Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xyzxyz123123

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
Mentőcsónak-helyet vásároltak maguknak a gazdag oroszok a süllyedő Costa Concordián - harsogta a The Sun címlapja. Ha nem süllyed el a Titanic száz évvel ezelőtt, úgy, ahogy, akkor csak rosszallóan csóválnánk a fejünket, így viszont minden jóérzésű ember legszívesebben az…..
xyzxyz123123 2012.01.26 10:29:05
@baliquez: Az átlagemberek igen. De a sportolók nem +50%-ot nyernek, hanem jóval többet. Nekem pl. nagyon jó a vérkeringésem, és amikor még triatlonoztam volt olyan, hogy a csónakból a vízhőmérséklet mérő 13 fokot mutatott, én meg lazán elúszkáltam egy órát (a parton kabátban sétálgattak az emberek). Meg se fáztam. Max. akkor érzékeltem a hideget.
Egy sportoló, főként ha úszó, akkor sokat tud nyerni pluszban.

Az ilyen tragédiák nagysága, mint ez a mostani is... általában a pánik mértékétől és a legénység felkészültségének szintjétől függ. Utóbbit jól lehet tréningezni.

Csak az emberek többsége megőrül ilyen szituációban. Amikor néhány éve a tűzijátékot elvitte a vihar, akkor az Erzsébet-híd pesti oldalán voltam, fent. Akkora széllökéssel jött a vihar, hogy szinte mindenki seggre ült. Utána meg mint a marhák... egymást taposva rohantak az emberek. Mi a haverokkal egymásra néztünk és röhögtünk a sok barmon. Egy villanyoszlop mögé álltunk, hogy a jégeső kevésbé csapjon minket és megvártuk a járdán, míg elrohan a tömeg. Ha elesett valaki, akkor kiléptünk és felsegítettük. Volt olyan, akit kirántottam a tömegből, mert a többi embert taposva-ellökve rohant. A szemébe néztem és ráordítottam, miközben a karjánál fogva tartottam, hogy "hééé ember! A másikon tapostál! És ez csak eső és szél!" vagy valami hasonlót mondtam bele az üres tekintetébe, de csak szabadulni akart a kezemből, miközben láttam a szemén, hogy el se jut az agyáig, amit mondok. Viszont volt olyan, aki hirtelen kijózanodott és elszégyellte magát. Emellett egy pillanat alatt szertefoszlott az a rettegő tekintete és rájött, hogy tényleg nem fog meghalni.
Miután lement a tömeg, mi is mentünk. Az emberek az utca közepén rohangáltak (csak úgy előre... szerintem ők se tudták hová rohannak) és csodálkoztak, ha fejükre esett egy virágcserép. Mások betörték az épületek ajtajait. Mi az épületek fali mellett elmentünk pár száz métert (Váci utcán asszem'), majd egy kis keresztutcába be, néhány méterre egy kocsma (oda indultunk, ismertük a helyet régebbről). A KOCSMA SZINTE ÜRES VOLT! Mikor 50 méterre tőle házak bejárati ajtajait törték be... És amúgy a sétáló utcáról, ahol rohantak ezek a barmok, lehetett látni a kocsmát. Csak azok nem néztek jobbra-vagy balra be a keresztutcába, hanem csak fejvesztve rohantak előre.

Szóval pánikban az emberek logikátlan és rossz döntések sorát képesek megtenni, megsokszorozva a bajt. Ami öngerjesztő folyamat.
„Senki se aggódjon, a mentőcsomagról tartott népszavazás kedvező eredménnyel zárul majd.” - nyilatkozta Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök.  A politikus azzal zárta beszédét: ha nem sikerülne, és Görögországot kitennék az eurozónából, soha senki…..
Az operációs rendszered jól csinálja a multitaskingot. Vajon Te is ilyen profi vagy a dologban? Mennyire tudsz egyszerre több dologra figyelni? Letesztelheted ebben az ötletes flash játékban:     ..