Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jánoska12

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki érdeklődik a 2. világháború iránt, de már nagyon unja, hogy ebben a témában az ismeretterjesztő TV-csatornákon állandóan csak az angolszász fegyverek örök dicsőségét zengő, szenzációhajhász amerikai v. brit műsorokat ismétlik, annak a figyelmébe ajánlanám a Nagy…..
A második világháborúban részt vevő országok nagy többsége rendelkezett  többé-kevésbé összefüggő, kiépített erődrendszerrel(pl. Maginot-vonal, az Albert-vonal, Siegfried-vonal.), melyekben a bunkerek stratégiailag nagyon fontos szerepet töltöttek be. Normandia partjainál…..
Ahogy megígértem itt a 7. Démon-könyv ismertetője!ITT előre megrendelheted 20% kedvezménnyel!!!Címe -------> Árny - Ha ütütt az utolsó órádMegjelenés -> 2008. november 20.Ára --------> 2390.-Nem tudod átverni a halált. - "Olyan vagyok, mint egy élő szivacs --…..
Pável olvasgat Árnyak klubja 2010.09.29 12:27:00
Barsi Ödön (1904-1963) Egy lélek visszatér - regény Magyar Téka, [1947] [Pécs] : [Szabadság Ny.] -- 174 p. 17 cm [négy és fél álarc] evocatio , katherines bookstore [akinek örök hála, hogy felhívta a figyelmet az íróra], moly.hu   -Remélem ön jártas a…..
Magyar Téka, [1947] [Pécs: Szabadság Ny.] regény moly.hu , pável - és akinek köszönhetem, hogy tudok a szerzőről: ...Lehetne még írni az Egy lélek visszatér című különös, posztmodern, utalásokkal teli könyvéről is, amely egyszerű kriminek álcázza magát, ám valójában…..
A Ticket to Ride 2004-ben nyerte el a legrangosabb Év játéka díjat, így igazán méltó a mára már játék családdá növekedett játék, hogy foglalkozzunk vele. Tovább fokozza a dolgot, hogy a játékot a Days of Wonder kiadó gondozásában jelent meg, akik a kiváló minősígű és…..
Lobogó blog Zászlóbontás 2010.02.15 23:10:00
Imádom a zászlókat. A címereket, szimbólumokat, a jelképeket, minden olyan egyszerű formát, amely többet fejez ki önmagánál - több, mint az anyag, amiből van, a közeg, amelyben létrejött. Ettől egy kicsit élnek. Kosztolányi is hasonlóan gondolhatta: Csak bot és vászon, de nem…..
Először sikerült kimutatni, hogy a látható tartományban készült űrfelvételen egy Naprendszerünkön kívüli bolygó látható. Mint ismeretes, a hatalmas távolságok és a távoli rendszerek bolygóinak viszonylagos kicsisége miatt közvetlen megfigyelésük szinte lehetetlen.…..
Jánoska12 2011.05.04 09:57:37
Jól sejtem, hogy ez azért ekkora előrelépés, mert az exobolygók az élet kialakulására alkalmas bolygók? Nem igazán vagyok képben annyira, de elég nagyot nevettem, mikor megláttam egy könyvet:
www. konyv-konyvek. hu/kozmikus_tarskereso

Frappáns cím, de számomra azért volt vicces, mert a könyvben elsősorban a SETI programról írnak, és intelligens életről beszélnek. Szerintem már az is nagy haladás lenne, ha baktériumokat találnának vagy annál is nagyobb durranás lenne, ha növényzet lenne ezeken a bolygókon. Ennél többre én nem számítanék. Különben nem tudja valaki, hogy mi az esélye annak, hogy egy ilyen bolygón élet alakul ki?
Elérkezett a HBO gengszter sorozatának évadzáró része. Az első évadot 12 részre tervezték, de bőven hagytak elvarratlan szálakat, szóval reménykedhetünk folytatásban. Rákerestem, de egyenlőre Amerikában nem játszák a második évadot. De figyelem, ígérem!   Van…..
