Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ollokes

0 bejegyzést írt és 204 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Appleblog Na de milyen a Lion? 2011.07.24 09:37:00
Nem lesz hosszú poszt. Elég röviden el lehet mondani.Az új funkciók: feleslegesek. A többségüket, például a Launchpadet szerintem sosem fogjuk használni, a fordított scrollt eddig minden ismerősöm kikapcsolta, a Mission Control kevésbé átlátható, mint az Exposé és társai, a…..
Egyik kollégám küldte át nekem annak az appnak a linkjét, ami MEGVÁLTOZTATTA AZ ÉLETEM.Alapvetés: ha egy bizonyos bevételi szint fölött nem dokumentáljuk a költéseinket, a pénz észrevétlenül kifolyik a kezünkből. Amint többet keresünk a létminimumnál, hó végén keserűen…..
Az első generáció érdekes izé volt, de nem nagyon tudtuk, mire jó. A második az ssd-vel és a 11 colos verzióval igazi telitalálat, megfogható célközönséggel, remek használhatósággal. Amikor annak idején kipróbáltuk, talán csak egyetlen ponton tűnt visszalépésnek az…..
Ollokes 2011.07.13 10:41:52
@#!/bin/bash: egyrészt maga az érvelés is lol, másrészt 80% az azt jelenti, hogy ha azt nem is számoljuk, hogy mennyit kell szarakodni miatta is körülbelül 60ezer forint mínusz évente. Akinek ez "egy kis apró" az megdobhatna engem 1-2 havonta némi apróval.
Ollokes 2011.07.13 10:59:55
@version: a közel 3 éve vásárolt CPU-mat adtam el nemrég az akkori árának 75%áért.
A videókártya ára mondjuk tényleg a harmadára esett.
RAMot viszont volt már, hogy 2-3 év használat után többért adtam el, mint vettem.
Szóval alkatrésze válogatja.
Appleblog 1, 5.000.000, 15.000.000 2011.07.06 14:53:00
Töltsünk most egy rövid percet a számok bűvöletében, mert annyi érdekes adat jött az Apple-lel kapcsolatban, hogy muszáj rajtuk csámcsogni egy kicsit.A legkisebb szám az egy: egy százalékkal növelte piaci részesedését az Apple egy negyedév alatt az amerikai piacon. Mindezt ugye…..
Engem nem érint a dolog, mindenesetre érdeklődéssel nézem a Final Cut Pro körüli felhajtást. Ahogy Steve Jobs a MobileMe debütálását nem éppen az Apple történetének legjobb pillanatai közé sorolta, úgy az új videószerkesztő sem lesz kedvenc, mindenesetre kevés elégedett…..
Ollokes 2011.06.26 19:45:58
@Reventon50: nyilván teljesen jogos a tök ingyenes programcsomag részét képező win movie makert ehhez hasonlítani. :)
Amúgy ne avikat rakj bele, hanem wmv-ket, az a windows formátuma... ;-)
Bár nekem avi se okozott még soha gondot, ha fentvan egy codec pack.
Mostanában ugye sokat láthattuk ezt az ikont:Látszólag egy viszonylag szabálytalan felhő körvonalát láthatjuk, ami azonban Takamasa Matsumoto számára mégis valamiféle szabályosságot mutatott. Ezért elkezdte jobban megvizsgálni a dizájnstükköt.Először is megrajzolta a felhő…..
Appleblog Nem lesz Lion Family Pack 2011.06.17 17:43:19
Steve Jobs hosszú idő után újra elkezdett válaszolni a levelekre, leglalábbis két új bejegyzés született a kurta válaszait összegyűjtő emailsfromstevejobs.com oldalon.Az első kérdés az iWebre vonatkozott: ez a program már elég régóta nem frissült, a kérdező pedig kíváncsi…..
Ollokes 2011.06.17 19:46:27
@icnagy: ehhez azért annyit hozzátennék, hogy ez egy buta hasonlat, hisz:
1. windows licencet önmagában veszel, viszont ha veszel egy Lion-t, akkor az magával vonzza azt is, hogy az elmúlt néhány évben vettél legalább egy gépet (feltételezve, hogy nem veszel úgy OSXet, hogy nincs maced... :) ) is az Apple-től, ami igen drága és az árának egy bizonyos része pont a szoftvertámogatást jelenti.
2. azt se feledjük, hogy nagyjából egyszerre jelent meg az OSX és a Windows XP, viszont előbbiből azóta 7 új verzió érkezett (ha a Liont is beleszámolom) utóbbiból pedig 2, szóval ilyen szempontból is egészen más üzletpolitikát folytatnak.
3. ezen felül a Windows esetében sokkal hosszabb távú terméktámogatást kapsz, hisz mai napig jönnek frissítések XP-re. OSXnél nem tudom, hogy mi a helyzet ilyen szempontból, de meglepne, ha a mai napig lenne Cheetah terméktámogatás. Wikipedia alapján nagyjából 2 évig update-elgetnek 1-1 release-t érdemben.
Ollokes 2011.06.17 20:16:10
@Handras: és azt honnan tudjuk, hogy nem kell majd az első aktiválásnál ahhoz az Apple ID-hez kötni a gépet (vagy esetleg hozzákötődik automatikusan), amelyikről vásárolva lett az adott Lion példány?
Ollokes 2011.06.17 22:53:49
@icnagy: arra gondolok, hogy a windowst felteheted random összevásárolt alkatrészekből készített asztali konfigra vagy tetszőleges linuxszal vásárolt laptopra, aminél egyetlen fillért se kap a hardverek árából a microsoft.

