Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sledger

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Ami ma történt a krikett-világbajnokságon az nagyjából annak felel meg, mintha egy futballcsapat egy perccel a vége előtt két gól hátrányban van, és utána megnyeri a világbajnokságot.     Új-Zéland csapata lényegében megnyerte a krikett-világbajnokságot, a brit sportújságírók már feladták.…..
Dél-Indiában, Bangaloreban taposltam el az elmúlt pár hónapot. A bejegyzések leálltak, de a munka nem. Rengeteg  kilométert, ételt, italt lenyomtam, luxuséttermeket és utcai kajákat teszteltem, és sok finomságot meg is főztem. Fotóztam és videóztam. Úgyhogy a következő időszakban indiai farsúlyos…..
Sledger 2018.04.04 10:41:56
@Ketzifintshy: az Anandha Bhavant nem szerettem sose. Vészmegoldásnak jó volt. Az tény, hogy mindhárom eléggé középosztálybeli hely. Összességében a legjobb dosát valahol TN és KA határán ettem egy útszéli krimóban, no meg kollégám anyukájánál :)
StarTrekker Utópia vagy elnyomás? 2017.12.01 09:55:15
Izgalmas előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők az Auróra Közösségi Központban tegnap. Egy politológus, egy politikus és egy jogász beszéltek saját szemszögükből arról, hogy most mi is a helyzet a Star Trek-univerzummal. Az Auróra jóvoltából felvételünk is van...
A Discovery első felderítőcsapata (végre) egy különös, új világot fedez fel. Közben egy másik szálon a klingonok kavarnak. Spoilerzóna és egyéb megfigyelések a tovább mögött...
Rendes epizódkritika is jön, de ez itt egy geekposzt. Milyen utalásokat lát és milyen megfigyeléseket tehet egy Star Trek-rajongó a Discovery első két részében? Vigyázat, NÖRD-birodalom!Értelemszerűen SPOILERES bejegyzés, csak az lapozzon, aki a megfelelő Csillagflotta-felhatalmazással…..
Tüdőszínű póló, fehér nejlonöltöny, makkoscipő zokni nélkül, meg egy Ferrari - ez volt a Miami Vice, amiben Don Johnson és az a másik pali (őszintén, kapásból kinek ugrott be Philip Michael Thomas neve?) emberkedett a tévében a nyolcvanas évek egyik amerikai sikersorozatában, ami hozzánk pár éves…..
Sledger 2017.08.03 12:03:27
A kilencvenes évek rajzfilmei felnőtt fejjel visszanézve olykor meglepően ijesztőnek tudnak bizonyulni egy-egy nosztagikus pillanat során - az alábbiakban öt, számomra maradandó élményt osztok most meg veletek...
A héten végre megérkeztek az első képsorok a várva-várt új Star Trek-sorozatból. Mi az, ami  tetszett, és mi az, ami nem? Összedobott gondolatok, pozitívumok és negatívumok egy roppant látványos, de ugyanakkor kissé zavarbaejtő két és fél percből...
A CBS Upfrontson bemutatták a Discovery első előzetesét, amiben már a sorozatból láthatunk jeleneteket...
Sledger 2017.05.18 14:03:30
@StarTrekker: discovery.trekcore.com/gallery/albums/screencaps/trailer1-051717/star-trek-discovery-upfront2017-trailer-082.jpg

a klingon vonalra tényleg kiváncsi vagyok. Azt viszont sajnálom, hogy a binárokat továbbra sem vették elő.
Sledger 2017.05.18 16:37:08
@StarTrekker: mindig úgy éreztem, hogyaz ő eredettörténetükben és Föderációhoz való csatlakozásukban több van.
Ez egy jó kérdés. A Star Treknek nagyon más a vonzereje, mint mondjuk a Star Warsnak, a másik nagy, ismert amerikai scifi-univerzumnak. Egy ilyen névvel, hogy „Star Wars” (avagy „Csillagok háborúja”, ahogy régen hívtuk) rögtön tudod, hogy mire számíthatsz: látvány, sok lövöldözés, robbanás, akció.…..
Gondolom mindenki hasonló cipőben járó megkapta már ezeket a mondatokat, ha nem is a szemébe de a háta mögött  (vagy csak gondolja hogy megkapta;) ). Én magamat béketűrő embernek tartom, de ez baromira ki tud hozni a sodromból, amikor valaki egyszerűen nem érti a másik embert. Ott áll néz ki a…..
Sledger 2016.06.12 15:45:57
Szép vasárnap reggelt kívánok mindenkinek! Élvezem a szabad hétvégémet, jól is esik az embernek nyolc egybefüggő nap ledolgozása után. Szerintem a következő motivációs levelembe csak annyit fogok írni, hogy mindegy mit dolgozom, azt kitörő lelkesedéssel fogom tenni, amennyiben semmi köze a…..
Sledger 2016.03.28 17:47:46
@gabuschka: beraktam a posztokat az olvasási listába. Most jutottam el addig, hogy el is olvassam őket. Tényleg mozgalmas időszak volt.