Kaptam egy nagyon személyreszóló standerd e-mailt, amiben figyelmembe ajánlották az HBO új sorozatát, sőt nagy örömükre szolgálna, ha itt is olvashatnának a nézők a sorozatról. Pénzt persze nem kapok érte:( Mivel már én is várom a magyar premiert, plusz ha már valaki…..
  A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól (Ket.) a 2004. évi CXL. törvény rendelkezik. A közigazgatási eljárás szabályozásának célja, hogy a közigazgatási szerv ne élhessen vissza közhatalmával, mert csak olyan eljárási…..
Egy Szütyiő, egy Kiss Ádám, rajongók, elszántság és türelem. Csupán ennyi kellett a keddi dedikálás sikeréhez. A hozzávalók megvoltak, és végül mindenki elégedetten távozott... Talán Ádám sem gondolta, hogy ennyire sokan eljönnek. Hosszú, tömött sorban, végtelen…..
Remélem, nem sértek különleges adatra vonatkozó személyiségi jogot, amikor nagy nyilvánosság előtt kikotyogom: Csuri egyik hobbija a graffitik képi gyűjtése. Tény ugyan, hogy az utóbbi időben (időhiány miatt) nem nagyon művelte, ettől függetlenül egészen szép gyűjteménye…..
A hónap egyik legjobban várt DVD és BD megjelnése az Avatar 3 lemezes kibővített kaidása, mely november 17-én jelenik meg! Olyan mozisikerek jellenek meg DVD-n, mint a Toy Stroy 3, a Nagyfiúk, A szupercsapat, és a Karácsonyi ének. A Jégkorszak 3-at papírszemüveggel 3D-ben is…..
 A ma hajnali ajánlóhoz kapcsolódva pedig következzen egy beküldött levél: Sakálné vackorbanshee Rozália olvasó(kis)hölgy olyan posztot hozott össze, hogy leesik az állatok. Ahogy írta: reméli, nem fekszi meg a gyomrunkat. Kedves Tiborom,lépten nyomon…..
Az elmúlt napokban felfedezőútra indultam a marketing szakmában, mert kíváncsi voltam arra, hogy hol is tart ténylegesen most a szakma itthon és külföldön! A legizgalmasabb felfedezés talán az volt, hogy láttam azt, hogy mi vár a mi kis magyar piacunkra.Kezdetnek megnéztem több…..
Ennek sokféle módja lehet. De először is szeretném leszögezni, hogy semmilyen formában nem kell igazolnod a vizsgán a felkészülésed módját. Csak az a lényeg, hogy tudsz-e eleget a  sikeres vizsgához! Tehát, ha úgy érzed, szükséged van segítségre, akkor 1. Beiratkozhatsz…..
Úgy látszik ez már az idők végezetéig (persze lehet-e vége az időnek?) így marad. Mindig elkések az iskolából. Hiába indultam el látszólag időben (már megint az idő), nem jött a villamos, a másik pedig az orrom előtt ment el, így tehát gyalog indultam el a Népszínház utcán…..
Magyarország megújul. Ezzel a címmel mondja el hagyományos országértékelő beszédét hétfő délután a fővárosi Millenárison Orbán Viktor kormányfő - közölte Szijjártó Péter.Nekem egy kicsit már elegem van ebből a permanens megújulásból.Bő húsz év után végre egyszer…..
Mandiner blog A kép regénye 2010.09.13 15:15:00
  Hetven éve fedezték fel a Lascaux-i barlangot - hetven éve ívelt fel a modern képregény nemzetközi pályafutása. Mióta létezik a képregény műfaja, és egyáltalán: művészet-e a képregény?   Művészet az, ha jól csinálják. És ha hozzávesszük, hogy amit a…..
Jánoska12 2011.02.14 12:50:21