Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1,414

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet. Rájuk fog omlani az a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő." - jövendölte Facebook-bejelentkezésében Jakab Péter a választás éjszakáján, majd arról beszélt, hogy az ellenzéknek kell átvennie az ország vezetését, amint a népharag…..
1,414 2022.04.07 00:10:21
@cvsvrs: Az utolsó mondattal teljesen egyet értek. Nem szabad felvenni a mandátumot. Aki felveszi, megélhetési politikus, vagy Fideszes. Most kellene megkérdezni az ellenzéki választókat, hogy mit szeretnének: asszisztáljanak a Fidesznek, vagy legyenek tökösek. Amúgy is az egypártrendszer volt a cél. Hát hajrá!
Pénzkérdés Átverés vagy baki? 2012.01.27 14:15:00
A közszolgák hiteljutalmát az adófizetők finanszírozzák Nagy a bizonytalanság a közszférában dolgozók körében a végtörlesztés – árfolyamrögzítés kapcsán. Decemberben Orbán Viktor levelében még biztatta őket devizahiteleik kiváltására. A kormányfő azt ígérte,…..
1,414 2012.01.28 12:52:49
@Kutchek: Ha ez ilyen tuti, akkor miért nem lettél tanár? Vagy az vagy?
törökgáborelemez 430. Egynek jó 2012.01.15 18:18:00
Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének. Az LMP a frakcióvezető lemondásával demonstrálta, hogy valóban a szétesés küszöbére jutott; a Demokratikus Koalíció két emblematikus volt…..
Mint tegnap már egy kommentben jeleztem, talán ideje lenne feleleveníteni a  parlamentben a dualizmus időszakában még érvényben lévő beszédolvasási tilalmat: a miniszterelnök szövegei ugyanis sokkal érdekesebbek, tanulságosabbak és önazonosabbak, ha nem a beszédírók által…..
1,414 2011.02.15 23:02:48
@hackbard.celine: Így van, mérsékelten szórakoztató, mint gyermekkoromban Kádár paternalista-emberi beszédeinek közvetítése a pártkongresszusról. Semmi köze nem volt ahhoz, hogy mi történik az egyes emberekkel, mi lesz hosszútávon az országgal. Valószínűleg azért, mert a hosszú táv mindkét esetben csak zavaró momentum. Az adott körülmények között mindketten profi politikusok, mindkettőben hinni kellett.
Nem ördögtől való az egyes szavazók között különbséget tenni közösségi érték és hasznosság alapján, ám ebben az esetben a gyereknevelés nem lehet az egyetlen és kizárólagos szempont. (Fotó: Village Voice) A hírek szerint a háromnapos Fidesz-KDNP frakcióülésen…..
Orbán Viktor idén is elmondta évértékelő beszédét. A Fülkeforradalom (FASZ) és az azóta eltelt kilenc hónap óta meg kellett tanulnunk, hogy időről időre ki van mondva, hogy a nemzet éppen mit akar, és úgy egyáltalán, mire adtuk voksunkat 2010 tavaszán. Most például azt…..
1,414 2011.02.08 00:04:07
@Schaf: Már leírtam, hogy évi másfél milliót így utaltatak a munkám után, ami több mint az anyám nyugdíja, a Tiednek is jutott belőle. Viszont a gyerekednek sokkal többet kell fizetnie a következő nyugdíjas generációnak, mert csak az államtól kapják.
1,414 2011.02.07 23:48:23
@Schaf: Az enyémet sem. A manyupom mellett is vonták a 24%-ot (kb. 1,5 milliót), ami kevesebb mint a jóanyám nyugdíja. Miközben ő meg fizette a nagyszüleidét. De a gyerekednek utánam már kevesebbet kell fizetnie.
1,414 2011.02.07 23:55:02
@Schaf: Nem. Én. Lemondtam az állami nyugdíjamról, hogy kevesebbet kelljen fizetnie a gyerekeidnek utánam.