A hardver fejlődését kövesse? Windows XP-t a mai napig bármilyen új és régi hardverrel együtt tudsz használni. Épp ez a windows ereje (és például ez is egy indok a magasabb ár mellett): mindennel kompatibilis. Még a 10 évvel ezelőtti verziója is. És megint ott vagyunk, amiről az első pontom szólt és amit remélek, hogy most már meg fogsz érteni, hogy lehetne egy olyan oprendszer, ami ~10-15 éven át minden létező, bárki által gyártott hardverkonfigurációval kompatibilis lesz és terméktámogatást kap megegyező árú azzal, ami csak a szoftverfejlesztő saját maga által gyártott és értékesített néhány tucat gépén fog tudni működni ~2 éves terméktámogatással úgy, hogy jó eséllyel a ~4 év múlva megjelenő hardverekkel már nem is lesz kompatibilis. Egyszerűen ég és föld a kettő.

XP támogatás olyannyira megszűnt, hogy a minap tizenvalahány update-et töltöttem le rá. A terméktámogatás pedig pont azt jelenti, hogy fenntartják a kompatibilitást a mai hardverekkel, szoftverekkel, illetve felkészítik a gépet az új veszélyekre és ez így is van. Új funkciókra service packek, de főleg új főverziók vannak.

@Fransisco Miranda: igen, és ez Apple stílusban úgy működne, hogy "srácok, már másfél éve ezt használjátok, fizessetek az újért b*sszátok meg, holnaptól nincs terméktámogatás". És úgy gondolom rá is találtunk annak az okára, hogy miért szinte egyeduralkodó a Microsoft ebben a szegmensben.
Na mivel fotózta magát pucéran a Gossip Girl főszereplőnője?Pompás részhez érkeztünk, esküszöm pompás részhez. Az Applecsaj-rovat ugye jellemzően úgy épül fel, hogy mutatunk egy képet a főszereplőről hétköznapi helyzetben, majd bevetjük a titkos pucér fotót, végül egy…..
Ollokes 2011.06.14 19:15:14
@retsam89: és nyilván azért nyilatkozta a sajtósa, hogy 100% fake és azért viszik perre a dolgot és azért egy nóném blogról indult a dolog és nem valami mainstream pletykalapból.

Na de így is több szót fecséreltem erre, mint amennyit megérdemel. :)
Az iOS5 developer preview-ját bújva egyre érdekesebb részleteket tudnak meg a fejlesztők, nem is feltétlenül csak azokról a ficsörökről, amik biztosan érkeznek ősszel, azokról is, amikre esetleg még várni kell.Ilyen például az integrált Nuance szolgáltatásokra utaló jelek az…..
Úgy tűnik, az Apple nem járt el elég körültekintően az iCloud név levédésénél, legalábbis ezt állítja egy iCloud Communications nevá cég, sejthető okra hivatkozva.A beadvány szerint vállalat 2005 óta használja az iCloud nevet hasonló termékekre és szolgáltatásokra, mint az…..
Ollokes 2011.06.12 09:34:43
Hogy mer valaki i-betűvel kezdődő nevet használni a vállalkozásának, hisz az az Apple tulajdona!
És hogy mer valaki egy almával kapcsolatos ősrégi közmondást jelmondatául választani, hisz az alma szó az Apple tulajdona! (na jó, ez utóbbit csak az Apple gondolja így, épeszű ember ezen csak röhög :) )

