Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J91

150 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érthetetlen zsűrivel és megmagyarázhatatlanul amatőr bakikkal indult az MTVA csoport legnagyobb csatornáján, az M1-en tegnap este az Eurovízió magyar képviselőjének kiválasztásának első selejtező adása. Kellemes díszlet, sorozatos hibák és tökéletes termékelhelyezés. Ezekkel…..
J91 2012.01.30 11:07:47
@thomasso: mi ez a "kétmilliózás" ?:D én lemaradtam :D
J91 2012.01.30 12:53:45
@APOSTOL - Szemben az árral.: igen az :D de amúgy hallottam már róla, de nem tudtam hogy ő volt :D mindenesetre pff :DD Apostol te nézted A dalt? hogy tetszett? :D kimerítő véleményedre számítok :D
J91 2012.02.05 17:55:03
@Komment Elek-GD: holnap este
jon :) megprobalok addig pozitivumokat talalni xDD
A tévénézők 16,4%-a választotta az m1 szombat esti élő show-ját, azonban így is a köztévé legnézettebb múlt heti műsora lett. Csúnyán alulmaradt a vasárnapi Valóvilág párbajjal szemben a Frizbi (is), a 18-49-es korosztályból csupán minden 10. ember követte figyelemmel. A…..
J91 2012.01.31 11:23:02
@APOSTOL - Szemben az árral.: én nagyon felülbecsültem őket :DD nem is tudom mire számítottam :D (25%... :D lehet h az én érdeklődésemmel kevertem ezt)

@kozi001: nagyon is ki lehetett. voltak 30%-os shr-ek nagyo gyakran, sőt
A mai napon 8 órakor kezdődik az MTV 1-es csatornáján és a Duna World-ön az Eurovíziós Dalfesztivál első hazai elődöntője, ahol 10 versenyző küzd a szakmai zsűri és a közönség szavazataiért. A tét Magyarország képviselete Európa közszolgálati adóinak zenei versenyén.…..
  Most már biztosak lehetünk abban, hogy az RTL Klub vetélkedője hamarosan elindul. A héten a ValóVilágban is pont ugyanilyen játékot játszanak le, Sebestyén Balázs vezetésével, aki az új műsornak is a műsorvezetője lesz. De vajon melyik sávban indul a műsor, és milyen…..
J91 2012.01.22 11:51:36
@APOSTOL - Szemben az árral.: legyen akkor:
Egy Perc és Nyersz, Hétköznaponként 19.15-től, Átlagos SHR% 18-49: 28%, SHR% 4+: 25%
J91 2012.01.22 12:15:28
@APOSTOL - Szemben az árral.: én is akartam tippelni, csak már nem tudtam hol tart a bejegyzés :D tul sok volt a komment és nem volt kedvem még átolvasni mindet :))

lesz poszt tőlem majd az Eurovízióról, Megasztárról és a Csillag születikről (csak mostanában se idő, se kedv nem volt)
Új év, új megjelenés a TV2-nél, de most nem a csatorna újul meg teljesen, hanem csak a napi információs és bulvárműsorai váltanak design-t egy nagy volumenű Európai fejlesztés keretében. Talán az utóbbi hónapok (egy év) racionalizálásának köszönhető, hogy a TV2…..
Ha már tegnap eleget örömködtünk a sikerekben, akkor következhetnek a legnagyobb bukások, amelyekből szintén találhatunk bőven példát a tavalyi adatokat vizsgálva. Casino, ÖsszeEsküvők, NekedValó és az Ezek megőrültek második évadának bukása emlékezetes marad a 2011-es…..
J91 2012.01.01 21:33:32
@APOSTOL - Szemben az árral.: megint ez a csakazért is NEM NEM NEM hozzáállás úgy, hogy semmit nem érvelsz hozzá. tehát az, hogy végre újított egy normális és nem totál bukás műsorral a TV2 és nem a kevésbé igényesnek tartott valóságshowval kezdte az évet az semmi?
persze bele lehet kötni az én véleményembe, de neked milyen mérőszámod van, amiből kiderül, hogy semmivel sem növelte a csatorna imázsát? csak azért, mert neked nem jött be vagy nem láttál benne semmi pozitívat még hozzávehetnél más értékelési szempontot (pl.: portfólió építés, más nézői csoport elérése stb.)

