón, hogy ez a sok ingyenélő nyugdíjas már megint emelést fog kapni.

Próbáljon megélni a blogíró néhány hónapig egy átlag nyugdíjból, és azt hiszem, a következő bejegyzése már arról szólna, hogy miért nem emelik eléggé a nyugdíjakat.

Egyébiránt nem a nyugdíjemelésen kéne spórolni, hanem a sok ügyeskedőnek kéne rendesen fizetnie a járulékokat és az adókat, akik pedig efölött diszponálnak, azoknak meg kevesebbet kéne lopniuk, és máris nem lenne téma, hogy igazából miért nem fordul már föl az a sok ingyenélő, aki már nem tud dolgozni, és csak a pénzt veszi ki az állam zsebéből. (Azt a pénzt egyébként, amelyet évekkel korábban még ő rakott bele.)

P. S.: Nem, még nem vagyok nyugdíjas, de most azért gályázom és fizetem a mindenféle járulékokat, hogy 25 év múlva senki ne vágja a pofámba, hogy ő tart el.
A diszkó királynője a Broadwayon kezdte, az NSZK-ban lett sikeres, majd Amerikában egy egész korszakot meghatározott lemezeivel. Karrierje túlélte a diszkót, és Grammy-díjat kapott rock kategóriában is. Tovább az Indexre..
James Blond (törölt) 2012.05.18 09:18:45
Isten nyugosztalja Donna Summert, nagyszerű énekesnő volt, aki nem csak a diszkót tudta.

A linkelhető Index-cikket viszont szemmel láthatóan a művésznő karrierjét nem igazán ismerő személy írta. A helyesírási hibák taglalásától (Broadwayon!!) eltekintenék, Donna azonban igazán megérdemli, hogy legalább a tárgyi tévedéseket kiigazítsam.

Eredeti neve nem LaDonna Andrea Gaines, hanem LaDonna Adrian Gaines. (Régebben az angol és a magyar Wikipédián is Andrea volt, de már javították.)

Moroder keresztneve Giorgio, nem Girogio.

A Lady of the Night című debütáló album sehol nem vezette az eladási listákat: a róla kimásolt The Hostage című dalból lett listavezető például Franciaországban és Belgiumban, és került a második helyre a nyugatnémet és a holland slágerlistán.

A Barbra Streisanddal közös No More Tears nem szerepel a világsikerű Bad Girls eredeti albumverzióján, hanem önálló kislemezként jelent meg, illetve bő tízperces verziója felkerült Donna On the Radio című dupla válogatáslemezére.

A Love Is in Control nem a The Wandereren szerepel (ahogyan a szöveg sugallja), hanem az 1982-es Donna Summer című albumon. Vangelis nem a Love Is in Controlt írta, hanem az ugyanezen az albumon hallható Satate of Independence című felvételt, amelyben valóban Eric Clapton gitározott, a kórusban pedig ott volt Michael Jackson is. (Egyébként Vangelis eredeti verziója Jon Andersonnal közösen készült.)

RIP Donna Summer.
James Blond (törölt) 2012.05.18 09:20:56
@James Blond:

Magamat is javítom:

State of Independence, és nem Satate. :))
Filmbook Halálvágta 2012.04.16 21:23:00
Az első dolog, amit mindenki megemlít ezzel a kalanddal kapcsolatban, az Roger Moore kora. Nem tudom, hogy ők eddig hol hordták a szemüket, de színészük ekkor már legalább két film (4 év) óta teljesen kiöregedett a szerepből. Bár kétségtelen, hogy itt a legidősebb, ez nem sokkal…..
James Blond (törölt) 2012.04.20 17:15:37
Sok mindenben egyetértek, sok mindenben nem. Az például tény, hogy Roger Moore öreg volt már a szerepre, de az is tény, hogy ez engem például nem különösebben zavar. Pedig az öregúr „vén kecske is megnyalja a sót” alapon több nővel feküdt le, mint bármelyik korábbi részben. Igazából nem hiszem azt, hogy egy bizonyos kor felett törvényszerű, hogy az ember lestrapált legyen, akit ilyen-olyan nyavalyák gyötörnek. Szóval egy ötven plusz akárhány éves titkos ügynök számomra teljesen elképzelhető, úgyis annyi hihetetlen dolgot kell elhinni egy-egy Bond-filmben, miért pont ezt ne. :))