Amúgy 2005-ben úgy tudom egyáltalán nem volt ennyire mainstream az alma és az ő i... elnevezései. IMacet nagyjából minden századik irodában használtak, otthon még kevesebben, az iPod pedig pont 2005-ben kezdett csak felfutni.
Ezt a domaint pedig 2005 elején regisztrálták:
www.whois.net/whois/geticloud.com

Még most is túlzásnak tartom azt mondani, hogy az i... elnevezést csak az Applenek illik használni, 2005ben pedig ezt egy kifejezetten képtelen állításnak hittem volna.

És ne feledjük, hogy itt nem csak az i...-ról van szó, hanem egy az egyben a cég nevét vette át az Apple, ami azért tényleg nagyon durva. Azt pedig végképp nem hiszem, hogy 2005ben bárki is tudhatta volna, hogy egyszer az Apple csinálni fog egy iCloud nevű szolgáltatást...
Hétvégére tartogattam nektek ezt a sztorit, a hogyan ne törjünk be egy Apple Store-ba sorozat újabb darabját. Én imádom.Múlt héten a greensborói üzletbe zárás után tört be egy nindzsaruhába öltözött ember. Ő úgy döntött, hogy egy Hondát használ a kirakaton való…..
Gratulálok minden kreténnek, aki más emberek szórakozását hátráltatja és elrontja. Ebben ludasak azok is, akik megnézik az ilyen legalja felvételeket, mert ha nem néznék, nem kameráznának.Hollywoodnak elege lett a magyar kalózfilmekbőlPremier szempontból azt hiszem az utóbbi…..
Ollokes 2011.06.10 21:20:37
@Bru: tehát neked már nem is azzal van a bajod, hogy nem fizetnek a drágalátos multiplexnek, hanem azzal, hogy jól érzik magukat? Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

Amúgy volt ma szakértő a híradóban, tök ugyan azt mondta, ami miatt én is tépem itt a számat, hogy ez a lépés egy teljesen értelmetlen hatalmi villongás a Warner részéről és az égvilágon semmi eredménye nem lesz. És ő is azt mondta, hogy figyeljük csak azt, hogy mikor is fog érkezni a Harry Potter kézikamerás változat. :D
Amikor forgatták a riportot akkor még gondolom nem volt kint a Super8... :)
Ollokes 2011.06.10 21:58:23
@Bru: szerintem az égvilágon senki nem írta, hogy ehhez joga van, max 1-2 elvetemült troll.

Azokat én is elítélem, akik valamit illegálisan szereznek be aztán teleírják az internetet azzal, hogy mekkora szar a cucc.

Amúgy szoftverfejlesztésből éltem sokáig, most már photoshopból. De nem azért váltottam, mert az előbbiből nem lehetne bőségesen megélni.
Láthattátok ti is, hogy a felhő már a mi készülékeinkbe is beköltözött, egy gombnyomással letölthetünk olyan programot, amit egy másik készülékre kértünk, vagy amit korábban letöltöttünk, de aztán letöröltünk - szinkronizálás nélkül. Az viszont még nagyobb újdonság,…..
Terry Gou, az Apple-termékeket készítő Foxconn vezetője a napokban jelentette be, hogy a gyártósoron végzett optimalizációknak hála a vállalat nagyobb hasznot tud majd kipréselni az iPadek gyártásából. A fickó arra is panaszkodott, hogy az Apple-lel közös munka igazán…..
Ollokes 2011.06.09 10:10:23
@Don ZOZI: nem, arról rinyál, hogy ilyen minőséget kell gyártania a gép árának 1%ából. És miközben az Apple profitja évente triplázódik nekik csökken, miközben a munkásaik öngyilkosak lesznek. Ha nem jött volna át az üzenet lényege az az, hogy nekik nincs választásuk, mindent meg kell tenni az Apple seggének kinyalása érdekében.