"az alternatíva meg annyira igaz, hogy már szinte senki sem emlékszik erre a műsorra"

Annyira jó, hogy az egész népességről ilyeneket tudsz mondani :DD -.- :D
J91 2012.01.01 22:05:53
@APOSTOL - Szemben az árral.: én pozitív visszhangot érzékeltem egyrészt a különböző internetes oldalakról, fórumokról, médiában dolgozók részéről (ez is netes vagy egyébb információ), valamint akár köznapi beszélgetések során (ide lehet akár facebookot is csatolni . szóval a személyes interakciókból is ez jött elő) a TV2 szerintem sikeresen adta el, hogy kicsit visszatérnek a kulturálisabbnak (nem pont így akarom érteni, de az elitebb se jó szó rá) vélt tartalmakhoz (persze ezt utána teljesen felborították - amit hibás kommunikációnak tartok).

"Szerinted értek el olyan nézőket, akik addig nem nézték a tv2-őt?"

Egyértelműnek tartom. Habár kis ország, kis piac vagyunk attól még nagy általánosságban elmondható, hogy ez a műsor sokkal nagyobb arányú értelmiségi elemet tartalmazott, mint az abban az időben futó más tv2-es műsorok (persze nagy általánosságban mondom azt, hogy értelmiségibbek nézték, de ez a legtöbb tudás alapúnak nevezhető kvíz műsorra igaz).

"portfólió építés"
az a helyzet, hogy akkoriban a TV2 nem rendelkezett olyan tudás alapú kvíz műsorral, amit egy-egy nehezebb/ötlettelenebb időszakban előhuzhattak volna, mert mind nagyot bukott. ez egy olyan felfrissülést jelent a csatornának, hogy még a teljesítménye alapján is lehet állítani azt, hogy akármikor visszatérhet főműsoridőbe. (azonban persze hozzáteszem, hogy nem volt tökéletes a nézettség, sőt, ezért próbálkoztak mással idén ősszel is, de a jelenlegi részedsedéseik alapján látható, hogy bátran visszanyűlhatnak ahhoz a műsorhoz)

"A legutóbbinál mikor az RTL-re írtad milyen gazdag a műsorkínálata/lehetősége - nem így fogalmaztál - akkor pont az jutott eszembe, hogy ilyen alapon a tv2 is bármit visszahozhat a múltból.
Csak pont az a megállapítás nem igaz a műsorra, amit itt a kommentben írtál."

Amire ebben az esetben gondoltam az az, hogy az RTL-nek sok sikeres, jelenleg nem használt műsora van. Teszem azt akármikor vissza tudja hozni a Szombat esti lázat, a Celeb vagyok... -ot vagy éppen a Széfet, stb. miközben jelenleg is piacvezető épp olyan műsorral, amit ezekhez hasonlóan visszahozott több év után. ez a lehetősége nincs meg a TV2-nek, mert amennyiben rendelkezik sikeres műsorral az is nagyon hamar kifut pl.: nem tudvisszahozni se Sztárok a jégent, sem Megatáncot, se Hal a tortánt, mert a végkifejletükre kvázi megbuktak.

