Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rumpundli

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azoknak, akik figyelemmel kísérik a fenntarthatósággal, illetve a környezettudatossággal kapcsolatos híreket, eseményeket, bizonyára nem mondok újat azzal, hogy a svéd bútoróriás, az IKEA élen jár a klímaváltozás elleni harcban, és már hosszú évek óta folyamatosan példamutató megoldásokat alkalmaz a…..
Amennyiben az emberiség az éghajlatváltozás mértékének korlátozására és a természeti környezetre gyakorolt káros hatásának csökkentésére törekszik, akkor a következő évtizedekben mindenképpen a lehető legnagyobb mértékben át kell térnie a tiszta megújuló energiaforrásokra. Szerencsére jól haladunk,…..
A világ rengeteget változott az elmúlt 50 évben. 1967-ben még javában tartott a hidegháború, az Egyesült Államokban gyakoriak voltak a zavargások, dúlt a vietnámi háború, de Izrael is kénytelen volt megküzdeni arab szomszédjaival a hatnapos háború során. Más volt az emberek hétköznapi élete is. A…..
rumpundli 2017.12.09 13:46:09
@teéjesenmindegy: Úgy tűnik te, nem éltél akkoriban! Esetleg "nehéz" gyermekkorod lehetett. Sajnos nem az a boldogság, hogy saját repülődben, testőreiddel körbevéve rettegj, mikor dől össze a birodalmad, vagy csak félrekefél a dögös celebből feleségnek vásárolt ribi. Az élet minőségét nem csak az anyagi javak határozzák meg! Szerintem pl. egy kellemes éghajlatú helyen "jobb" élni mint egy, a korszerű fűtőenergiát használó agyon automatizált fűtésű lakásban. Lehet nem fázol, a légtér minden paramétere beállítható, de ott van a gebasz, hogy mindez, egy pillanat alatt köddé válik, és ez nem engedi, hogy a mérhetetlen nyugalom elöntse a teljes valód!
rumpundli 2017.12.10 15:40:49
@teéjesenmindegy: Felfogással van a probléma. Szerinted az a jobb vagy rosszabb élet, mondjuk amikor evezgetsz a tavon, vagy, a két Volvo motoros hajóddal, végigszáguldasz ugyanott. Jobb élet alatt a jobb életminőséget értem, nem csak a fogyasztási cikkek korszerűségét, mennyiségét. Ehhez legalább annyira hozzátartozik a boldogság, a sikerélmény, mint a kaja.
Amúgy az orvosi ellátás! Hát az nálunk, amúgy megér egy misét! Az autó sem volt a maihoz hasonló sehol! De azért a trabi, a bogár ellenfele lehetett. Ízlés kérdése, de a Trabantba, beszállás közben nem vertem be a térdem. És legalább annyira igénytelen volt sőt! A Merkúrnál közeli hozzátartozóm Ford Escort-ot vásárolt (fotóügynök) Majd amikor a felesége is megtanult rajta vezetni, három éves korában túladtak rajta és WW-t vettek. Ez 1966-körül történt. A szembe szomszéd Opel Rekodja nem volt műszakilag annyival különb mint az akkori Moszkvics.
Óvnak minket az eurótól a szabadpiaci héják. Nem várt helyről kapott méltatást az orbáni unortodox gazdaságpolitika: a libertárius és szabadpiaci ideológiát népszerűsítő, nemzetközi Free Market Road Show budapesti konferenciáján méltatták a magyar egykulcsos jövedelemadót,…..
Az amerikai-magyar kapcsolatok elhidegülése jó ideje érzékelhető. Az USA, ahogy a szövetségesek között illik: kezdetben baráti hangnemben küldte a jelzéseket hazánknak. A figyelmen kívül hagyott baráti hangnem után már más, keményebb eszközökhöz nyúltak: a tusványosi…..
Csuhaj, drága Feleim, nem kell aggódni, Kedves Vezetőnk nem emigrált az internetadó miatt szívekben gyúlt népharag elől, hanem Rasit látogatta meg Svájcban. Vagyis hazajön, hogy láthassa, az elégedetlenség miatt morcogó slepp azért végrehajtotta-e a kedveslakosság szívatását,…..
Piroslap Fogatlan prókátor 2014.10.30 07:21:32
Az Origo híre szerint: "Norvégia független auditor véleményében bízik, és nem fogadja el a Kehi-vizsgálat megállapításait" a norvég alap, és az azt kezelő Ökotárs Alapítvány ügyében.  Akkor játsszuk ezt le! Én adok neked pénzt, hogy oszd szét a faludban a szegények…..
rumpundli 2014.10.30 19:23:03
@Brendel Mátyás: VIllogni akar, és közben szidni azt amit nem ismer, de valahol már hallot róla (esetleg olvasni is kellene).
