Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Death/Mortis

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mély fájdalommal tudatom kedves rendszeres és nem rendszeres nézőimmel, hogy az oldal bezárja kapuit. Ugyanis... L.Mole, Kvakond és jómagam ezentúl közös oldalunkon szórakoztatjuk a népet. :) Bízunk a zökkenőmentes átállásban! ..
Death/Mortis 2013.05.10 13:53:28
A Bioshock Infinite legelején, kb. a játék 1 százalékánál van egy rész, ahol a főhőst, Booker DeWittet megkeresztelik, amint megérkezik Columbia lebegő városába. Ezt a jelenetet nem lehet átugrani vagy megkerülni, a játékosnak csak egy választása van: a „nyomd meg az X-et, hogy…..
Death/Mortis 2013.04.26 06:09:28
@molnibalage: Semmiféle oktató él nincs a fenti hozzászólásomban, csak közöltem pár tényt, amik miatt néhány technokrata számára bizonyára szűklátókörűnek tűnök. Igen, mindenképp általánosítás, de a sok-millió kispolgár szajkózta, mindenhová beférkőzött 'ateista felfogás' mellett mégis hogyan fejezzem ki magam a legtömörebben? Ha több ezer karaktert ütök bele, akkor azért bakafántoskodnának, mert túlmagyarázom a kérdést.
Természetesen volt idő, mikor még máshogyan gondolkodtam s nem egy autóbaleset vagy közeli barát halálból való visszajövetele győzött meg az ellenkezőjéről, csak a RACIONÁLIS(nem Descartes tanításai) belátása bizonyos kérdéseknek, amelyek felmerültek az évek során. Persze nem a templomban zsoltározást népszerűsítem( bár igazából szépek azok az énekek), meg az imádkozást Mekka felé, de az istenhit nem összeegyezhetetlen a fejlődéssel, sőt, megköveteli, ha meg akarjuk őrizni nekünk juttatott értékeinket.
Death/Mortis 2013.04.26 13:16:46
@algi: Most képzelj el egy tökátlagos középiskolást, akitől megérdeklődik a vallási irányultságát. Biztos nem azt mondaná, hogy ő a Nagy Spagettiszörnyben hisz.
Death/Mortis 2013.04.27 12:24:00
@algi: Közrejátszhat az is, hogy én szörnyen ingerszegény környezetben élek, tehát a rengeteg negatív példa kimozdíthat a neutrális ítélkezés serpenyőjéből, de ne akard elhitetni velem ,hogy az internet világában a fiatalabb korosztály nem fut bele az ateizmus akármilyen alacsony szintűen megfogalmazott definíciójában vagy legalább poén szinten az említett szörnybe s hasonszőrű brahi-egyházakba. Ehhez majdhogynem semmilyen előképzettség nem szükségeltetik, csak hogy valaki üldögéljen a gép előtt és netezzen.

Még nem hallottál meggyőződéses filisztert Istenről beszélni: az élettől is elment a kedvem abban a pár percben.
..
Death/Mortis 2013.04.10 17:55:54
@Horror018: Hogy valaki hatodszorra is leírja: ez egy vígjáték. Remélem sokat segítettem.
Mindenki el van ájulva a Bioshock Infinite-től (én is), a hét játékcsaja nem is lehet így más, mint Elizabeth, akit a játékosnak ki kell mentenie a lebegő városból, Columbiából. Az első két Bioshockkal elég magányos élmény volt játszani, mert a főhős egyedül szállt szembe a…..
Death/Mortis 2013.04.02 20:06:43
Végre, találtam egy helyet ahol magyarul is megoszthatom a véleményem másokkal komment-falon( igen, bizonyára nem kerestem eléggé, tudom); egy csöpp csömöröm is támadt az angol nyomása alatt( jahj, mit nem adnék egy szebb interkontinentális nyelvért: mondjuk a kínai, német vagy akár a trónon maradott latin személyében).

