Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brlv24

1 bejegyzést írt és 1413 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Ezek hülyék... 2021.10.10 14:36:12
  Mi folyik itt Angliában? Pontosabban mi nem folyik? Például üzemanyag a benzinkutakon. Miért? Azért mert az angolok ha nincs más aki megtegye akkor saját magukat bökik tökön.  Kezdjük messzebbről. 2016-ban öt évvel ezelőtt megvolt a Brexit szavazás, az angolok kiléptek az EU-ból. Ennek meg…..
brlv24 2021.10.11 14:10:00
@Lesz még Magyar Köztársaság:
Szállítmányozó cégem van. Gyakorlatilag egész Európában nem lehet (alig lehet) olyan sofőrt találni, aki Nagy-Britanniába átvinne valamit. Egyszerűen nem éri meg, a rengeteg várakozás, adminisztráció (adminisztráció átláthatatlansága) miatt. A sofőrök és cégek inkább vállalnak 4 EU-s fuvart, mint egy britet.
brlv24 2021.10.11 14:11:02
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Erre a hülyeségre van valami forrásod is?
   Legelőször az Autoimmun Protokoll diéta során találkoztam a hosszan főtt húslevessel. Már az első kanál után tudtam, hogy a kedvenc ételeim között mindig ott lesz ez a leves! Hihetetlenül mély, intenzív íze van a hosszú főzési idő miatt, beltartalmi értékeit pedig végnélkül lehetne felsorolni! A…..
Thomas J. Stanley a "Milliomos agy" című könyvének írása közben különböző kutatásokat végzett és valami szokatlan dolgot talált. Több, mint 500 milliomost kérdezett meg a szokásaikról. Közülük sokan azt mondták neki, hogy ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, nem pazarló életet élnek, sőt inkább…..
brlv24 2021.05.08 15:16:40
@Kivlov: miért, miből?
Nos, még egy téveszme megdőlni látszik a Covid-19 elleni védőoltások „ártalmasságával” kapcsolatban, s hiába is kitartóak az oltásellenesek. A védőoltás felvevésével kapcsolatban vizionált apokaliptikus vízióik nem következtek be. Azt viszont el kell ismerni, hogy kitartóak és fantáziadúsak, s így…..
brlv24 2021.04.18 21:44:10
@dunántúli gyerek: "virust sem izolalta senki"

Mi az hogy nem izolálta senki? Már a genomját is rég feltérképezték.
Itthon is simán kimutatható laborban, sokan napi 12 órát ezzel foglalkoznak (pl. közeli rokonom is).
brlv24 2021.04.18 21:49:00
@dunántúli gyerek: "senki se vizsgalja az oltottak utoeletet, ugyhoggy a mellekhatasokrol se tudunk semmit"

Kivéve az OGYÉI. Az oltási lapon hozzájárulásodat adod az utókövetésre, EESZT rendszerbe is bekerül ez (dokumentumon ellenőrizheted). Mellekhatas eseten elvileg jelezni kell, súlyos esetben hivatalból lejelentik, de egyébként reprezentatívan kereshetnek.
brlv24 2021.04.18 23:36:21
@DarthVader: The Lancet?
Mi, akik a 80-as, 90-es években voltunk gyerekek, nem gondoltuk volna valaha, hogy a Dacia menő autó lesz. Kis kocka formája, jellegzetes lámpái és a kopottas színe örökre beivódott az emlékezetünkbe, és valószínűleg ez is az egyik oka, hogy sokan félnek ma Daciat venni. Pedig az egyik legjobb vétel…..
  Bevezető A légvédelmi rakéta-rendszerek a hidegháború korai időszaka óta a szovjet, majd később az orosz honi légvédelem egyik alappillérét jelentették és a világ számtalan országába exportálták azokat. Ez a videó sorozat bemutatja a hidegháború kezdete óta kifejlesztett és hadrendbe állított…..
brlv24 2021.03.14 11:41:06
Fociról írni olyan szempontból mindenképpen érdemes, hogy ezzel kapcsolatban a legtöbb embernek van valamiféle véleménye. Ha más nem az, hogy nem érdekli. De ha egy név sokszor elhangzik, még olyanoknak is belemászik a fülébe, akiknek szelektív a hallása. Azért persze kár lenne a billentyűzetet…..
brlv24 2020.11.08 21:43:12
@el somorrito: Gulácsi, Orbán?
Franciaország egyik nemzeti büszkesége, továbbá a világ leggyorsabb vonata a TGV. A márkanév természetesen nem egy járműsorozatot takar, hanem a francia Alstom által a francia nagysebességű vasútvonalakra tervezett és gyártott járműsorozatok sokaságát. TGV-hez hasonló motorvonatok közlekednek még…..
brlv24 2020.05.13 10:10:44
@geegee: " vajon a MÁV mikor fog az 1978-as SNCF szintjére elérni"

