Regisztráció Blogot indítok
Adatok
La Pantera

0 bejegyzést írt és 335 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elinduláskor az ügyintézés a legnehezebb feladatok egyike, hiszen tisztában kell lennünk a helyi előírásokkal, szokásokkal, utóbbiak például a lakásbérlés esetében nagyon sokat számítanak akár már az előzetes kalkuláció esetében is. Ezekben próbál meg segíteni a mára…..
Már ígérgetem itt a napfogyatkozásos posztot tegnapelőtt óta, így ideje beváltanom az ígéretemet, különösen, mert többen is küldtetek szuper képeket. A megszokottól eltérően többen is érkezett Magyarországról, aminek örülök. Úgyhogy nézzük, ki, hogy látta, milyen…..
La Pantera 2015.03.22 16:03:54
@diggerdriver: hát ezen percekig csak vinnyogva röhögi tudtam! Egyszerűen csodás! Monty Python se tudott volna ilyet kitalálni, pedig ők aztán nagyon nagyok voltak az ilyesmiben!
A szokásos vasárnapi blogajánlóba ma is három történet került. Kapunk tanácsokat arra nézvést, hogyan vágjunk bele a külföldi álláskeresésbe, kicsit bepillanthatunk a dániai diákok életébe (azt ígéret szerint tabuk nélkül), végül egy svájci egészségklub mindennapjaiba…..
La Pantera 2015.01.18 14:43:20
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Az én gyerekeim is kb. ennyi idősek. Két Nanny váltásban nekem is jól jönne néha:)
Próbálja megőrizni mindenki a nyugalmát, és kapaszkodjon a legközelebbi felesbe, ugyanis Lilu figyelmeztet, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek, és olyan fejet vág hozzá, hogy nem lehet nem komolyan menni. Meg is ijedtem rendesen. Elérkeztünk a játék…..
Javában zajlik ez a remekbeszabott hierarchia/dzsungelhét, ami azon túl is számos szépséget tartogat, hogy most egy hétig élvezhetjük a látványt, ahogy Jabba „Varacskos Disznó” feliratú táblával a nyakában mászkál. Mindjárt itt is van nekünk Kazal és Komisz…..
Bencus beharangozza, hogy micsoda izgalmakban lesz ma részünk, mert ezen a héten dzsungel törvények uralkodnak a villában, és ez egy véresen komoly játék, brutális főnyereménnyel. Képtelen vagyok komolyan venni a lemmingeket pedig, akármennyire is erőlteti. Főleg, hogy a mai rész…..
La Pantera 2015.01.07 12:07:37
@VVKnapné: úgy tudom, nem műsorvezető, hanem bemondó. Szóval kb. dekoratívan kell kinéznie és érthetően olvasnia a súgógépről.
La Pantera 2015.01.07 12:44:27
@egyemakisszíved: Nem a mostani adásban, néhány nappal korábban, amikor fogadkozott Lacinak, mi mindent biztosít majd neki a nyereményéből...

Hát Zsu nem egy elmebajnok, valószínűleg nem sok könyvet olvasott, nem sokat tanult, fogalmazni egyáltalán nem tud.
Ezt olaj vászonra kérném, kamu aranyozott, barokkos beütésű IKEA-s keretben. Nagyon úgy fest, hogy ez az én keresztem, hogy csak a szar részek jutnak nekem, de sebaj. A tegnapi adás leltárja: egy reggeli ébredés, Ádám faszparasztoskodik, Batman és Robin visszatér, Ádám…..
La Pantera 2015.01.07 09:44:26
@kivancsibobojsza: Pont erre gondoltam! Zsu engem is Scarlettre emlékeztet.
Igen változatosra sikeredett az év utolsó blogajánlója, merem remélni, hogy tetszeni fognak a posztok, melyek között akad otthonszülés Angliában, egy kis gasztronómia és egy orángutánkaland Kalimantánon. Kezdjük sorrendben H.Zs. történetével, amely valamikor akkor kezdődött,…..
