Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaaaroly

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az amerikai Monsanto cég azon dolgozik, hogy végre elindíthassa napjaink legnagyobb biotechnológiai projektjét. A multinacionális mezőgazdasági és biotechnológiai vállalat leginkább Roundup márkájú gyomirtójáról és a génkezelt vetőmagok terjesztéséről ismert. Ezek a…..
Kaaaroly 2015.02.21 14:42:14
@beszélő majom: Grat! Talán még érveljek is helyetted? Tudod, kultúrált civilizált vitában a felek érvelnek, azokat pedig alátámasztják. Neked ez nem nagyon sikerült... Csak személyeskedésig jutottál el.
Kaaaroly 2015.02.21 14:45:57
@Mille38: Bocsánat! Nem szarvasmarha, hanem jószág. Mivel szarvasmarháról volt, automatikusan ezt gépeltem le. De a szám maga nem téves. Csak az USAban évente 9 milliárd állatot tenyésztenek és táplálnak gmo-takarmánnyal. A cikk mondanivalóján ez nem változtat.
Kaaaroly 2015.02.21 17:23:13
@beszélő majom: továbbra is csak gratulálni tudok a kommentjeid színvonalához. Azért egy egy HVG, Index, Origo szentháromságot megjelölni mint tudományos forrás... Te sem sok igaz tudományos publikációt olvashattál. Ráadásul mi köze annak a cikknek a gmo-hoz és a fenti ostoba bejegyzéshez? És még mindig nem sikerült semmivel sem alátámasztanod az állításaidat, csak sértegetsz másokat. Ha meg már személyeskedünk, biológusként végeztem és a doktorimat is biokémiából írom. Szóval van némi fogalmam a dolgoról
A kattintásvadász cím következménye a gyors pontosítás kényszere: valójában arról lesz szó, hogy miért jó olyan helyen élni, ahol a melegek merik vállalni másságukat.  Fél éve Berlinben élek, és itt rendszeresen látni olyan párokat, akik nyugodt, félelem nélküli gyengéd…..
Kaaaroly 2014.09.22 12:28:32
@max val bir ca: mondanam, hogy google... De tudod mit! Megteszem ezt is neked: en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals A homoszexualitas sokkal jellemzobb az elovilagban, mint mondjuk az autovezetes, szamitogepezes vagy mondjuk a filmnezes. De azert nyugodtan jellemezd betegsegkent es probald meg meggyogyitani. Idiota!
Amikor gyerek voltam, egy nyugdíjasra két munkavállaló jutott. Ma egy nyugdíjasra egy munkavállaló jut. Mire nyugdíjba megyek, két nyugdíjasra egy munkavállaló jut majd. valahogy így: Mondhatnánk, hogy na és, lényegtelen, hiszen egész életemben fizetem a nyugdíjjárulékot,…..
Publius Vagy ingyen, vagy sehogy? 2013.03.24 13:08:29
A minap volt szerencsém belebotlani egy, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánjával készített interjúba az mno.hu-n. Botos Máté dékán úr szinte minden egyes szavával egyet lehet érteni, és egyet is értek a többségével, azonban…..
"A hallgatói szerződés megakadályozza, hogy az adófizetők pénzén taníttatott egyetemisták az első adandó alkalommal hátat fordítsanak hazájuknak" – vélik sokan, kétségbe vonva ezzel a szerződés eltörlésére vonatkozó követeléseinket. Pedig szerintünk is jogos…..
. . Az én puttonyomban egy ötcsillagos szállodává alakított viktoriánus tengeri erőd lapul. A dél-angliai Portsmouth kikötőjének közelében, a Solent szorosban található Spitbank Fort egy három tengeri erődből álló együttes legkisebb, 50m átmérőjű…..
Kaaaroly 2012.12.06 12:46:38
@Kínai cuccok tesztje: van benne valami, bár nekem az eredeti 'make love not war' hippis üzenetből nem ez a luxuskecó ugrana be :) de tényleg szépen helyrepofozták, nem sajnálom én snekitől a milliókba kerülő szeretkezést
Alighanem a világ egyik legalacsonyabbra épített vasúti felüljárója található az Egyesült Államokban, az észak-karolinai a Durham városában. Magassága mindössze 11'8", vagyis alig több mint 3 és fél méter. A hídnak saját rajongói oldala is van, melyből kiderül, hogy száz…..
Vendégszerzőnk, notandanafn írása Az ifjúsági mozgalmak szerepe a társadalmi és politikai változásokban hagyományosan jelentős. A diákok egyrészt képzettségük és tájékozottságuk következtében alkalmasak arra, hogy megfogalmazzák a változás követelésének ideológiai…..
Kaaaroly 2012.11.04 01:05:06
@endike: @fchris82: @magyar ember teli szájjal: ezt a sok funkcionális analfabétát... El tudják olvasni a bejegyzést, de azt értelmezni már nem igazán sikerült, ezért a maguk kis leszűkült, görcsös szemléletük alapján próbálják meg megérteni.

