Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tulajdonságaink dolgokat cserélnek.

72 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már vagy egy éve, sőt lehet kettő nem írtam új filmről értekezést, vagy kiritkát. Most mindkettő egyszerre szeretném letudni. Miért? Mert a Joker megérdemli és meg kell beszélnünk, mert ezt a filmet meg kell beszélni. Nem elég megnézni, ezt meg kell fejteni. Ahogy önmagunkat is. De mint tudjuk…..
"Sose láttam olyan tisztán, hogy milyen messze vagyok a célomtól, mint amikor ott álltam előtte." Mihelyst az ember felfedezte a tüzet, amely kipattant egy villámból, akkor valami végleg megszakadt az emberiség történelmében. Hirtelen minden tele lett tűzzel és izzó parázzsal, hiszen ez volt az új…..
Fontos film. Fontos és furcsa egy film. A legfontosabb film a rendszerváltás óta. Nem Oscar díjas és nem hal meg benne senki gázkamrában. Csak egy főiskolai film, csak egy Moszkva Tér. Csak Török film. Rengetegen elemezték már a Moszkva teret, rengetegen írtak rengeteg féle véleményt. Ebben a…..
LA FIN ABSOLUE DU MONDE Geryről 2018.03.19 22:15:58
"Szeretem. Így tudok segíteni, ezzel. Nincsen stratégiám. Nincs A terv, nincs B terv, nincs semmi. Szeretet van. Ennyi..." - Anya Gery akár átlagos Budapesti lakos is lehetne. Minden nap tömegközlekedik, ücsörög, „dolgozik”, barátai vannak. Ám Geryt egy kamera követi pár napig mindenhova. Gery…..
Egy este, amikor betértünk egy különleges rózsa alakú kézműves fagyizóba már nagyon rég nem írtam. Főleg nem érzelmi alapon lévő filmelemzéseket, amelyeket annyira szeretek. Miért? Nem volt semmi, ami megfogjon annyira, hogy írhassak róla. Tudtam volna bármelyik filmről oldalakat írni, de lélek…..
Elhunyt George A. Romero. Ennél fájdalmasabb hír már nem lesz az évben. Elment a kis öreg. Egy olyan ember, aki megalapozott és felfuttatott egy régi letűnt műfajt. A zombi horror nem az ő találmánya, de tagadhatatlan hogy toposzai hozzá köthetők.  Az élőhalott széria, tökéletesen kidolgozott…..
Az önkifejezés a modern kor egyik rákfenéjévé vált, amint valóság show lett minden, amihez csak az ultra-modern ember hozzáért. A kamerák össztűzében éljük magányunkat. Az ember örök magányának poszt- ultra-modern festménye az interneten. Gondolkodó. Amikor az ősember először festette barlangra…..
A világirodalom nagyon sokszor megemlékezik hősökről, a festészet szinte csak velük foglalkozik, a dalok, versek, de még a graffitik és hősökről énekelnek. Ám a popkultúra egyik legnagyobb hőséről nagyon kevésszer esik szó. Pontosabban ő akkora legenda, hogy már életében csak toposzok szóltak róla.…..
Amikor a csicskák, a picsák és a jól megtöltött GO Pro kamerák uralják a hétköznapokat, akkor az emberből olykor kifordul a véleménye. Pumpedék gyors kritika, és elemzés.  Ezen a blogon nagyon ritkán jelennek meg posztok. Az ok egyszerű, nincsenek már igazán jó filmek, nincs velőtrázó káprázat a…..
"...halált hozó fű teremgyönyörűszép szívemen." Léteznek olyan filmek, amelyekről nagyon nehéz írni. Nem csak összetettségük miatt, hanem mert a legmélyebb és legtitkosabb érzéseinket pendítik meg. Az élet, amelyet a film próbál meg összefoglalni nem feltétlen egyszer vagy csak simán bonyolult. Az…..
  A film az idő romantikája egy összefoglaló, nem elemzésekre alapuló elmélet kibontása amelyet a La Fin Absolue Du Monde blogon található összes elmélet, kritika, érkezés koherens összefoglalójának kell tekinteni. Javítatlan változat. Rengeteg dologról esett szó tanulmányomban, a romantikával…..
A film az idő romantikája egy összefoglaló, nem elemzésekre alapuló elmélet kibontása amelyet a La Fin Absolue Du Monde blogon található összes elmélet, kritika, érkezés koherens összefoglalójának kell tekinteni. Javítatlan változat. A romantika olyan dolog a filmekben, amely a nyitójelenettől…..
