Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuxosbömis (ex kacagányos)

4 bejegyzést írt és 1245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan sokféleképpen értékelhetik Magyarország utóbbi két évszázadát, én úgy értékelem -- és erre tanúként hívom a magyar irodalom, a társadalomtudományok és a politika utóbbi két és fél évszázadát --, mint amiből fokozatosan kiszorult az organikus modernizáció lehetősége. Egyszerűbben, a…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2020.06.09 12:20:23
A Momentum elnöksége csaknem teljesen kicserélődött a hétvégén. Kikerült belőle pl. a fideszes csatornafirkászok által sokat támadott Donáth Anna, viszont bekerült Körömi Attila, ami minimum érdekes fejlemény. A hosszú fideszes múlttal rendelkező, majd (2004 és 2006 között) jobbikos, de minden…..
  A Horgász: "sunyi háttértárgyalásokon dőlt el Magyarország sorsa". A térképen fehérrel a magyar kézen maradt területek 1919 késő nyarán. Valójában a magyar állam -- történelmünk egyik legválságosabb évének (1918 ősze -- 1919 ősze) végére -- gyakorlatilag összeomlott. Az, hogy egyáltalán…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2020.06.05 12:01:25
ANSUMMANE FATI ( BARCELONA, SPANYOLORSZÁG ) A 17 éves szélső a szezon eleji sérüléshullámnak köszönhetően kapta meg a lehetőséget a Barcelona nagycsapatánál és maximálisan élt is vele. 2. mérkőzésén, az Osasuna ellen az ő fejesgóljával egyenlített a katalán gárda, a következő találkozón, a Valencia…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2020.05.27 21:25:01
           Az Úr:  A Föld puszta volt és üres,  még tünde lég sem takarta, távulván setét és világos még egybeforrt, s a vizek felett nem volt más csak én. A mélység tükrébe néztem, kétség malomköve lelkem őrölé, de mondám, legyen fény.                      S lőn fény, egy sápadt csillag…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2020.05.27 08:45:26
A rádöbbenés ideje lehetne ez a hét egy valamennyire még lelkiismeretes embernek. Szkeptikus vagyok. Ezt bírta eddig összehozni a kormányfő a szakembereivel (hadd tekintsek most el ez utóbbi szó felcímkézésétől): - Az első reflex, hogy rátolták az "illegális migrációra" a koronavírus terjesztését.…..
Az örök, a tradíciók és az erkölcsös-értelmes jelen hiányában (tömegdemokráciában) a konzervatív politizálás éltető elemei vesztek el. Ennek hiányában marad az erő, amellyel neki lehet esni a mai káosznak (ami éppen elég jól ismert jelenség az utóbbi 100-120 évből, ez a fajta "reálpolitika" a modern…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2019.12.14 19:20:17
@kentersturz: Az LMP egy Fidesz kreatúra volt. Addig létezett, amíg Orbánnak szüksége volt rá.
Mert legelőször önmagának hazudik. Illusztrációként egy beszélgetés két jobboldali történésszel nem túl régről. Lássuk ehhez, hogy a magyar jobboldal -- egyéb sikerek híján (miért, hogy az egyetlen jobboldalinak nevezhető és egyúttal vitathatatlanul sikeres kormányzati periódust, a Bethlenét, nem…..
Az átlagmagyar fülnek kétszáz éve - mióta egyáltalán felvetődhet az alternatíva - sokkal borzasztóbban hangzanak a piaccal és a versennyel kapcsolatos szavak és történetek, mint az állam, az adó, az egyenlőség stb. kontextusa. Az utóbbitól várjuk az előbbitől való "védelmet" ahelyett, hogy mindenki…..
Pár hete jöttek újabb járatbejelentések, közülük mindenképp kiemelkedik az, amely sok magyarnak is csökkentheti a stresszszintjét. A legkirályabb londoni reptérre hamarosan az easyJet is beindul Budapestről, a Ryanair pedig Kassáról. Frissítés: sajnos a Flybe pedig bezárja. A két nagy londoni…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2018.09.09 22:35:11
@FCUK12: "sajnos ma bárki utazhat, ez egy nagy hibája a világunknak."
Pontosan. Mindenféle alja, csőcselék népség is repülőre ülhet.
A liberális konzervatív modernizáció 2010 óta gyakorolva Csehország környéki életszínvonalat és magára joggal büszke országot eredményezett volna idehaza. 1990 óta gyakorolva... Istenem, nem is merem elgondolni. A XXI. század elején a nyugati konzervativizmusok már régóta liberálisak, mert a…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2018.08.29 22:50:27
@zenonküp: Pedig az emberek inkább vonzódnak a no brain no problem állapothoz. Kötve hiszem, hogy a felszabadult idejüket elméjük művelésére fogják fordítani.
Akik tudják, hogy miért van fölényben a liberális demokráciával kombinált kapitalizmus minden más elképzelhető társadalmi rendszerrel szemben, azt is tudják, hogy az orbánizmusnak nem lehet pozitív kifutása -- nincs az az univerzum, amelyben lehetne. A rezsim pillanatnyi vonzerejét az az eltökélt…..
     Most azt írja ez az izé...    "Az Angliába költözött magyar nem lesz angol, akárhogy erőlködik. Ha gyermeke Angliában születik és nő fel, akkor ő valószínűleg angol-magyar kettős identitással fog rendelkezni, de szerintem valahol joggal mondanák rá az angolok, hogy igazából nem angol.…..
(Egy FB-poszt apropóján) Schiffer ott volt Bálványoson, alkotmánybírákat adott, sosem fenyegette a NER és a parlamentjének legitimitását, semmit nem ért el az LMP egyetlen lényeges mutatványában, az aktanyilvánosság követelésében. A politikában a szimbolikus gesztusoknak és pozíciónak sokkal…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2018.05.08 22:46:53
@Ad Dio: Nem kis szegénységi bizonyítvány.
Most, amikor az ország rombolása ún. jobboldali címkével zajlik, illetve nem egy exkomcsi újságíró, egykor daliás munkásőr, tisztességtelenségben megőszült ügynök vagy ifjú karrierista odáig megy, hogy a konzervativizmussal azonosítsa magát, talán nem felesleges sűrű határzárral elkeríteni magunkat…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2018.03.01 22:45:20
@HaFr: Az unionistában egy világ omlott össze a Beaverfieldmarketboroughi fijaskó után. Csórikám, nem lehet neki könnyű.
Nehéz elképzelnem olyan forgatókönyvet, amely jobban undorítana, mint a balos-jobbikos szivárványkoalíció országos méretekben. Egyet sikerült: a Fidesz további kormányzása...
Ma még csak Tállai egyéni akciója, és az őt megvédő rezsim, de lehet, hogy Hernádi meg Csányi foghat még csodálkozni, amikor az elnökölt-vezérigazgatott cégeik néhány éven belül átkerülnek közvetlenül fidesznyik kezekbe. Az OTP Bank kapcsán megelőlegeztem ezt már 2020-21-re, de egyszerűbb lesz az…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2017.11.14 21:56:58
@Moin Moin: Kivételesen progresszív kommentelő társammal értek egyet....azaz semmit sem tudnak elérni. A környező országoknak megvannak a saját Lőrinzeik, nincs szükségük a mieinkre.