Az a baj, hogy itthon belföldön nincs megfelelő (számosságú és fizetőképes) igény erre.
- Nincs elég nagyváros (franciáknál sok van).
- Ami van, közel van egymáshoz (a franciáknál távol vannak).
- Ezért nincs belföldi légiforgalom sem (a franciáknál ilyen van).
- Túl jó lett az úthálózat az elmúlt 30 évben (a franciáknál 1978-ban nem volt összefüggő autópálya rendszer, csak 2-3000 km elszórtan).

Relevanciája nemzetközi utasforgalomban lehetne 400-600 km-en belüli nagyvárosok bekötésével, ami nem sok van. Ehhez fapados légiforgalmat kellene ismerni és vizsgálni.
Ugyan a Bajnokok Ligája finoman szólva sem ennek a régiónak a játszótere, de a magyar klubcsapatok még a környező országokhoz képest is borzalmasan állnak, ha megnézzük a 2010 és 2019 közötti Bajnokok Ligája csoportkörök számát. Nekünk ez idő alatt egyszer sem jött össze, ellenben a régióban 10…..
Az atomerőművek meglehetősen ritkán robbannak fel - nyugtat meg minket az atomenergetikai szakember. Néha azért mégis megtörténik - vágjuk rá mi. Megtörtént Cseljabinszkban, Csernobilban, Fukusimában, és van még tucatnyi hely a világon, ahol bármikor történhet atomkatasztrófa. A…..
Recep Tayyip Erdoğan ma Budapestre látogat, ami miatt a fél várost lezárták. Neki kell-e keserednünk, hogy egy diktátornak hajbókol a fél magyar kormány? Nyilvánvalóan minden jóérzésű ember vérnyomása felmegy, ha azt látja, hogy a magyar állam egy tömeggyilkossal parolázik. Ugyanakkor hasznos…..
brlv24 2018.10.08 20:34:00
@Hamihami: azt indítja el, hogy hülyének néznek. A poszt nem erről szólt.
„Na, neee!”, gondolom, „Huszonöt perccel előbb érkeztem és még ez is!” Barátommal megbeszéltük, hogy beülünk valahova beszélgetni egy kicsit, és az imént hívott, hogy negyven percet késik. Egy kávézóban ülök, zsúfolásig tele van, az asztalkák pedig túl közel vannak…..
Schmidt Csaba polgármester úr és Bencsik János országgyűlési képviselő úr az 544 millió forintba kerülő Bécsi út augusztus 24-i átadásán. Vidámságnak lelkesedésnek nyoma sincs, meglehet már megnézték a középtávú időjárás előrejelzést.   /Fotó: Schmidt Csaba Facebook oldal/ És meg is érkezett az…..
Gépész WC-kérdés 2018.09.10 10:30:51
Ahová a király is gyalog jár… házunk, lakásunk nélkülözhetetlen eleme a vécé, amely örvendetes módon magán viseli a civilizáció fejlődésének nyomait – így már itt is a kényelem és a higiénia vette át a főszerepet. Kis vécé-körképünkben most áttekintjük, hogy mit kell tudnunk e szemérmesen kezelt, de…..
brlv24 2018.09.10 15:04:57
brlv24 2018.09.11 11:42:54
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ne mondja nekem senki, hogy egy nedves papírral olyan tisztára lehet törlni a bőrfelületet"