A koldulás kemény, de alapjában véve jövedelmező üzlet. Csak meg kell találni hozzá a megfelelő "közvetlen értékesítési módszert". Kínai koldusok túlmentek mindenen, amikor egy megcsonkított tevével próbáltak kiváltani még több együttérzést és ezáltal természetesen…..
rumpundli 2014.10.21 18:37:48
@szbszig: 10-15 évvel ezelőtt cikkeztek arról, hogy hozzánk (BP.re)is hurcoltak csonkitott gyermekeket koldulni. A család eladta, bérbeadta, a közeli magyarlakta területeken a koldusmaffiának.
Míg Magyarországon Kövér László nemes egyszerűséggel csak cirkusznak nevezte az eddig több mint háromezer áldozatot követelő ukrán konfliktust, addig külföldön jelentős politikusok, közéleti személyiségek már egyenesen Adolf Hitlerhez, a náci Németország vezetőjéhez…..
„Mint a háborúban a foglyok, csak a parabolamocskot fogjuk.” Kerek húsz éve, hogy azt osztálykiránduláson együtt ordítottuk a Tankcsapda klasszikus nótáját. Nos, a tányéros tévé lassan visszavonhatatlanul a múlt ködébe vész. A háború viszont egyre közelebb van hozzánk.…..
rumpundli 2014.09.01 13:32:25
De rosszul emlékszem!?
Mintha az unió akarta volna bekebelezni ukrajnát! USA nyomásra vagy sem, de mi csináltuk a bábkormányt? A sittesből kiszabaditott nemzeti hős lett. A báb kissé túllihegte a feladatát, megoszlott, és fellázadt a nép! Mi is idegesek lettünk mindenféle nyelvtörvények miatt? Az oroszok létszámarányosan idegesebbek lehettek volna. Azért ha amerikaiakat lődöztek volna a kalandvágyó külföldi önkéntes (zsoldosok), már rég drónokkal támadnák még a lakodalmas menetet is! Putyin Obamához képest igen megfontolt. Nehezen akar táncolni, vagy ha nagyon erőltetik, igen gyakran fog a lábukra lépni. Az igazság, ha van, ilyesmi is lehet:2277-es számú törvénytervezet: a USA háborút akar Oroszországgal

Dr. Paul Craig Roberts, az ismert közgazdász és publicista, Reagan elnök államtitkára kijelentette honlapján, hogy az Egyesült Államok kormánya bármi áron háborút akar Oroszországgal.
A világ több vezető lapjában publikáló, több kitüntetés, többek között a Francia Becsületrend tulajdonosa írásában kijelenti, hogy Oroszországnak annektálni kell a Luganszki és Donyecki Népi Demokratikus Köztársaságokat, még mielőtt az Egyesült Államok szenátusa soron következő ülésén elfogadja 2277-es számú törvényt. E törvény Ukrajnát az USA katonai szövetségesévé deklarálná, független attól, hogy Ukrajna ma még nem tagja a NATO-nak.

Dr. Paul Craig Roberts
Ezidáig Putyin elnök közvetlenül nem avatkozott a konfliktusba, ám a késlekedés végzetes lehet, és Washinton további provokációi egy nem is igazán titkolt célt kívánnak siettetni. Európának és Moszkvának tekintettel kell lenni arra, hogy valójában mi rejlik a hangos és álnok USA-propagandahadjárat és a szankciókat erőltető javaslatok mögött. A szándékok sokkal komolyabbak és rosszabb perspektívát mutatnak, mint azt az orosz és európai politikusok el tudnák képzelni. A NATO európai erőinek jelenlegi főparancsnokának, Philip Mark Breedlove-nak ama kijelentése, amennyiben az USA szenátusa által elfogadásra kerül a 2277-es számú törvény, ez nyilvánvaló háborút jelent Oroszországgal.
Philip Mark Breedlove
Ma még Európa naivan azt képzeli, hogy erre nem kerül sor, és nem látja be, hogy egy kiterjedt és átfogó háború Oroszországgal elsősorban Európa vesztét jelenti. A Fehér Ház ugyanis elfáradt már európai szövetségeseinek „totyogásától” és dűlőre akarja vinni a kérdést, hiszen a tervezett törvény is ezt takarja: „Az orosz agresszió megakadályozása 2014. évben”.