Ami Csányi és a többi sorsát illeti, osztom a bloggazda nézetét...már 3 éve megfogalmazodott bennem a gondolat.
Magyarország sikerei ezer éve a Nyugat és magyar közötti kiegyezésekhez kötődnek. A kudarcos magyar behatolási kísérletek után Szent István koronát kért a pápától -- nem Keletről/Bizánctól, de nem is a német-római császártól, ami a vazallusi viszony elismerése lett volna --, hogy a királyság autonóm…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2017.11.14 21:49:20
@Bánegressy: Nem értem, miért nekem címezted ezt a kommentet.?????
       – Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy hobbija a matematikai problémákon való töprengés és kedvencei a prímszámok. Hogyan értsük ezt?– Sok prímszámot ismerek, és szívesen olvasok a prímszámokkal kapcsolatos szakcikkeket is. De naponta oldok meg sakkfeladványokat is...  (Garancsi István,…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2017.08.15 21:28:51
@hibbant_hídrobbantó:
@Érvsebész:
Ezek szerint nincs remény.
A hanyatló nemzetek hazudnak (magukról maguknak), a hazug nemzetek hanyatlanak. Bibó zsákutcás történelemnek nevezi azt, ami alapvetően a nemzet élethazugságára -- önképének tisztázatlanságára és ferdeségére -- épül. Ugyanezt én e blog több korábbi bejegyzésében -- még radikálisabban -- a…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2017.08.15 21:25:31
@Khonsu: Az esély olyan mint az autóbusz. Mindig jön egy másik.
A derék Botka László 600 ezer forintnál húzza meg azt a határt, amely fölött "fizessenek a gazdagok", e jövedelemszint alatt csökkenne az adóterhelés. Tehát a jelzett összeg fölött "gazdag" valaki Magyarországon -- akár szingli, akár egy rakás gyereket tart el, na mindegy, nem ez a lényeg. A lényeg…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2017.08.10 22:38:12
@nevetőharmadik:

Én ügyes csinovnyiknak definiálnám ....szintén szegediként.
Senki sem szereti ha a főnöke terrorizálja. Határidők, nézeteltérések, személyes konfliktusok, szakmai viták, otthonról hozott feszültségek és így tovább, mindannyian találkoztunk már kellemetlen felettessel vagy vezetővel. Természetesen ez nem magyar sajátosság, a világ minden táján fontos kérdés,…..
fuxosbömis (ex kacagányos) 2017.08.10 14:21:46
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Profit is cool. Az mozgatja a világot előre.
A leírás az utolsó pont kivételével többé-kevésbé rendben van. A döntéshozatalnál nagyon mellényúlt.
Nyolc nappal a Wizz Air burgaszi durva utascserbenhagyása után most szerdán a Ryanair húzott egy nagyon keményet, teljes joggal háborítva fel azokat, akiket régi önmagához híven emberszámba sem vett. Újabb igazi mocskos és rendkívül tanulságos fapados történet. A Ryanair egyik gépe Madridból…..
Keverjük bele egy kicsit a papucsot is a dologba és máris sokkal nehezebb kérdés előtt állunk, mint azt gondolnánk. Oké, épeszű ember zoknival nem veszi fel a szandált, de mivel igen? És hova? Mikor? ..