Ez itt nem a versolvasásról szól, vagy hogy be kelljen magolni száz db évszámot. Hanem hogy nem csak szakbarbárokra van szükség, bármilyen tudomány- és szakterületről jön valaki, kell egy egészséges alapműveltség, gondolkodásmód, nyitottság és befogadóképesség, amit leginkább az irodalomból, történelmi példákból, művészetből, stb. ismerhet meg. Ezek ismerete segíthet eligazodni a világban a leszűüklt kis szakterületünkön kívül. De ahhoz, hogy ez sikerüljön, ugyanúgy meg kell tanulni értelmezni, végigondolni azt, amit például a humán területekből tanulhatunk.

(btw. ttk-s hallgató vagyok)
Hogy miért veszélyes és demagóg Orbán Viktor javaslata a pártok állami támogatásának felfüggesztéséről, azt a múlt héten megírtam én is, Scheiring Gábor és Jávor Benedek is. Legyünk azonban most konstruktívak. Vegyük egy percre komolyan, hogy a miniszterelnök valóban azért…..
Orbán Viktor Chicagóba utazott. Isteni szerencse, hogy nem az ezerkilencszázhúszas években vagyunk, mert senki le nem mosta volna róla, hogy nem Kapóne Albert szeszipari zugkereskedőhöz utazott ki a zárjegy nélküli házipálinka piacot bővíteni, és a Közgép mutyiforma szabadalmát…..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány legújabb kockázatelemzése szerint még az átírt, elfogadott költségvetésben is mintegy 400 milliárd forintos "lyuk" van. Oszkó Péter szerint még nagyobb gond, hogy a kormány által várt 0,5 százalékos növekedéshez képest az…..
Kaaaroly 2011.12.20 21:18:02
@lariflari: ez nem arról szól, hogy minden héten hirtelen újabb és újabb, mindenhonnan előkerülő lyukak keletkeznek, hanem a kormány tekintet nélkül a valóságra, egy roppant nagy hiánnyal rendellkező költésgvetést rakott össze, amit még mindig nem sikerült befoltozni, ezeket próbálják eltüntetni, de ez eddig csak szájkaratéval sikerült.

Másrészt, meg elég tipikus a hozzáállásod. Unod, hogy nem tűnik el a probléma, inkább homokba dugod a fejed, és ugyanúgy nem nézel szembe vele mint a drágalátos kormányunk. Lehet, nem jó ezt hallgatni, én sem örülök neki, de ez van.
Végre történik valami az ellenzéknél! Ráadásul valami igazán értelmes. A héten ugyanis az LMP, a DK, a Jobbik és pár mszp-s obstruálta a kormánypártok antidemokratikus törvénygyárát.A Fidesz-KDNP cselesen a sokat vitatott, nagy horderejű, de úgy is fogalmazhatnánk forradalmi…..
Kaaaroly 2011.12.03 13:18:24
@Mercel: úgy látom szegény kollbászoszsömle kissé humortalan, de alapvetően sztem cinikus és ironizáló bejegyzését elég sokan szó szerint vették.
  Nyáron tele volt a sajtó azzal, hogy elefánttal forgattak egy spanyol reklámfilmet a Kálvin téren. Nos Zina most ráakadt a végeredményre. Szürreálisabb, mint gondolnánk, még az elefánt a legkézzelfoghatóbb rész benne. Itt egy rövid werkfilm is a készítéséről...
Kaaaroly 2011.11.22 12:26:15
@Csezmiczei Vitéz János: tömörítve: :) "Hányszor mondjuk azt, hogy majd egy nap...?" Erre hoz fel példákat: "Egy nap majd a tengernél fogok lakni. Egy nap majd több időt töltök a srácaimmal. Egy nap majd elolvasok egy csomó (a reklámban hegynyi) könyvet. Egy nap majd megismerek új kultúrákat."
Ez a nap majd 2011.11.11. lesz mert ez a cég, aki gondolom a reklámot csinálta, ad egy rakat pénzt.
Remélem, vmennyire érthető volt :)
Forrás: thelocal.de KOMMENTÁR Német kancellár talán a világháború óta nem beszélt ilyen nyíltan arról, hogy veszélyben az európai béke.    A mostani EU csúcs tényleges döntéseinél is fontosabb jelzés az, amit Merkel kancellárnak a…..
Kaaaroly 2011.10.28 14:25:58
@Grunt: látom most is sikerült egy kis kisebbségellenes fröcsögést produkálni a témától függetlenül
A második napon mindenképp érdemes kimenni a La Roux-ra 16:30-kor. Ezzel nagyjából ott vesszük fel a fonalat, ahol előzőleg a Hurtsnél letettük, ugyanis itt is erős szintipop hatásokról van szó, csak valamivel jobb dalokkal. Állítólag készül a második lemezük is, amit nagyon…..
Egyre több az egyházi iskola Magyarországon. Az elmúlt 4-5 évben megduplázódott a számuk, és 2011-re arányuk eléri az összes intézmény 10%-át. Mivel jogosultak olyan költségvetési támogatásra, amelyre az önkormányzatok nem, ez is motiválja a helyi testületeket, hogy…..
Kaaaroly 2011.07.14 22:35:47
Ugyan egyházi iskolába jártam, de nem vagyok vallásos. Azonban azt a baromságot, hogy az egyházi iskolák több pénzt kapnak, röhögve (és sírva) olvastam. Emlékszem, volt olyan, amikor 16°C-ban ültünk télen kabátban az osztályteremben, mert nem volt pénz fűtésre. Az osztályfőnök mesélte, volt olyan időszak, amikor az egész iskola számláján 30 ezer(!) Ft volt.

