Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NaliS

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
pillanatok az életemből Aratás 2011.01.18 15:51:00
A 60-as évek elején az aratás még máshogy nézet ki mint napjainkban, a földek nagy táblákban a termelő szövetkezetek tulajdonában voltak gép kevés volt munka meg sok. Az emberek hajnalok hajnalán kezdték a kemény munkát ahonnan csak a déli forróság űzte őket a hűvösebb…..
   Szeretem nagyon a festészetet, de istenigazából csak két-három művész képeit ismerem hozzávetőlegesen. A többi képet lelkes hozzá nem értő szemével nézem és a magam spártai módján eldöntöm tetszik-e vagy sem. Két művészt szeretek nagyon és az Ő műveiket fel…..
   Árvíz lesz, súlyos árvíz a folyók majd kilépnek a medrükből és elfoglalják azt, ami az övék, amiről lemondanak az aszályos hónapokban. Az emberek védekezni fognak fáradhatatlanul töltik majd a homokzsákokat, kérnek, sírnak, könyörögnek, egyik pillanatban…..
A szépség a legfurcsább emberi tulajdonságunk, miért talán azért, mert szubjektív, mert nem időtálló, mert összefonódik észrevétlenül a kisugárzással, a vonzalommal. A szépség szubjektív és itt lehet egy szélesebb társadalmi szubjektivitásról beszélni. Mire gondolok most…..
Sokáig néztem, de nem láttam, sokáig hallgattam, de nem hallottam, sokáig érzékeltem, de nem éreztem, elpazaroltam nagyon sok időt és energiát  olyan dolgokra, amikről azt hittem fontosak. A boldogságról azt hittem, hogy majd valaki elhozza nekem és megajándékoz vele.…..
   Olyan kétarcú tél volt, hol szakadt a hó és hideg volt és köd és mindent beborított a tél vasfoga, hol kora tavaszi napokat idéző enyhe idő volt, esővel tarkítva. Emiatt hol fagyott, hol engedett nem tudta istenigazából az időjárás hogy mit akar. De gyönyörű volt,…..
   Belopakodott az életembe az újév észre se vettem csak itt lett egyszerre. Nem éreztem a pillanatot szilveszter éjfélkor, hogy valami nagy és új elkezdődött, és ha most rágondolok, most sem érzem. Folytatódik az, amit eddig építettem, valahol majd learatom a…..
  Mindenkinek azt kívánom hogy megkapjon az újévben mindent ami Neki való, mindent ami valójában a szíve vágya. Nem teszek fogadalmat csak egyszerűen változtatok majd néhány dolgon…hiszen újév jön, s ez a régi elröppent rá az emlékek tesznek pecsétet mintegy…..
pillanatok az életemből Jónás 2010.12.30 09:23:00
  Nagyon aktuális bibliai történet mostanság Jónás és a cet meséje. Jónás feladatot kap a fensőbb hatalmaktól de Ő 180 fokkal elfordulva ettől megpróbál elmenekülni a saját karmája elől. Tengerre száll ahol óriási viharba kerülve lesodródik a hajóról és egyszer csak…..
Van már nagyon sok minden amit tudok mert megtanultam vagy azért mert mindig is tudtam és lesz amit még tanulnom kell hogy több legyek hogy többet lássak a világból többet értsek. Van hitem és néha hiszek párszor másban, leginkább magamban. A hit furcsa dolog mert miben hiszel az…..
Köszönöm Feribá….. Nagymama és Nagypapa    Nagypapa és Nagymama Nagykőrösösön élte az iparos ember és felesége egyszerű de nagyon szép életét, a Papa kovács volt s ennek a munkának szentelte az egész életét mester volt a szakmájában s mint ilyen…..
pillanatok az életemből évszakok 2010.12.27 20:20:00
  Az évszakok Szeretem az évszakokat bár, ahogy jönnek, mennek, sürögnek körülöttem fáradhatatlanul, az idő múlását, saját mulandóságomat mindig eszembe juttatják, de ember vagyok, s ez természetes gondolat, ami azért nem árnyékolja be az életemet. Hiszen jöttem,…..