Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Merkur33

39 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Aki szeret és megbízik a másikban, könnyen kiszolgáltatottá válhat."   Korábban bemutattam a megélhetési szélhámos két típusát: - S. Pál csaló, kapcsolati szélhámos, Internetes társkereső, illetve - a "jó Tribuszerné" bizalmi szélhámos, pilótajátékos…..
"Senki sem gátolhatja az ember szellemi fejlődését, csak ő maga. Sem testi gyengeség, sem szellemi tehetetlenség nem lehet akadálya szellemi természete kifejlődésének, mert mindezeket legyőzi a lelkében növekvő szeretet. Ha mindezek mégis megmaradnak benne akadálynak, ez csak…..
Írta: Szikla Péter Pontosan emlékszem, délután, miközben a klubba mentem, fölhívtam, mert klub előtt mindig fölhívom. Nem vette fel. Furcsa érzés lepett meg, hisz mindig föl szokta venni. Még volt vagy fél órám, megnyugtattam magam, úgyis mindig vissza szokott hívni. Még…..
"Sérelmein csak a gyenge rágódik. Az erős odacsap, nem is foglalkozik a megbocsátás gondolatával. Ez ugyan nagyon mezítlábas bölcselet, mégis igaz: mindig csak a gyenge sérül bennünk, az erős soha. Ott, ahol erős vagy, nem tudnak megbántani." Müller Péter Vonzások és…..
"Amikor a titokzatosság túlságosan hatalmába keríti az embert, senki sem mer nem engedelmeskedni." Saint-Exupéry: A kis herceg"Tested rabságából ha kiszabadulsz egy percre, megismerheted az egyetemes egységélményt, amely megerősít hitedben utadon."Sokféle…..
"Amit az ember másnak hazudik, elenyésző semmiség amellett, amit az ember önmagának hazudik." Nietzsche   A szélhámosokat az antiszociális személyiségzavarral (szociopátia) azonosítja a szakma. Az antiszociális személyiségzavar…..
Más ember bőrébe bújni érdekes játék, az ember szinte észre sem veszi, hogy közben épp annyira távolodik el önmagától (abból a talán éppen ragacsos állapotból, amelyben van), hogy a szerepjáték után friss aggyal, érzésekkel és lendülettel, ha kell, humorral tudjon saját…..
„A rossz dolgok nem történnek meg velünk; mi hívjuk őket, hogy tanulhassunk belőlük.”1   Ez a történet várja, hogy megírják egyszer…   Éva a középső, kedvenc lány volt, kántor édesapja és háztartásbeli édesanyja szeme fénye. Nagy lázadóként próbára…..
Alulírott elhatároztam, hogy 10 évente önvizsgálatot tartok és most éppen 10 évvel van később. Érdekes ez a szembenézés önmagammal. Kezdjük az állapotfelmérést. Meg is állapodtam, meg nem is. Változik körülöttem szinte minden és mindenki. Azon…..
  "Ki vagyok én akkor, ha az vagyok, amim van, de elveszítem, amim van?" Erich Fromm Kezdek arra az álláspontra jutni, hogy minden bajunk forrása az a téves elképzelés, hogy az vagyunk, amink van. Írtam már arról, hogy mindannyiunkban van egy belső mag, vagy belső állandó.…..
A jó Tribuszerné... Megkötött 24 ezer szerződést. Összegyűjtött négymilliárd forintot. Üzletkötői hálózata elérte a 230 főt.   1993-at írtunk, a piacgazdaságot és úgy egészében ezt a nagy szabadságot még csak ízlelgettük, a befektetésekhez meg végképp nem…..
  Amikor megszülettem, alig tudtak a burokból kihámozni. A Krnycovanyek utcai óvodába jártam, vagyis inkább vonszolt az anyukám, ahol nagy szerelmem, Attila (vagy Péter, már nem emlékszem) húzgálta a hajam. Utána iskolába jártam, vagyis inkább vonszolt az anyukám-apukám,…..
