Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jockos

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
A személyvonat végigjátszásának utolsó képéből kiderült, hogy van vasútállomásom is. Van bizony! (Előljáróba annyit, hogy sajnos a fényképezőgépem fényszenzora kezd meghülyülni, sok lesz a zajos kép, elnézést érte). I. Alapadatok Neve: Vasútállomás (Train…..
Jockos 2012.05.06 08:52:10
Azt mondtam, hogy megizzasztott, de hogy megérte. Nos valóban. I. Alapadatok Neve: Fire Plane (tűzoltó repülő)Sorozatszám: 4902Témakör: CityAltéma: Forest Fire (erdő, tűz, erdőtűz?)Kiadás éve: 2012Kockaszám: 522Minifig: 3Ár: kb. 11.000 forinttól II. Mi van a dobozban? Nagyon…..
A valószínűleg kiszivárgott videó villámgyors elterjedése után nem volt kérdés, hogy csak pár nap és a jó minőségű képek megjelennek. Már-már szokás szerint a TBB-s Dunechaser Flickr-je hozta le az első hivatalos fotókat a 10225 UCS R2D2-ról. Kétségtelenül…..
Még csak január eleje van, és máris birtokunkban van az elmúlt pár hónap két legfontosabb készletének végigjátszása: T1 után itt az Unimog is! (Ráadásul egyből kicsit továbbgondolva.) Bret bemutat és értékel. Először is azzal kell kezdenem, hogy kritikus hozzáállásom…..
LEGO Lánglovagok (1. rész): Tűzoltóállomások Legóváros tűzoltóságának a történetében a parancsnoki autó kicsit olyan, mint a foci történetében a szögletzászló. Tulajdonképpen a kutyát se nagyon érdekli, csak úgy van. Nem egy bonyolult vagy látványos dolog, de…..
Jockos 2011.12.29 09:46:52
Ahogy tavaly, én idén sem úsztam meg a karácsonyi legótlanságot. Remélem ti kaptatok ném műanyagot! Jöhetnek kommentben az ajándékok, irigykedni szeretnék! ..
Ha már azt mondták, szentháromság van, és rendőrségről meg vasútról esett már szó, akkor nem lehet kihagyni a tűzoltóságokat sem. Újabb sorozatunk első fejezete a Legoland, Town, illetve City tűzoltó állomások immáron négy évtizedesnél is hosszabb történetére tekint…..
Minifig-nap lett 24-e, de ez várható volt, minthogy az is, hogy az exkluzív Yoda-Télapót a végére hagyják. Bevallom, ez volt azon okok egyike, amiért a SW-naptár mellett voksoltam: minden abszurditása ellenére már a borítón megtetszett Yoda, amint Télapó-kabátban, puttonnyal…..
Rengeteg zöld elem, átlátszó pöttyök és egy... WTF, egy sárga varázspálca?? Csak nem valami jedi titkos fegyver? Nem az, viszont az eredmény sem kimondottan SW-ra hasonlít: egy KARÁCSONYFA! Most mondja meg nekem valaki: mi a fityfenének kellett ebbe a készletbe karácsonyfát tenni?…..
Szürke elemek, némi átlátszó toldással. A parabolaantennát látva már vigyorogni kezdek, sejtem már, mi lesz ebből. Ismét egy klasszikus, a nemcsak SW rajongók számára ismert "korong", a világmindenség leggyorsabb csempészhajója: a Millenium Falcon. A magyarra rendkívül bénán…..
Fig-nap a mai, ahogy a fekete elemeket elnézem, birodalmi a lelkem, ráadásul a sisakja alapján pilótaformának nézném. Az is, méghozzá TIE Defender-pilóta. A 8087-es készletben már megjelent, tehát semmi exkluzivitás nem jutott a mai napra. Ráadásul ennek sincs arca, csak egy sima…..
Jockos 2011.12.19 19:22:50
@Haynau: A te kedvedért (meg csak úgy is). Nagyon jó, hogy minden nap van valami történet. Ez a kép egy picit "perverz". Ha jobban megnézitek Nute Gunrayt és a fekete klón pilótát, egyből tudni fogjátok, hogy mire gondolok...
Mielőtt teljesen megtöltitek a postaládánk a hírrel: jövőre érkezik a Gyűrűk ura! Talán még emlékeztek páran, mikor azon keseregtem, hogy milyen kár, hog nem vagyunk szivárogtatós blog, pedig olyan kontentünk lenne, hogy csak még. Na, a mai lett volna az a nagy hír, amit aztán…..