Abban is egyetértek, hogy Tanya Roberts a legszebb Bond-lányok közé tartozik, a(z eredeti) hangja hihetetlenül szexi. Éppen ezért igen figyelemre méltó teljesítmény az, hogy egy ennyire szép nő valójában mennyire jelentéktelenné tudott válni az egész filmben. Jómagam annyira emlékszem a teljesítményéből, hogy néha ott van és nagyon szép, de semmi több. A többi korábbi Bond-lány sem nyújtott különösebben cizellált alakítást, de hogy közülük csak Tanya jutott Arany Málna-közelbe, az elég elgondolkodtató.

Jómagam kifejezetten kedvelem a Duran Duran főcímdalát, mert egyszerre volt korszerű (akkor) és mégis hagyományőrző. Magáért az együttesért úgy általában nem lobogok annyira, de ez a számuk még most is tetszik.

Na és Grace Jones! Őt lehagyni a plakátról nagy ostobaság lett volna, hiszen Eiffel-tornyos jelenete emblematikus epizódja az egész filmnek. Amikor magam is jártam az Eiffel-toronyban, önkéntelenül eszembe jutott ez a filmjelenet; szerintem elég jól kitalálták.

Tudom, hogy valami idióta on-line szavazáson Grace lett a legcsúnyább Bond-lány, de azért szívesen megnézném azoknak a nőjét is, akik rondának minősítették Grace-t. (Vagy azokat a nőket, akik ilyen jellegű szavazatot küldtek rá.) Mint modell és diszkóénekesnő az 1970-es években Grace szerintem kifejezetten szép volt, de nem a Brooke Shields-féle babaszépség módján, hanem sokkal izgalmasabban, egzotikusabban és (számomra) erotikusabban.

Zenei imázsváltása miatt Grace-nak uniszex külseje lett, hangsúlyosabbá váltak egyéniségének maszkulin vonásai, meghökkentő eredetisége azonban megmaradt. Megelőzve Sigourney Weavert, Linda Hamiltont, Demi Moore-t vagy Angelina Jolie-t, valójában Grace hozta divatba a „férfias nő” típusát a 80-as évek akciófilmjeiben. Számomra még a férfias helyzetekben is nőiesebbnek tűnik, mint egynémely jóval szebbnek tartott kolléganője. (Én például semmi szexit nem látok Angelina Jolie-ban, mikor macho szerepkörben produkálja magát némely filmjében.)

Grace egy csúcsformában lévő Sean Conneryvel sokkal izgalmasabb párost alkothatott volna, mint a túlkoros Moore-ral, de ez a párosítás nem az ő hibája. Ha rangsorolnom kéne a Moore-ral készített Bond-filmeket, a HALÁLVÁGTA nálam például rögtön a FOR YOUR EYES ONLY után jönne.

És még valami. Maud Adamst én sem fedeztem fel ebben a filmben, amelyben benne van viszont a még kezdő Dolph Lundgren, akit akkori barátnője, Grace Jones protezsált be a produkcióba.
Filmbook Időzsaru 2012.04.15 12:07:00
 „Rachel, ez a pasi megváltoztatta a múltat!”  Így jellemezte Monica a Jóbarátokban Jean-Claude Van Damme-ot, amikor megkérdezték tőle, hogy mitől olyan nagy szám. És valóban, ha csak egy Van Damme mozit láthatnátok életetekben, azt mondanám, ezt nézzétek meg. Az Időzsaru…..
A Kolin a napokban kétszer is fellépett a dán LSD On CIA-vel itthon, egyszer az A38-on, egyszer pedig Pécsen. Utóbbi koncertjét viszont kénytelen volt az ötödik szám után abbahagyni a csapat, mivel Linczényi Márk énekest a színpadon annyira megütötték, hogy le kellett állniuk. Az…..
James Blond (törölt) 2012.04.09 14:38:19
Nem vagyok az erőszak híve, mindazonáltal ebben a promóbalhéban az énekest tudom a legkevésbé megérteni, bár természetesen jobbulást kívánok neki.