Tehát a TV2 csak mérsékelten sikeres (abban a helyzetben bukásnak is nevezhető) műsorokat tud visszahozni, ellenben az RTL tele van jelenleg és régen futott sikeres és nem kifuttatott műsorral :)
2011-ben ismét viszonylag sokat bővült a magyar televíziós piac kínálata. Sok új és több visszatérő műsor ért el nagy sikereket vagy bukásokat, amik majd egy külön év értékelő bejegyzésben olvashatóak is lesznek. Most a teljesség igénye nélkül sorra veszünk pár olyan…..
Már mi is írtunk róla korábban, hogy Vágó István visszatérhet az RTL Klub (vagy egyik társadója, pl.: RTL2) képernyőjére, nem mással, mint az évekig sikeresen futó műsorával, a Legyen Ön is Milliomossal. Azonban ez már biztos nem így lesz.Mint ahogy azt több helyen már…..
J91 2011.11.27 15:48:58
@APOSTOL - Szemben az árral.: nem fog évekig maradni csak éppen addig, amíg ismét tele nem lesz az emberek hócipője a valóságshowkkal (vv6 után szerintem ismét nagy szünet lesz).
J91 2011.11.27 15:49:40
@APOSTOL - Szemben az árral.: ja igen az rtl klubon fog futni :D mást elképzelni sem tudok :P
J91 2011.12.02 22:38:57
@benjamin5: @APOSTOL - Szemben az árral.: sziasztok. csak a magam nevében tudok beszélni: ellnézést, hogy nincs új poszt, de most eléggé elindult a zh és vizsgaidőszak és sajnos nem jut időm. Januárban valami őrületeset próbálok posztolni :))
Egyes blogokon és honlapokon már felröppent a hír, hogy 2012-ben elindítja az RTL Csoport a legújabb általános szórakoztató csatornáját, az RTL2-t. Az adó valószínüleg egy már a csoport tulajdonában álló kisebb adó helyén fog indulni, mivel egy vadiúj adó indíása esetén…..
J91 2011.11.16 15:51:51
@R93: :D minden pletykával nem érdemes foglalkozni :D ez is abba a kategóriába tartozik szerintem :D
Az előző héten elkezdődött az őszi szezon két legmeghatározóbb műsora mindkét nagy kereskedelmi csatornán. Az RTL Klub a saját fejlesztésű reality-jének, a Való Világnak az 5. évadát indította el, míg a TV2 egy vadonatúj formátumot, az ÖsszeEsküvőket hozta el nekünk. Az…..
 Szeptember 12-én 22.20-kor indul el a Való Világ legújabb 5. szezonja. A beszavazó show-k ezentul mindig ebben az időpontban fognak zajlani. Szombaton 21.00-kor az X-Faktor után fognak beköltözni az első lakók.A VV összefoglaló adásai 21.00-tól lesznek láthatóak, ezzel…..
Augusztus 22-től egy napon indult el a Jóban Rosszban és a Barátok közt új évada. A premier hetében az RTL Klub szappanoperája stabilan hozta a jó eredményeket, mindig legyűrte a TV2-es vetélytársát, azonban a rákövetkező héten már a Jóban Rosszban is könyvelhetett el…..
*mind teljes napon, mind a 18:30-22:59-es főműsoridőt vizsgálva.Az első már őszinek is nevezhető héten elég nagy sikereket ért el a TV2 mind a teljes lakosság, mind a 18-49-es korcsoportot vizsgálva. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy erről miért születik külön poszt. A…..
J91 2011.09.06 22:17:17
@tapirwar: a Megasztár habár sikeres lett nagyon, rengeteg pénzt elvitt (A nagy duett idén volt!)
J91 2011.09.06 22:41:33
@APOSTOL - Szemben az árral.: igen és az a helyzet, hogy habár a tavaly őszi eredmények alapján jobb képet tudtak magukról mutatni, idén tavasszal már visszaestek 1-2 %-ot nézettségbe. hátha őszre visszahozzák
J91 2011.09.06 22:52:08
@APOSTOL - Szemben az árral.: igen. nagyon látszott, hogy a vezetőség a "show must go on" elve alapján csak ki akarja húzni a tavaszt, amig átvilágitják a céget... hiba volt ez van
Múlt héten startolt – és egyből mindent vitt – az X-Faktor, az első adást több mint 2 millióan látták. Fiatalok körében vezet a Barátok közt, teljes lakosságban azonban fej-fej mellett haladt a két konkurens sorozat. Az RTL klub hétfőn, a TV2 csütörtökön váltott a 16:9-es…..
J91 2011.09.06 19:16:41
@APOSTOL - Szemben az árral.: Igen az A katedrális azárt tartotta magát. Star Wars meg most bebizonyította egy elméletem ami a következőkből áll:
*egyrészt random leadni egy "sorozat" egy részét ami nagyon kötődik a többihez nem szerencsés
*hiába kult film és sokan szeretik, az én környezetemben is (inkább 30+ korosztályt tekintve) több a kvázi utálója

