Regisztráció Blogot indítok
Adatok
___A___

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár banki-finanszírozói, akár vállalatvezetői szemmel nézünk egy vállalati válsághelyzetre, az élet által kínált számtalan esettanulmány szereplőiként megélt tapasztalataink gyors, automatikus válaszokat keltenek életre bennünk. Az a tény azonban, hogy válsághelyzetben a…..
A Szerencsejáték Rt. rákattant a faszozásra. Nemrég nem rúgták ki Kovács Áront amiatt, hogy Sugárlófaszként konferálta fel a Szerencseszombatban fellépő együttest (bezzeg az adásmenetet össze nem tartó Görög Zitát lapátra tették), most meg egy faszozós legenda nyomába…..
___A___ 2011.07.25 15:07:34
@Bubba Rogowski:

Matematikus II.:

- A következő nyerőszám a 10! A f@szt! Kettő, csak binárisan írták ki.
Mi sem egyszerűbb! Kattints a Beállítások -> Megjelenés menüpontra, és pipáld be azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a poszt végén akarsz látni. Ha valami miatt nem jelenik meg, ide kattintva megtalálod az ehhez tartozó hibaelhárítási útmutatónkat...
___A___ 2011.07.11 10:45:57
@cadix: Köszi, én voltam a nem eléggé jól keresgélő.
Vásárolni voltam nemrég, és a bevásárlás végeztével már éppen pakoltam el a cuccokat, amikor a szomszédos üres kosárban megláttam egy otthagyott bevásárlólistát. Ez még önmagában nem szokatlan dolog, de olyan szabályos betűkkel voltak felírva rá a tételek, hogy első…..
A szerkesztő felületen keresd meg azt a részt, ameddig a bevezetőt szeretnéd látni, és nyomj rá a "Tovább gomb"-ra, amit fent, a szerkesztő eszközökben találsz vagy jobb gombot nyomva a szerkesztő felületen, a felugró menüben Fontos megjegyezni, hogy ezt csak a blog…..
Újabb vígjáték érkezik a Viasat3 műsorára, és a csatorna ismét az olvasók segítségét várja a címadást illetően. Az alany a Rules of Engagement című CBS-sitcom, ami eddig három évadot és 35 epizódot ért meg, de jön belőle a negyedik is, valamikor tél végén-tavasz elején.…..
Szörfözgettem a Twitteren (mi mást csinálhatna manapság egy jóvágású fiatal kölyök ebéd után?) és megakadt a szemem Árpa Attilán. Na mondom, megnézem már, hogy s mint felé. Gondoltam is magamban, biztos vannak fasza kis tippjei, hogyan kúrjunk el kurvasok pár műsort, és…..
Mint bizonyára sokan értesültek róla, pénteken (btw, a szülinapomon) elindult a Nagy Twitter Verseny (#ntv2009). A verseny célja nem más, mint hogy kilendítse a hazai twitterezést jelenlegi, álmos, picit belterjes állapotából. Szóval a cél a 2009 követő elérése. Rögtön az első…..
Update: Na akkor jöjjön a megfejtés. Ez kérem szépen egy tengeri herkentyűket, így cápalesvest is kínáló étterem hirdetése (a képre kattintva megtekinthető), amelynek fősora: Seek revenge, azaz szabad fordításban Állj bosszút. Jó mi? Ami a nyereményt illeti, a csoki alakú…..
Nagy lépést tett a Google levelezője a geekeken túli világ felé. Magyar idő szerint szerda este elkezdték kiélesíteni a Gmailben a Témák (Themes) menüpont. Vagyis hamarosan bárki* lecserélheti a megszokott, dominánsan fehér-kék dizájnt például ilyenre is: (Amúgy a Google…..
A Webisztánon is írt HH a tavaszi StartUP konferenciáról, ahol befektetők előtt jelenhettek meg a kezdő IT vállalkozások (megérne egy posztot, hogy az előadók találtak-e befektetőt).Most egy hasonló lehetőség előtt állnak a fejlesztők. A PC World és a Figyelő által rendezett…..
___A___ 2008.11.07 18:21:25
Tegyük fel, hogy van egy ötleted: hangos grafikonrajzoló vakoknak. Ezt egy béna napodon 10 perc gondolkodással kitaláltad. Mekkora ennek az értéke? Lényegében ezen vitatkozunk, ezért nevezzük X-nek.

Beleölsz 5x8 órát, kitalálod hogyan működne, hogyan lehet megcsinálni, melyik haverod csinálná melyik részt. Te nem csinálsz semmit, mert tied az ötlet. Csinálsz szép prezentációt, üzleti tervet, modellt, mindent.