Röhejes, ahogy a lakájmédia beállítani igyekszik a nyugdíjügyet. Megszoktuk, hogy a hűségesek bármilyen kormányzati lépésen örömmel csóválják a farkukat, általában egy ül-fekszik, nem gondolkodik legyintéssel el is intézhetjük őket. Most azonban mintha meghasadni…..
1,414 2011.02.06 12:51:59
Úgy tűnik, a 102 ezer több mint a tűrésküszöb, hiszen egy ilyen körülmények közötti személyes döntés meghozása sejteti, hogy ez a szám (például egy választás esetén) sokkal nagyobb. Bár a miniszterelnök szerint ennyi kellett, hogy igazolni lehessen a szabad választást (!), a nyugdíjmentő asszony egy nappal korábbi nyilatkozata szerint a 102ezernek személyes összefonódása van az mszp-és eltőzsdézőkkel :). Matolcsy 10%-ra számított... (Ezek szerint nagyobb a tűrésküszöbünk, jöhet a többi.)
Várható volt, hogy az indulatok csak erősödni fognak a döntés után, mert aki tehette és nem nyilatkozott, az sem lehet biztos benne, hogy jó döntést hozott:
1. Nem lehet biztos abban, hogy eléri a nyugdíjkorhatárt és ha a gyermekei már elég idősek, árvaellátást sem kapnak (de jól jönne az a pár millió). Egy (fideszes) ismerősöm gyermekei nem rég örököltek 1,5-1,5 milliót, nem virtuális pénzben. A kifizetett örökséget vissza lehet követelni (mondjuk csak 5 évre visszamenőleg, hogy jogsszerű legyen), arra hivatkozva, hogy emiatt is nagyobb kamatozású hitelből tudjuk ellátni a ma nyugdíjasait?
2. Bizonytalan lehet azért is, mert (talán nem véletlenül)nem támogatta meg döntésében sem az AB, sem pedig a politika. Az 1-2 ügyeletesen kívül, senki nem nyilatkozott. (Közülük tudjuk, hogy S.Gabriella sosem volt pénztártag, semmiről nem kellett lemondania, Sz.Péter jövedelme az idén megháromszorozódott 2,2 millióra, ha le is mond a manyupról, megéri neki, M.György pedig már többször visszaléphetett volna, mégsem tette. Vajon most?) Szóval, akik kommunikáltak már csak ezért sem voltak hitelesek. Valószínű, hogy a ez a 3% a kormánypárti képviselők körében legalább tízszeres.
3. Nem segítette döntésében saját pénztára sem. Ez sem véletlen. (Én például az elszámolást csak a héten kaptam meg.) Ha egy pénztárvezetés érdekei ennyire ellentétesek a tagok (azaz a pénztár) érdekével, a jogi felelősség mellett felveti az alkalmasság kérdését is, tehát ebből a pénztárból menekülni kell.
Korábban is arra jutottam, hogy ha a döntéshozóknak ennyi információ elég, akkor biztos megéri maradni. Meghozom az áldozatot a nemzetért:
1. Továbbra is vonják a munkám után azt az évi 1,5 milliót, amiből lehet fizetni pl.a minimálbérre bejelentettek nyugdíját. Én viszont már nem kapok érte semmit. (Édesanyám nyugdíja kevesebb, mint amennyit utánam vonnak, pedig ő is fizetett annak idején járulékot.)
2. Elfogadom, hogy az így benntartott pénzemből továbbra is vásároljanak állampapírokat, azaz segítek konszolidálni az államadósságot. (Ha visszalépek az államiba, akkor ezt nem tehetném).
3. Elfogadom, hogy lehessen velem példálózni a szabad választásra.
4. Elfogadom, hogy mindezekért cserébe az állam nem ad semmit.
Vajon ki írta ki magát a nemzet közösségéből? Aki itt szitkozódik, leírhatná, hogy konkrétan ő mit tett, mekkora volt az áldozat.
