Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jenő_bácsi

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fényességes Vezénylő Csillagunk végletekig lemerült állapottyában sem engedte el kezünket teljesen a szünidőre, nem hagyott minket szellemi manna nélkül. A faszbúkjára feltöltött három percet elemezték sokan sok helyen, a valóságtartalmát is ideértve, pedig a lényeg ezúttal…..
Egy héttel a plágium botrány kirobbanása után, végre megszólalt Schmitt Pál. A felmerült vádakra eddig mindössze egy kevéssé meggyőző közleményt adott ki hivatala. Maga az érintett nem reagált. Nem reagált, sőt, nyilvános programjait (szintén meglehetősen nehezen komolyan…..
Jenő_bácsi 2012.01.19 16:50:01
@Napkutya: És még az a baj, hogy minél lentebbről érkezik valaki, annál magasabbra akar jutni MINDEN ÁRON.
Jenő_bácsi 2012.01.19 17:07:59
@Бабаяга: Ebből is látszik, hogy milyen széleskörűen utánajárt a témának.
Jenő_bácsi 2012.01.19 17:22:01
@NAGYDOKTOR PHD NEM OLIMPIAI BAJNOK cormorant: Az, az!!! :)
Ha ők is azt csinálták volna, amit hirdettek...
Nem is tudom hogyan érdemes megragadni a témát. A frusztrált harag mentén? Amit azért érzek személyesen, mert én is írtam doktori disszertációt, és ha tudom, hogy "törzsanyaggal" is el lehetett volna intézni az írás 90%-át akkor talán nem töltök 4 évet azzal, hogy…..
Az elmúlt 21 évben a BKV kifizetőhellyé vált a várost uraló maffiakörök számára, talán ebben lett némi változás, egyelőre kínos korrupciós ügyek nem merültek fel, de jobbára úgy tűnik, hogy a BKV csupán játékszer a főpolgármester, a kerületi vezetők és Simicska emberei…..
Jenő_bácsi 2012.01.17 18:19:15
@ColT: - "Kinevezni az élére hozzáértő embereket, teljes felelősséggel, és bevasalni rajtuk, ha nem megy a dolog." - Na ezt kellene beletenni az Alkotmányba! Nem csak a BKV-nál, hanem a Parlamentben is. De majd bolondok lesznek a saját zsebük és egzisztenciájuk ellen szavazni.
A plagizálás ténye nem csak egy személy elmarasztalását jelenti, hanem annak a közösségét is, amelyben ez a munka elvégeztetett – állítja Bazsa György. A MAB elnöke szerint egy ilyen eset miatt az illetékes intézmény nemzetközi megítélésén is csorba eshet. A…..
Michael Knight Védelmi pénz 2011.12.16 20:02:00
Lázár János mai produkciója egészen egyszerűen a legbunkóbb, kisstílű gengszterizmus. Maholnap védelmi pénz formájában akarja elszedni az IMF-től azt a néhány milliárd eurós összeget...Lázár polgártárs mai produkciójára egészen egyszerűen nem találok szavakat. Ugyanis nem…..
Jenő_bácsi 2011.12.17 07:04:11
@kíváncsivagyok: "MÁSFÉL ÉVE MINDEN TETTE ARRA IRÁNYUL ORBÁNNAK, HOGY KIZÁRASSA MAGYARORSZÁGOT AZ UNIÓBÓL.... cáfolja meg valaki..... "
Cáfolom! Minden nap komoly erőfeszítéseket tesz, hogy a kis és nagydolgát sikerüljön a zemberek feje tetejére végezni!
Jenő_bácsi 2011.12.17 07:04:11
@LóBéla: "a manyup meg nem volt soha magántulajdon, sőt mindig is hiányzott a nyugdíjkasszából, hogy magáncégek tőzsdézhessenek vele, aztán ha elszáll, akkor az állam álljon jót érte. "
A MaNyuP egy előtakarékosság volt, ami jellegéből adódóan tényleg hiányzott a költségvetésből. Törvényileg volt szabályozva, hogy jelentős részét államkötvényekbe kellett fektetni ( ='visszakerült' a költségvetésbe ) Valamennyit kamatozott. Mindenki tudta mennyije van.
A jelenlegi befizetések mennek a levesbe, senki nem tudja mi van/lesz vele.
Ha felhasználom a nyaralásra (nehezen!) félretett pénzt, akkor vagy nem lesz pihenés, vagy vehetek fel kölcsönt.
