Regisztráció Blogot indítok
Adatok
komment1

0 bejegyzést írt és 1455 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        „Szerintem egész egyszerűen mindenkinek fel kell fognia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak Magyarországon, ezt egyértelműen ki kell jelentenünk. (Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a cardiffi zakó után)"               Tegnap a walesi közvetítést…..
komment1 2019.11.20 22:11:28
@jotunder: Mondanál egy olyan komoly kiadót, ahol nincs peer review egy monográfia kiadása esetén? Saját területemen egyről sem tudok.
komment1 2019.11.21 00:08:21
@jotunder: Továbbra sem fogom, mi itt a probléma. Ilyen alapon egy Brill kiadványra is gyanakodni kellene? Minden kiadónál tök világos, hogy melyek az akadémiai sorozatok. Létezik olyan nagy tekintélyű sorozat, amelyik kiadóról kiadóra vándorolt, a lényeg a szerkesztőgárda, akik intézik a peer reviewt is. Minden szakterületen egészen pontosan lehet tudni, hogy melyek a bevett, tekintélyes kiadók, illetve sorozatok és melyek a gagyik.
         Ez itt  a Bakui Olimpiai Stadion, kurvadrága volt ez is, maga Ilham Alyev, a Nép Atyja nyitotta meg, kedves nejével Mehriban Alyevával, aki legalább nem néz úgy ki a rettentő boldog hitvesi léttől, mint II. Ramszesz felesége a British Múzeumban. A megnyító ünnepségen a korrupcióelleni…..
     Prof. Dr. Tózsa István (tíz Scopus idézet abban a magyarságtudattól megédesedett drágajó életében), a Hungarikum Tudományok doktora, a Demokrata nevű hungarikumban magyarázta el, hogy a magyar fiatalok magyarságtudata 15-21 százalékos.   Prof. Dr. Tózsa István a Corvinus Egyetemen tanít…..
komment1 2019.11.14 15:16:48
@Kettes: Így egyben nagyobb a szórakoztató faktor :P
        Orbán Viktor főideológusa Békés Márton a komprádor-értelmiség elleni kemény fellépést, leánykori nevén pogromot javasolt az 1943-as nemzetiszocialista szárszói beszéd szellemében. Nemrég a rezsimszolgák ütemes tapsa közepette avatták a Párt ideológiai lapjának főmunkatársának. Békés a…..
komment1 2019.10.29 20:56:48
@közösperonos átszállás: jaja, szóval erre céloztál. Hát igen, egyesek az ajtón nem férnek be tőle :)
komment1 2019.10.29 23:58:28
@legeslegujabbkor: Hát, most, hogy mondod..... miért is ne? :) totál szemléletes kép :P
komment1 2019.10.31 07:53:17
@fortin2: Ha csak a bölcsész-társadalomtudós vonalat nézed, akkor nyugaton a belépő a tudományos életbe egy monográfia, ami egy jó nevű nyugati kiadónál jelent meg. Enélkül (vagy inkább kettő ilyen nélkül) nem is kapsz tenure track állást. Magyarországon hány embernek van ilyen? Tanszékvezetőknek, intézetvezetőknek, dékánoknak, rektoroknak is csak elvétve. Ezek a tények.
Egyébként magam részéről nem önpocskondiázás a dolog. Nem véletlen, hogy a saját könyvemben az acknowledgementsben egyetlen magyar profot sem említettem meg, mert a segítség helyett mindent megtettek, hogy elkaszálják a doktorimat - és hány olyan emberről tudok, akivel ilyesmi történt a drága magyar tudományos életben.