@manmachine: egy ekkora fémkeret ha hozzáérsz már hőtágul egy mikront...
Aki a laza 14 év várakozás után már nem bírja ki a megjelenésig hátralevő egy hetet, és nincsenek erkölcsi aggályai a warezolással kapcsolatban, már futhat is a torrentoldalak irányába nagy sebességgel, mert pár órája kikerült a netre a Duke Nukem Forever kalózverziója. Persze…..
Ollokes 2011.06.08 10:23:25
@hancu: ez "úgynevezett hír"? Hogy egy játék warezverziója letölthető torrentről?
És ha ilyen "hírt" nem teszel ki, akkor álszent vagy és úgy teszel, mintha nem létezne warez?
Ha így gondolod, akkor hagyjuk is a témát...
Ollokes 2011.06.08 10:44:57
@Adani: erre találták fel a demót. De persze kifogásnak, lelkiismeret megnyugtatásának mindig jó lesz ez a kifogás.
Ollokes 2011.06.08 10:52:49
@Adani: amúgy meg ha nem cikkezel arról, hogy kijött valamihez a warezverzió már titkolod is a létét? Tényleg ennyire fekete-fehér lenne a világ?
Appleblog Microsoft + Intel = Apple 2011.06.04 13:11:00
A MacDailyNews talált rá a hírre, figyelve a három cég piaci értékét. A hétvégi zárásra ugyanis az Apple értéke elérte a Microsoft és az Intel piaci értékének összegét.A Microsoft 201,6 milliárd dollárt, az Intel 115,2 milliárd dollárt ér a részvények értéke alapján…..
Ollokes 2011.06.04 15:51:41
@Ollokes: megnéztem, csak a Lycos létezett 4 éve, a Yahoo és az Altavista "csak" úgy 3 éve, kicsit összefolynak ezek. De az biztos, hogy a 98as indulása ellenére még 2000-ben se nagyon használt senki Google-t.
Nem emlékszem pontosan, de talán úgy 2002 környékén kezdett trendi lenni google-t használni.
Ollokes 2011.06.04 16:34:15
@norbi2k: ne keseregjenek (egyébként megfigyeltem, hogy a rajongók mindig sarkítanak, mintha nekik csak fekete és fehér szín létezne, nem tudom, ez miért lehet, de érdekes jelenség), de ezt érzem az utolsó olyan Apple tematikájú magyar nyelvű oldalnak, ahol elfogadható a tartalmas cikkek és az öncélú Apple dicsőítések / konkurencia fikázások aránya és félek tőle, hogy itt is fel fog borulni a dolog. A többi Apple témájú magyar oldalra már senki nem infószerzés céljából jár, mert szinte nincs is rajtuk infó, csak mennek felszívni a napi "ez az, a legfaszább cég cuccait használom, húdejónekem" adagjukat és állnak is tovább.

