Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábor H

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KLIKK blog 40 éve a LEGO-zás 2014.01.28 09:00:00
Egy 1971-es angol katalógusban bukkantam rá a képre, ami tökéletesen érzékelteti, mennyit változott a világ az elmúlt negyven évben, már ami a kulturált LEGO készlet összeépítést és felhasználást illeti. A régi katalógus  egy oldalán azt látjuk, ahogy a kiscsávó…..
Casper építményeiről nehéz lenne hosszú, részletes elemzést írni, ugyanis nincs túl sok alkotása fent a neten. Annyit minden kétség nélkül elmondható, hogy eszméletlen tehetséges AFOL-ról (felnőtt LEGO rajongóról) beszélünk. Nemrég publikálta Whale Rock (Bálna szikla)…..
KLIKK blog LEGO-t fényképezni 2013.10.29 09:00:00
LEGO-t bárhol és bármikor jó magunknál tartani. Fel lehet vele dobni egy-egy utazást, klassz képeket lehet készíteni néhány kocka vagy figura felhasználásával. Erre most Tier mutat jó példát nekünk. Köszönjük a képeket. Az ejtőernyős figura szája több érzelmet is…..
Ráadásként buszokat bemutató sorozatunkra, következzen az Ikarusok egy igen jellegzetes részlete: Mindenképp említésre méltó alkotás, nagyszerű ötletekkel és megvalósítással. Egy igazi 1:1 arányú modell, még ha csak részlet is.Na habozz! Ha Neked is van LEGOból épített…..
Gábor H 2013.03.23 18:26:05
KLIKK blog Alien figurák 2013.03.09 09:00:00
A minap jártam a Kockajátékban, ahol Tamás dolgozik. Tamás nem véletlenül keveredett egy LEGO boltba. Alkotásai lenyűgözőek, rendkívül nagy részletességgel épít meg egészen nagy robotokat és apróságokat is. Amikor a boltba léptem, épp egy propelleres sci-fi járgányt mókolt,…..
-Szipp. - Ahogy életem első levegőjét veszem, érzem, hogy testem lassan megéled. Kettőt pislogok. Hirtelen hajam is kinő. Egy puha, rózsaszínes valamin fekszek. Hosszú utat tettem meg idáig. Mivel még nem voltam összerakva, csak homályos emlékeim vannak. Gépek zajára…..
Rengetegszer előfordult már, hogy játékboltban a LEGO polcnál állva akarva-akaratlan belehallgathattam szülői kupaktanácsokba; mit, miért, mennyiért vegyenek a gyereknek. Jellegzetes eleme az ilyen beszélgetéseknek a következő kérdés: "És akkor ebben csak ez (a…..
KLIKK blog Megújultunk! 2013.02.01 03:00:00
Amint látod, az éjszaka nagy változáson esett át a KLIKK blog. Szerettük volna lecserélni a sötét, semennyire sem legós külsőnket valami igazán nekünk valóra. Hosszas tervezés, próbálgatás, tesztelgetés után erre jutottunk. Üdvözlünk az új KLIKK blogon! Néhány…..
Gábor már nem egyszer megmutatta, milyen remek távirányítású LEGO autókat tud építeni. Ám míg az eddigiek minifigura léptékűek voltak, a ma bemutatandó építmény egy igazi monstrum, a 9398-as Technic terepjáró alvázára épített Dakar Rally teherautó. A fülke dönthető,…..
KLIKK blog Kinn van a négy kereke 2012.12.27 11:31:00
Mai interjúalanyunk Szabolcs, aki saját bevallása szerint 12 évesen hátat fordított a kockáknak de körülbelül 5-6 éve újra 'megfertőződött' a család kiskorú tagja miatt, aki -idézem- "Folyton nyúzott,hogy építsek neki kisautót, helikoptert stb. és ezek egész jól sikerültek…..
Gábor H 2012.12.27 15:10:39
KLIKK blog Vissza a jövőbe! 2012.12.21 08:00:00
Tegnap lezárult a LEGO Cuusoo nyári készletértékelése. A nyári review előtt négy projekt szerezte meg a 10000 támogatót - ennyiről kellett tehát a Cuusoo csapatának eldönteni, hogy kiadják-e a projektben szereplő ötletet hivatalos LEGO készletként avagy sem. Lássuk, mi volt ez a…..
KLIKK blog Lakópark 2012.12.19 09:00:00
Csapatunk tagja, Lengyel Viktor több témában is épít. Szerepe volt a Star Wars Kashyyyk, az egyiptomi ásatás és a város terepasztalunk elkészültében is. Mai bejegyzésünkben azt az építményt mutatjuk meg nektek, amely Viktor városának legegyedibb része. (A bejegyzésben lévő…..
Gábor H 2012.12.19 19:44:24