Másrészt lehetne arról is mesélni, hogy az egyházi iskolák magasan kiemelkednek abban, hogy a társadalmi különbségek ne növekedjenek. Statisztikák vannak arról, miképpen csökken az egyházi iskolába járó diákok között a társadalmi "olló", ami nem kis erőfeszítés.

A fejkvóta alapján tényleg többet kapnak az egyházi iskolák, de ez csak az érem egyik fele. Ennek történelmi okai vannak. Míg a világháború előtt a katolikus egyház a jövedelmeiből (pl: földbirtokok) finanszírozta a saját oktatását, addig a protestáns egyházak leginkább a hívőktől befolyt összegből. Na, 40 év szocializmus alatt a hívőket elnyomták, a jövedelmeket pedig elvették. Ezt pedig nem más tette, mint az állam. Szóval itt nem ajándék vagy extra juttatásról van szó, mert a rendszerváltás után az egyházak lecsupaszítva álltak ott. Plusz a fejkvóta mellett, amit minden iskola az önkormányzattól függetlenül megkap az államtól, az önkormányzat (vagy az egyház) plusz pénzt folyosít(hat) az iskoláknak. Ez pedig már az önkormányzati iskolák esetében átlagosan meghaladja az egyháziakat, még ha erre sok ellenpélda is van, de mondom statisztikailag, átlagot figyelembe véve ez így van.
Kaaaroly 2011.07.14 23:52:31
@orangeman: sejtem, melyk gimi lehet ez... Bár a tapasztalataidat nem akarom kétségbe vonni, de ez egy példa. Én is (protestáns) egyházi suliba jártam, és szinte minden felsorolt ponttal ellentétes élményeim voltak. Ez így sajnos önmagában nem érv. Persze egyben ez azt is jelenti, hogy attól függetlenül, hogy nivós oktatásban részesültem egy egyházi iskolában, ahol nagyon jó szellemben nevelkedtünk, még nem érv az egyházi iskolák számának növelése mellett.

Nagyon sajnálom, hogy így jártál. Velem pont a fordítottja történt. Nem vagyok vallásos, hívő talán, de mégis örülök, hogy 8 évet lehúzhattam ott érettségiig.
Íme az élménybeszámoló DePassant a tavaszi low-cost köréről: 9 nap, 7 ország, 10 repülőút. Meglehetősen zsúfolt program, ha újraszervezhetném, hagynék legalább egy pihenőnapot. De nem lehet okom panaszra, lássuk:03. 25. BUD-LTN 12:20-13:55, W6, 5990 HUF (5000-es djuice voucher…..
Mondjátok meg, mit tehet egy civilszervezet, építse meg az illetékesek helyett az infrastruktúrát? - László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke kétségbe esett, amikor a biciklisek szemszögéből vizsgálta meg, használható produktum született-e a Margit híd 30 milliárdos…..
Kaaaroly 2011.05.11 16:34:40
@büdösmackó: Tényleg nem unjátok/unod ezt a fröcsögést? Annyira fárasztó...