Jó lenne, ha ez az oldal nem válna ilyenné. Szerencsére annyira nem rossz még itt az arány annak ellenére se, hogy a legutóbbi 5 cikkből 2 ilyen jellegű volt.
És nem kell jönni a "ha nem tetszik lehet elhúzni ez egy blog" sablonszöveggel, tisztában vagyok vele, csak el szeretném kerülni.
Ollokes 2011.06.04 16:54:53
@norbi2k: nem, nem az Appleblog szerzőire céloztam, ők csak leközölték a cikket.
Amúgy nem mondtam, hogy én nem szoktam sarkítani, sőt, azt se mondtam, hogy ha valaki sarkít akkor az egy fan, fordított irányú volt az implikáció. :)
Állandó topic nálunk is egy-egy poszt alatt, hogy az AppStore nem ad lehetőséget a programok kipróbálására a vásárlás előtt, képek és youtube-os videók alapján választunk, aztán sírunk, ha mégsem azt kaptuk, amit akartunk. Sokan állítják, csak emiatt törik fel a…..
Ollokes 2011.06.04 14:59:27
@dik_: azt mondják, nem érzik fontosnak azt, hogy ha becsapják őket és nem azt kapják a párszáz forintukért, amit vártak, akkor visszakapják az árát. Nem látom a problémádat.
Ollokes 2011.06.04 15:24:16
@vflis: a fogyasztási cikkes példáknak semmi értelme nincs szoftveres fronton, mivel egy szoftverbe nem "eszel bele", nem károsodik az adott termék attól, hogy kipróbálod, továbbá nem is kell boltba menned érte.
Halkan jegyzem meg, hogy például rengeteg samponnak, illatszernek, mosópornak van visszavásárlási garanciája...
Lépjük át elegánsan az adekvát választ, miszerint a Pirate Bayen; az IGN ugyanis összerakott egy remek kis összeállítást arról, hogy melyik országokban drágák, és hol olcsók a videojátékok. Miután minden helyi árat amerikai dollárra váltotta, az jött ki, hogy szinte minden…..
Walt Mossberg nem szakad le az iOS-es Flash témáról, noha Shantanu Narayen, az Adobe vezére is megmondta, az üggyel már csak a média foglalkozik, ők nem. Befejezték a tárgyalásokat az Apple-lel. Narayen kijelentette, hogy az Apple viselkedése, a mobil böngészőjükből való kizárás…..
Ollokes 2011.06.03 16:12:52
@jtrencsenyi: akkor elnézést, ha fentebb butaságot írtam a videó tartalmáról, nem tudtam még megnézni a videót és látatlanban céleményeztem, ugyanis a gépen, aminél vagyok nincs flash... :)
Ollokes 2011.06.03 16:36:57
@szucsadam: szerintem flash lesz az is, mert nekem nem jön be semmi... :( Igaz nem is figyelmeztet pluginhiányra, de láttam már ilyen megoldást máshol is.
Ollokes 2011.06.03 16:45:38
@Fransisco Miranda: nekem osxen az égvilágon semmi bajom nincs a flash-sel, főleg a legutóbbi update óta...
Linux meg... Hát szégyellje magát az Adobe, hogy egy szervergépeket nem számítva tizedszázalékban mérhető elterjedtségű rendszerre nem optimalizálják szarrá a cuccukat, bizony.
Amúgy nekem ubuntu 10.10-en semmi problémám sincs a flash-sel, osx-hez hasonlóan. A többi linuxon simán lehet, hogy fos, de azoknak meg aztán végképp olyan az "átlagfelhasználói" elterjedtsége, hogy ezt számonkérni az Adobe-n szerintem nem valami korrekt dolog. Pláne nem akkor, amikor ezt Jobs szavaira hivatkozva teszed. Mert ugye az iTunes meg a Safari sem éppen hasítanak Linuxon, nemde? ;-)
Most akkor mondjuk azt, hogy az iTunes is egy jó zenés/filmes platform lehetne, de nem az a szemét Apple tojt a linuxra, szánalmasak, szégyelljék magukat? :D Vagy az ilyen jellegű kijelentések csak akkor helytállóak, ha Steve teszi őket?
Kezdjük azzal, hogy talán az egész sztori csak a Hidden nevű lopásgátló programot gyártó szoftvercég műve, és így próbáltak meg hírverést csinálni az alkalmazásnak. De: egyelőre nincs olyan információ a kezünkben, ami alapján ilyesmire kéne gyanakodnunk, csak az általános…..
Olvashatunk pár érdekességet Philip Elmer-DeWitt picit egyoldalúra sikerült posztjában, az Android Market és az AppStore összehasonlítása van újra napirenden. Főleg azért, mert a Distimo piackutató állítása szerint a Google online üzlete méretben megelőzi az AppStore-t, akár…..
Ollokes 2011.05.30 19:07:35
@Nakhchivan: csakhogy androidon egész más az üzleti modell. A programok jelentős része ingyenesen is (közel) teljes funkcionalitással bír, csak reklámok vannak benne és a reklámbevétel jut vissza a fejlesztőhöz.
Ez persze megint egy olyan dolog, ami az efféle nyakatekert statisztikagyártást rendkívül eltorzítja, de a jelenség létét az ilyen Apple közeli cikkekben jótékony homály fedi.
Csak egy példa: az Angry Birds minden pályával és kiegészítéssel (Seasons, Rio) együtt teljesen ingyenes Androidon.
Ollokes 2011.05.30 20:22:36
@Uncle_Jay:
1. ahogy írtam ott a fizetős, reklámmentes verzió az összes komolyabb appból
2. van adfree android app, ami kiszedi a reklámokat
Ollokes 2011.05.31 10:59:33
@jtrencsenyi: belinkelnéd az android marketről az appjaitokat? Kíváncsi vagyok rájuk.
Blogolkodom, tehát vagyok Siralmas 2011.05.30 19:02:01
Szóhoz nem jutok, mekkora fostenger lehet ez a film. Alig várom, hogy Magilla Gorillából is készüljön egy 3D animált családi vígjáték, amelyen talán csak a hat éves gyerekek röhögnek majd És lefogadom, hogy ahogyan a mindenhonnan jó mélyről felszippantott fikát kapott Maci…..
Ollokes 2011.05.30 20:44:50
@algi: és elmondom, hogy ebből mit gondoltak át a készítők:
"főnök, van egy jó meseötletem, legyenek benne apró, vicces, kék törpök, akik gombákban élnek és áfonyát gyűjtenek és legyen egy gonosz varázsló, aki meg akarja enni őket"
"ez jó, megcsináljuk!"
:)
Ollokes 2011.05.30 21:22:21
Ti mégis mi a fenéről beszéltek?
Vagy ezek szerint azt, hogy a hupikéktörpikékben tudatosan mély filozófiai mondanivaló volt komolyan is veszitek?
No comment.

