Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ac07

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körülbelül másfél hónapja hasít a metró a megújult északi szakaszon, de máris több tucatnyi panasz érkezett a Járókelőhöz. A legtöbb egyelőre válaszra vár. De néhány esetben már a megoldást is beígérték...
Saját készítésű népmesénk arról, hogyan tette lóvá az öreg királyt az agilis törpe...
ac07 2019.01.28 10:04:18
Miért – és főleg hogyan - költözik egy magyar család Alaszkába, pláne Las Vegasból? A kérdés jó, a választ Judit legutóbbi posztjából részben már megtudtuk, most azonban magát a költözés folyamatát, az első hetek élményeit is megosztotta velünk jó sok fotóval együtt.…..
ac07 2018.10.16 10:43:24
@szociál: a legmagasabb a fiatalkorú lakosság körében az öngyilkosság aránya, főleg a szegények körében gyakorlatilag nincs kitörési lehetőség, szó szerint a tengődés megy - ez még a mindenféle reality jellegű ott játszódó természetfilmes csatornás műsorokból is lejön. Csak olyan apróságok, hogy pl. egy 800 fős "városban" nincs vezetékes víz, mindenki "mézesbödönbe" végzi a dolgát, zuhanyzó 2 db.
De azért én legalábbis turistáskodni vágyom oda.
ac07 2018.10.16 10:43:26
@contractor: Trollhättan még nem észak - ott tök normális évszakok vannak (meg a Saab múzeum).
Tesóm 10 éve él kint, ebből a nagyobb részt Vänersborgban, voltam már kint, én ott szívesen élnék.
Amikor az alábbi levél subjectjében megláttam, hogy telekomos történet, arra tippeltem, hogy egy sokadik számlázással kapcsolatos ügy lesz, amik rém idegesítőek és kimerítőek, de egy Telekom méretű cégnél nyilván előfordulnak, és ráadásul rendszerint végül valahogy megoldódnak. Nem is tévedhettem…..
ac07 2018.08.15 09:16:07
@gabest1: küldd válaszként azt, hogy "STOP" és nem fogsz több üzenetet kapni az OTP-től (ha szeretnél sem)
Az M4 Sport gyerekekről és gyerekeknek szóló, Kisbajnok című műsorának több riportjába is sikerült belecsempészni némi reklámot a 2Rule-nak, Mészáros Lőrinc vadiúj sportmárkájának, szúrta ki a hvg.hu. A műsorban először a felcsúti fociakadémia keretein belül működő RealTanoda növendékei kaptak…..
Gábor ügye első, második és sokadik ránézésre is tiszta sornak tűnik: elköltött a bankszámlájáról olyan pénzt, ami a banké volt, az meg kéri vissza. Nyilván. És még nyilvánabb, hogy itt a jóhiszeműen költöttem el valószínűleg nem lesz túl sikeres védekezés. De mit…..
ac07 2018.07.24 10:53:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne: gondolom floor limit alatti vásárlás volt paypass-szal (azaz az engedélyezés el sem jutott hozzá, mert nem kell) - ill. ezer Ft alatti tranzakciókról nem küld értesítést az Erste. Ha nem értesül a vásárlásról a bank, akkor szerinted téged hogyan értesítsen?
Telepíteni pár óra, konfigurálni gyerekjáték, a felhasználói felület intuitív, a termék profi, így nyilván 2-3 nap alatt be lehet vezetni bármelyik ticketing megoldást egy cégben, például a méltán közismert Jirát. Végre ott lesz minden a dashboardon, nem kell többet riportolni, minden menedzser…..
Videósorozatunk legújabb részében Dani kisebb pánikot okoz Zsuzsának azzal, hogy jelképesen elveszi a táskáját, és benne a pénztárcáját, hogy bebizonyítsa, elég egy telefon arra, hogy taxiba üljenek, ebédeljenek, vagy éppen bevásároljanak. Az elmúlt években szinte hatványozódott azoknak a…..