La Pantera 2014.12.28 17:18:01
@tildy[UK]: Én szültem magyar kórházban meg rengeteg barátnőm is, az orvosi szakértelemmel semmi probléma nem volt. Nekem magánorvosom volt és oda mentem szülni, ahol ő praktizált (SOTE 1). A szülés utáni elhelyezés nem volt kellemes (3-an 1 szobában), de az Németországban is ugyanígy volt. Itt ugyanúgy nem tudtam pihenni, aludni, mert az ágyszomszéd állandóan pakolt, látogatót fogadott ( a SOTÉn ez legalább korlátozva van), a nővéreket ugráltatta az éjszaka közepén 4x hülyeségek miatt, a másik csecsemő ordított, ha abbahagyta, akkor az enyém kezdett rá, stb), szóval a német kórház a külsőségeket leszámítva (orchidea, kaja, ilyesmi) semmivel sem volt jobb, mint a budapesti.
La Pantera 2014.12.28 18:09:50
@tildy[UK]: hát gondolom ki kell fogni, nekem nagyon jó élményeim voltak a SOTÉs orvosokkal. Egyébként itt Németországban 2 gyerekem született, az elsőnél állandóan riogatott a nőgyógyásznő, hogy kicsi a baba (végül 3400 grammal született!), kicsi a gyomra, így-úgy nem tetszik neki a gyerek stb., aztán semmi baja nincs a babának.
Az viszont igaz, hogy a nővéri gárda hozzáállása teljesen más volt Magyarországon és itt és nem a magyar csapat javára.

Szorítok egyébként!
Booya! Itt vagyok, meg a napi hogyvolt is. Én nyertem a kihívás napját, aminek a felszopó szakasza szügyig gázol a geciskedésben, áskálódásban, a kiafaszomatérdekelben és szerelmi hol az ollókban. Egy kicsit még belenyalunk a múlni nem akaró Faszkalap-gate-be, amiről unokáink is…..
Időről időre felmerül a kérdés, születnek rá mindenféle (egyelőre sok sikert nem hozó) válaszok, miközben a folyamat a jelek szerint egyelőre inkább fordított előjelű. A csehek most kitaláltak valamit, ennek kapcsán gondoltam arra, hogy beszélgethetnénk kicsit arról, hogy…..
La Pantera 2014.12.12 11:39:47
@Dragonlady (now in Indonesia): Szívből gratulálok! Nekem eddig úgy jött le, hogy nagyon magányos vagy, de örülök, hogy mégse annyira:)
La Pantera 2014.12.12 12:38:43
@Hari Seldon 2: Tőlünk csak 700 km, de ezt se akarom télen bevállalni 3 gyerekkel... számomra rémálom egy ilyen hosszú út a gyerekekkel, pedig nyáron még csak ketten voltak. Na meg a lakásunk is ki van adva, szóval az elszállásolás se lenne egyszerű a 2 kicsivel és az újszülöttel. Inkább a nyugis karácsonyra szavazok, ne kelljen ide-oda rohangászni. Majd tavasszal hazamegyünk, megmutatjuk a babát az otthoniaknak. Persze hiányoznak a nagyszülők, testvérek...
Mai történetünk főszereplője, Reni Magyarországon és Németországban is életet adott egy-egy gyermeknek, így van összehasonlítási alapja. Gondolom, senkit sem lep majd meg, hogy a két egészségügyi rendszer összehasonlításából melyik jön ki jobban, ettől függetlenül…..
La Pantera 2014.12.09 12:57:30
@Evain: Itt Németországban se fürösztik minden nap az újszülöttet.Sőt, azt tanácsolták, várjunk, míg a köldökcsonk leesik (ez nálunk majdnem 3 hét volt!). Otthon már a kórházban megfürösztötte a fiamat a csecsemős nővér.
A másik érdekesség volt számomra, hogy a gyerekszoba hőmérséklete 16-18 fokos legyen...:)
La Pantera 2014.12.09 13:18:08
@Evain: Annyit tudok, hogy pl. a bölcsőhalál okai között is számon tartják, ha a gyerek túl melegben van / túlságosan be van öltöztetve.
Mondjuk én a 20 fokos szobában is fázom télen.