Magyarországon a nyugati standarddal szemben ezek a jellemző kérdések, reakciók (ezekről korábban is írtam itt): "minek van Cambridge C2-d, mire jó az", "hát minek is kellett neked jó nevű x külföldi egyetemen doktorálni, miért nem Csajágaröcsögealsó (ez itt tényleg metafora :) patinás intézményében tetted?" "minek írtad angolul a doktorid?" és mivel ha esetleg meg is írták angolul, de a sajátjuk magyar kiadásban jelent meg: "de szép könyv"
Ilyesmikről írt fentebb pl @Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: @közösperonos átszállás: @flort:
       A nemsokára a rezsim nyomtatott ideológiai folyóiratává való Mandiner vezércikkben támadt meg valakiket, valamiért. A szerző Orbán egyik önjelölt ökle és fogalmam sincs, hogy miről beszél. Azzal vádol meg bizonyos jobboldaliakat, hogy tudományos intézetekben engednek dolgozni, illetve…..
komment1 2019.08.30 09:27:29
@Ahava: még egy: mindig látványosan szenzációsan hangzó, amiről beszámol, pl fáraósír Thébában, mert ott a Királyok-völgye, Taposiris Magnában Osiris-sír, itt meg Keresztelő Szent János 12 éves kori koponyája ( by U. Ecco
komment1 2019.08.30 09:29:41
@komment1: folyt: a tudománynak és a nagyközönségnek emiatt a f@szi miatt.
komment1 2019.08.31 00:17:44
@Grrr: úgy látom, lemaradt valami, amit írtam, csak reggel rohantam. Szóval a csávó mindig bombasztikus témákról szövegel, de az eredeti Thot-hegyi ásatásnál nem fogta fel, milyen jelentős lelőhelyről van szó: az archaikus templom, amit ez az ásatás feltárt, régebbi a piramisoknál, és abban az időszakban rendkívül jelentős lehetett, később pedig alá temetkeztek a fáraók a Királyok-völgyében. És ez a lelőhely végleg elveszett emiatt az ürge miatt. Itt egy cikk, ami megjelent egyes leletekről (nem Győző írta persze), erre hivatkoztak már azóta: zenon.dainst.org/Record/001362563
         Gyermekgyilkosoknak nevezte a Mandiner az abortuszra kényszerülő nőket.        Szeretném megjegyezni, hogy Magyarországon 2010 óta körülbelül háromszázezer abortuszt hajtottak végre Orbán Viktor kormányának tudtával és beleegyezésével. Tehát.  ..
komment1 2019.08.21 04:44:44
@komment1: magatartást
komment1 2019.08.21 13:31:34
@Érvsebész: Nem a női mivoltommal érveltem, hanem a női mivoltomból következő közvetlen tapasztalatomra hivatkoztam. Óriási különbség. Ráadásul, ami a lényeg, az egész threadben pont azokkal a linkekkel kezdtem, amelyek rámutatnak, hogy mindezt bőven alátámasztja a szakirodalom. De ezt most írom le legalább negyedszer, úgyhogy nekem tényleg itt a vége.
komment1 2019.08.21 21:18:28
@kuksi: Szia! :)
Egyébként egyetértek Veled :)
     Tényleg az. Egy butácska sanzon.     (ez itt a link, mobilról nem látszik)    Akkor volt a Woodstock Amerikában. De ez itt Szenes-Nádas és egy kis extra, egészen kicsi extra. Ez egy ilyen este.   P.S Természetesen ezt is köszönöm az Örökös Miniszterelnök Úrnak, a Bizonyosemberlegónak és…..
      Az ember, akinek a nevét nem fogom leírni,  interjúk egész sorában bizonyít valamit, amit pláne nem fogok leírni.      Most éppen arról volt szó, hogy továbbra is Orbán tanácsadója marad. (tudománypolitikai kérdésekben ad tanácsokat, mint miniszterelnöki megbízott).     Ez az ember most…..
komment1 2019.08.19 02:33:37
@komment1: Egyébként nem lennék meglepve, ha Bizonyosemberlegó az utóbbitól szenvedne (más egyebek mellett), ugyanis, ahogy írtam, élete nagy fájdalma, hogy nem maradhatott örökös dékán (ami hogy egyáltalán reális gondolatként felötlött benne, már önmagában "not all there"). Emiatt kompenzál azóta is egyre magasabb elérhető pozíciók megszerzésével.
komment1 2019.08.19 16:38:09
@Flageolet: Úgy érted címzetes, mint egy emeritus? Mert azt el tudom képzelni. Illető az egyetemen ún. prodékán volt évekig a dékánsága után (ő találta ki ezt a posztot), de ez sem tartott örökké. Nekem egyébként egy későbbi dékán mondta elrettentő példaként, hogy az elődje mit akart, t.i. örökös dékánságot.
komment1 2019.08.19 21:59:35
@Flageolet: Hát akkor jól tippeltem. A fél millával együtt már csinos kis sarzsi ez. Hiába, na, ügyes ez az ember :P
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
komment1 2019.08.13 23:32:03
@komment1: megint magyar/angol szakdolgozatot írtam véletlenül - disszertációt akartam írni
komment1 2019.08.13 23:44:51
@Kettes: Szerintem erre mondta Weöres: "Mindenki hülye, csak én vagyok okos, mert nekem a seggemben is fejem van!"
komment1 2019.08.15 13:48:05
@furiRosa: Köszi :-) ráadásul most látom, hogy pontosan idézve még találóbb.
      A fasiszta magyar miniszterelnök Finnországon nevetgél. Hogy ott nincs Alkotmánybíróság (az Egyesült Királyságban klasszikus írott alkotmány sincs, Svájcban sincs joga a Legfelső Bíróságnak, hogy megsemmisítse a szövetségi törvényeket, az alkotmánybíráskodás a demokrácia egy liberális…..
komment1 2019.07.29 19:22:56
@Rézmók Jakab: Pl. egyházi kollégista srác elmondta nekünk, hogy a keleti végeken hogyan utaztattak ukránokat nagy számban választani tavaly áprilisban. Ő személyesen csinálta.
Emellett rendszeres vidéken a telefonon felhívogatás a választás napján, ha rajta vagy a Kubatov-listán potenciális Fidesz pozitívként - mindenki rajta van, aki korábban nem mutatott ajtót nekik, mert mondjuk a családban vállalkozó van. Persze van olyan is, aki ennek ellenére is az ellenzékre szavaz - de akkor meg "minden másra ott az" elektronikus szavazatösszesítés. Mostantól, hogy megvan a T-Systems, már nem is kell bezárkózniuk, meg nem közölni az adatokat órákig.
  Nehemiah 4:15-17 Holman Christian Standard Bible (HCSB) Sword and Trowel 15 When our enemies heard that we knew their scheme and that God had frustrated it, every one of us returned to his own work on the wall. 16 From that day on, half of my men did the work while the other half held spears,…..
       A HVG szerint Maróth Miklós lesz az Akadémiától elrabolt intézethálózat irányítótestületének vezetője.     Maróth Miklós tudományos munkásságáról jogi képviselőnk kifejezett kérésére nem nyilatkozhatok.  Gondolom Tatár és Bodnár professzor urak recenziójának linkeléséért nem járunk még úgy,…..
komment1 2019.07.26 01:45:26
@seol:
Kis színes: a klasszika-filológia magyar fejedelme Quintilianusról adott elő. Kiderült, hogy konkrétan azt sem tudja, melyik században élt Q. Maróth specialitása, hogy a történelemről halvány fogalma sincsen, mert azt ugye ő nem sokra tartja.
komment1 2019.07.26 10:01:13
@seol: Gondolod, hogy bevonzottam? :)

