Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daffodil

81 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók: 4 db krumpli 5-6 db koktélparadicsom félbevágva császár szalonna kevés olaj   Elkészítés: A krumplit héjjában meg kell főzni. Ha kész, meg kell pucolni és először hosszában félbe vágni, majd felkarikázni. Aztán kevés felhevített olajon épp csak…..
Hozzávalók: 8 evőkanél darált dió 4 evőkanél nádcukor 4 evőkanál szőlőcukor (vagy gyümölcscukor) 4 tojás 4 evőkanál víz nagy csipet sütőpor 4 közepes alma fahéj 2 evőkanál cukor 10 dkg étcsoki 2 evőkanál kakópor 2 evőkanál habtejszín kb. 10 dkg…..
Fura játék ez az Élet. Folyamatos adok-kapok. Épp csak az a nem mindegy kitől és mit illetve hogy kinek és mikor. Élethelyzetek jönnek és mennek, minden nap meg kell oldani valamit, de az igazán fontos dolgok általában utólag kapnak értelmet. Többnyire olyan dolgokra emlékszünk…..
Kitchen factory brokkolikrémleves 2013.02.09 22:09:27
Hozzávalók: 500 g brokkoli 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa kb. 0,5 liter húsleveslé 3-4 evőkanál főzőtejszín őrölt rozmaring Elkészítés: A megmosott brokkolit rózsáira szedjük majd párolóbetétes edénybe tesszük. A pucolt répákat is mellékarikázzuk…..
Az Anyaság kicsit olyan mint a tanítás. Mindenki azt hiszi nagyon egyszerű. Nos, egyik sem az. Tanárként és ikres Anyukaként nekem elhihetitek. Nyelvtanárként szinte minden tanítványom esetében azzal kellett szembesülnöm eddig, hogy aki nem tudja tanítja. Hihetetlen, hogy emberek…..
Pár héttel ezelőtt felháborodva posztoltam FB-n, hogy a tél közeledtével miért feketedik be mindenki. Túl sok reakciót nem váltott ki, amiből arra következtettem, hogy ez nagyjából mindenkinek természetes. Nos, nekem nem, én szeretem a színeket akkor is, amikor hideg van. Utána…..
Nagy kulisszatitok, de elárulom, a következő filmes bejegyzésem Felliniről fog szólni. A lehető legtökéletesebb végeredmény érdekében tegnap este kísérletet tettem a Róma című film megnézésére. Nem is akárhogyan. Spanyolul, angol felirattal. (Nem volt magyar se a…..
Hozzávalók: 200 g májkrém fél csokor friss petrezselyem két szál új hagyma 5-8 dkg vaj friss bazsalikom   Elkészítés:  A megmosott petrezselyem leveleket és bazsalikomot beleszórjuk az aprítóba, mellé karikázzuk a megpucolt újhagymát és összeaprítjuk…..
Pár hónappal ezelőtt egy ismerősöm megkérdezte tőlem mit jelent az, hogy 'bölcsész'. Azt hittem könnyű lesz válaszolni, de nem volt az. Próbáltam megfogalmazni, miben is áll a bölcsészlét lényege, de az igazat megvallva nem nagyon sikerült. Olyasmikkel próbálkoztam, hogy az…..
Az idei, nyári Olimpiai játékok óta mindenki tudja (legalábbis én ezt hiszem), hogy a közszolgálati csatornák gyökeres átalakuláson mentek keresztül. A megújult külső egy dolog (nekem személy szerint az nem tetszik), ami ennél jóval lényegesebb, az a tartalom. Rengeteg új,…..
Kitchen factory krumplipüré 2012.11.22 09:09:01
Hozzávalók: krumpli vaj tej só szerecsendió   Elkészítés:        Kb. 1 kiló krumplit megpucolva jó puhára kell főzni sós vízben.         Ha ez megvan, le kell önteni róla a levét és mehet bele kb. 5-8 dkg vaj és kb. 1…..
Hozzávalók:  egy egész csirke egy csokor friss petrezselyem kb. 20 dkg vaj só, bors 2 fej vörös hagyma 4-5 gerezd fokhagyma Elkészítés:        A csirkét kívül belül alaposan meg kell mosni, majd papír törlővel leitatni róla a vizet.  …..
Blogot írni több okból is lehet. Mindenkit más motivál, mindenkinek más a célja. Engem mi motivál? Nekem mi a célom? Nehéz szavakba önteni ... A motivációm igen összetett. Valószínűleg állandó közléslényszeremnek engedek ezen módon teret, így később nem nyomja a vállamat…..
Ez ismét csak az előzetes sajnos, de ez a film egyébként könnyen beszerezhető :) ..
Megint egy előzetes ..
Előzetes ismét  ..
Részlet a filmből ..
Marnie, miután visszatért a konferenciáról, bármennyire is szerette volna folytatni az olvasást, annyira fáradtnak érezte magát, hogy jobbnak látta, ha hazamegy és pihen egy kicsit. A haza fele vezető úton és utána is egyfolytában a hallottakon gondolkozott - A tiszta…..
Ismét nincs teljes film online. Ha valaki tud olaszul de nem érti, ne lepődjön meg, szicíliai dialektusban beszélnek :) ..
Ez csak egy részlet a filmből. Ez a leghosszabb, ami online fellelhető. ..
Marnie a rövid szünetet követően érdeklődve ült be Luchino Visconti előadására. Kíváncsi volt, mi újat hallhat még, hiszen Zavattini elég szerteágazóan beszélt a neorealizmusról. Titkon azért remélte, hogy a rendező kicsit gyakorlatiasabb szempontból fogja megközelíteni. -…..
Zanattini előadása nyitotta a konferenciát, aki forgatókönyvíróként és teoretikusként mutatkozott be. Marnie nem hallotta a nevét korábban, ám az amit mondott, nagyon felkeltette az érdeklődését. - Előadásom címe: Le a dialektikával, avagy hogyan maradjunk hűek a…..
Marnie kezdte úgy érezni, hogy A máltai sólyom és Az aranypolgár után ha többel nem is, de legalább egy lépéssel közelebb került élete nagy kérdésének megválaszolásához. Ezek a filmek és az általuk képviselt értékek olyan erővel hatottak rá, amire nem volt…..
Ez ismét csak a hivatalos előzetes. ..