KLIKK blog Horizon Express 2012.12.12 08:00:00
A következő évre is számos-számtalan újdonságot és jobbnál jobb dolgokat tartogat számunkra a LEGO. Abban azonban egyetérthetünk: az egyik legizgalmasabb új készlet az exkluzív 10233 Horizon Express lesz. A KLIKKnek volt szerencséje egy példányt kapni az új vonatból annak…..
Megjelentek az első "rendes" képek a gyűjthető minifigurák kilencedik szériájáról! Első ránézésre nagyon jó szériának tűnik, sőt másodikra, sokadikra is. No de nézzük, mit kapunk a pénzünkért. Még az elején essünk túl a sorozat nem olyan jó részén. A…..
Gábor H 2012.12.04 16:58:50
A KOCKAFESZT több, mint kiállítás. A cél, hogy bevonjuk a látogatókat is a játékba. Ezért lehet kiállítani a KLIKK csapattagjaival együtt, ezért vannak különféle versenyek, teljesen újfajta kiállításrész és rögtönzött bemutatók. Egyértelműen a KOCKAFESZT egyik…..
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Gábor H 2012.06.05 20:26:23
@Attys: @_Karesz_: Arra azért vigyázzatok, hogy nehogy mindenki saját legósblogot indítson, mert akkor tényleg kevés poszt lesz. Sztem egyet kellene indítani, ahova mindenkit bevesztek, aki itt korábban írta, hogy saját blogot akar indítani.
6 éve már biztosan maga elé tud képzelni bárki egy vízágyút idehaza is. Külföldön modern, már-már futurisztikus megjelenésű gépekkel oszlatják a felbőszült tömeget. Miről is van szó? Hát az alábbi képen látható monstrumról, mely a Mercedes Actros kamionján alapszik.…..
Gábor H 2012.07.05 19:09:18
A napokban megnézegettem a LEGO Batman 2 játékról készült videókat, és az egyikben ezt találtam: A Gotham City News műsorában az állatkertről tudósítanak éppen és milyen állat szerepel a képernyőn? Oroszlán! Tudni kell, hogy bár sok állatot kiadtak már, oroszlán még…..
KLIKK blog 1 évesek lettünk 2012.06.17 09:00:00
Egy éve találkozott először a KLIKK csapata. 2011. június 17-én este héttől kilencig a STEX étteremben tartottuk első megbeszélésünket. Bemutatkoztunk egymásnak, mindenki elmondta eddigi tapasztalatait, a jövőre vonatkozó elképzeléseit. Egy este alatt csapattá lettünk. Az…..
Gábor H 2012.06.18 14:50:57
Repülők készülnek felszálláshoz, utasok várakoznak a terminálokon, a reptéri alkalmazottak készítik fel a gépeket az indulásra, de a látszat ellenére ez mégsem egy szokványos repülőtér.   A Miniatur Wunderland egyik helyiségében építették meg ugyanis a világ…..
(szakacsa kritikája) Előzmények: Amikor első alkalommal láttam ennek a készletnek a fotóját, rögtön megtetszett. Aztán, amikor az egyik hazai árverési oldalon viszontláttam, rögtön lecsaptam rá. Szerencsémre az ár is kedvező volt és valahogy mások érdeklődését nem…..
Nemrég mutattunk be Gábortól egy nagy, vezérelhető, klassz kamiont. Gábor azóta megmutatta, hogy kicsiben is nagyszerű dolgokat tud alkotni. Gábor építette meg a valószínűleg a világ legkisebb LEGOból készült épületét, egy csillagvizsgálót. Mindeközben fórumunk másik…..
Gábor H 2012.05.20 12:33:47
Elképesztő, hogy az ember egyik legalapvetőbb ösztöne, jó, talán nem az első (18+), de a második, az éhhalál elleni küzdelem. Magyarul a kaja. És legóból az égvilágon minden épült már, komolyan minden (18+), de ez az elég alapvető tematika valahogy nagyon alulreprezentált.…..
Gábor H 2012.05.18 21:08:39
Találtam még egy ilyet:
www.mocpages.com/moc.php/322317

De a legjobb szerintem ez:
mindennapilego.blogspot.com/2011/01/reszeljunk-sajtot.html

Meg régen valahol a mocpagesen láttam egy 2x4-es platere épített McDonald's-os tálcát. A sültkrumpli egy 1x1-es kocka volt, benne sárga befőttesgumi darabokkal.
Bár a megjelenési "szabályokat" egybeszedő posztban igyekeztem megkímélni mindenkit a véleményemtől (leginkább, hogy a beszélgetés a maga útját járja), a repcsi kapcsán most mégiscsak elmondom mit is gondolok róluk. Mindenek előtt: egyáltalán nem gondolom azt, hogy a kisfiúk…..