Ennyi erővel belemagyarázhatom azt is, hogy Hókuszpók volt az egyetlen ember főszereplő, aki gonosz volt és ez arra neveli a gyerekeket, hogy az ember rendeltetésszerűen gonosz.
Meg hogy Lusti vicces szereplő volt, úgyhogy egész nap csak lustálkodni és szarni mindenre helyes dolog. Ugyan ez a helyzet tréfivel, aki arra nevel, hogy bombákat robbantani vicces (bújtatott alkaida propaganda?).
Meg hogy Hókuszpók hiába járt pórul újra próbálkozott mindig, úgyhogy csak a gonosz, rossz szándékok által vezérelt ember az igazán kitartó, határozott ember, ez a követendő példa.
Meg Hókuszpóknak hatalmas kastélya volt, a törpöknek meg szaros kis gombáik, úgyhogy a gonoszság kifizetődő.
Meg Hókuszpók emberszerű, gondolkodni, érezni képes lényeket akart megenni, akik mások, mint ő és ebben több embertársa is támogatta (epizódszereplők), sőt, partnere lett volna, úgyhogy a kannibalizmus helyes dolog, ha más rasszba tartozó társaidat akarod megenni.

Viszont a fenti trailer alapján ez a film arra fog ösztökélni, hogy legyél befogadó, fogadd el az olyan embereket, akik másképp néznek ki, mint Te, mert igaz társakra lelhetsz bennük, ne légy kierekesztő a Tőled eltérőekkel szemben.
Fontos, hogy komolyan vedd a munkád még akkor is, ha apró kék lények költöztek hozzád, mert így lehetsz hasznos társa a többi embernek.

És persze pillanatok alatt mindkettőbe bele lehet magyarázni a fordítottját is.
Hagyjuk már az ilyen marhaságokat a bölcsészekre, szegényeknek úgyse lesz jobb dolguk diplomaszerzés után.

Problem, philosophers?
Ollokes 2011.05.30 22:59:05
@Njugi: magyarul tehát nem is közvetlenül a mű minősége a baj, hanem az, hogy rádöbbent, hogy az se volt ennél színvonalasabb, amit kisgyerekként élveztél? De hát ez ne legyen baj, azért kisgyerek az ember, hogy kiélje magát.

@Bru: ezzel maximálisan egyet tudok érteni én is, az szerintem se jó, hogy csak kihasználják a brandet és a karaktereken kívül semmi köze nincs ahhoz, amiről a rajzfilmsorozat szólt. Persze ennyitől még nem lesz igényesebb/igénytelenebb.

@algi: persze, hogy másképp viselkedik az ember az interneten, mint személyesen, hisz más a közeg. Vagy Te ugyan úgy viselkedsz minden egyes élethelyzetben, közegben?
Szerintem ez így teljesen helyénvaló, az interneten nem kell futni a kötelező udvariassági köröket, nem kell mindent virágnyelven megfogalmazni, sokkal közvetlenebb és "meztelenebb" kommunikáció folyhat, leírhatja az ember a véleményét, nem kell attól tartania, hogy ezzel most megbánt egy országos cimborát, rossz színben tűnik fel az ismerősök előtt, satöbbi.
Persze van, aki semmilyen közegben nem tud igazán "levetkőzni" és megtartja a társadalom által ráerőltetett modorosságot, óvatosságot, árnyalt stílust, ezzel sincs semmi baj, azt viszont érdemes megszokni, hogy az internetes fórumokon kommunikáló emberek nagy része nem ilyen.
És persze van a másik véglet is, akik ezt az arctalanságot kihasználva kommunikációt rombolnak, de szerintem erről itt szó se volt. Az irónia és a cinizmus nem feltétlenül jelenti ezt.