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
1,414 2011.01.08 13:03:55
Köszi a posztot, segítetett dönteni a maradás mellett! (Gondolom burkoltan ez volt a cél, mert a stílus és a tartalom egysége tökéletes.)
Amúgy mindenki a magánérdeke mentén fog dönteni és az ilyen blogokban vadul önigazolhatja saját magát. Aki annak idején választhatta, de mégsem lépett át (szemben 2 millió emberrel a 3 millió tagból) és ez ügyben maradt némi kétsége, most örül és csoportosítgatja az érveket az állami mellett. (Az is, aki nem tehette meg, hogy átlép.) Világos a magánérdek, úgysincs semmi egyéni haszon, ha felszámolják, biztosan csurran-cseppen valami a közösön keresztül.
Sok embernek, akinek van kedvezményezett ismerőse, és tudja, hogy a befizető elhalálozása miatt örökölt, az elgondodik azon, hogy tényleg nem magántulajdonról van-e szó. (Nemcsak azért, mert mert minden törvény jelenleg is ezt mondja ki. Ugye ezért is van a "szabad" választás.)
Akinek van manyup-megtakarítása, nyílván azt szeretné, hogy kedvezményezettjei legalább kevésbé legyenek kiszolgáltatva, nem is elsősorban magára gondol.
Azt esélyesnek tartom, hogy az AB inkább mondja ki azt, hogy a befizető nyugdíjpénztári tagsága alapján 24% és 24% között nem lehet különbség, minthogy az egész visszalépés érvénytelen, hiszen a "szabad" döntése eredménye be van tervezve a költségvetésbe már jó előre. Ugye ilyen kérdésekbe pedig ősz óta nem szólhat bele. Az Ab döntés pedig január 31. után lesz, amikor már senki nem tudja magát meggondolni. (Az elköltött pénzt amúgyis nehéz lenne visszarakni.)
Azt gondolom, hogy nem véletlenül hiányoznak a releváns információk, vannak akik így is tudnak dönteni. (Az a felső 6-8%, akiknél a 310 milliárdos adócsökkentésből 300 milliárd realizálódik. Nekik az sem érdekük, hogy túl sokan maradjanak). Az azért érdekelne, hogy a Fideszes képviselőkre vonatkozik-e a pártfegyelem, kötelező-e nekik az állami? Az MSzP már nyilatkozott, erről miért nem hallani?
Az alábbi bejegyzés a magánnyugdíj-pénztárban   maradás egyfajta jogi vetületét taglalja. A Zugügyvéd a felvetést társadalmi vitára bocsátja.Kedves Zugügyvéd!A magánnyugdíj-pénztárban való maradást szeretném felvetni ezen a fórumon, természetesen kizárólag jogi…..
1,414 2011.01.05 23:04:35
@PiBá: Akkor ezek szerint nincs meg a 20 év szolgálati időt, de azt gondolod, hogy
1. 21 év múlva még mindig ez a Fidesz lesz hatalmon (kvázi a munkáltatótól származó 24%-ot adóként lenyúlhatja),
2.21 év múlva több nyugdíjat fog adni, minta a manyup-os 100 ezer felettid (+ a minimál nyugdíj, amit írtál)
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a körülbelül hárommillió magánnyugdíj-pénztári taghoz eljuttatott tájékoztató levelében egyértelműen hazugságokat állít, szándékosan megtéveszti a magánnyugdíj-pénztári tagokat és ezzel megvalósítja a büntető…..
1,414 2011.01.02 13:38:21
@kérődzőgiliszta: Senki nem gondolja, hogy magasabb lesz a nyugdíja mint a fizetése. Azt gondolod, hogy az állami nyugdíj 100%-ban vagy felette adja vissza a befizetéseidet? Ilyen demográfiai viszonyok mellett jó, ha 30-40 egységet vissza tud adni 100-ból. Az intézkedések hatására bekövetkező demográfiai robbanás gyermekei pedig 20 év múlva még csak tanulni fognak.