vagy: csak a premier szó sokakat megvett a Pókemberhez (de ezt nem tartom valoszinunek :) )
Elkezdődött az X-Faktor 2. szériája. Ezentúl minden szombaton és esetenként vasárnap is láthatjuk az RTL Klub tehetségkutatójának legújabb adásait. A show immár csak Ördög Nóra műsorvezetésével kerül képernyőre, mivel Sebestyén Balázs egyéb munkáira hivatkozva visszadobta…..
J91 2011.09.04 19:03:38
@tenda: köszönöm :)
Ismét egy PRO4-es újdonságról tudunk beszámolni.Immár két éve birtokolja a TV2 Csoport a Bajnokok ligája keddi mérkőzéseinek jogait. A TV2-n leadott mérkőzések (1-2 meccs kivételével) rendre csatornaátlag alatti teljesítményt hoztak.Az előző heti keddi mérkőzést a…..
J91 2011.09.01 22:30:15
@APOSTOL - Szemben az árral.:

"Nem érték el a céljukat."
Új, a TV2-n addig nem reklámozók jelentek meg. Sikerült kicsit elhesegetni a "női" csatorna jelzőt magukról, a férfias programmal, tehát imázs változás alakult.

"A mérleg egyik serpenyőjében elképesztő méretű jogdíj. A másikban maximum savanyú a szőlő szintű sikerecskék.
Messze nincs egyensúlyban az a mérleg, és nem kérdés mely oldalra billen el..."

Mint ahogy eddigse moste szeretnék a pénzügyi eredményességbe belemenni. Nem szeretném ,hogy erről szóljon a blog, mivel semmi adatunk nincs. Az egyértelmű, ogy veszteséges volt, de attól még más szempontból lehet sikeres. Nem gondolom, hogy mindent csak a pénzügyi eredmények útján kell nézni. Egy vezető sem az alapján dönt, vagy ha igen, akkot ajánlom neki egyik egyetemi professzorom óráit.

'Ez független ettől a döntéstől."

:))

"Ez a Viasat6/TV6 esetén sem igazolódott, mikor a Viasat3 oda tette a BL-t."

A TV2 személyében sokkal erősebb promóciós alapot kap az egész műsor, mint a V6 kapott valaha is a Viasat 3-tól.

"Ez MARKETING szempontból jó lépés."

Mi másból lenne jó ? :D Minőségmenedsmenti szempontokból XD
Az egész addigi amit írtam feljebb marketing szempont :D

akármennyire is növeled a 'marketing' szót, ezzel nem tudtál újat mondani szerintem.
J91 2011.09.01 23:23:34
@APOSTOL - Szemben az árral.:

szóval szerinted nem jelentek meg új reklámozók? (nyilván nincs listád róla nekem sincs -, de azért feltűnően sok új márka/reklámozó jelent meg a TV2-n ez tény)

nem bontottam ki eléggé a marketing vonásokat (sajnos. rossz volt a megfogalmazás is hogy az egész, de már untam az újabb kötekedést és összecsaptam a választ :))) ), de attól függetlenül ezzel a levezetett képleteddel(1) akkorsem mondtál semmi újat, hiszen mi másért vennék fel a szolgáltatók a portfóliójukba a csatornát, ha nem azért, mert nő az ismeretség, a nyomás, az igény stb. Levezettél most úgy egy képletet, mintha kisz**d volna a spanyolviaszt :D, holott csak jobban kibontottad azt, amit írtam. Persze, hogy nem azért vennék fel a PRO4-et a szolgáltatásukba, hogy több Tv2 csoportos adó legyen XD.

