Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mérnyök&RóbertGida

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Pax Romana 2010.12.11 19:19:00
 Lehet-e?egyezségre jutni látszólagos/valóságos érdekellentétek esetén?sebeket gyógyítani (hozzájárulni sebek gyógyulásához) a magyarországi filozófia testén?„peren kívül megegyezni” a Boros contra Radnóti (vagy inkább TGM?) et alii ügyben?hinni a kooperáció…..
Mérnyök&RóbertGida 2011.01.21 15:51:27
@cukorrépa: „továbbra is azt gondolom, hogy a filozófia mérhetetlen, de intuitíve jól megítélhető.”

Persze, „szakmabeliek széles körei” által etc. Valaki/k szerint azonban szakmai nulla és/vagy korrupt, összeesküvő itthon majdnem mindenki. Így aztán szinte „Egy, csak egy legény van talpon a vidéken, Meddig a szem ellát puszta földön, égen”. (Nem tudom ráismernek-e pl. a parák tipikus küldetés-érvelésére?) Egy így kreálódó szerephez elkötelezett „éberségnél” aligha kell súlyosabb paraméter. Pl. arányosan kiemelkedő szakmai-vezetői kompetencia. (szörnyű vendégoldal, araszos vállán?) Utóbbi híján bármekkora az elszántság, annál esetlenebb és kártékonyabb. Hiába hozzá tudósi betűk dekázása meg a gazdálkodások vizsgálata. Átitatódva szimbolikus közgondolkodással, gyorsan röpít a béka ülepe alá.

Kapcsolódó észrevételemet úgy nevezném, PROTÉZIS: Kétes minőségű kutatás volt, szerencsére már csak ketten dolgoznak közülük az intézetben.
Forrásom: Boros János [ …] az MTI-vel közölte: […] feljelentés alapjául szolgáló tények és körülmények megfelelnek a valóságnak. […] úgy fogalmazott: "a filozófiai szakmát megrázó hírek több százmillió forint kétes minőségű kutatási felhasználásáról megdöbbentették a filozófia hazai képviselőit, és az MTA Filozófiai Kutatóintézetének munkatársait". […] Mint írta, a Borbély Gábor által vezetett projekt résztvevői közül jelenleg már csak ketten dolgoznak az intézetben […]
(, Magyar Nemzet 2011. január 11., kedd, www.fidesz.hu/index.php?Cikk=157456, hvg.hu/itthon/20110111_mta_kaosz_filozofia_intezet , és fentebb: MTI,)

Ez nagyon sommás. Honnét származik? Ki ítéli/ítélte ezt a kétes minőséget?
A hazai filozófiai szakma megrázó hírre megdöbbent képviselői és intézeti munkatársai(!) minden esetre kezdhetnek megnyugodni: már csak ketten élnek a veszélyesek közül. Ezek persze egyértelmű üzenetet kaptak.

Milyen módon szokta (eddig) jól-rosszul értékelni/kritizálni saját produktumait a hazai filozófiai szakma? (Túl az elemi beléptetőkön illetve a nagyon általános eszmefuttatásokon) Gondolom szakmailag érvelve, nyilvánosan, s nem csak lojalitáskényszeres laudációkban. Van ennek súlya, visszacsatolása? Léteznie kell, ha mégoly kicsi is, hazai szakmai piacnak. Szelíd és kevésbé szelíd recenzióktól, a kukoricára térdepeltetésen át egészen rendcsináló duhaj hevületig sok mindent el tudok képzelni. Utóbbi, bizton állítom, csak lerongyol minden észhasználó közösséget. Persze szigorúan a „szakma” nevében. Nem vagyok tájékozott, nem szántam költőinek a kérdést.

Aktuálissá lett számomra egy korábbi, úgy nevezném, TÉZIS: Igazgatóként vizsgálódtam, kerestem és találtam. Fel is jelentettem (volna), de „titokzatos” magánszemély megelőzött.

Forrás: „Pálinkás József leszögezte, hogy a 2010 tavaszán lezárt ellenőrzés jelentése foglalkozik azzal a kutatási projekttel is, amellyel kapcsolatban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentést tett. […] Boros János […] Leszögezte, hogy […a] pályázat körüli jogi anomáliákat a tavalyi év első felében ő maga kezdte el feltárni az MTA elnöke által elrendelt belső ellenőrzési vizsgálat egyes megállapításai alapján. […] azért nem ő tette meg a feljelentést, mert megtudta, hogy 2010 nyarán ezt egy magánszemély már megtette.
(MTI, ill. Magyar Nemzet 2011. január 11., kedd,)

Magánszemély lenyúlt volna valamit? Ha igen, mit? Minimum a leleplezés dicsőségét, mivel igazgatónál is gyorsabban/pontosabban jutott intézeti hivatalos dokumentumokhoz. Esetleg motiváltabb is volt?

Ehhez jött egy frissebb, nyilván ANTITÉZIS: Igazgatóként lényegében semmi közöm a feljelentéshez. Nem működtem ebben közre, semmiféle iratokat, adatokat sehová, senkinek, semmilyen hivatalhoz/hatósághoz nem juttattam etc.
Forrás: Minap reggel, még elindulás előtt, a HírTv Rájátszásában hallottam ilyesmit az Igazgató Úr saját szájából. Meg, hogy pályázni, miként hajózni, igen is kell és a filozófiában is nagyon szükséges. Minden szép és jó… a pályázati rendszert pedig meg kell reformálni stb.
Ha rosszul emlékszem, elnézést, nem tudtam visszakeresni.

Mi lenne a SZINTÉZIS ??? Segítsen valaki! Vagy pontosítson!
Mérnyök&RóbertGida 2011.01.24 00:50:32
@Bodnár István: Bónusz-elem.
Most látom, hogy nevezett intézetnek már nincs igazgatóhelyettese. Napokkal ezelőtt még épp Demeter Tamás neve állt ott. Pályáztatás lenne készülőben?
www.phil-inst.hu/hu/kapcsolat/kapcsolat.html
Ennek kapcsán kerestem honlapjukon pályázatokat is, hátha. De eltűntek még a 2010-esek is. Úgy emlékszem a legutóbbi ig.helyettesi, fiatal kutatói és hasonlók voltak ott. Kár. Ilyeneket az érdeklődők és új pályázók vissza szoktak keresni.
www.phil-inst.hu/hu/linkek/linkek.html > Intézeti tájékoztatók. (www.phil-inst.hu/hu/linkek/intezeti_tajekoztatok.htm)