Az elmúlt napok elemözöne után megint egy "gyérebb" nap: mindössze négy elem lapul a mai ablakban. Egy fekete R2-es droid, internetes források szerint ő R2-Q5. Már a színe is a Birodalomra utal, s lőn: a második Halálcsillagon szolgált mint asztromech-droid (naná), és a Császárnak…..
Jockos 2011.12.13 18:45:03
@Haynau: Hát az nem sok.
Jockos 2011.12.13 18:48:04
@Haynau: Gondolom a posztok miatt te mindig eggyel előrébb jársz. Ha emlékem nem csal, egyszer megnéztem, hogy milyen sorrendben lesznek az ajándékok. Azt hiszem a holnapi egy... inkább nem mondom el.
Sovány elem-mennyiség, ráadásul gondolkodni sem kell sokat, mi lesz ebből: egy droid, a bugyuta fajta "roger, roger"-fajtából, akik néha egymást lövik halomra. Nem is csoda, hogy kimentek a divatból, legkésőbb a Klón Háborúk után. A birodalmi rohamosztagosok jóval hatékonyabbak,…..
A tegnapi "elem-özön" után viszonylag kevésnek hat a tíz darab elem, igaz nagyobbacskák is vannak köztük: a függőleges vezérsík és a két mini-szárny elég speciális, na de mi lesz ebből? Egy birodalmi hajó, méghozzá egy Lambda-osztályú sikló - ezt még annak ellenére is…..
Viszonylag nagyszámú kis elem hullik az asztalra, főleg fehér, szürke színekben, megspékelve némi pirossal. Van hozzá fehér "szuper-elem" is (háhá, kinek is kellene ilyen hóember-építéshez?). A kupacot elnézve megdobban a szívem: csak nem? Dehogynem! A mai microscale-modellt…..
Mi volt az idei év egyik legjobban várt készlete? Nos, számomra a 10222, a Winter Village Post Office. Igen, így nagybetűkkel. Az ember elzarándokol egy boltba (mert épp nem akart neten rendelni, és útba is esik), boldogan kibontja, és nekiáll kockákat pakolni. Az épület már majdnem…..
Ma megint minifig-nap van: felkelő pilóta, ahogy nézem. Sőt, LEGO-információ szerint ő Dack Ralter, Luke Skywalker tatlövésze a behavazott Hoth felszínén megvívott csatában. Szegény nem élte túl, a hósikló kapott egy belövést és ez pont Dack-ot trafálta el... Az arca…..
Leszögezem, nem vagyok repülőrajongó, nem is értek hozzá. Még annak ellenére sem, hogy apósom ilyeneket, meg még ilyenebbeket vezetett ifjabb korában. A készletet egy tönkrement WC-tartály megjavítására tett sokadik próbálkozásom kudarcának ellentételezésére, hirtelen…..
Szánalmasan kis kupacnyi elem potyog ki a zacskóból. Az "összerakás" ez esetben szertelen túlzásnak hat. Szóval egy szerszámtartó. SZÜRKE hordóval. Plusz két szerszám - gondolom, kalapáccsal és csavarkulccsal csillagrombolót is meg lehet javítani. Na meg egy nyílpuska,…..
Jockos 2011.12.07 16:24:03
@Haynau: ok
December negyedike, egy szürke nap. Na nem meteorológiai értelemben: a zacskóból rengeteg világos- és sötétszürke apró elem zúdul az asztalra. Az összerakás mint eddig is, könnyen megy, a lábak SNOT-módiban divatoznak. De itt sem tudom, mi lehet. Talán egy droid, itt is várom a…..
Harmadik ablak, megint egy talány. Barna karok, fekete tüskék, egy fekete rúd és némi körítés. Hát ez mi lehet? Összerakom. A tanácstalanság nem hagy alább: hát ez meg mi a szösz? Egy nagyobb modell lába? Egy droid-tank microscale-modellje? Egy rovarlábú droid? S.O.S., aki tudja a…..
Mikor tudomást szereztem 2009-ben arról, hogy 2010-re érkezni fog az alant tárgyalt készlet rögtön tudtam, hogy ez kell majd nekem. Ha mást nem is de ezt mindenképpen be kell majd szereznem. Főszereplők tömkelege és egy olyan ikonikus hajó, melynek filmbéli változata számomra…..
Jockos 2011.11.26 16:51:43
Kell! - egy emberként kiált fel valamennyi szülő sajgó talpa.  Kozi úgy kezdte gyűjteni a Fabulandot, hogy a húga kapott egy 3711-est. Azóta zenekarrá hízlalta a meseállatokat, majd utcára tette őket. Rakoncátlan eb! Ilyen szép fákat is megjelöl! Ez még…..