Irak, Líbia és Szíria után az USA politikusai számára világossá vált, hogy nem tervezhetik akcióikat olyan nyilvánvaló hazugságokra, mint Colin Powell egykori hadügyminiszer „fiolalengetése” az ENSZ Biztonsági Tanácsának közgyűlésén, amely Szaddám Huszein megbuktatásához adott "bizonyítékot". AzEgyesült Államok bármi áron bele kívánja rántani Európát egy véres háborúba Oroszország ellen, aminek következményeként a legyengült és háborúviselt öreg kontinens és az oroszok kénytelen lesznek elfogadni egy új megmentő „Marshall-tervet”, amely az USA előtt megnyitná a világuralom valódi kapuját. Hollywood is készülhet az újabb győzedelmes filmek forgatására.
Forrás:
www.paulcraigroberts.org
A 2277-es számú törvénytervezet letölthető az Egyesült Államok kongresszusának hivatalos oldaláról ide kattintva. (Jelenleg ez a legtöbbször megtekintett dokumentum a törvényhozás weboldalán.)
Udo Winter, Berlin
rumpundli 2014.09.01 13:36:34
@nu pagagyí: Milyen irányból? Ez igen fontos kérdés!
Nézem az ünnepi műsort a királyi tévében. A mostani rezsim a Kádár-rendszer szidásával akarja legitimizálni a saját aljasságát. Bemutatják a vasfüggönyt, kijelentik, hogy ma mennyivel jobb, hogy szabadon utazhatunk. Igen, ez igaz, sőt, a nyitott, schengeni határok segítségével…..
rumpundli 2014.06.23 12:49:41
@Barbaarb:
Mondjuk pl. a Vágó úr hol tanult nyelveket
Vakegerek!
rumpundli 2014.06.23 13:03:07
@Lajos Csánó:
Ma polgárőrség!
A TEK? az .. na olyan akkoriban nem volt!!
rumpundli 2014.06.25 12:05:40
@Barbaarb:" az állami általános és középiskolában"
Na ott manapság sem lehet, mondjuk alapfokú nyelvvizsgáig eljutni!
A lányom német nyelvű óvodával kezdte, igaz még a szabad korban, általános is kétnyelvű, már rendszerváltás után, és kb annyit tud németül mint én oroszul (közel semmit).
A közép és felsőfokú oktatásban már könnyen lehetett nyelveket tanulni, már akinek volt hozzá kedve és érzéke (ma pedig ezeken kívül sok-sok pénze).
A kisfiam sima ovi, angolos általános, ami közel semmi tudást nem adott, ezért hetedik o. elejétől külön angol nyelvstúdió, nyolcadik végén magán nyelvvizsgára felkészítés, így a középfokú angol megvan. Most NYEK-es gimi és felsőfokú vizsga. Mellé vette az oroszt tavaly nyáron azt is külön kéthetes tanfolyammal ráerősítve, és még nemigazán társalog.
Akar-nem akar ez a lényeg ma is a múltban is, és ez így lesz a jövőben is!

Ami a foglalkoztatást illeti, igaz a 15, és a negyvenszeres többlet foglalkoztatás, de ugyanennyiszeres a haszna is a foglalkoztatónak! A gond azért az hogy az itteni bérek nem azonosak az anyacég hazai béreivel. A különbség növelésére, fenntartására, kormányunk is rásegít! A munkaerő megélhetési ktg.-e meg legalább ugyanolyan magas és bizony még rosszabb minőségű az élete!
A külföldi munkaadónak itt több a (nem kimutatott) nyeresége, a készterméket az anyacég értékesíti, még nálunk is! A haszon bizony mind-mind elhagyja hazánkat!!
Ma megjelent Zuschlag János könyve. Attól tekintsünk el, hogy hemzseg a helyesírási hibáktól. Nyilván gyorsan kellett írni, hogy még a kampány idején megjelenjen.... No, de a 121. oldalon kiderül, mit lát János az MSZP gondjának: Továbbá az MSZP egyik nagy problémája, hogy…..
rumpundli 2014.06.23 11:18:42
@nemigenértem:
NEM IS FOGOD!!!
A gondolkodni tudás hiányát ma még nem orvosolják, hanem premizálják mint a székházgyújtogató békés tüntetőket.