Ördög Nórának nincs visszaút az RTL Kubhoz, jelentette ki Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a Story4 TV Arckép című műsorában. Az adás hétfő este tíztől lesz majd látható, a drámai hangulatú beharangozó azonban már elérhető az interneten. Én tényleg…..
ac07 2017.11.13 13:08:01
@evacat: még a műsor sem ment le és te tudod, hogy csak erről beszélt?
Mindenki olcsón szeretne lakást venni, de a felújítással már csak nagyon kevesen szeretnek vesződni. Megnézzük, hogy milyen nagy árkülönbség van két látszólag azonos, de teljesen és igényesen kitatarozott, illetve egy totálisan lelakott panel lakás között...
Egy karóra nem más, mint személyiségünk és stílusvilágunk tükröződése a külvilág felé. Nem véletlen, hogy nagy körültekintéssel igyekszünk megfelelő órát választani, hiszen akár hosszú évekig hordhatjuk ugyanazt a darabot. Különösen a svájci óraipar háza tájáról érkezett termékek rendkívül…..
ac07 2017.02.18 10:57:32
@norbius: pl. egy Certina DS Caimano - mindent tud, amit szeretnél, csak viselni kell és még pénzed is marad.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre   Tisztelt Munkahelyi Terror! Szeretnék Önöktől tanácsot és segítséget kérni! 14 éve dolgozom egy multicégnél. Mindig elismerték,megbecsülték a munkámat,és így egyre fentebb is kerültem a ranglétrán. Sajnos az elmúlt…..
  A csatahajók végzete általában ugyanaz, hosszabb-rövidebb, és az esetek többségében eseménytelen pályafutás után rendszerint mind a hajóbontókban végzik, néhány ritka szerencsés példánytól eltekintve, melyek hajómúzeumként élnek tovább. Néhányan harcban vesztek oda, mások balesetekben. Végzetük…..
ac07 2017.01.10 15:10:37
@Gipsz Ferenc: Arról nem szólt a fáma, hogy gőzhajtásról másmilyenre korszerűsítették volna a csatahajót (így üzemanyag tartályai sem lehettek).
2035-re lényegileg fenntarthatatlanná válik az állami nyugdíjrendszer. Ezt a Magyar Nemzeti Bank tanulmánya is alátámasztotta. A nyugdíjrendszer fő problémája az elöregedő társadalom, ezen pedig a 10 ezer forintos karácsonyi Erzsébet-utalványok, de még a beígért 1,6 százalékos nyugdíjemelés sem…..
ac07 2017.01.10 13:33:00
@maxval bircaman elemző: Csakhogy ezt kívülről senki nem fogja megoldani, most kellene tenni valamit, stratégiai, hosszútávú közmegegyezést a nagy ellátórendszerekről.
Csakhogy a nyugdíjas tömeg miatt nem lehet átalakítani a rendszert, ha valaki választást szeretne nyerni.
A FIDESZ meg mindigis a "majd lesz valami" alapon működött, esze ágában sincs közmegegyezést kialakítani, kezdeményezni, az legyen mások gondja. Hány olyan intézkedésük volt, amire bevezetéskor azt mondták, hogy később fog sokba kerülni, de őket nem érdekelte, mert majd oldja meg az, aki akkor kormányon lesz.
Nem veszik komolyan, sőt időnként kinevetik a fideszes képviselők és kormánytagok a parlamentben az LMP társelnökét Hadházy Ákost, amikor ő például a korrupciós ügyekről vagy épp a kórházi fertőzésekről kérdezi Orbán Viktort, Lázár Jánost vagy Polt Pétert. Márpedig az ellenzéki politikusnak nagyon…..
ac07 2017.01.04 13:23:16
@Willkommenskultur: Azért ennek a GDP arányos államadósság dolognak fuss neki mégegyszer...
Ugyan már messze a tanévkezdés, de soha nem árt fejben készülni arra, mi lesz jövő szeptemberben. Az iskolaválasztás nem könnyű feladat, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Lássunk most egy kézzelfogható, univerzális módszert – tudományos alapokkal!..
ac07 2016.12.02 10:30:44
@Mérnork: Az egyes iskolára gondolsz vagy a négyesre? A kisegítőből (Petőfi utca) pedig nemigen juttatta tovább őket a "rendszer" a többi iskolába. Én 79-ben kezdtem az egyesben, utána hetes. Mindkét helyen voltak cigányok, semmi probléma nem volt velük.
