Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rozsamarci

0 bejegyzést írt és 380 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ÁDER JÁNOS WANTS YOU! Elküldted már a nevezésed a miniversenyünkre??? Ősidők óta és talán legtöbbször visszatérő témánk a blogon a LEGO és az erőszak viszonya. Legutóbb a egy elutasított cuusoo-s projekt miatt került előtérbe megint a kérdés, hogy szokás…..
rozsamarci 2012.05.10 16:38:15
@Haynau: egyetértünk! :(
Hogy ne maradjunk szöveg nélkül sem, komment-klasszikusunkat, rozsamarcit idézem e helyütt: "Legóék a kezdetek óta ismétlik önmagukat city, sw és kitudja még, milyen téren. Szóval ha vége lesz ennek a lájkolós korszaknak, majd megint jönnek a vasútállomások felüljáróval,…..
A személyvonat végigjátszásának utolsó képéből kiderült, hogy van vasútállomásom is. Van bizony! (Előljáróba annyit, hogy sajnos a fényképezőgépem fényszenzora kezd meghülyülni, sok lesz a zajos kép, elnézést érte). I. Alapadatok Neve: Vasútállomás (Train…..
Adidigaga vendégposztja. A '70-es évek közepére viharfelhők jelentek meg LEGOLAND mindig kék egén: a minfig régi változatának 1975-ös megjelenésével már három komponensnek (figura-jármű-épület) kellett volna megfelelnie az arányosság és játszhatóság kritériumainak,…..
Kedves Kockagyár! Pár hónapja (is) volt szó arról az űrhajós minifigről, ami fehér ruháján magyar zászlóval van díszítve.Nem tudom, hogy van-e már valahonnan hivatalos válasz a figura eredetéről, de van szerencsém az alábbi infókat megosztani, ha tart még a…..
Újabb LEGO® CUUSOO megjelenés a láthatáron: A Shaun of the Dead című – egyébként iszonyú jó és vicces – filmre emlékező kreálmány pár hét alatt összeszedte a szükséges 10.000 szavazatot, azaz némi áttervezést követően minden bizonnyal dobozba kerül és kapható…..
A legutóbbi MATCH-pontgyűjtő akció egyik legkívánatosabb darabja volt számomra. Bár van már egy régebbi kikötőm, mégis behúztam, talán mert valamilyen érthetetlen módon nagyon vonzódom a kikötőkhöz (soha nem voltam még egyetlen igazán nagyban sem). Míg az enyém még mindig…..
Kedveled vagy megveted? Megveszed vagy a polcon hagyod? Ha a második kérdésre igent mondtál, a készletet március 1-től 40 Euróért magadévá teheted. | A magyar helyesírás rendíthetetlen őrei pedig ne bántsanak: ezért írtam úgy a poszt címét, ahogy. |..
Valószínű, hogy a LEGO City rendőrhelikopteri időszámításban két korszakot jegyez majd a történelem: 4439 előtt, és után. A 2012-ben piacra dobott 4439-es ugyanis, ha nem is atyaúristen, de minimum vízválasztó: A közvetlen és távoli elődök ehhez képest egyszerűen…..
rozsamarci 2012.02.18 12:55:28
Sokszor láttunk már hasonló jelmezt külföldi blogokon, de olyat, amit egy olvasónk készített el, még nem. Na, ki öltözik leopold getzhez hasonlóan minifigurának az idei farsangi szezonban?  "Egy vidéki középiskolában dolgozok, tanítok, és mint minden évben most is volt…..
rozsamarci 2012.02.17 20:11:47
@leopold getz: abszolút pozitív :DDD
ilyenkor mindig rádöbbenek, mi hiányzik innen a fővárosból, ami vidéken még megvan.
Kalandoztam az "Öbölben" (=Ebay), és egy angol felhasználó oldalán feltűnt néhány kis "zacskós" legó. Legtöbbjük olyan készlet volt, amit kizárólag ajándékként csomagoltak - valamihez. Az ár jónak tűnt, be is vásároltam nála rendesen. A kis "zacsik" közt volt két…..
Nehéz lenne elvitatni blogunk enyhe posta-fetisizmusát. Eddig nagyjából ellenálltam, de most már nekem is muszáj ringbe szállnom. Idén ugye a City vonal rányomult az erdei témára. Erdei rendőrök, erdei tűzoltók, kiránduló hollandok, terepmotorosok... Ez mind szép és jó, na de…..
Csak egy kis legó-építési, és egy kis kompjúter-buherálási ismeretre lesz szükséged! Ha érdekelnek a részletek, akkor ide kattints! | Köszi a linket Balázs! | ..
rozsamarci 2012.02.08 20:01:20
@Sam. Joe: az odáig oké, szerintem is tök tré a dolog, de ott legalább látszik, a csóka némi logikát is vitt az építésbe, mit, hol mibe helyez bele. A posztban szereplőből semmi nem derül ki (feltételezem, egy sima ház van odabenn és azt építette körbe), főleg az nem, minek alá az a vágódeszka.

Ez a műanyag dolog engem is aggaszt, nem kicsit lehet sztatikus a cucc :D
Nálam hozzámértőbbek mondják azt, hogy minden idők egyik leghíresebb és legismertebb versenyautója a Moby Dick néven ismert, 1978-as Porsche 935-ös modell. Önmagában is szép autó, hát még a posztunkban feltűnő Martini-festéssel. Legós szempontból komoly kihívás a gép, elég…..
Az egyik leggyakoribb, szinte minden régi legóval is foglalkozó játékost érintő probléma az elemek elsárgulása. Lassan 2 éve már, hogy ajánlottunk egy eljárást a probléma kezelésére, de nem hiszem, hogy bárkinek ártana a kérdés újbóli tárgyalása. Nfsman osztja meg veletek…..
rozsamarci 2012.02.02 19:15:40
@Mnarko: szerintem az a gyakran több száz kilóméter teszi, ami a különböző elemek gyártási helye között van :) tehát valami hiba csúszhatott a színezőanyag keverékbe, onnan az eltérés az egyes árnyalatok/gyárak között.

egyébként az érdekelne azért, mennyivel rövidül meg egy kocka élettartama, ha "kezelitek". Ha egyáltalán megrövidül.
Bizony, volt idő, amikor a számítógépek még nem rontottak el mindent!  LEGO mérnökök legót mérnökölnek. Kár, hogy nem látszik a képeken mi készül éppen. | via Codex 99 |..
rozsamarci 2012.01.29 18:15:22