1,414 2011.01.02 15:43:32
A magánnyugdíj-pénztárakat úgy ahogy van, meg kellett volna szüntetni (kivéve az önkéntest). Akkor nem okozna ekkora lelkiismereti kérdést, nem venne el ennyi időt, pénzt a kalkulálgatás. Hogy ez nem így történt, az nem véletlen. Biztosan vannak, akik ilyen előkészítettség és információáramlás mellett, ennyi idő alatt is tudnak dönteni. Miközben a kormányfőtől elhangzott, hogy a magyar nyugdíjrendszer kétpillérű lesz (állami és önkéntes mnyp.), nem volt arról szó (még nincs szabályozva), hogy mi történik azokkal, akik a magánnyugdíj-pénztárban maradnak? Azért ez elég releváns információ lenne a döntéshez. Szintén a döntés előtt kellene ismerni a reálhozamot (mert nyilván van, ha bekerült a törvénybe.) Engem pl az is érdekelne, hogy aki meghal mondjuk jövő novemberben, annak a kedvezményezettjei követelhetik-e az államon az át nem utalt pénzt?
Igazából nem értem ezt a választási lehetőséget, miközben azért köztudott, hogy minél átlátszóbb trükkökkel próbálják kényszeríteni a magyart, annál inkább ellenáll. Ha megszűnne a manyup, akkor az eddig felvett örökségeket is vissza lehetne venni? Furcsa egy kicsit, hogy a szabad választásom eredménye már benne van az idei költségvetésben (azért megnyugtató, hogy van aki előre tudja, hogy mit fogok választani.) Még ezzel se lenne bajom, ha a költségvetésben minden forint nevesítve volna, és nem lennének millárdos tételek az adott tárcánál későbbi megnevezésre betéve.
Szóval azt gondolom, hogy nem véletlenül és csak az "esetlenség bájából" történnek így a dolgok. Érdekelne például, hogy a kormánypárti képviselőkre vonatkozik-e ebben a kérdésben a pártfegyelem? Ha igen, ennek biztos nagyobb publicitást adnék.
Az előző bejegyzésben amellett érveltem, hogy nagy valószínűséggel „a sokak által várt megújulás helyett a magyar politika elmúlt egy évtizedének logikája, tematikája és szembenállása határozza meg az eljövendő éveket is”. A Fidesz-MSZP világot, abban a…..
1,414 2011.01.01 14:35:14
@török gábor: Ha az elmúlt 20 év felülírásának kísérlete olyan alkotmányos alapjogok kikezdésével kezdődik mint a magántulajdonhoz való jog, a jogbiztonság vagy a szólásszabadság, és olyan hatalmi ellensúlyok ellehetetlenítésével folytatódik mint az Alkotmánybíróság, ÁSZ, Költségvetési Tanács, akkor az MSZP-n kívül bennmaradt egyetlen rendszerváltó párt "súlya, ereje" az antikommunisták szemében nyilvánvalóan csökken. Túl sok embert érint ez a látszólagos alternatíva-nélküliség ahhoz, hogy unalmasnak lehetne nevezni ezt az időszakot (és még gyűlölködni sem kell hozzá). Ha úgy tetszik, ez az időszak a politikai elemzők aranykora. Valóban van az írásban cassandrai jelleg, ami miatt talán nem véletlenül kelt az új év első napjára. (A blog írója mindenesetre új évet kezdett.)
A repedésekről annyit, hogy már most vannak látható jelei (pénzbírság a manyup. törvényre nem szavazóknak, Navracsics-Orbán konfliktus). Erőteljesen folyik a beton beöntése minden egyes hajszálrepedésbe, nehogy egy kisebb rengés összedöntse az ambíciókat. Az így összetartott konglomerátumban nehéz elképzelni, hogy új politikai erő meg tudna jelenni, pedig én is innen várnám. (De miért is lenne egy pártvezetés demokratikusabb mint az általa elkészített tervek az ország irányítására?) Ha a repedésekbe nem beton kerülne, hanem új, korszerű gondolatokkal hoznák létre a rengésállóságot, akkor egy erősebb lökéshullám ellen is fel lennénk vértezve.