Bár a napokban éppen elbúcsúztunk a későig maradó nyártól, az időjárás még most is a kedvünkben jár, ha úgy döntünk, hogy a szabadban töltenénk pihenésünket. Nincs is kellemesebb őszi program, mint egy napsütéses-hűs hétvégén útnak indulni, és felfedezni néhány eldugott, vagy méltán híres középkori…..
ac07 2016.08.22 12:02:36
@fillérbaszó vadász: nem járt ért pénz. És már lényegesen többen vannak...
Az öltözet nem csak önkifejezési eszköz, hanem gyakran egy réteghez, közösséghez való tartozás szimbóluma is. Kétségtelen hogy sok munka megkövetel egy fajta uniformist, a pénzvilágban pedig alap az öltöny.  Vagy csak volt? A start-up szegmens ontja a farmeros flip-flopos milliárdosokat. A változó…..
ac07 2016.08.18 10:04:03
@protézisesh: ... és kapcsolódva Singerhez: az, hogy Converse, meg farmer, az nem jelenti azt, hogy kötelező retkesnek is lennie - és a cikkben sem volt szó semmi ilyesmiről.
Nekem kellemetlen, hogy a magyar kapitalizmus története legújabb fejezetének huszonhatodik évében fel kell hívnom a figyelmet valami egészen alapvetőre. A dolog azért nem teljesen meglepő, hiszen a magyar kapitalizmus a feudalizmus dögszagát árasztja. Ezrek leírták már, hogy mi a baj a taxisokkal…..
ac07 2016.05.17 15:49:09
@Pan Modry: Nem védendő a taxisokat, de nem csak km díj van, hanem percdíj is - ha lassabb a haladás 15km/h-nál, akkor átvált percdíjra (csak ez kisbetűvel van a tarifák mellé írva a taxi oldalán).
Úgy érzem eljött az ideje, hogy összehasonlítsam a lakástakarékpénztárakat a 2016.04.19-es hivatalos adatok alapján. Nagyon sokan szeretnétek ilyen terméket kötni, de nem tudjátok átlátni a rendszert. Elvakítanak a reklámok? Ma 10-ből 9 ember a Fundamentához köti a lakástakarékpénztárat, miközben…..
ac07 2016.04.21 14:16:06
@penumbra1984: Azért az megvan, hogy a lakástakarék biznisz nem 3 éve él? Hanem itthon lassan 20? Azt pedig felróni, hogy alacsonyak a hozamok??? Ilyen jegybanki alapkamat mellett? Azon elgondolkoztál, hogy az ennél jelentősebb kincstári állampapír hozamokat ki termeli ki, kinek kell megfizetnie a befektetőknek?
Meg mindenki úgy gondolja, hogy egy bank üzemeltetése 0 forint....
A Kettős Mérce mutat rá, hogy a sztálinista-rákosista módszereket csak nem lehet kiirtani a Nemzeti Hírtévéből (amit egy jogerős ítélet alapján akár Állami Nemi Szervnek ís hívhatunk, csak mondom). Pedig párszor már megütötte a bokáját a közmédia a hamisítások miatt: Lomnici Zotán kiretusálása után…..
ac07 2016.03.04 11:28:55
@Girhes Joe: Az ugye megvan, hogy kb. tárgyaljunk a kutyatartásról, a kutyatartókkal, de azért biztos, ami biztos, meghívok a tárgyalóasztalhoz strucctartókat, tolltartókat, meg akárkit, aki bele is szólhat - hát erről szól a kormányzati kerekeasztal..
A blog teszt-rovatának igazából egy gyakorlati célja lesz: megtalálni a mostani autóm utódját. Ez a járgány elég közel áll a tökéletes családi autóhoz, ami az én értelmezésemben leginkább a belső tér tágasságát jelenti, de ide tartozik egy sor figyelmesség a praktikum jegyében...