Regisztráció Blogot indítok
Adatok
haf

20 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti filmen egy pisztolyrákot látunk, amint lelövi áldozatát. Egy holland kutatócsoport nem túl régen derítette ki, hogy nem a vízsugár kábítja el a zsákmányállatot, hanem egy annál sokkal rejtélyesebb és érdekesebb jelenség, a kavitációs robbanás. A dolog lényege, hogy a…..
Az agy és a tudat kapcsolatáról Hol lakozik az emberi elme? Évezredek óta foglalkoztatja ez a kérdés a legnagyobb elméket, egy új tanulmány azonban talán minden eddiginél megfoghatatlanabbá teszi a választ. A tanulmány főszereplője egy beteg, aki tudatánál van, annak…..
"Most volt egy szemétszedési akció, ahol az egyik kommentátor azt mondta, hogy ez azért jó, mert ha valaki ide eljön és felszedi más szemetét, az nem fogja már soha eldobni. Ez egy butaság. A szemetet fel kell szedni, mert ronda, de aki eljön egy ilyen akcióra az nem szemetelt soha,…..
Az ásítás a legrejtélyesebb jelenségek egyike. Szinte minden gerincesnél megfigyelhető, de az élettani funkciója még a mai napig sem teljesen tisztázott.Egy ideig tartotta magát az az elmélet, hogy az agy oxigénhiányos állapotán igyekszik segíteni, ez az elmélet azonban…..
Tudozófia Önkeverő edény 2012.05.31 11:34:00
Kuru-kuru nabe, vagyis körbe-körbe edény a neve annak a találmánynak, ami kis túlzással forradalmasíthatja a konyhai eszközök világát. Egy japán fogorvos dolgozta ki azt a főzőedényt, ami emberi beavatkozás és fakanál nélkül intézi a keverést: a speciálisan kiképzett forma…..
Tudozófia Solar Demi 2011.10.03 10:56:00
A lenti videó egy egyszerű ötletet (és lassan "mozgalmat") mutat be, amely vékony tető esetén segít napfényt juttatni a szobába. Nem kell hozzá más, mint egy PET palack, szűrt víz és egy kis fehérítő...
Tudozófia Ház szemétből 2011.06.21 15:28:00
Egy új eljárás, amely szemétből, némi plusz műanyag hozzáadásával olyan lemezeket tud készíteni, ami 400 évig megőrzi igen jó teherbírását...
A következő videó egy kínai eredetű képi módszert mutat be szorzásra.Azt hiszem nem véletlenül használ a bemutató kis számjegyeket. Én 64*92-t számoltam ki a módszerrel, az kicsit tovább tartott :) Ha sok számjegy van, és a számjegyek ráadásul nagyobb számok, akkor nem biztos,…..
Tudozófia Egyensúly 2011.05.12 21:13:00
Itt van egy érdekes filmecske egy artista mutatványáról. Ezt is, mint oly sok mindent az életben, különböző szemszögből is nézhetjük. Statikai szempontból érdemes megjegyezni, hogy a mutatványban egyensúlyozott elemek görbék, ezért a súlypontjuk az alátámasztási pont alatt…..
Tudozófia Kartonpapírból bútor 2011.05.12 16:51:00
Bútort hagyományosan fából, újonnan fémből vagy üvegből szokás készíteni. De biztos, hogy minden esetben szükség van ilyen tömör anyagokra? A kép magáért beszél, a papír eddig nem annyira megszokott felhasználását bemutatva. A megfelelően  alakított kartonpapír - pl.…..
Buborék rendező algoritmus szemléltetése néptánccal.   Érdemes megnézni a beszúró, a kiválasztó és a shell rendezést is :)..
Tudozófia Kontinensek vádorlása 2011.04.03 12:35:00
Sokáig rejtély volt miért úgy néznek ki a Földön a kontinensek, ahogy ma, de ezt a rejtélyt immáron megfejtették :) ..
A HTI HydroPack egy "üres zacskó", amely új filter technológiájának köszönhetően, ha bármilyen szennyezett vízbe, pocsolyába merítjük, 8-12 óra múlva teleszívja magát tiszta vízzel, melyet a zacskóban belül rejlő szárított tápanyagok dúsítanak. A gyártó, a…..
Tudozófia Árnyék művészet 2011.02.28 12:58:00
Mi lehet a bika, sárkány, sas "szintézise"? Egy magasabb dimenzióba lépve kiderül...   ..
Tudozófia Ember nagyfeszültségen 2010.12.28 20:44:00
"Sok ember kérdezi, hogy biztonságos-e, amit csinálunk. Válasz: minden, amit teszünk, minden mozdulatunk alaposan begyakoroljuk a földön, így épp oly biztonságos, mint átkelni az úton. Ez nem egy amolyan papírkutyának való munka." Megfigyelhető a videón, hogy amikor…..
haf 2011.02.05 18:54:23
@kissrokus: Mi is hasonlóra gondoltunk. Egy valami nem fér a fejünkbe: a www.mavir.hu/web/mavir/kornyezet oldalon pl. írnak olyat, hogy "A nagyfeszültségű átviteli hálózati (120, 220, 400, 750 kV-os) távvezetékek nagy sodrony távolsága miatt áramütés a madarak számára közvetlen veszélyforrást nem jelent, de a sodronyokkal történő mechanikai ütközés sérülést okozhat, főleg a nagyobb testű madarak, mint például a túzok esetében."

Azaz: a madarakra nem jelent veszélyt, simán rászállnak, valószínűleg nincs nagy szikra vagy hang, mert akkor nem szállnának oda.

Kérdés akkor, hogy mi a fő különbség a helikopter és egy madár között, miért szikrázik az egyik, miért nem a másik. A kapacitásán múlna?
Ha a részek jól összeillenek, "furcsa" alkatrészekből is lehet jó működő egész. Némelyik különösen meglepő. ..
Jól mutatja, hogy ha az ember megtanul tényleg jól bánni a rendelkezésre álló eszközeivel, akkor olyan dolgokat is meg tud oldani, amiről elsőre azt gondolná, hogy lehetetlen. ..
2000 évesre becsülik azt kis gépet, aminek a modelljét megépítették most legóból. Bár számítógépnek nevezték a cikkben, én inkább a számológép funkciójához tartom hasonlónak, csak ennek használója nem számokat akart összeadni, hanem (valószínűleg) asztrológiai…..