Láttam, hogy visszakövettél. Így már semmi sem ment meg az évi egyszeri szelfim látványától :)
Dél Indiában az egyik legnépszerűbb étel ez a rizsből és hüvelyesekből készült palacsinta, többnyire  burgonyás zöldséges töltelékkel. Süthetjük szinte átlátszóan vékonyra, ekkor legyen hígabb a tészta, és kis vízzel szórjuk meg a palacsintasütőt. És lehet a dosza vastagabb ilyenkor kívül ropogós,…..
Eljött az esti mozizás ideje, úgyhogy egy különlegességet ástam elő a YouTube legmélyebb bugyraiból a számotokra! Bár eredetileg nem ezt a rajzfilmet szerettem volna megmutatni nektek (ami késik nem múlik), de sajnos technikai problémák miatt marad a kő kemény retrozás! Az…..
Sledger 2015.12.09 23:33:23
Home Brew Jeges AeroPress recept 2015.06.08 17:04:47
Nyáron nagyon szeretem a jeges filtereket, egy fokkal jobban, mint a meleget, ezért ha tehetem igyekszem jegesen kérni a filterem. Nem reprezentatív felméréseim szerint itthon a baristák két stílust alkalmaznak. Akik több jéggel dolgoznak és figyelembe veszik a jég térfogatát a…..
Sledger 2015.06.11 17:27:54
@homebrew: ebben van logika, bár én hamarabb végzem vele, mint ahogy a jég elolvad. A jeget is Nordából csináltad?
Elsődleges célom ezzel a bloggal, hogy valami újat mutassak. Ezért próbáltam meg az előző posztban az egy farmról származó, de különböző feldolgozású kávékat összehasonlítani és ezért esett a választásom az aktuális kávéra is, a Nude Espresso Colombiai filtere. A Brew…..
Sledger 2015.06.11 13:09:28
A Piece of Cake, szemben a Brisman abszurd dekorációival, olyan, mint a mesebolt abban a könyvben, aminek az volt a címe, hogy Mesebolt. A hátsó kertje a legcsodálatosabb újhullámos kávézói környezet, amit valaha láttam, és a sütik fényesek és csillognak, de valahogy…..
Az elmúlt két hét egyértelműen legizgalmasabb történése a kávé világában: a Tim Wendelboe – Nespresso vita. Őszintén szólva, véresebbre vágytam, de Wendelboe messze túl jó fej ehhez, a Nespresso meg egy profi multi, hát nyilván nem estek egymás torkának. Az feltűnhetett az…..
  Február 14. és március 28. között zajlik 14 ország részvétével Ausztráliában és Új-Zélandon a krikett világkupa. A focivébé és az olimpia után a krikett világkupa a legnézettebb sportesemény a világon, a Pakisztán-India meccset 1 milliárd néző látta. A sport a…..
Olykor egy jó regény szükségeltetik, hogy félre tudjunk vonulni a hétköznapok sodrásától, néhány nehezebb napon már gyönyörű képek is kellenek. Ha szeretnél kikapcsolódni a kanapén, de nem akarod agytekervényeidet túlzottan megerőltetni, egy szép album remek választás. Íme…..
Nincs még egy pályafutás, ami ennyire az istenkirály gólokról szólna. Nyilván sokaknak közismert, akinek esetleg mégsem: a kilencvenes évek közepén zenitelő Matthew Le Tissier egy csúnya, nagy és lusta játékos volt, a modern labdarúgó antitézise. A Premier League formátumra…..
  Budapest tele van legendákkal: időutazó, öngyilkos szobrász, befalazott menyasszony, titokzatos rendőr. Elmondom, mi az igazság az 5 legizgalmasabb szoborlegendáról. Jöjjenek velem, meg is mutatom őket. A rendhagyó sétához útvonalat is terveztem Önöknek. Kezdjük utunkat a XIV. kerületben, a…..