Mindez a hozzáállás azért furcsa, mert valamennyi műszer jelzi ezt a lehetőséget (a létminimumon vagy az alatt élők arányának növekedése, a romakérdés megoldatlansága, a legalacsonyabb foglalkoztatottság az EU-ban, stb.) Az új elv, miszerint a beton erősségét kisebb robbantásokkal már most tegyük próbára (társadalmi igazságtalanság az új adórendszerben, vegyünk el 600000 tartóoszlopot az egyébként kevés oszlopból az új adórendszerben) odavezethetnek, hogy nem is kell egy egész kontinenst érintő földrengés a rendszer összeomlásához.
A beton márpedig beton, még akkor is, ha korszerűbb technikával készül mint a 70-es években.
Varánusz Talpra magyar! 2010.12.28 08:00:00
Talpra magyar! Hí a Zsoca! Itt az idő, gyertek haza! A Nemzeti Együttműködés orákuluma ismét gondolkodni volt: Hiába no, a magvas gondolatokhoz csönd és ihlet kell, meg némi agyi oxigén hiány, ha a verőereket elnyomja már a műanyag karima. Szabadon szárnyal a képzelet,…..
1,414 2010.12.28 15:33:43
@Humperdickk: Miből gondolod, hogy 38 millióra 94 ezer lesz a havi nyugdíjad? Az inflációt is követve legalább kétszer annyi. Én úgy tudom, hogy kb. 15 millióból gyűlik össze a havi 100ezer. Az Indexen lévő kalkulátor is ezt erősítette meg. (Ugye ez lenne a 25%.) Lehet mégis ez lesz a 75%.
törökgáborelemez 304. Vagy-vagy 2010.12.27 20:06:21
Az előző bejegyzést azzal fejeztem be, hogy mindenkinek van valamekkora kormányzati felelőssége, aki akár háttéremberként, akár mezei parlamenti képviselőként részt vesz a politikai döntéshozatalban. Mégis, kormánypárti politikusokkal beszélgetve gyakran találkozom a…..
1,414 2010.12.28 01:11:30
Valaki segítsen megérteni.
a) Annyiszor olvastam már, hogy Orbán Viktor elmegyógyintézetben kezelteteti magát. Miért nincs erre semmi hivatalos (ellen)vélemény? Aki írja, honnan tudja?
b) A mnyp rendszer felszámolását úgy látom kész ténynek vesszük. Miért nem hallani sehol a médiában konkrét számításokat (még a mnyp-tól sem)? Mi számít egyáltalában a most tevezett állami nyugdíjnak? (Úgy olvastam egyetlen helyen, hogy 15 év után résznyugdíjat, 20 év után teljes nyugdíjat kapunk a 2011. december 31-ig befizetett járulék alapján, akkor is ha maradunk.) Mi van azzal, aki marad és 2011. decemberében hal meg, az állam kárpótolja az örökösöket a kiesett 14 hónap után? Aki már meghalt, az örökösöktől visszamenőleg visszaveszik? Ha nem, akkor mégsem virtuális pénz.
c) Hogy alakulhat ki az a helyzet, hogy a poszt írójának az érintettek saját döntésükkel (szavazógomb) ellentétes erkölcsi tartalmú nyilatkozatokat adnak? Erre nem vonatkozik a pártfegyelem? Mire számítanak és mire számít ettől TG?
d) Miért gondoljuk, hogy a lövészárkokkal és demarkációs vonalakkal bármi is változhat? Nem lehet, hogy ezek az ősi amygdalás reflexeink vezetnek oda, hogy valakik úgy politizálnak mintha 50,1 %-uk lenne, nem pedig 2/3? Most láttam a History Chanelen, hogy ezen ősi szervünk okozza az első főbűnünket, a haragot, de ennek mérete mutatja társas kapcsolataink kitejedtségét (mai Index).
Köszönöm