La Pantera 2014.12.09 13:27:11
@Evain: Nálunk a fürdés a nagyobbak és a csecsemő részére is egyszerűen az esti rituálé része. Próbálom kb, mindig ugyanabban az időpontban elkezdeni fürdetni őket. Tudják mi a sorrend: vacsora, fürdés, mese, alvás (na, itt jönnek be a problémák:).
Két részre bontott műsorhoz kettészedett hogyvót dukál - asszem ezt az ősi albán kertévés mondást egy Tirana melletti barlang falára felvésve találták régészek a századelőn, mi meg nem vitatkozunk vele. Lilut a Nagy Eseményre egy combtőig (azért nem írom, hogy pináig, mert…..
La Pantera 2014.12.08 12:54:34
@ミラ: Nekem ezek nem jöttek le. Számomra inkább rokonszenves, hogy előre letisztázza, miért is van itt, milyen céllal érkezett, mire fordítaná a nyereményt, nem csak héderezni, celebségért stb. Persze nyilván abban is reménykedik, hogy esetles egy későbbi rtl-es állás is járhat a villaléttel, de szerintem pl. Reni is azért van itt, hogy utána olyan anikósan bekerüljön valamelyik szappanoperába, mint "színésznő". Szóval szerintem inkább Zsuzsa nyerjen a végén, mint egy Denisz vagy Fanni. Ja, és Zsuzsa nem is kimondottan szimpatikus, de még mindig inkább ő, mint más a villából, mondjuk Dani és Edina is normálisnak tűnnek.
La Pantera 2014.12.08 13:16:27
@ミラ: ja, hát nehéz választani, kinek adná az ember a főnyereményt. Igazából senkinek, de valaki meg fogja nyerni, akkor már a kisebbik rossz győzzön.
Ma folytatódik az a sorozat, melyben praktikus információkkal próbálunk (a többes szám azért, mert a mai poszt nagy része – konkrétan minden, ami jó benne… :) – a nagyon hasznos Netherosztrák blog szerzőjének köszönhető) segíteni azoknak, akik Ausztriát választanák…..
La Pantera 2014.11.20 12:47:54
@pasztasuta: hát a németek se maradtak adósok: Mailand=Milano
Aki a címből kitalálja a mai témát és helyszínt, az előtt meglengetem képzeletbeli kalapom… Úgyhogy inkább el is árulom, hogy a mai poszt a francia óvodákról szól, szerzője pedig nem más, mint Mme Sheldon. Aki nem ismerte eddig a francia rendszert, az készüljön, mert akad pár…..
La Pantera 2014.11.19 09:55:07
@zöldeketbeszélek: A bölcsi sokkal drágább, mint az ovi, az kb. 300 euró. Az oviban egy hétre való gyümölcsöt kell bevinni (24 gyerekre), de mivel ennyien vannak, nem kerül túl gyakran ránk a sor. Tisztasági csomag nem kell, bár ilyenkor télen önkéntes alapon kérnek zsebkendőt. Az iskola előtt állóknak külön foglalkozások vannak (Vorschule) és német tanfolyam a bevándorlók gyerekeinek. Nálunk még nem indult be, ebben az oviban kevés az olyan gyerek, akinek mindkét szülője migráns (ez feltétel a részvételhez), talán majd januártól. Ezenkívül van angol is, ha valaki akarja, ez fizetős.
La Pantera 2014.11.19 10:09:44
@Herr Géza: Így van, nehéz is napi 8 órában dolgozni, ha az ovi csak 8-14 óráig fogadja a gyereket. Nálunk a helyhiány miatt pl. csak max. 6 órára lehetett beadni a kölköt.
La Pantera 2014.11.19 10:20:27
@Mirjam2: Így van. A fiam kb. 2,5 éve van "intézményesítve", most majdnem 5 éves, de nyelvileg le van maradva az anyanyelvi gyerekek mögött. Szóval a gyereknek se megy egy csettintésra a nyelvtanulás.
A mai poszt szerzője, Dávid igencsak kalandos utat járt (és jár) be, amely Leedstől Moszkván és Münchenen át egészen Indiáig vezetett. Így aztán elég sok kultúrát, világszemléletet és politikai berendezkedést megtapasztalt, ezekről is szó esik a mai posztban. A Leeds…..