És igen ez marketing szempontból jó lépés, erre írtam elsősorban, hogy mi másból lenne (mint ahogy írtam, összecsaptam a választ ezért bocsánat)?

(1) "Növekedni fog az ismertsége--->emelkedik a nézettség---->nő a nyomás a kábelszolgáltatókra hogy betegyék--->még emelkedik a nézettség és az ismertség."
J91 2011.09.01 23:59:36
@APOSTOL - Szemben az árral.:

"Nem szégyen, hogy nem vagy tisztában ezek jelentésével. Csak ez esetben legyél sokkal szerényebb, hiszen a jelek szerint mégis tudtam újat írni neked, és talán nem véletlenül írtam nagybetűvel a szót sem..."

ezt a stílusú kötekedést legyél kedves a saját blogodra hagyni. én elhiszem, hogy te nagyon profi vagy e téren, és igen én még csak tanulom a marketinges dolgokat, de a kioktatást fölöslegesnek tartom. nincs itt szükség mások sértegetésére. köszi :))
A Való Világ összefoglaló adásai immár biztosan a 21 órás sávban fognak futni az RTL Klubon. A csatorna döntése nem volt meglepő, ez látszott az egyetlen értelmes és logikus lépésnek, hiszen az NMHH  büntetései, és megjegyzései alapján csak akkor tudja a csatorna…..
Eddigi legmagasabb nézettségi eredményét érte el a PRO4 a Szuper Kupa közvetítésével.Nem csak Messiéknek, de a PRO4-nek is volt oka az örömre múlt pénteken: az FC Barcelona – FC Porto mérkőzés közvetítése ugyanis rekordnézettséget produkált. A döntők döntőjének…..
J91 2011.08.31 23:57:32
@brazileiro: mondjuk én jónak tartottam ezt a lépést, hogy áttette a TV2 a PRO4-re a Szuperkupát. Így tudott egy (már kétszer előforduló) bukásból egy sikert kovácsolni :))
J91 2011.09.01 00:55:53
@brazileiro: egyetértek. már nagyon várom én is az adatokat, de egyszerűen nem teszi közzé most egy adó sem... érdekes lesz megnézni két olyan nonamenek mondható csapatot mennyien néztek (a noname itt annyit tesz h nem sztárcsapat mint pl. barca még mielőtt vki beleköt :)))
Az X-Faktor szeptember 3-ai indulását követően a Coolon is elindul a tehetségkutató háttérműsora, az After X. Az élő műsor minden szombaton az RTL-es élő adás után jelentkezik majd Müller Attila és Ördög Nóra műsorvezetésével.  A lassan teljesen a "nagy…..
A részletes adatok egyelőre késnek, nem tette még közzé sem az RTL Klub, sem a TV2. Addig is láthatjátok itt a 18-49-esek toplistáját, ahol minden műsor a legnézettebb adásával szerepel. Forrás: R-Time..
Előző héten elindult a Viasat 3 műsorán a legújabb trash reality, az Aranypart. Az valóságshow folyamatosan növekvő nézettséggel fut, ami ha tovább nő, akkor esélyes, hogy jövőre vissza is térhet majd a Viasat 3 műsorára. Csütörtökön egyébként már 6,9 SHR%-kal futott a…..
J91 2011.08.29 20:47:02
@APOSTOL - Szemben az árral.: a felsoroltak közül nekem is csak az időjárásé tetszett.
A fókuszétól meg szó szerint röhögés fogott el :D
J91 2011.08.29 21:11:00
@tapirwar: igen a bluebox mánia már unalmas :D