A film az idő romantikája egy összefoglaló, nem elemzésekre alapuló elmélet kibontása amelyet a La Fin Absolue Du Monde blogon található összes elmélet, kritika, érkezés koherens összefoglalójának kell tekinteni. Javítatlan változat. Az idő felosztása a filmtörténettel egy időben kezdődött el. Az…..
A film az idő romantikája egy összefoglaló, nem elemzésekre alapuló elmélet kibontása amelyet a La Fin Absolue Du Monde blogon található összes elmélet, kritika, érkezés koherens összefoglalójának kell tekinteni. Audiatur et altera pars! "A romantika, vagy romanticizmus szót először az angolok…..
"Bolyongásaimat bevégezem.És gyökér-labirintusodMélyébe veszve végül meglelem,Titánia, a trónusod." Arszenyij Tarkovszkij - Titánia A filmről írni kell, de érezni is. Nagyon nehéz és megterhelő ez egy átlagos író számára. Már ha ezt a szöveg összerakosgatást lehet írásnak nevezni. Az ember…..
"A nyelv megnevez, a film megmutat." Balázs Béla  Egy kis eltérés az eddigi megszokott cikkektől. A YouTube véleményem szerint az egyik legnagyobb ellensége a valód filmnek, illetve annak a közösségnek, akik a filmet imádják és szeretik, továbbá istenítik. Soha nem írtam még YT videókról kritikát…..
Vannak olyan mozik, amelyeket "élni" kell. Végig kell ülni, és meg kell halni bennük. Nemes Jeles László filmje pont ilyen, ám mégis egyensúlyozik a türelmünkön. Valamiért nem akar nagyon jó lenni, simán csak megrendítő és fájdalmas. A Saul fia a modern holocaust feldolgozások között kiemelkedő, és…..
lelkiismeret; (részlet) "az emberekben a saját erkölcsi mivoltuk fölött való ítéletmondás ereje igen különböző fokú; némelyik a kis vétséget is erősen hányja magának szemére; más a nagyobb vétséggel is meg tud alkudni, s magát megnyugtatni" Nem szeretnék, most olyan dolgokba belemerülni, mint az…..
Az emberi természet egyik legtisztelendőbb tulajdonsága, a ragaszkodás. Ragaszkodó típusok vagyunk, legalább annyira amennyire társas lények. Az ember, mint, olyan vágyik a másik ember társaságára, kivéve, ha talál egy jó sorozatot. Ezek a sorozatok életünk elkísérői, számuk pedig legalább annyi,…..
„Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek…..
Hát erről a filmről, már vagy fél éve akarok írni. Az élet sajnos úgy alakult, hogy később lett rá lehetőségem. Elképzelhető, hogy minden film az életünkben köthető egy-egy személyhez. A Barbarella számomra mindig is szívügy volt, anno 12 évesen láttam az akkor még csiga TV2-n egy átvirrasztott…..
Manapság, mindenki a Galaxis Őrzőitől van elájulva, teljesen megfeledkezve arról, hogy a galaxisnak bizony királynője is van, aki ráadásul sokkal jobban néz ki, mint bármilyen mosómedve. Ő nem más, mint Barbarella, akinél dögösebb úrnőt keresve sem találhat egy galaxis.   ..
    "Keresd, művész, a magányt,  művet foganj s befejezz;  de hogy élvezd alkotásod,  ahhoz társakat keress." Johann Wolfgang von Goethe   Mi az a vasakarat? Mitől edződik az ember? Mitől izzadhatunk úgy igazából, nagyon? Az első és az utolsó Rocky film elemzése, avagy miként lett szuperhős…..
Ajh’ hát mi is késztet valakit arra, hogy könyvet vagy egyáltalán valamit is írjon? Miért kezdenek el az emberek butaságokat bepötyögni számítógépükbe, a sok tranzisztor meg mikrochip közé? Miért bámulunk bele a saját lelkünkbe és próbáljuk meg kifejezni magunkat? Nos, leginkább azért, mert a film…..
  Oly sok film kering manapság az interneten, oly sok képzelet szárnyal immáron a világban. Hétmilliárd lélek hétmilliárd gondolata az, amely ezen a kis szűkös helyen elfér. Ám el kell vetnünk azokat a téziseket melyek arról, szólnak, hogy az internet jót tett a filmnek. Izmusaink elkorcsosultak,…..