La Pantera 2014.11.17 10:31:04
@Hari Seldon 2: Münchenben majdnem 40%-os a bevándorlók aránya.
Nehéz behatárolni a mai posztot, az biztos, hogy Ausztráliáról szól, nagyon élvezetes, és szerzője, O finoman szólva sem hagyományos módját választotta a határátkelésnek. Amiről egyébként most még nem is tudni, hogy meddig tart majd. Na, ennyi konkrétum talán elég is,…..
La Pantera 2014.11.14 12:05:51
@zöldeketbeszélek: Az autókat illetőleg igazad van, mondjuk én a konkrét példánál maradva inkább a "rossz" emberektől féltem a gyereket, hiszen őket olyan könnyű becsapni.
La Pantera 2014.11.14 12:31:41
@bpetya75: Ez igaz, de a modern technológia miatt könnyebb lelepleződni is! Pl. milyen internetes oldalakat nézel, mobiltelefonon a cellainformációk (hány bűnösnél ez volt a döntő, hogy a helyszínen volt a tett elkövetésekor), internetes levelezés, Facebook- aktivitás, stb.
La Pantera 2014.11.14 13:46:37
@Zoole[uk]: Ezekbe még bele se gondoltam, mi lesz, ha kamaszok lesznek. Egyelőre mindhárman 5 év alattiak:)
Nagyon jó egyébként, hogy ilyen kapcsolatban vagy a lányoddal!
Ma némi szünet után folytatódik a sorozat, melyben elintézendő ügyeinket vesszük sorra, azaz mi az, amire egy-egy ország esetében figyelnünk kell határátkeléskor. Németországot már kibeszéltük, ma pedig az egyik legnépszerűbb cél, Nagy-Britannia következik. Természetesen…..
La Pantera 2014.11.13 12:28:03
@qkuc: ez tuti kamu hirdetés. A németországi lakáskeresős oldalon is volt ilyen, elit környéken tök jó lakás olcsón. Aztán ha az ember hívta, akkor nem vették fel, regisztrálni kell az oldalon és persze a lakás nem is létezik, csak az elérhetőséged kellett. Egy ismerősöm járt így.
La Pantera 2014.11.13 12:32:26
@charlieharper: jóságos ég. Akkor nem kevés pénzbe és bosszúságba került a "jó állapotú" ház felújítása.
La Pantera 2014.11.13 13:04:41
@Babette.: az a lényeg, hogy az egész lakás biztos nem ennyibe kerül (mint látjuk is), hanem sokkal többe. Az ingatlanközvetítők minden trükköt bevetnek, hogy kattints, érdeklődj, aztán nagyon gyorsan kiderül, hogy mégsem annyi az annyi.
A mai poszt szerzője, Kata nemrégiben költözött Németországba, hogy egy idősotthonban vállaljon munkát ötven fölött. Leírja, mi vezetett a döntéshez, és mire érdemes figyelni, ha ezen a területen vállalunk munkát. Tapasztalatai igazán frissek, hiszen még csak pár hónapja…..
Nemrégiben jelent meg József írása, melyben azt a tépelődést írta le, hogy vajon belevágjon-e a határátkelésbe. Bár számítottam rá, hogy lesznek reakciók, még engem is meglepett, milyen sok írás érkezett (olyannyira, hogy lassan egy minisorozat néz ki a dologból, amihez várok…..
La Pantera 2014.10.17 12:04:13
@szaszo71(D): Igen, a nickemet is az emlékezetes Impulse La Pantera dezodortól kölcsönöztem, míg mindenki az Incognito-ért volt oda, nekem ez sokkal jobban tetszett...:) Nagy kincs volt, ha valaki hozzá tudott jutni!
La Pantera 2014.10.17 12:09:13
@Evain: A Pityke jó ötlet, eddig eszembe se jutott.
Múltkor a Piroska és a farkas Disney-féle adaptációját nézték. Egy borzalom volt, amikor a farkasra 8-szor rádől a fa, elesik, beveri a fejét, szekrény alá szorul stb. De komolyan, kimondottan ijesztő.