Csomó kérdés, és mind ugyanarról kérdez:Miért a szerepeinkkel azonosulunk, ahelyett, hogy önmagunkkal válnánk azonossá?"Annyira megszoktuk, hogy mások előtt álarcot hordunk, hogy a végén önmagunk elől is álarc mögé bújunk." Talán értem. Meg nem is.Vannak…..
"Az ideológiák szétválasztanak minket, a kínok és az álmok összehoznak." Egy alkalommal, mikor barátaimmal a szokásos hétvégi "csoportterápia" zajlott...Egyikük azt találta mondani nekem, hogy mindig a barátom lesz, mindig számíthatok rá, sosem fogom…..
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." - NietzscheNekem mondhat akárki akármit, amióta láttuk Jézust a felüljárón, már semmin sem lepődöm meg.Az M5-ös kivezető szakaszán az egyik gyaloghídon sétált, hosszú, törtfehér…..
Ismét egy álom. Világos képek, események, akár meg is történhetett volna, olyan egyszerű, hihető, hétköznapi jelenés volt.Álom volt az álomban: azt álmodtam, hogy azt álmodom, hogy Indonéziába kell utaznom. Aztán álmomban, az álom utáni napokban kiderült, hogy Indonéziába…..
"Ha mindig azt teszed, amit mindig is tettél, akkor mindig azt kapod, amit mindig is kaptál. Ha nem azt kapod, amit szeretnél - csinálj mást!" NLPMadrid után Budapest fölött is kiderült végre az égbolt... Ami a depressziót illeti, ennél szorosabb már nem is lehetne az…..
A tegnapi vacsora éjfélig tartott. Nem tudom, szoktál-e éjjel komplett négyfogásos menüt enni, én mindenesetre nem, és a gyomrom erőteljesen zokon is vette ezt a támadást. Mire visszaértünk a szállodába, már szaladásban voltam, tehát megkönnyebbültem vala, de amikor elterültem…..
"Az ember akkor a legkevésbé önmaga, ha a saját arcát viseli. Ha maszkot visel, könnyebben elmondja az igazat." - Oscar WildeMegint a repülés... Úticél Madrid, szerdára már okosabb leszek, a holnapi tréning után. Az út egészen élvezhető volt, kollégám szóval tartott,…..
"Egy sír fölött a legtöbb könnyet azokért a szavakért ejtjük, melyeket nem mondtunk ki, és azokért a tettekért, melyeket nem tettünk meg." ..
2011. Január 15-én, szombaton délelőtt elrajtolt a Budapest - Bamako "utazó cirkusz".Kb. 8500 kilométert nyomnak le az elvetemült kalandvágyók Bamakoig, Mali fővárosáig. Most Szenegálon keresztül vezet az útjuk, amiért külön irigylem őket. A Szerengeti…..
Ismét a szokott álom.Most egy vidéki városunkban jártam - az épületek, sétálóutca jellegéből adódóan lehetett volna épp Szeged is, de ez nem derült ki, vagy nem volt lényeges - és megint felfedeztem egy épületet. Az épület homlokzata szinte teljes egészében takarásban…..
A hír tényszerűen: A Jógazda Takarékszövetkezethez a PSZÁF felügyeletet rendelt ki december 28-án. A rá következő 4 napban a nagybefektetők (legalább 5) kivonták pénzüket a bankból. A bank megingott 2011. január 3-án, mikor is befagyasztották a betétesek számláit. Köztük az…..
Érdekességek az étcsokoládérólHosszú, hideg, téli estéken mindenkinek jól esik egy csésze forró csokoládé. Jó ha tudjuk, hogy nemcsak ízlelőbimbóinkat kényeztethetjük e finom itallal: kutatások bizonyítják jótékony hatását az emberi szervezetre.• Az étcsokoládé a…..
A Szilvesztert a Fiaméknál töltöttük, csöndes, békés, nyugodt óévbúcsúztató volt ez, egy kis pezsgő eperlével, társasjáték, és a belsejében még kissé sületlen fehér püspökkenyér, amit aztán sikerült készre sütni még éjfél előtt.Meg kell említenem, hogy a Fiam…..