nem tudom, nekem a Fókusz nem lett ezzel trendibb.. és tényleg paintes :D
J91 2011.08.30 13:14:28
@Gabi9: pont ere gondoltam, hogy akkor 21-es sáv az ÖsszeEsküvőknek. habár ez ellen szól, hogy az egész családot gyerektől idősig le akarják elé ültetni, ami meg kicsit korábbi sávot jelentenenekem :D nemsokára kiderül :D
2011 őszétől már a nézők számára is látható jelei lesznek a TV2 megújulásának. A 2010-es vezérigazgató váltást követően az adó új vezérigazgatója Simon Zsolt egy akciótervet állított fel, hogy a tulajdonosi elvárások alapján egy sikeres, eredményes csatorna legyen a…..
J91 2011.08.29 20:37:11
@APOSTOL - Szemben az árral.:

"Mindenki az RTL-hez hasonlóan látja a tv2-őt. (Pl. a műsoraik lemásolása.) "

Épp ez nem hat pozitívan az embereknek. Én ezt tapasztaltam. Sok esetben csak másolóként látják őket sajnos és ezek a negatív vélemények mindig hangosabbak.

"A tv2-re az menjen, aki szórakozásra vágyik. Ez rögzült. :)"

Érdekes vélemény. Ismeretségi. stb. körömben ez éppen nem rögzült és sehol sem olvastam ilyen tartalmú más hozzászólást, véleményt stb., bár ha ez így van, akkor az jó a TV2-nek.
J91 2011.08.29 21:02:22
@APOSTOL - Szemben az árral.: ha ez utóbbi gondolat így van akkor az teljesen jó :) én ezt nem tapasztaltam, de akkor csak így tovább a TV2-nek a szorakoztatásban :))
Nem régen az RTL Klub bejelentette, hogy átteszi (a nyáron/nyárra) hírműsorát a 19 órás sávba. A döntés meglepetésszerű volt, amiről már született egy poszt, de most úgy gondolom itt az idő a találgatásnak, vajon milyen lesz a műsorrend ősszel? Évek óta az RTL Klub…..
J91 2011.06.29 18:51:52
@APOSTOL - Szemben az árral.: jó a Digi az egy nagy franc :D sajnos nekem is az van. eléggé rossz minőségű az adás mindig... :S
J91 2011.06.29 19:15:24
J91 2011.08.29 13:23:14
@APOSTOL - Szemben az árral.: én ezt tartom az egyetlen logikus lépésnek, és az is ezt erősíti, hogy az esti sorozatok jelenleg mér 21 és 22 órakkor kezdődnek
Immár hivatalos hírek szerint szeptember 16-án, pénteken indul el a TV2 egyetlen új őszi műsora, az ÖsszeEsküvők - Míg az anyós el nem választ!. A show producere Hajdú Péter lesz, aki állítása alapján a szakma legjobbjaival készíti majd a műsort. A TV2 a műsor legfőbb…..
J91 2011.08.24 14:34:20
@Kutass: es honnan lehet tudni, hogy Rakoczie a musor? egy blikkes hirt olvastam rola... blikkeset xD az mar a megbizhato
J91 2011.08.25 01:55:51
@Kutass: na látod... akkor már érted a cikk a íróját? :D:D

@Gabi9: sőt most egy cikkben Váczi Gergőt is eslyesnek sorolták
J91 2011.08.29 13:18:00
@Kutass: érdekes :) mondjuk jó választásnak tartom Tillát. én kedvelem a stílusát, de persze nem hittem, hogy jelölt lehet, még a Megasztár halasztásával sem.
Csúsztatja a Megasztárt a TV2. A késői (június végi) bejelentést követően az utóbbi napokban erősítette meg a TV2 programigazgatója az egyes újságok azon felvetését, hogy nem indul el ősszel a tehetségkutató műsor. A hivatalos indoklás szerint a csatorna elsősorban az új…..
J91 2011.08.21 15:41:47
@R93: igen jogos, elcsúsztam egy sajtóközleménnyel a mailjeim között :D