Ha befut a dolog, kapsz pénzt. A pénzt a fejlesztőknek, marketingeseknek fogják adni, ebből az X-re lényegében nem jut semmi. Persze a dolgot nem te menedzseled, szóval ebből sem kapsz pénzt, de persze munkát sem. De mondjuk van egy csöp önrészed a cégből.

És végül a cucc is befut, és akkor a cégrészed fogja jelenteni azt a bizonyos X-et. Mert az ötleted pénzt hozott, meg lehetett valósítani, és nem ütött ki a konkurencia.

De lehet hogy a gonosz befektető ki akar zárni. Elviszi az ötletet, keres egy menedzsert, felvesz egy HR-est, hogy összehozzon egy hozzáértő csapatot. A HR-es megtalál tégedet, és a haverjaidat, mert Ti értetek hozzá. Ha ez mégsem igy lenne, akkor úgysem futna be a dolog, mert a konkurencia kinyírna. És akkor szépen megcsinálnátok a melót, pénzt keresnétek, Te lennél a top manager, amit persze ki is fizetnének. És a végén kurva ideges lennél, ha bejönne a buli. Mert elbuktad az X-et. Az már persze nem érdekel, hogy ha dől az egész, akkor is ki vagy fizetve munkaügyileg.

Röviden az ötletből nem lehet igazi pénzt keresni. Az ötlet megvalósításából lehet. Szóval akkor mond el az ötletedet egy ilyen grénum elött, ha közben arról is meg tudod őket győzni, hogy a legjobb téged és a haverjaidat megbízni ezzel a melóval. Mert ha nem, akkor úgyis bebukik a dolog.

Ergó itt nem ötleteket keresnek, hanem ötleg-csapat párokat. És csapatot lenyúlni sokkal nehezebb, inkább arra élezzed ki a dolgot. És felejtsd el az egészet, ha ezt az egész "az ötletemből nagyon gazdag leszek" dolgot mellékállásként, hétvégenként akarod csinálni. Mert ahhoz nem kell befektető.

"Ez volt minden amit mondani akartam..." Forest Gump
A brit Brighton Egyetem egyik előadója szerint túlságosan sok diák nem használja elege az eszét. És vissza kell hozni a "kutatás és elemzés fontos értékeit". A tanár szerint túlságosan sokszor használják a diákok hivatkozásként a Google keresőjében és a Wikipedián…..
___A___ 2008.01.14 21:35:05


1.) Nálunk tanszéki szinten tiltják a Wikipédiás bejegyzések hivatkozását, én most keztem ez ellen harcolni, egyenlőre kevés sikerrel. Azzal próbálok érvelni, hogy egy bármilyen más webes tartalom (feltöltött tudományos cikk, netes cikk, stb.) semmivel sem megbízhatóbb mint a Wikipédia, miért tiltjuk, ha az utóbbiakat engedjük.

2.) Webes cikkre úgy kell nálunk hivatkozni, hogy beírjuk, mikor néztük meg. Mert ugye az változik, nem fix, ezért az url+timestamp párost kérünk. De az meg persze nem mindig visszakövethető... Ebből is következik az, hogy mi vele a baj igazából. Nem maradandó. Jövő félévben odaadom az előző évi doplomamuknát egy hallgatónak, és hoppá, nem tud utánamenni a hivatkozásoknak.

3.) Oktatóként azt látom, hogy a netezés teljesen leszoktatja az embereket a gondolkodásról. "Nem lehet megoldani a dolgot, mert nem találtam semmit róla a neten." Vagy fordítva: "Minek törjem a megoldáson a fejem, ugyis fent van a neten." Az a baj, hogy egy átlag egyetemista lényegében egy jól kiművelt információbróker. Ez nem baj, de alkotni is meg kellene őket tanítani. És erre nincs kitalálva semmi igazán értelmes.

4.) Egy olyan feladat kiirása, ellenőrzése, évről-évre való megújítása, ami a hallgatót állandó gondolkodásra sarkalja, és nincs fent a neten, az irtó sok munka. Ezért utálják az oktatók ezt a netes mizériát. Nálunk a hallgatók elkezdték felpakolni az összes régi ZH és vizsgasort a netre. És persze jöttek az ideges tanárok, mert ők igazából 3 tételsornyit tudtak csak kitalálni, nem volt már új kombináció. Mindenki megnézte a neten a 3 különböző tételsor megoldását, és anélkül, hogy tudná miről szól a tárgy, átment ötössel. Aztán jött egy tanár, aki erre csak gondolkodós feladatot adott, mindig újat, nem típuspéldát, és az egész kar azon sír, hogy az X milyen szemét, miért rúgja ki a hallgatók felét minden évben.