Viccet félretéve, szerintem nem én vonzottam be, hogy a Maróth ilyen pozícióba kerülhet, hanem ez az ország és azon belül az akadémiai körök felelősek ezért. MM, ez az okos, de szvsz szellemileg rendkívül tunya és végtelenül törtető karrierista minimális valódi teljesítménnyel korábban is remekül elvolt, dékán lett, majd az Akadémia rendes tagja, illetve az MTA Klasszika-Filológiai Bizottságának elnöke, olyan botrányosan hiányos tudással a saját "szakterületén", amit fentebb vázoltam. És mindez a Fidesz-éra előtt történt, és senkinek nem volt baja vele. Az MTA alelnökévé is még 2008-ban választották, tehát senki nem mondhatja, hogy fideszes ráhatásra jutott az eddig elért csúcsra. Egyébként is ez az ember nem fideszes, Kádár tolmácsaként aligha lehetne ideológiai elkötelezettséggel vádolni, egyszerűen opportunista, aki minden korszakban kiválóan tud helyezkedni - ezen az égtájon, ebben az országban ez kell, mindig is ez kellett. Ha szakmailag szar (még ha egyébként intelligens is), az csak plusz előny.
komment1 2019.07.27 13:38:01
@balmoral: A dolgok természetéből fakadóan Magyarországon egyszerűen nem kerülhet érdemi pozícióba olyan, aki szakmai kvalitásai mellett ilyen morális döntésre képes és hajlandó. Szóval természetes, hogy nem mondanak le, mert aki ezt megtenné, az nincs is olyan pozícióban. Nagyon ritka kivétel volt, ami erősíti a szabályt, Tulassay Tivadar esete, aki végigvitte Schmitt Pál doktorijának az ügyét és ezek után "Lemondott posztjáról Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora. A döntést azzal indokolta, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök doktori címének visszavonása után a személyével szembeni bizalomvesztés árthat az egyetemnek." Vagyis a maximális gerincességgel végigvitt ügy után nem tiltakozásul mondott le, hanem mert ellehetetlenült - tehát ha véletlenül mégis rektorságig viszi egy ilyen ember, akkor a rendszer kiveti magából, hiszen gerincesnek bizonyult.