Pedig de. Kisgyerekemnek ilyennel töröljük, és meglepően jól tisztít.
Tisztelt Főpolgármester Úr! Boldogan vettem hírét, hogy a Tulajdonosi bizottság fakivágási határozata tárgyában tájékozódni szeretne. A Thököly úti 17 fáról van szó, a Gizella út és a Mexikói út között. 48 fa kivágásáról a Róna utcáig. ( A többi a földmunkák következtében majd magától is…..
Az ókori Római birodalomban olyan utakat tudtak építeni, melynek elemei a századok próbáját is kiálltak, így ma is láthatók, több helyen járhatók is. Ez jutott eszembe, amikor megláttam a napokban elkészült sétányt a Városligeti körút és az Olof Palme sétány szögletében. Esett egy fél órás eső, és a…..
brlv24 2018.08.30 21:13:29
A Városligeti tavat "rehabilitálják" Nem, de ez olyan jól hangzik. Sokan lelkesednek, hogy megújul a Városliget, meg visszatér a régi fénye... de vajon tényleg? Itt látható a Nádor híd íve...a Lizsé nevű vendéglátó egység előtt. Benőtték a gyomfák, mert annak Főkertnek a dolgozói nem ismerik a…..
Csak a hatósági rásegítésnek köszönhető, hogy múlt héten az alacsony vízállás és a magas vízhőmérséklet miatt nem kellett leállítani a paksi atomerőművet, ahogy erről a napokban írtam. Az Energiaklub és az Átlátszó meg is mérte a dunai vízhőmérsékletet Paks alatt, és ténylegesen 30 fokot meghaladó…..
brlv24 2018.08.29 11:16:26
@Kard: "Tehát vagy le kell lőni az erőművet akár napokra is vagy letojjuk az élővilágot és "megfőzünk" mindent a Dunában.
Ha pedig hozzáveszed, hogy a globális felmelegedés miatt várható, hogy még extrémebb állapotok lehetnek (ezért írtam a biztonsági tartaléknak a 10%-ot) akkor akár az is kijöhet, hogy ott lesz az erőmű ami nyáron részben nem tud üzemelni vagy csak újabb fejlesztések árán. "

Nagyon jó, most akkor leírtad a megoldást, azt amit a "Környezeti hatástanulmány" is tartalmaz! Nem titkolja el, implicite benne van. Direkt ezért linkeltem be.

(A Blog szerzője persze ezt eltitkolja.)
brlv24 2018.08.29 11:29:20
@chrisred: Milyen okból?
Oké, csak a BoJack Horsemant, de ez akkor is áttörés az amerikai piacon, hiszen eddig, írja a Variety ilyen még nem volt, ha minden igaz. Nem hát, az amerikai piacon nem, de a magyaron igen, kérem szépen. Nálunk ugyanis a House of Cards a köztévén, pontosabban a Duna tévén volt(?) látható.…..
A magyar munkás fizetése esetleg csak harmada-negyede a németéhez képest, vagyis nálunk az élőmunka költsége sokkal alacsonyabb. A jóval szerényebb bérért viszont a foglalkoztatottak egy multinál ugyanannyi idő alatt nagyjából ugyanannyit termelnek, vagyis lényegesen kisebb részt kapnak a profitból...
brlv24 2017.12.28 02:00:58
@eMeL: Eggyel jobb, mint évente...:)
Rájár a rúd a Magyar Postára. Hatalmas emberhiánnyal küzdenek, ráadásul egyre kisebb merítésből kell új kollégákat toborozni, hiszen aki akárcsak kettőig tud számolni, van két füle és bárhova máshova felveszik (raktárosnak, pénztárosnak) már megy is a jó melegbe "üldögélni", nem pedig az utcákat…..
brlv24 2017.12.11 09:54:53
@chrisred: "Minden adófizetőt érint, hogy a Magyar Posta veszteségét a központi költségvetésből fedezik. "

Szerencsére ez nem igaz. A Magyar Posta legalább nyereséges cég (5-6 éve) és befizet(het) az államkasszába.
Ami jó, azt miért ne vennénk át a különböző kultúrákból, nem igaz? Azon persze el lehet vitatkozni vérmérséklet, világkép és megszokás alapján, hogy a mai posztban leírtak mindegyike pozitívum-e (gondolom, majd meg is teszitek), ám elgondolkodni mindenképpen érdemes rajtuk. Sőt, arra bátorítanálak…..
brlv24 2017.11.19 12:26:08
@dunántúli gyerek: Mondjuk ez nálunk is lekérdezhető az OEP-től vagy 10 éve. Ez elég fapados volt, de most indult az új modernebb rendszer.
Nem kell ahhoz tágas és tekervényes agyi kapacitással rendelkezni, hogy az előrelátó országvezetés erre szakosodott emberei rájöjjenek, hogy november-decemberben megnő a csomagküldési kedv. Így volt ez az átkosban is, és a mostani átkosabban sem megy másként. Miután mindenkit kiebrudalt a nemzeti…..