1. Ne show-t tessenek csinálni, hanem zenét! A „nem bunkó” közönséget szerintem az utóbbi érdekelné a legjobban. (Nem ismerem ugyan az együttes zenéjét, de azzal a szemlélettel soha nem értettem egyet, hogy a show a fontos, nem a zene. Aki show-t akar látni, az menjen a Moulin-Rouge-ba, vagy nézze meg a High School Musicalt!)

2. Egy igazi profi felkészül a váratlan helyzetekre is. Például arra, hogy ha vadidegen nőkkel csókolózik a színpadon, akkor megjelenhet annak a volt oldalbordája is. Akinek ugyan tényleg semmi köze ahhoz, hogy kivel csókolózik az excsaja (aki elég könnyen kaphatónak tűnik, szóval kár érte búslakodni vagy verekedni), de férfi legyen a talpán, aki a szakítás után azonnal takarékra tudja tenni magát a volt nője vonatkozásában.

3. „dán barátaink... akik most azt látják, hogy van egy ország, ahol vidéken az előadókat megüthetik a színpadon”

Na, ettől a mondattól akadtam ki a legjobban! Hagyjuk már ezt a „Magyarország is csak Balkán” marhaságot! Nehogy azt higgyük már, hogy a „művelt Nyugat”-on (akár Dániában is) a legkisebb falusi vagy kisvárosi koncertre is csupa IQ-bajnok, több diplomás értelmiségi jár, semmi balhé; cigi, pia és drog csak az erre kijelölt helyeken, a mellékhelyiségek ragyognak a tisztaságtól, és olyan békebeli fíling van, mint a 70-es évek magyarországi művház koncertjein.
Cool List 2011 1. Bordán Lili 2011.12.09 19:00:00
És íme, amire mindenki várt: a vitán felül világklasszis coolság. Hány magyar ember mondhatja el magáról, hogy olyasmiben vesz részt, amit minden héten újra és újra izgatottan vár a világ nagy része? Bordán Lili idei teljesítményénél nem kell több bizonyíték, nincsenek…..
Megnéztem Nine - Kilenc 2011.05.04 15:28:43
Rob Marshall fogta Fellini klasszikusát a 8 és 1/2-t, egy tucat jó nőt és készített egy filmet, amire szentségtörés a "remake" szót használni. Először is vessünk egy pillantást a stáblistára, mert olyan neveket találunk a színészek közt mint  Daniel Day-Lewis,…..
Lars von Trier filmjeit lehet az egekig magasztalni, vagy szívből gyűlölni, egy biztos, szó nélkül nem lehet mellettük elmenni. Ez a megállapítás fokozottan igaz legutóbbi filmje az Antikrisztus kapcsán. Kétség sem fér hozzá, hogy az Antikrisztus, a dán rendező eddigi életműve…..
James Blond (törölt) 2011.05.04 13:58:11
@harlow:

Eszem ágában sincs vitatkozni, de csupán azért, mert valamennyire hatott rá a neorealizmus (főleg Rossellini), szerintem még nem neorealista alkotó. Ráadásul egyik saját nyilatkozata szerint pályája elején még Godard is hatott rá, de emiatt még nem tekintjük Pasolinit új hullámos rendezőnek. Antonionival vagy Fellinivel ellentétben (akik valóban dolgoztak neorealistákkal, például magával Rossellinivel is) Pasolininnak a forgatókönyvírói tevékenysége sem kötődik az igazi neorealizmushoz.

Kíváncsian várom a SALO-cikket, remélem, nem hiába.
Filmvilág blog Heti tévéajánló 2011.04.04 07:07:00
HÉTFŐHukklePálfi György nemzetközileg is elismert elsőfilmje.Vetítik: TV2 - 12:40VízözönAz Oscar-jelölt operatőr, Mikael Salomon akcióthrillere Morgan Freeman, Randy Quaid, Christian Slater és Minnie Driver főszereplésével.Vetítik: Cool - 21:20KEDDHátulról mellbeTom DiCillo…..
Lady Gaga Telephone című dalának klipjénél az egész zenei szakma egy emberként hördült fel. A tízperces videót egyenesen messiásnak kiáltották ki, ami megreformálja a klipgyártást. Ha ez így nem is következett be, azért az biztos, hogy követ dobott az állóvízbe, Gaga pedig…..