Ebben a helyzet persze a logikus döntésnek az látszik, hogy az ember "belső emigrációba" vonuljon, vagy külföldre költözzön, ha "nem tetszik a rendszer" - itt nem érdemes forradalmat csinálni, sőt gyakorlatilag lehetetlen.
         Bevezetés. Tárgyalás. Befejezés.        Az Orbán-mentes rész. A csoport fogalmát nem tudom elmagyarázni egy Vincent-posztban.  Van azonban egy csoport, amelyet mindenki ismer és ez az egész számok csoportja. Az egész számokra gondolhatunk úgy, mint egy gráfra. A három a kettővel és a…..
komment1 2019.07.13 21:28:56
@wulfer: Azért most már a magyar értelmiségnek éppen ideje lenne elgondolkodnia azon, hogy például egy ilyen ember, mint Palkovics, hogy a fenében lehet az Akadémia rendes tagja. Pálinkás nemrég valami olyasmit nyilatkozott róla, hogy egy üzemmérnök, nem tudós.
Szóval ez a fazon rendes tag, míg például Kákosy László anno csak levelező tagságig vitte idős korára, holott az ő nemzetközi idézettsége és elismertsége akkora volt, aminek a legtöbb magyar bölcsész/társadalomtudós soha a nyomába nem érhet. Sőt, annak idején Glatz volt az akadémia elnöke, könyörgöm, aki egy hiper tripla nulla volt Kákosyhoz képest - de nyilván jó hatalomtechnikus, ahhoz bezzeg értett. Stb, stb. és így folytathatnánk a sort, mindenki tudja, akinek volt köze a magyar akadémiai szférához.
Szóval szvsz Orbánék rombolása nem valami hirtelen semmiből jött rákfene, nem valami új betegség, hanem csak a végső stádiuma egy sokkal mélyebb rothadásnak. És ha ezzel nem néz szembe elsősorban a magyar értelmiség, másodsorban az egész ország, akkor szvsz meg is érdemli a sorsát.
       Kedden helyi idő szerint este hétkor kerül sor az Alsóházban a miniszterelnöki Brexit Deal-ról való szavazásra. Senki sem tudja, hogy mi történik, teszem azt, este nyolc órakor (elképzelhető, hogy kiegészítések benyújtása miatt a szavazás elhúzódik, de az szinte száz százalékig biztos, hogy…..
komment1 2019.01.14 20:22:02
Szerintem elég világos, hogy ezt az egész gebaszt az Oxbridge-ben kupálódott elit hozta az britekre. Róluk és úgy en block a Brexitről mindig ez a Monty Python jelenet jut eszembe:
www.youtube.com/watch?v=k5ba1OKY7Xc&t=190s
A szitu annál groteszkebb, mert a szintén oxbridge-i hátterű Monty Python arca, John Cleese szintén a Leave mellett kampányolt. Szóval nyilván tényleg igaz, hiszen magukról mondják: "hülye angolok, angol hülyék".
(Balázs Géza egyetemi tanár (ELTE) egy konferencia-absztraktját másolta be egy kommentelőnk.) 2018. 11. 22. 17:00 Szimmetria és nyelv. Plenáris előadás. Új nézőpontok a magyar nyelv leírásában 7. A magyar nyelv hálózatos leírása Balázs Géza professzor sör- és pálinkafőzőmester, időnként…..
komment1 2018.11.23 00:11:14
@jotunder: Hát hiszen éppen ez az, hogy szerintem is rohadtul kispályás. Megmondom őszintén, én is meglepődtem, hogy milyen magabiztos. Mindenki más is csak pislogott. Azt, hittem, azért írsz ilyen lelkesen róla, mert pont arra célozgatsz, hogy milyen szerepe van a csávónak. Hörcher sem véletlenül tart róla órát. Tiszta röhej, de ez van. Habony szájából konkrétan kilóg a kapa, egy bunkó, aztán mekkora szám kormánykörökben - az egész szánalmas.
    Lánczi András is tagja lesz a Magyar Tudományos Akadémia intézeteit átvilágító 14 tagú bizottságnak.   Lánczi András 1986-ban még a marxizmus felsőbbrendűségét hirdette a Világosság című kommunista ideológiai lap szerkesztőjeként publikált "Filozófiatanítás és módszer a középiskolában" című…..
No. No. Never. No. ..
komment1 2018.10.04 15:09:11
@legeslegujabbkor: Marhára félreértetted, amit írtam. Másoknak a kommentjeiből is láttam, hogy sokan azt hiszik, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat egyenlő az Akadémia programjaival ez alkalomból. De ez nem így van.

