Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gábor H

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Gábor H 2012.06.05 20:26:23
@Attys: @_Karesz_: Arra azért vigyázzatok, hogy nehogy mindenki saját legósblogot indítson, mert akkor tényleg kevés poszt lesz. Sztem egyet kellene indítani, ahova mindenkit bevesztek, aki itt korábban írta, hogy saját blogot akar indítani.
Repülők készülnek felszálláshoz, utasok várakoznak a terminálokon, a reptéri alkalmazottak készítik fel a gépeket az indulásra, de a látszat ellenére ez mégsem egy szokványos repülőtér.   A Miniatur Wunderland egyik helyiségében építették meg ugyanis a világ…..
(szakacsa kritikája) Előzmények: Amikor első alkalommal láttam ennek a készletnek a fotóját, rögtön megtetszett. Aztán, amikor az egyik hazai árverési oldalon viszontláttam, rögtön lecsaptam rá. Szerencsémre az ár is kedvező volt és valahogy mások érdeklődését nem…..
Elképesztő, hogy az ember egyik legalapvetőbb ösztöne, jó, talán nem az első (18+), de a második, az éhhalál elleni küzdelem. Magyarul a kaja. És legóból az égvilágon minden épült már, komolyan minden (18+), de ez az elég alapvető tematika valahogy nagyon alulreprezentált.…..
Gábor H 2012.05.18 21:08:39
Találtam még egy ilyet:
www.mocpages.com/moc.php/322317

De a legjobb szerintem ez:
mindennapilego.blogspot.com/2011/01/reszeljunk-sajtot.html

Meg régen valahol a mocpagesen láttam egy 2x4-es platere épített McDonald's-os tálcát. A sültkrumpli egy 1x1-es kocka volt, benne sárga befőttesgumi darabokkal.
Bár a megjelenési "szabályokat" egybeszedő posztban igyekeztem megkímélni mindenkit a véleményemtől (leginkább, hogy a beszélgetés a maga útját járja), a repcsi kapcsán most mégiscsak elmondom mit is gondolok róluk. Mindenek előtt: egyáltalán nem gondolom azt, hogy a kisfiúk…..
Ma péntek 13-a van, mindenképp vegyetek egy lottószelvényt! 2,5 milliárd forint vajon mennyi és milyen készletre lenne elég? A magyar Parlamentre is lehet szavazni az eurobricks.com Architecture versenyén. (Ha márc. 7. előtt regisztráltál az oldalon.) Hajrá Dornbi! Ha nyár, akkor…..
Olvasónk, minifig88 annyira megunta a LEGO kamionok alig-alig változó formáját, hogy elkészítette a saját verzióját. Erre még akár legyinthetnénk is, a legó leginkább építésre és újraépítésre való, de ő nem állt meg az új dizájnnál: motorizálta és irányíthatóvá…..
Gábor H 2012.03.14 20:54:36
Köszi szépen mindenkinek!
@Longeye: A trial truckoknál be szoktak tenni egy ilyen fogaskereket (clutch gear), ennek elfordul a közepe, ha megakad az áttétel.
technicbricks.blogspot.com/2008/02/tbs-technugets-01-inside-technic-clutch.html

Ide is befért volna, de ez a hagyományos legoból (nem technic) készült szerkezet nem elég erős hozzá.

@Mnarko: Mármint hogy alatta menjen át a tengely?

@Haynau: Győr melletti vagyok. Egyébként utánaolvastam, mikor a kisvonatot csináltam még régen és azért hívják őket dottónak, mert az olasz Dotto vállalat gyártjaőket.

@artuditu: :D
Gábor H 2012.03.14 20:57:32
@butcher__: Egyrészt kíváncsi voltam, hogy meg lehet-e csinálni (pl. keresztben el sem férne), másrészt hely volt, szóval miért ne? :)
Gábor H 2012.03.18 11:20:12
@Mnarko: Meg lehetett volna csinálni, de akkor még kb. három plate-tel magasabbra kellett volna építeni a pótkocsit, mert az elemtartó tetején van az áramcsatlakozás, ami magasabb, illetve hogy átférjen alatta a tengely. Lehetett volna a motort a doboz elé is tenni, de akkor hosszabbítani kellett volna, hogy legyen hely a lassító áttételnek. Egyik sem jó, mert már így is alig maradt sárga kockám. :(