Ennél még a Bogyó és Babóca is jobb, bár a fiam lassan 5 éves, neki már nem annyira.
La Pantera 2014.10.17 13:16:22
@Muscari: Igen, a Limara is jó volt. Nem tudom, most mennyire tetszenének, akkor 13 évesen nagyon szerettem ezt az illatot, kizárólag valamilyen alkalomkor fújtam magamra, nagy becsben volt tartva :)
Határátkelő A legzöldebb sziget 2014.10.02 06:48:00
Mi más lenne, mint Írország, amiről sok mindent lehet olvasni és hallani, olyannyira, hogy az ember néha nem is tudja eldönteni, hogy most akkor elképesztő válság van, vagy mégis jól megy. A mai poszt szerzője, O’Soma nem a semmibe és nem minimális pénzzel döntött a költözés…..
La Pantera 2014.10.02 11:49:14
@rumitom: 950 euro egy 40nm-es lakásért? Ennyire jó helyen van? Ez errefelé is soknak számítana, pedig itt is nagyon húzósak az árak. (Németo., München).
Úgy alakult, hogy ma csupa egzotikus helyre utazunk a blogajánló jóvoltából. Megnézzük, milyen egy kínai egyetem belülről, eljutunk Ulan-Udébe (ott van a világ legnagyobb Lenin-feje!), végül de nem utolsósorban Dél-Afrikába is ellátogatunk. A Balázs in the World blog…..
Pár napja már kérem itt tőletek, hogy akinek van kedve, írja meg, milyen is az iskolakezdés ott, ahol ő él. Szerencsére érkeznek az írások (természetesen nyugodtan írhattok még a szokásos hataratkelo@hotmail.com címre - ha esetleg képet is küldtök az iskoláról, azt külön…..
La Pantera 2014.08.20 09:55:06
@Herr Géza: Na, ezt nem tudtam, hogy bajor szó, aszittem össznémet. Nálunk a körzeti iskola kb. 80% migránsgyerekből áll, a másik közeli meg inkább németekből.Hallottam, hogy át lehet kérni a gyereket, de nagyon nem szeretik az ilyesmit. Bevándorlóként egyébként az ember nem nagyon rendelkezik olyan haveri körrel, hogy tetsző suli körzetében pont legyen ismerős és vállalja is a bejelentést.
Érdekes azonban, hogy több forrásból is csak jót hallottam a "bevándorlós" suliról, meg hogy sokkal jobb, mint a másik pont azért, mert a nyelv miatt rengeteg fejlesztő program van...
Már megint egy angliás poszt, ám ez az angliás poszt egy teljesen más oldalát mutatja meg a határátkelésnek, mint a tegnapi. Zsuzsa történetében egy gyerekes család költözik, ennek minden nehézségével (ráadásul cicákkal és egy kutyával) együtt. A képekért külön…..
La Pantera 2014.08.13 11:40:02
@tableno: Mi is nagyon megdöbbentünk a balatoni árakon. Főleg a kaját találtam nagyon drágának, főleg, ha belegondolok, hogy pl. az ottlakók mennyit keresnek (60/ 70 ezer nettó), ugye a szezon kívül nincs nagyon munkalehetőség. Elég sok német volt, a rendszámokból következtetve inkább volt NDK-sok. Nekünk a szállás ingyen volt, de hallottam, hogy 1 kétágyas szobát 30 ezer forintért /éj (100 euró!) kínáltak egy lepukkant motelben.
Amiben szerintem a Balaton jó lehet, azok ezek az ifjúsági rendezvények, koncertek.(pl. Zamárdi), csak ki kéne találni minden régiónak egy profilt.
Mondjuk nekünk kisgyerekekkel ideális volt a part és a játszóterek felszereltsége is, bár a férjem belengette, hogy jövőre ennyi pénzért a tengerhez is mehetünk.
La Pantera 2014.08.13 14:49:12
@tableno: ez teljesen így van, ahogy egy ismerősöm megfogalmazta, a balatoni vendéglátók még ott tartanak, hogy az NDK-turistának mindent el lehet adni...