Orbán Viktor miniszterelnök személyesen jelölte ki a 2021-ig elkészülő település alapkövének helyét egy léccel.   Fejér megye legszebb helyén, a stuttgarti járásban lakók a hír terjedése óta a fociturizmus fellendülését várják, az ablakon kitekintgetve. A tervek…..
rumpundli 2014.06.14 13:38:21
@sielfis: Észrevehető a szakszerű orvosi ellátás hiánya. A bevándorolt kuruzslóktól reménytelen a hatásos kezelés! Próbálj meg a régebben elüldözött hozzáértőktől kezelést kérni. Sajnos ők kissé nyugatabbra praktizálnak, de talán átmenetileg segithetnek. A végső gyógyulás számodra sajnos reménytelen.
A legendás Obersovszky - Schmitt Pál interjú ... na jó, ez nem jó szó .... felnyalintás óta nem láttam ilyen minőségi interjút a TV-ben.Kálmán Olgának amúgy nem volt egy jó műsora, sorban érkeztek hozzá a bukott szellemi sasmadarak: Fodor Gábor, aki közös baloldali…..
rumpundli 2014.04.09 13:27:44
@BattleCry: Miért? A deutch tomi azért ráver egy-két kört, és mégis ott ül!!
Járai Zsigmond, Simor András jegybankelnökök, Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója, ismert közszereplők. Mindhármójukat egy közelgő kormányváltás előtt nevezték ki állami posztokra, mandátumuk nagyobb része a következő kormányok elleni küzdelem jegyében telt el.…..
rumpundli 2014.03.06 10:03:20
@bankvezér: Ez igaz lehet, hogy a vezér és sleppje sokkal jobban járt volna (milliárdokkal)! Sőt ha már akkor kinevezi az éleslátású pénzemberét, a forint már akkor elkezdi a szárnyalását, a csókos devizahiteleseket jobban lehetet volna menteni, legalább 3 Ócsát..stb!
Lehet hogy ma már nem megyei szintű lenne a birtok. Sok csodát hagytunk emmiatt ki. Nemcsak a felcsúti főember gyors felvirágzásán álmélkodhatnánk, hanem számtalanon, és mennzi stadion lenne! Az ám!!
Az utóbbi napokban ismét fellángolt a szokásos vita Budapest 1944-45-ös ostromával kapcsolatban. Vannak, akik szerint az ostromgyűrűbe szorult negyvenezer magyar és ugyanennyi német katona a nemzetiszocializmus hősei voltak, mások szerint fasiszta gyilkosok. Mi inkább átadjuk a szót…..
rumpundli 2014.02.12 10:40:14
@grgabáró:
"ezerszer a német lájsztung" (lejsztung)
Sajnos lesz részed benne!
Mondjuk az ezredforduló óta megfagyott, éhen halt, kisemmizett magyarok szintén nagy eredménynek számítanak. Lehet hogy a nagy német birodalom lejsztung, de szerencsére a józan többség összefogott ellene. Ezek tények
Előző albérletem egy volt orosz tiszti lakásban volt, a ház előtt pedig egy furcsa vasdarab volt a földbe süllyesztve. Különös, hogy így meghagyták, mert már már senki sem használta. Egyes darabjait, ha akarják, sem tudták volna, mert már beleaszfaltozták nagy részüket a…..
Az Index lehozta a legújabb Tarlós-Vitézy levelet, hiába, nagy levelezőpajtások ők ketten. Ebben Tarlós tök őszintén megírja Vitézynek, hogy kurvára nem érti a a leveleket, beszámolókat, amiket Vitézy ír neki, így legyen szíves redukálja le a mondanivalóját, sőt, előbb a…..
Jobbegyenes A Kúria árulása 2013.12.16 20:03:35
A magyar igazságszolgáltatást rengeteg jogos kritikai érte az elmúlt évtizedekben. Se szeri, se száma a bicskanyitogató ítéleteknek. Azt már megszokhattuk, hogy az állami milliárdokat elsikkasztók legtöbbször fütyörészve sétálhattak ki a Markó utcából egy-egy felmentő…..
A rezsitábornak Kálmán Olgánál! Bárcsak a többi kormánypárti képviselő is ilyen tökös lenne, mint a Tábornok úr, és ők is bemerészkednénk Olga barlangjába ... A téma a közös képviselők bevonása a rezsiháborúba.NSZ: A kormánynak ehhez semmi köze, nem a kormány…..
A Pick Szeged kézilabdacsapata remekel a hazai bajnokságban, hiszen vezeti a tabellát. Ha ez így marad a bajnokság végéig, akkor jövőre ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek Vadkertiék. Idén azonban az EHF-kupában vitézkedhetnek a Tisza-partiak, ezúttal ezt a sorozatot mutatjuk…..