Részlet a Politikai ABC új machiavelliánusoknak című műből Narancsidő (fn): Olyan időpont, amikor kevés választópolgár figyel a kormányzat cselekedeteire. A napi parlamenti munka szempontjából narancsidőnek számít az éjszaka. Az éjszakai és hajnali ülésezéssel…..
Michael Knight Már megint einstand 2011.12.15 14:10:00
Matolcsy György és az Orbán-kormány egészen egyszerűen pofátlan. Méghozzá elképesztően az. Ez jutott eszembe, amikor elolvastam a hírt, miszerint a kormány még egy évig az államkasszába szedi be a maradó magán-nyugdíjpénztári tagok pénzét. Pedig mostanság kellett volna…..
Jenő_bácsi 2011.12.16 08:57:29
@lecsekkoltam: Azért pontosítanék...
Vannak 60-70 éves devizahitelesek is, azoknak aztán szuperpríma! Viszont most van tőlük mit elvenni!
Akiket viszont nem sajnálok, akik ingatlanpanamázásra vettek fel több száz milliót, most ezen bár csak virtuálisan nyertek, de hogyan fognak ezek átjutni a tű fokán?
Jenő_bácsi 2011.12.16 09:41:06
@kewcheg: "a kormány mindenkit megment (devizahitelesek, mélyszegények, kisebbség )"
A devizahitelesek pár százaléka zsebből ( valahonnan ) fizet, ( ennél kevesebb, akik hitelből próbálnak fizetni ), vannak adót nem fizetők, akiknek több száz milliót (!) elengednek.
A többség annak idején nem gondolkodott/tájékozatlan volt. Na ők bent is maradnak a gödörben.
A nap legfontosabb pénzügyi hírei Nem elég, hogy keddtől lassabban jár majd a kék metró, de Orbán Viktor ma kijelentette, hogy „nem szabad módosítani a 2012-es költségvetés főszámait”. Viszont a korábbi 1,5 százalékos gazdasági növekedés helyett már a kormány is csak…..
Jenő_bácsi 2011.12.13 07:46:17
@lariflari: Ez nagyon rosszindulatú és alaptalan feltételezés! :o)
Jenő_bácsi 2011.12.13 08:04:23
@lariflari: Miért lenne felesleges? Hát hogyan iminálnák el az a kis pénzecskét? Minden hivatal egy-egy vezetői, helyettesi, stb. pozíció. Nyilvánvalóan nem minimálbérrel...
Jenő_bácsi 2011.12.13 08:15:53
@Badbitie: annak idején fő vezérfonal volt, hoy ki kell rúgni a maradi öregeket, középkorúakat. Aztán belenőttek és már csak az öregeket kell rugdalni. Mihely elérik a nyugdíjkorhatárt, jönni fog az a kis 14. havi nyugdíj
Az ördög megjelent. A biztonságpolitikai szakértők élénk színekkel festették a falra, nem hiába. Iránban földet ért egy amerikai robotrepülőgép, és most meg kellene magyarázni, mi és hogyan történt. Az ügy természetéből adódik, hogy egyhamar – néhány évtizeden…..
  Először nem tudtunk semmit, aztán megtudtunk valamit, de ettől még homályos marad a kép: ennyit képünk van eddig az EU-csúcsról, és főleg annak magyar vonatkozásairól. Orbán Viktorban újra a kurucos énje győzött - hogy az EU törekvései kapcsán csak átmenetileg vagy…..
Még néhány nap, és új ország születik Európában: Orbanisztán. Eredetileg úgy volt, hogy Magyarország lesz a neve, de egy zárószavazás előtti módosítóval Lázár János mindenki meglepetésére az Orbanisztánt javasolta, aztán már így maradt. Mit lehet tenni, így akarták az…..
Jenő_bácsi 2011.12.09 17:11:28
@Orbán a jellemtelen!: Nem pióca! Pojáca! Csak mi nem nevetünk rajta!
Ezt is megértük: a jelenlegi Fidesz és a KDNP lépten-nyomon felbukkanó úri nosztalgiájáról már írtunk mi is, de azt mi se gondoltuk volna, hogy 2011-ben valakinek a Parlamentben jut eszébe siratni a nemességet. Dr. Varga István képviselő úrnak eszébe jutott: a hétfői, az…..