Minden felsőoktatási intézményben megünneplik a magyar tudományt november hónap folyamán. Tehát a lényeg az, hogy míg az MTA által megrendezendő MTÜ eseményekre naná, hogy még hallgatóként sem megyek el, addig a Wesley MTÜ konferenciáján lehet, hogy elő fogok adni. Méghozzá pont azért, mert a Wesley ez ügyben protestál a jelen közhangulat és mainstream politikai nyomulás ellen, és demonstratíve bevállalják a gender témát.
komment1 2018.10.04 16:52:34
@Érvsebész: Akármekkora tudós is, ő is a rendszer része. Úgy látszik, gerincet nem tud növeszteni, akármennyi ész is szorult belé.
komment1 2018.10.04 17:44:05
@jotunder: Úgy látszik, próbál lavírozni, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta is megmaradjon. Csakhogy azok az idők szerintem rég elmúltak, amikor még megérte így lavírozni. A Fidesz az ilyen viselkedéstől nemhogy megállna, hanem vérszemet kap. Kertész legalább tökös volt, igaz, ő nem az elnök. És a CEU vezetése is szerintem sokkal jobban kezelte a helyzetet, amikor lerohanták őket, bár igyekeztek nagyon diplomatikusan viselkedni, de nem adták fel önmagukat, mert minek. Velük kapcsolatban annyi biztos, hogy így sem tudják eltaposni őket, maximum jobb körülmények között Bécsben működnek tovább.
  A Trump-tanácsadó   Gorka Sebestyén disszertációjából  (témavezető Lánczi András)    163.oldal     "For Kiras, the September 11-th attacks were just as much politically driven as the slaughter of almost a million Hutu by the Tutsis in Rwanda in 1994. "          A ruandai tömeggyilkosságot…..
komment1 2017.04.29 19:51:45
@komment1: Ja, és a második cikk külön megemlíti, hogy Gorka PhD témavezetője Lánczi András volt.
komment1 2017.04.29 20:39:44
@jotunder: Elsőre bennem is felmerült, mivel elég sok külhoni magyar viszi a lovasistvánizmust, ahogy mondod. Ez a fazon nem Lovas István kategória, London School of Economics PhD-vel meg montreali emeritus profként. Sőt, a honlapot, ami a címe alapján szintén lehetne lovasistvanos, egy ottawai magyar származású srác viszi, aki ott PhD-zett történelemből és a kutatási területe pont Kelet-Közép Európa, Oroszország, illetve a magyar diaszpóra, úgyhogy ő sem a lovasistváni szint.