@butcher__: Szerintem rendesen működik a difi. Az hogy csigahajtás van, nem probléma, mert lassan megy, a kerék nem hajt vissza. Akkor lenne gond, ha gyorsan menne, és megállítanám a motort. Itt a lego járgánynál megcsúsznának a kerekek, de a valóságban, ahol nagyobb a súly és jobb a tapadás, ott törne valami, valószínűleg a csiga.
Láthattátok, láthattuk, a Creator készletek nagy népszerűségnek örvendenek az olvasóink között. Mivel mi nem vagyunk magunk ellen, gyorsan ki is teszem Minifig88 kritikáját egy idei mini készletről.I. AlapadatokNév: Mini Digger (Mini Ásógép)Sorozatszám: 5761Témakör:…..
Gábor H 2011.02.10 22:28:46
Köszönöm szépen a dicséreteket mindenkinek! A két linkelt alkotás király!
@Yooha: Ennél csak a tartalékok maradtak meg. Szerintem a főmodellből tervezik tovább a gyárban is, újakat nem adnak hozzá.
Gábor H 2011.02.12 16:35:04
@rrroka: köszi
@Konstans:
Előre reflektor, hátra féklámpa és index, és mivel veszélyes jármű egy villogó is kell. Így szabályos. :D
Ja, próbálkozz tovább építeni, előbb-utóbb sikerül.
Gábor H 2012.03.14 21:07:29
@Liszi: @klarky: Én azóta még három alternatív modellt csináltam belőle, abszolút megéri.
Néha a LEGO maga spoilerezi ki, mire számíthatunk a jövőben: szakacsaezen a Friends készlethez kapott füzetkén jól bekarikázta nekünk, hogy szerinte milyen készletek felbukkanása várható a jövőben. Leopold Getz némi jelmezgyártás és csibészes legó-rajzolgatás után úgy…..
A gyászos Knight Kindgoms II után kellett egy hézagkitöltő sorozat, ami nem szerves része a Castle sorozatnak, pedig joggal hihetnénk azt. Ez a téma pedig a Vikings, amelyet a Castle 2005 és 2007 közötti pihenő időszakán állítottak pályára.  A készletek 2005-ben landoltak a…..
Ezúttal kevésbé rendhagyó módon szeretném bemutatni legújabb alkotásomat. Ennek a lényege az, hogy a köré szőtt történettel fogom nektek bemutatni minden egyes részét, és érdekességét.A Fenrir kastély már vagy 40 éve elhagyatott, ugyanis tulajdonosa - a gazdag földesúr - a…..
A lengyel grafikus srácok ígéretükhöz híven újabb készletet varázsoltak még klasszabbá. Van, akinek pár pixel elég, hogy rájöjjön, Fabuland lapul a háttérben. Nektek a DOOM 2-ről a legó jut eszetekbe? Tiernek igen! tutuka, félretéve ellenérzéseit, már 2 készletre is…..
Gábor H 2012.02.10 17:45:07
@Rékocs: Jó kis válogatás ez is, az Ikarus csuklója nagyon ott van!

A Porschés srác görög: www.mocpages.com/home.php/19206

Egyébként ha a Mocpagesen az építő nevére kattintasz, akkor behozza az illető "home page"-ét, ott néhányan írnak magukról bővebben.
Hogy mi van? Tüzet oltani vízen? Igen igen, például ha a kikötőben vagy annak közelében tűz üt ki egy hajón, vagy mondjuk a Balaton közepén kigyullad a komp, akkor hiába hívod a tűzoltóságot, se a parancsnoki autó, se a rohamkocsi nem jut messzire. Űgyhogy igenis minden család…..
Gábor H 2012.02.04 12:57:07
Kimaradt:
www.brickset.com/detail/?Set=6429-1

A 7906-os van meg, nekem tetszik, de a motort feleslegesnek érzem. Sok víz kéne a kádba, hogy ne érjen le az alja és nincs meg a távolság sem.

Az a 316-os baromi jól néz ki!!!

A légpárnást csak láttam élőben, kipróbálni kádban nem lehetett, de azt hiszem nem úszna, mert az alján egyeltalán nincsenek zárt légterek
A tavalyi év legnagyobb vonatos készletének kritikáját küldte el nekünk Árpi. Úgy sejtem, hogy ez a szerelvény egyetlen komoly terepasztalról sem hiányozhat. Kicsit még én is elfogadnám, pedig neincsenek is vonataim. Lelkes újrakezdőként három éve karácsonykor építettem…..
Gábor H 2012.02.01 17:25:38
Jó kis készlet, de valószínüleg már nem lesz meg :(

Én azt akarom kérdezni, hogy az ebben a készletben lévő kék elemek ugyanolyan színüek, mint a régi világoskék, vagy ez tényleg Maersk-kék?