Jenő_bácsi 2011.12.09 16:04:38
@max val, a bircaman:
"Hála Istennek, hogy a kommunizmus nem tud megvalósulni. Tragédia is lenne!"
Gonosz leszek, visszakérdezek: mi az, aminek nem lenne szabad megvalósulnia?
Jenő_bácsi 2011.12.09 16:26:36
@Zabalint:
"A kommunista eszme ott hibázik, hogy..." analógiája, hogy a demokrácia eszméje ott hibázik, hogy ha valaki megígéri neked, hogy ha megválasztod, akkor a te érdekeid/kéréseid/akaratod fogja végrehajtani.
Sajnos az összes "izmus2 és "ácia" erről szól: Legyek én a főnök, aztán majd meglátod mi lesz.
Szóval mindenkinek igaza van; és senkinek nincs
Jenő_bácsi 2011.12.09 16:47:52
@Zabalint: Elmondhatjuk, hogy igazunk van, de mire megyünk vele? :o)
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
A Discovery Channel műsorán Állítólag... címmel látható Mythbusters egy alapvetően egyszerű, de zseniális ötletre épít: tudományos módszerekkel vizsgálnak meg mindenféle városi legendát, és beküldött sztorit, aztán majd kiderül, mennyi alapja van a biztos forrásból…..
Tudom, hogy egy blogról nem túl szerencsés beleugatni más országok belügyeibe. Szomszédos állam esetén, kisebbségi kérdésben pláne. De azért valljuk be, a szlovák hatóságok lépései akkor se javítják az ember közérzetét, ha nem nemzetiszín ködben látja a világot.…..
ténytár.blog Bakának menni kell 2011.12.07 09:14:00
A hatalmi ágak elválasztása, a fékek és ellensúlyok rendszere minden demokratikus berendezkedésű államban alapkövetelmény a felvilágosodás kora óta. Ha ezek az elvek nem érvényesülnek a gyakorlatban, akkor nem beszélhetünk demokráciáról. A tavaly áprilisban kétharmados…..
Jenő_bácsi 2011.12.07 15:49:56
@pelinkovac: Az én meglátásom szerint a "rendszerváltás" óta ellenzék még nem nyert választást. Mindig a kormánypárt veszítette el.
A zemberek csak hangulati úton szavaznak, pedig lassan be kellene látni, hogy teljesen mindegy, hogy jobb vagy balkezes a zsebes, aki megszabadít a pénzünktől.
Jenő_bácsi 2011.12.07 16:04:37
.
Akárki akármit mond, a Fidesz felelős a Magyar Dolgozók Pártja és a Magyar Szocialista Munkáspárt bűneiért. Orbán a saját terrorelhárítóival és titkosszolgálataival Biszku és Benkei méltó örököse, kiváncsi vagyok, mikor kell költöznie a Terror Házának, hiszen kell a…..
Jenő_bácsi 2011.12.07 14:24:39
@midnight coder: Ne rontsd már el az álmaimat! :(
Jenő_bácsi 2011.12.07 15:57:49
@rakaz: Kb. mint a demokrata
Jenő_bácsi 2011.12.07 15:58:39
@kíváncsivagyok: Lesz? Van!
A mai írást egy államtitkári ötletelésről tartott sajtótájékoztató ihlette, mely szerint állítsunk újból repülőhidat Pest és Buda közé.  (A sajtótudósításban a „repülő komp” kifejezés szerepel, de bízom benne ez újságírói és nem szakpolitikusi…..
Götz Eszter: Dennis Hopper fotói  System of Moments 2001/3-4  XLIV. Évfolyam 3-4. szám A hatvanas évek Amerikája sorozatban termelte a fenegyerekeket. Ezek a ma már legendává lett vagy a köztudatból teljesen eltűnt figurák csináltak meg mindent, ami akkoriban fontos volt a…..
Jenő_bácsi 2011.12.06 15:12:13
@szemtanú: Igaz, igaz és mindegyik képen láthatók világos és sötét foltok is. Teljes katasztrófa mindegyik kép...
Kincses Károly 2002-ben a Mai Manó Ház első fotóárverésénék katalógusába az alábbi bevezetőt írta: Egy jó csere: pénzt fotóra Ha énnekem sok, de legalábbis elég pénzem lenne, mindent megvennék, amit pénzért adnak, de legfőképpen kortárs fotográfiákra költenék. Ha én gazdag lennék, senki nem…..