Finkelsteinről pont azt írja egyébként, hogy direkt a háttérben maradt ez ügyben. Ami az FSZB jelenlétét illeti, ahhoz meg nem kell túl nagy képzelőre Putyin látogatása és Magomed után. Egyébként nem kell elhinni az egészet, de amekkora cirkusz van most Orbán körül, talán nem árt megfontolni. Annál is inkább, mert ezek két hetes cikkek, Gorkáról meg most jött ki éppen, hogy nemzetbiztonsági alapon seggbe rúgják, ki fog kerülni a Fehér Házból, úgyhogy ez az info bejött mindabból, amit a prof írt. Arról meg hogy mennyire kedveli Gorka az oroszokat, vagy mennyire nem - hát van egy pár finom Orbán idézet, hogy ő mennyire ki nem állhatja őket, még 2009-ből is, aztán tessék, jelenleg teljesen nyílt orosz fan.
komment1 2017.04.29 20:46:37
@komment1: Ja , még egy: az útlevél, amiről ír, az a letelepedési kötvény biznisz, csak gondolom, nem akarta túlbonyolítani az amerikai-kanadai olvasóknak. Erről pedig tudható, hogy rengeteg kétes elem jutott ennek révén EU-s szabad utazáshoz, stb, méghozzá éppen ukránok és ruszkik pl.
"A miniszter azt mondta, van olyan egyetem, amely a vizsgálat szerint minden előírásnak megfelel, ez pedig a magát liberálisnak mondó McDaniel College. "Azt gondolom, hogy ha a kormánynak bárkinek problémája lenne, egy szimbolikus liberális egyetemet nem hagyna boldogulni". (Lazar Janos az…..
komment1 2017.03.31 21:01:24
@mafi mushkila: Hoppá, aláírta pl Daniel Dennett. Na nem mintha ez holmi Lázárnak bármit is mondana.

Azért azt is hadd tegyem hozzá, hogy a képességes és hihetetlen eredményes David Cameron alatt is ment világra szóló petíció, mert a saját szakterületemnek az egész világot tekintve vezető tanszékét akarták bezárni a UK-ben. Csak azért jut eszembe, mert azt is aláírta Dennett, ha jól emlékszem. Azóta be is záratta a tanszéket Davy, még mielőtt dicső pályafutása a brexitben véget ért. Hiána na, kellett a pénz a fantasztikus NHS fejlesztésekre, vagy mire is - ja nem is, mert azért szavaztak sokan a brexitre, hátha így az egészségügyre lesz több pénz.
komment1 2017.03.31 21:30:33
@mafi mushkila: Ja, hát fentebb már írtam valahol, hogy szerintem nem az a baj a Lázár Jánossal (and cronies), hogy nem tudja, mi a septem artes liberales, Daniel Dennett meg hasonlók, hanem hogy ez az ember tényleg azt hiszi, hogy attól hogy összelopott pár milliárdot és letapos mindent és mindenkit, attól ő valaki. Nem, ő egy bunkó, de ezt sajnos nem tudja magáról.
          Ekkora feladathoz azonban nem lehet sikerrel hozzáfogni akkor, ha a nemzet széles rétegeit át nem hatja annak a szent célkitűzésnek belső igazsága, hogy a legműveltebb nemzetté kell lennünk Európának ezen a részén. Amit az összeomlás után eddig sikerült elérni, azt jó- részt a…..
komment1 2016.02.08 19:17:15
@Muad\\\'Dib: Aki hallotta már rektor urat angolul kommunikálni, az tudhatja, hogy sok minden lehet ő, de speciel cambridge-i professzor az nem. Meg tud írni egy előadást, de kérdésekre már inkább nem válaszolna, mert az már bonyolult.

Egyébként semmilyen komolyan vehető nemzetközi konferencián nem szokott részt venni. Jellegzetes magyar karrier - ehhez még egyházfinek sem kell lenni.

