Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Memento Mori

959 bejegyzést írt és 341 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  ... és akiket azóta megtaláltunk :) . . ( Maroon 5 : Memories )  ..
. "Az Isten saját magát képes korlátlan számban lemásolni, hogy az univerzum bármely pontján egy vagy több példányban megjelenhessen, figyelhessen, cselekedhessen. Ezen másolatokat, lokális helytartókat nevezzük isteneknek, az isten fiainak és lányainak, angyaloknak. Mindaddig, amíg a szülőjük…..
. . (Konyha - Földrevaló ; Julinak)..
. "Csengő szól: gingalló,röppenj már, pillangó!Pillangó messze jár,volt-nincs nyár, vége már. Züm-züm-züm, ez a szél;táncol a falevél.Züm-züm-züm, ez a szél!Egy reggel itt a tél." . (Csukás István : Dalocska; zene_link)..
Utak Elíziumba Kati 2019.12.11 07:38:26
. "Mindenki tudatának tisztasága függvényében dönt. Ha tiszta tudattal döntesz, az egy helyes döntés lesz : akár a távozás, akár a maradás mellett szól az a döntés. Nagyon jól kell látni, hogy annak a lénynek, épp ott, épp akkor mi szolgálja az útját, a boldogságát, a felemelkedését, és e szerint…..
Utak Elíziumba Sértődés 2019.11.21 05:55:00
. "Akkor, amikor már senki, amikor tényleg egyedül vagy, akkor titokban élvezed az életet? Akkor titokban tudsz örülni dolgoknak? Csak nyilvánosan nem szabad, mert akkor vége lenne ennek a sértődésnek. Szerintem ez egy rettenetes helyzet, és minél előbb megreszkírozod azt, hogy kinevetnek, kinevet…..
Utak Elíziumba Az ősz szoknyája 2019.11.20 20:08:51
. .  ..
Utak Elíziumba Miért vagyok itt 2019.11.09 12:13:49
. "Minden elakadás és probléma mélyén egyedül annak a kérdésnek van relevanciája: miért vagyunk itt? Nehéz elfogadnunk, hogy a tudás, az értelem és a logika nem képes mindent feloldani és megvilágítani. A szándék és az akarat is csak egy bizonyos pontig visz el. Fontos a hétköznapi feladatvégzés, a…..
. Elmúlik. ...
. .  ..
. "A mindennapok ugyanazok maradtak, az emberek alapjában véve ugyanazt csinálják, ...  ugyanazoktól a dolgoktól félnek, ugyanazokat a dolgokat vásárolják és ugyanazokkal az emberekkel ismerkednek. Nagy változások nincsenek, csak a politika és a sajtó kelti ezt a látszatot. ... A…..
. "Nagyon nehéz időszakot élnek a bolygó politika rendszerei. Az emberek egy része úgy érzi, nem igazán vesz részt a politikában, az, hogy négyévente egyszer elmegy szavazni, édeskevés. Az intelligens emberek tudják, hogy nem lehet egybites válaszokat adni bonyolult problémákra, de frusztráltak…..
. Tenyészet, enyészet. .  ..
. Egy hosszú mondat, ami visszafelé olvasva is ugyanaz :) "Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élő Kis Pálnét nem keresik." .  ..
. . ( Halott Pénz : Amikor feladnád )  ..
. "A magyar mindig vezetőt akar magának. Holott egy valódi demokráciában maga a nép vezet; akik meg a parlamentben ülnek, csak szócsövek, az őket oda delegáló csoport véleményét képviselik. Egy átlagos magyar embernek nincs fogalma a demokráciáról; ha meg mégis, ódzkodik…..
Memento Mori 2019.03.27 19:28:33
@Kata`: Szia Kata`! Lehet, hogy ez a hozzáállás az egyik jellegzetessége a magyarok többségének és mint ilyen, nem valószínű, hogy érdemben változni fog. Önmagában ebből még nem feltétlen következne semmi 'baj' - de ha rossz szándékkal kihasználják ezt az attitűdöt (amire nagy az esély, hisz szinte tálcán kínálkozik fel rá a többség), abból már sajnos a történelemből ismert - és egyre csak ismétlődő - lehangoló fogatókönyvek bontakoznak ki...
Az idézet forrása egy STfangirl nevű felhasználó tavalyi hozzászólása, ahogy írtam is a poszt végén; linket valószínűleg nem lehetett róla direkt módon betenni, különben ott lenne, szoktam 'forrás-megjelölni' :)
Utak Elíziumba Zabálás zavar 2019.02.06 06:32:00
. "Az evészavarral küzdők jó néhány közös alapvonással rendelkeznek. Egyik jellemzőjük az a korai élmény, hogy kisgyermek korukban gyakran etetéssel vigasztalták őket, a felnövekedésük során sem tanulták meg más módon megnyugtatni önmagukat, nem láttak erre mintát, így az…..
Utak Elíziumba A Videoton sztori 2019.02.05 05:06:00
. "A Videoton sztori bemutatja, hogy milyen az, amikor emberek ezreinek a lába alól kicsúszik a talaj. Többségük harminc, harmincöt évet dolgozott a gyárban, aztán egyik nap azt mondták nekik, hogy köszönjük a melót, ennyi volt, menjetek utatokra. De ezek az emberek nem ismertek más…..
. "A modern autokrácia a propagandát használja az elnyomás nyílt formái helyett, mert ez költséghatékonyabb. A módszert a 20. század diktatúrái is alkalmazták, most jobb technológia áll rendelkezésre. ... Egy ilyen rendszerben a vezető dönti el, hogy ki lehet kedvezményezettje…..
. "Az ezoterikusok szerint a most születő generációk sajátos akarati állaggal érkeznek, ők az úgynevezett indigó-, vagy csillaggyerekek. Ezt én érdeklődéssel hallgatom, de hajlok arra mégis, hogy őket is lényegében ugyanabból az anyagból gyúrták, mint a korábbiakat. A körülmények viszont…..
Utak Elíziumba Álló hullámok 2019.01.22 05:38:00
. . ( fénykép )  ..
. "Ha a csapból is az folyik, hogy így kell, sokak hajlamosak elhinni. Pl. hogy léteznek negatív emberek, akiket kerülni kell, mert „energiavámpírok”, és maguk tehetnek a rossz sorsukról ... Azt írják a név nélküli cikkek, hogy az a megoldás, hogy kerülni kell a „negatív” embereket, tehát simán…..
. "Aki depressziós, vagy krónikusan szorong, az nem egy elromlott gép, hanem ember, akinek kielégítetlen alapvető igényei vannak. ... Az embernek vannak alapvető fizikai igényei, étel, ital, biztonságos hely, tiszta levegő,ezeket a fizikai igényeket pedig a jelenlegi világrend minden…..
. "Minden evőeszköznek megvan a kedvenc közlekedési eszköze. A kanálnak a buszok, villának a villamosok, késnek a vonatok..." ( A mészáros ) .  ..
. "Gyakran elfeledkezünk róla, hogy a valóság, ami körbevesz minket, belőlünk táplálkozik és rólunk szól. Élhetünk érzéketlen robotként és haragudhatunk folyamatosan a körülöttünk élő emberekre, kritizálhatjuk és szidhatjuk őket, de sohase feledjük el, hogy minden, ami…..