Nem is tudom, egyáltalán miért reagálok erre
Most már tényleg kijár egy vállveregetés a Országos Magyar Vadászati Védegyletnek, a kormányváltást követően tényleg nagyot húztak. Felkérték Semjén Zsoltot elnöknek. Így nem kell holmi lóti-futi lobbistákat fizetni, hiszen maga az Elnök úr / Miniszterelnök-helyettes úr…..
Kaaaroly 2011.04.11 14:50:38
@Mr. Acid: a természetben nem csak egyfokozatú kapcsolatok vannak. Nincs olyan, hogy ha egy faj kihal, kipusztul, túlszaporodik stb. akkor az kapásból, direkt visszahat egy másikra. Ezért kissé értelmetlen egy fajról úgy beszélni és úgy érvelni, hogy nem szabad hagyni túlszaporodni, mert az veszélyeztet egy másikat (persze vannak fokozatok, árnyalatok). A modern ökológiában már a tápláléklánc fogalmát sem használják, elvetik, hanem táplálkozási hálóról beszélnek.

Ezért kellenek nagyon komoly kutatások, beszámolók, tanulmányok. Olyan nincs, hogy a rózsaszín keselyű a lila patkánnyal táplálkozik, és ha hagyjuk a keselyűt, akkor az az egekbe szökik és felfal minden patkányt. Ennél ez azért bonyolultabb.
Kaaaroly 2011.04.11 14:54:52
@drazsé: a bölény extrém példa volt, de mégsem vetném el, mert itt meg sokszor alig pár ezres populációkról van szó. Szóval csak csínján. Allee-effektus. Ennek azért érdemes lenne utánanézni.

Amúgy meg én sem hiszem, hogy lehetséges lenne az eredeti molyhos-tölgyes, meg egyéb lokális élőhelyek visszaállítása, de nincs olyan sok természetvédelmi meg egyéb természeti hely, meg olyan sok vadállat... Szóval azt a keveset igazán meg lehetne védeni
Bejelentették a 2011-es Balaton Sound első neveit. Az idén ötödik alkalommal megrendezett fesztivál idén is az elektronikára épít, ezért Zamárdi partjára hozza a hamarosan negyedik lemezét megjelentető bristoli Portisheadet (képünkön Beth Gibbons énekesnő látható), a szintén…..
Kaaaroly 2011.02.22 14:39:36
Nem tudom, ki mennyire emlékszik a nyolcvanas évekbeli Páva-reklámra a tévéből. Egy női arcot mutattak nagyon közelről, az arc már-már nem is emlékeztetett emberre, úgy el volt maszkírozva, a félig ember, félig páva látványa mellé valami hátborzongatóan betépett énekhang…..
Amikor megláttam ezt a reklámot, ami valójában nem is reklám, hanem egy néhány perces, gyönyörű infografika, elismerően csettintettem. Igényes, szemmel láthatólag sok pénzből készült, jól átgondolt film ez, tele tanulságos, néha megdöbbentő adatokkal, amelyeket érdemes…..
Kaaaroly 2011.02.09 13:02:32
Az a gondom az ilyen reklámokkal, a koppintást leszámítva, hogy mindent a fogyasztóra próbálnak rákenni, a fogyasztó lelkiismeretére hatnak.

Én igenis sokat jártam piacra, de állandóan átvertek. Az eladók szinte állandóan tettek rohadt gyümölcsöt a pakkomba. Akkor már inkább a Tesco, ahol én magam válogatom össze. Nem tudom, bárki körbenézett már piacon. Az árak szinte tök egyformák, mert valójában az összes pult egy vagy csak néhány kereskedő kezében van. A gazdák nem hajlandóak maguk összefogni és közvetítő nélkül árulni a termékeiket.

Az összefogás hiánya ezer helyen mutatkozik. Hollandiában 8-szor annyi tejtermelésre, harmadannyi tejüzem jut. Magyarországon az átlagos termőterület 4 he. Lehetett pályázni EU-s támogatásra kisbirtokok után, Szlovákiában és Csehországban kb. 20-30 ezren kérték is, nálunk ez majdnem 300 ezer volt!!! Mindenki a maga kis üzletét szeretné csinálni, semmi távlati gondolkodás, semmi célkitűzés, befektetés, modernizáció. Ezek után miért én érezzem magam rosszul.

A tormát ma 80%-ban egy térség, leginkább egy falu környékén termesztik (a nevére nem emlékszem). Fel voltak háborodva, hogy a felvásárló nyomott áron akarta megvenni. Kérdem én, ha szinte minden tormatermesztő egy faluban él és dolgozik, mi a szarért kell felvásárló. Miért nem alakítanak szövetkezetet vagy bármi mást és maguk árulják a tormát???

Ezer ilyen példa van. Szóval hagyjon engem békén az, aki az én felelősségemet firtatja ebben!
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..