A cambridge-i eset valszeg annyit takar, hogy kutatóengedélyt kért, és - lévén hogy mégiscsak egy európai egyetem rektora - megadták neki. Aztán elment a könyvtárba és kutatott.
komment1 2016.02.08 19:27:39
@jotunder: Kizárt, hogy vendégprofessor volt. Nem tudna megtartani egy tömbösített szemináriumot, ahol azért nem elég a leírt szöveget felolvasnia, hanem minimum társalogni kell adott kutatási témáról. Egyszerűen nem tud annyira angolul.
komment1 2016.02.08 22:25:45
@jotunder: Ez is lehet. Szerintem inkább kéziratok tanulmányozása miatt ment (erre mondtam a kutatóengedélyt). Ti. ezért szoktak menni Oxfordba és Cambridge-be, maga a szakirányú képzés ezen a területen nem egy nagy szám egyébként egyik helyen sem.
  A Koránt elvileg arabul lehet csak olvasni. Ön tud arabul?  (Stumpf Andras, sztarujsagiro) Es akkor ez mi? (Wikipedia, nemsztarujsagiro)  ..
komment1 2015.10.16 21:42:49
@jotunder: Speciel nem értek egyet azzal, hogy minden vallás egyenlő, hasonló értékrendszert hordoz. Az iszlám sokkal problémásabb, mint akár a judaizmus vagy a kereszténység. A gyakorlati tapasztalatok mellett a szövegek, a hitrendszerek vizsgálata is ezt mutatja. És nagyon helyesen szoktak arra mostanság már, Charlie Hebdo és miegymás után rámutatni, hogy minden ideológiát jogosult kritizálni, ez alól egyetlen vallás és más ideológia sem lehet kivétel. Speciel lényegében éppen ez a nyugati, liberális demokráciák alapja. Fontos megérteni, hogy az ideológia kritikája nem az embercsoport, vagy egyes ember elítélése.

Ami a vallások közötti különbségeket illeti, ez pl egy jó videó, méghozzá egy totál ateistától:
www.youtube.com/watch?v=JQezdSihI-o

Még Dawkins is, aki igazán nem vádolható azzal, hogy kedvelné a kereszténységet, rámutat a különbségekre:
www.youtube.com/watch?v=yyNv8kvd2H8

Douglas Murray pedig szerintem még jobb, pl itt:
www.youtube.com/watch?v=TChhWlM8LsE

Bill Maher egy bohóc, de itt pl tök jól összegzi, mi a különbség iszlám és kereszténység között:
www.youtube.com/watch?v=c6BoYIzhMVU
Azért el kell ismerni, hogy Európa rohadt almája végül tényleg kontinentális politikai tényező lett. Sikeresen szétbarmolta bármiféle kooperatív megoldás esélyét és most már mindenki a saját belső határait zárja. Sem Németország, sem Ausztria nem tudta kontrollált mederben…..
komment1 2015.09.18 10:23:59
@jotunder: Ja, és válhatott feministává, meg ateistává, de mint említettem ezzel az jár, hogy évek óta masszív biztonsági felügyelet kell élnie, mert különben egyszerűen megölnék. Szóval mintha lenne némi icipici probléma a muszlim integrációval a nyugati világban.
komment1 2015.09.18 10:46:53
@jotunder: Kivülről-belülről tudom a sztoriját, de mint fentebb írtam, ez a világon semmit nem változtat azon, hogy amit mond, az igaz. Úgyhogy ne gyere ad hominem érveléssel újra és újra.

Egyébként meg úgy sincs értelme vitatkozni, hogy fentebb írom: egyáltalán nem a muszlimokkal mint személyekkel van a gond, hanem az iszlám ideológiával, még az úgynevezett mérsékelttel is, és konkrétan a legtöbbet ettől az ideológiától éppen a muszlim származású emberek szenvednek. Nem hinném, hogy ezt a mondatot ne tudnád értelmezni. Úgyhogy rendkívül örülök, ha muszlimokkal dolgozol vagy vagy jó személyes kapcsolatban - kösz, én is.
komment1 2015.09.18 12:06:41
@Kettes: Nem következtettem, téged idéztelek. De ha te sem akarsz az eredeti mondataid mellett érvelni, akkor ezek szerint nincs vita köztünk.