Az én szememben a játék egy rendkívül megalkuvó, kompromisszum-kész, nyugatról s keletről is pénzelt terroristához (valódi, nem az amerikaiak által 2001 után kitalált típusú) hasonlítható, aki elég figyelem felkeltése után kirobbantja a ház plafonját, aztán felszívódik s a szerencsétlen játékos állhat a törmelékek között, kezében az egérrel, illetve kontrollerrel.
A játék története érdekes, változatos, de már láttuk pár helyen( a Sliders marha jó példa, ahogy azt Havastanárúr, Őrző412 okosan fel is hozta) s sajna olykor-olykor meg is inog a saját gondolati mértékének súlya alatt( nem feltétlenül csak a bevégződésére gondolok), gondolom, hogy lehessen nyomatni a magyarázni szolgáló DLC-ket.
Látszik a végeredményen a nyíltabbá tévő törekvés(
www.psxextreme.com/ps3-news/9341.html), de ugye semmi nem lett belőle s hiányzik is a programból ez a jogosan elvárt, a felhők s úszó épületek látványa támasztotta szabadság.
Elizabeth egy idő után sótlanná válik(nem, nem elírás): nem használták ki a karakterét s ennek a legkézenfekvőbbnek tűnő magyarázata az, hogy meg akarták tartani a 15-20 órás játékidőt s a lövöldözést is; a kettő együtt, ekkora intervallumban nem megvalósítható( az RPG általában, amik ezzel dolgoznak alsó hangon 30-40 órásak).
Nem éreztem csőben magam, FPS-léptékben igenis több-mint-elégséges a mozgástér. A környezeti elemek közül csak a letarolt területek nem koppintották a földre az állam( várható volt a becitálásuk, de reméltem, hogy az irracionálisak kicsit elrugaszkodnak a bejáratott sablonoktól, de végül kiderült: mégsem)
Az ellenfelek változatosak. Végigolvastam az összes hozzászólást, már nem idézem vissza ki emlegette, de az eddigi akármilyen-sokkos játékok közül itt küldték a játékosra a legkülönbözőbb hullajelölteket, bár néhánynak té'lleg nincs releváns prezentációja.
Annotáció: Ez egy jó, 85% körüli játék, élvezetes, akcióval telített, a maga esetlen módján el is gondolkodtat( akkora szavakkal dobálódzik, amekkorákat egyszerűen képtelen megemelni) és lyukas, utazva a fizetők pénzére; mondjuk mi nem?

Guardian412 bizonyosan ált. isk.-ás vagy középiskolás töri tanár. Francokat, ezt ruletten is megtenném!
Üdvözlöm a blog olvasóit, mielőtt belefognék első írásomba, néhány szóban "megemlékeznék" magamról, ahogy az illő ilyenkor.23 éves vagyok végzettségemet tekintve kereskedelmet és marketinget tanultam, jelenleg természetesen nem ebben a szakmában dolgozom.Filmek terén abszolút…..
Elérkeztünk a Haneke napok harmadik részéhez. Hogy ez lesz az utolsó, vagy jön egy bónuszfilm is, az csak rajtatok múlik. Ha úgy érzitek, hogy még bírjátok és szeretnétek Michael Haneke valamelyik alkotásáról többet megtudni, akkor ne legyetek restek, kommentbe jelezzétek.…..
Death/Mortis 2013.03.05 15:15:23
@Fausto.: Nekem az eredeti sokkal jobban tetszett: pont a marcona arcok okán, ami európaivá, ha lehet így fogalmazni, emberközelivé varázsolta az alapfelépítést, ami nagyon könnyen átmehetett volna fantáziából szalasztott, tétet nélkülöző 'játékká', egyetlen olyan pillanat nélkül, mikor a néző elfelejtené, hogy amit néz az játékfilm---> s ez véleményem szerint meg is történt az amerikai verzióban, hiába ugyanaz az egész.