@BorZol: Egyébként meg ha valaki vitrinbe veszi, akkor miért perkáljon ki a motorért plusz pénzt? Ja, és a mezőgazdaságis vehet mondjuk permetező-repülőt :)
Dobozok, tartók dögivel: további tárolás- és rendezésügyi posztjaink erre találhatók.  A Legózz tumbli nagyszerű találata ez a tárolóasztal. Óh, bárcsak lehetne nekem is egy ilyenem! Akkor éjjel-nappal legóznék. Már csak plusz 1 szoba, egy rakás pénz, meg egy…..
Gábor H 2012.01.11 20:51:07
@bence1998: Én néha csinálok olyat, hogy letámasztom a gépet egy székre, vagy valahova, hogy ne mozogjon, aztán zoomolok és aztán fényképezek vakuval, így annak a hatása kevésbé érvényesül. Amúgy meg én is igyekszek természetes fényt használni.
Gábor H 2012.01.11 20:51:50
Még csak január eleje van, és máris birtokunkban van az elmúlt pár hónap két legfontosabb készletének végigjátszása: T1 után itt az Unimog is! (Ráadásul egyből kicsit továbbgondolva.) Bret bemutat és értékel. Először is azzal kell kezdenem, hogy kritikus hozzáállásom…..
Tavaly egy szép hosszú posztban összegyűjtöttük, hogy bloggereink milyen készleteket szeretnének megszerezni 2011-ben. Itt az ideje elővenni a listát, hogy ellenőrizzük, mit tettünk végül, magunkévá, és mit nem. Sajnos nem küldött mindenki választ, mi már csak egy ilyen…..
Van, aki mozdonyt épített magának karácsonyra és nem is akármilyet. Más pedig nem is akármilyen kicsit. Henrik Hoexbroe alkotásaiból már mutattunk nektek korábban, most egy art déco stílusban megépített benzinkút van terítéken. Mentsd az életed, míg nem késő! Egy kecses és…..
Gábor H 2012.01.01 20:52:28
@Medoro: @Rékocs: A környékbeli videók sem rosszak!
Akarom mondani egy LEGO adventi kalendárium. Menjetek, Ti is pörögjetek fejen, elvégrehát szilveszter van, vagy mi a franc. Buék srácok, buék! Az év utolsó posztját Tier szállította a blogra. Köszönjük! ..
Gábor H 2011.12.31 23:04:27
Ahogy tavaly, én idén sem úsztam meg a karácsonyi legótlanságot. Remélem ti kaptatok ném műanyagot! Jöhetnek kommentben az ajándékok, irigykedni szeretnék! ..
Már itt a blogon is többször mutattunk olyan alkotásokat, amik egy konkrét gyári készlet elemeit felhasználva valami egészen újat hozott létre. Ezekre főleg a különböző Creator készletek a legalkalmasabbak, pl. a több linkgyűjteményben is felbukkant piros autó, és Tier és…..
Gábor H 2011.12.23 21:46:56
@Stefidzsi: Lesz átépítős verseny a karácsonyi szünetben?
Mielőtt teljesen megtöltitek a postaládánk a hírrel: jövőre érkezik a Gyűrűk ura! Talán még emlékeztek páran, mikor azon keseregtem, hogy milyen kár, hog nem vagyunk szivárogtatós blog, pedig olyan kontentünk lenne, hogy csak még. Na, a mai lett volna az a nagy hír, amit aztán…..
Gábor H 2011.12.18 00:05:45
@tutuka: Most kikerült egy poszt két 2012-es készletről, de gondolom, csak holnap kellett volna, mert aztán eltűntek. Írtam hozzá két kommentet. Azok megjelennek majd?
A héten tettem ki egy 2012-es erdei rendőrség (parkőrség?) készletről készült képet, tetszésemnek hangot adva. Némi meglepetésemre nem aratott osztatlan sikert a rendőrségi Unimog (4205 Off-Road Command Centre): "Kegyetlen ronda" (Péter)"Csúnya szerintem" (Zöltän)"Majdnem…..