Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SallayGergely

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immár évekkel ezelőtt jelent meg a Nagy Háború Blogon Hermann Attila „Él magyar, áll Buda még!” A magyar Szent Korona országaiból sorozott lovashadosztályok és dandárok, huszár- és ulánusezredek, rohamfélezredek jelvényei a Nagy Háborúban című kötetének ismertetése Prohászka László tollából. Akkor a…..
Amikor beszámolunk Prohászka László művészeti író legújabb kötetének megjelenéséről, talán szükségtelen is utalni arra, hogy a közelmúltban lezajlott centenárium alkalmából milyen sok könyv, tanulmány és ismeretterjesztő írás foglalkozott az első világháború témakörével. A Nagy Háború Blog olvasói…..
1917 őszén a császári és királyi máramarosszigeti 85. gyalogezred elkészíttette az ezredjelvényét, aminek egy különleges, aranyból készült példányát karácsonyi ajándékként átadták az uralkodó részére is. Az ajándék pedig a hálán kívül másra is indította Károlyt… A császári és királyi…..
Osztrák-magyar hadikitüntetések az első világháborúban Az első világháborús osztrák-magyar harctéri kitüntetések közismertségéről árulkodik, hogy 1916-ban a „Nefelejcs” című operett egyik betétdalának (címben idézett) refrénje is a legénység részére adományozható rangos elismerésekről: helyes…..
SallayGergely 2011.01.02 07:55:53
@Gefraiter: Elvileg több fokozatot is megkaphatott egy személy, de az első világháború kapcsán most csak egy ember jut eszembe: Boroevic, aki először parancsnoki keresztet, majd - már 1931-ben, halála után! - lovagkeresztet, tehát alacsonyabb fokozatot kapott. Ez azonban különleges eset. A Mária Terézia Rend olyan ritkán és olyan komoly követelményrendszer alapján odaítélt kitüntetés volt, hogy a többszörös adományozása egy embernek ritkaságszámba ment és inkább csak a Rend korai időszakában (XVIII. század) fordult elő "gyakrabban."