Ha már a vicces játékok mellett döntesz, akkor mind a kettőről írj.
Sziasztok! Member mester ismét megmentett minket egy újabb záptojás és zsákbamacska animétől. A Poszter jól nézett ki és már azon voltam hogy egyszer elkezdem de Member mester még idejében megmutatta hogy ez az anime egy szennyhalmaz. ..
Death/Mortis 2013.02.28 18:27:19
Death/Mortis 2013.03.01 19:12:44
@Member: Én ezidáig úgy hittem hogy a rakott krumpli annyira neutrális összetevőkből áll, hogy senki sem fanyalog tőle...
Nincs rossz dán film Mads Mikkelsennel, legalább is az eddigi tapasztalataim ezt az állítást hivatottak alátámasztani , hisz úgy tűnik, amihez az északi világsztár szülőhazájában, minden arannyá válik, elég ha csak az Ádám almáira, vagy a Gengszterek fogadójára gondolunk.…..
Sziasztok! Na végre ezzel is megvagyok. Már nagyon rég beterveztem ezt a sorozatot de csak mostanában jutottam el oda hogy megnézzem. Sok jót olvastam róla,fórumokon kap hideget-meleget egyaránt de többségében csak pozitív kritikákat lehet olvasni róla. Lássuk az én véleményemet…..
Az eddigiekhez képest rendhagyó toplistát olvashattok most, ugyanis ezúttal két szerzőnk (FroG és danialves) tematikus összeállításának keverékét láthatjátok alább. Mindketten 5-5, teljesen különböző filmmel képviseltetjük magunkat, ezekről felváltva írtunk, a szövegek…..
Manapság igen kevés filmről mondható el, hogy látványos effektek, bonyolult történet vagy éppen nagy fordulatok nélkül is izgalmas és szórakoztató tud maradni. Azonban John Patrick Shanley filmje egy szenzációs thriller, kiváló színészi alakításokkal, és bár a hagyományos…..
Death/Mortis 2013.01.10 18:37:58
@danialves: Az elsőt nem láttam, de a Titokzatos folyót igen és számomra hagyott maga után kívánnivalót, úgy a karakterábrázoláson kívül mindenben; ott sem működött ennyire jól a ködösség, azért el lehetett különíteni ki a kiszolgáltatott, a rossz, stb.
Szegasztok! Mint tudjátok, nem rég indult el egy sorozat Sword Art Online" névvel, mely igen nagy hype-ot kapott mostanában. Én ugyan nem néztem, de azok alapján, amiket láttam belőle (screenshot, youtube), nem értem, mitől olyan nagy szám, amikor nem több, mint egy mai moe grafikával…..
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
A Felhőatlasz előtt volt az előzetese ennek a vadiúj magyar filmnek, és... hát nem tudom. Örülök hogy van végre valami komolyabb próbálkozás magyar fronton, de őszintén szólva ez az előzetes szerintem iszonyatos! Szörnyen van vágva, rossz a zenei aláfestés, és nekem speciel nem…..
Death/Mortis 2012.12.05 21:35:27
@xx18Rolandxx: S még mennyi kiváló alkotást be lehetne illeszteni a rendszerváltás koráig. Nehéz megszámolni őket. Az általad "jó"-nak nevezettek közül lehetne vitatkozni párral.

A videóhoz: Apád-, Anyád-, Rimádat.
Smoking Barrels Holy Motors (2012) 2012.11.18 19:00:00
A posztmodern filmek fenegyerekeként számon tartott Leos Carax a '80-as évek közepén robbant be filmnyelv-újító alkotásaival. Noha a Rossz vér és a Pont-Neuf szerelmesei nemzetközi kultfilmmé váltak, kompromisszumot nem ismerő alkotásmódja miatt nem igen volt lehetősége a…..
Amour. Szerelem. Aki ismer, jól tudja, hogy a világból ki lehet kergetni a szentimentális, nyálas, szerelmes pacsmagokkal, melyekből párkapcsolat esetén legalább havi egy kötelező szinten megnézendő, elkerülendő a "mindig olyanokat nézünk, amiket Te akarsz..." féle, férfiember számára…..
Először is íme a híres klasszikus horror jövőre érkező remake-jének előzetese, aztán majd kicsit nagyobb hangvételben leírom, hogy mi nekem a bajom ezzel a filmmel. Figyelem! 18+, és nem véletlenül! Már ez a másfél perc is kegyetlenül brutális, szóval csak erős gyomrúak…..
Alfred Hitchcock első Amerikában forgatott alkotása az egyik legnépszerűbb klasszikus hollywoodi darab. A film Daphne Du Maurier népszerű, azonos című kisértethistóriáján alapszik. Ez a némiképp melodramatikus rémtörténet hozta meg az igazán átütő sikert Hitchcock számára…..
A filmtörténet egyik legnagyobb vállalkozásának bizonyult az Elfújta a szél. A megalomán producer, David O. Selznick álmodta vászonra Margaret Mitchell polgárháborús eposzát, melynek már csak jogaiért canossákat kellett járnia. A polgárháborús téma akkoriban cseppet sem…..
Smoking Barrels 007 - Skyfall 2012.10.30 09:32:57
Valamiért mindig fenntartásokkal kezeltem a Bond-mozikat, mert mindegyikük nyilvánvaló, kiszámítható síkon haladt, a főhős karaktere pedig sérthetetlennek, kvázi félistennek volt ábrázolva. Ez a hegemónia részben 2006-ban kezdett megtörni; a Casino Royale már egy új…..