Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsazsy55

228 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 SZUKSEGALLAPOT ISMET MADRIDBAN!    Forgatokonyv:  Covid-19: negalta a kijárási korlátozást a Madridi Legfelsőbb Bíróság Eltörölte a madridi kijárási korlátozásta Madridi Legfelsőbb Bíróság : a kormány múlt pénteki új rendelete alapvető szabadságjogokat sért és bár egészségügyi szempontból…..
HOL is kezdjem? Talán, ahol abbahagytam. 120 napos madridi karantén után hazatérhettem Magyarországra, valamikor július elején, és naiv módon azt, hittem, hogy minden rendben lesz. Egyrészt azért mert az elvesztett repülőjegyeim ígéret szerinti visszatérítésében bíztam, amit persze a mai napig nem…..
Azt hiszem, ismet elérkezett az ido, hogy ujra bekapcsoltam a rakétákat.Nemcsak azert, mert beindult a virus hullanak nevezett második Titanic tragédia, hanem azert, mert sok minden tortent, amióta Madridbol hazat ertem Nagyarirszagra. Sok mondanivalóm lesz, de mindenekelőtt Felidezem, hogyan is…..
Ismet durvul a helyzet világszerte  Második hullám zúdul a világra, vagy csak sima politikai manipuláció? Számomra ez a fő kerdes, ami válaszra var.Tart a hiszti, mindennemű összehasonlítás es tudományos elemzés es alátámasztás nelkul. Mire gondolok? Osszevetesekre, objektív számok által…..
  Ülök a beszallashoz, a REPTEREN alig valaki a regi  forgalomhoz képest. A "dutyifri " részlegesen nyitva, sok leértékeléssel, de mas semmi...
ES MEGIS FAJ NAGYON, elszakadni imádott unokamtol es lányomtól!   ELERKEZETT a varva vart nap: ma mar nem torolte a fapados  társaság a jaratomat, es elrepulhetek Becsbe, onnan meg jon ertem a Pegazus es hazarepit Gyorbe, hogy onnan folytatva utam hazaterhessek 4 honap karanten utan edesanyamhoz…..
Több tucat francia városban vonultak az utcára az egészségügyi dolgozók kedden, hogy a kormány politikája ellen tiltakozzanak. A kabinet hetekig tárgyat a szakszervezetekkel, de a felek nem jutottak egyezségre.„Az ápolók mellett ott vannak a technikusok, az adminisztratív titkárok és az idősotthonok…..
SZEMELYES VÉLEMÉNY: a hatalom megteremtése es a megőrzése - ez a legfőbb inditeka es célja minden politikának, nem a járványok, nem a vírusok a métely alja es csúcsa ez. EMBER, GONDOLKODJ! / nincsenek hullámok, nincs második sem! / A spanyolnátha tanulságai: a második hullám volt a legpusztítóbb..
19 millió krónikus beteg maradt ellátatlanul Spanyolországban a járvány miatt..
  TOVABBRA is segíti a kormany azokat a vállalkozókat, aki bajba jutottak a krízis miatt, junius 30-utan is kapjak az ERTE  nevű támogatást.Ezt a miniszterek tanácsa döntötte el tegnap. Foto: El Pais Az ERTE-t azok a vállalkozók kaphatjak, akik még mindig nem dolgoznak a Covid-19 miatt, es azok…..
Spanyol kisokos A határkorlátozások feloldása a koronavírusra adott válaszként nem újdonság. A rendkívüli állam („Estado de Alarma”), amelyet március 14-énhirdették ki, június 21-én ér véget. Ettől a naptól kezdve Spanyolország újra kinyitja határait az Európai Unió és a schengeni térség országai…..
Sokszor leírtam: a blogomban szeretnem a spanyol es a vilag hireit, esemenyeit, osszefuggeseit eletek tarni. Ez nem azt jelenti, sőt..., hogy egyet ertek ezekkel az írásokkal.Az oltásokrol, es a sztem nem létező 2. hullámrol mar tobbszor leírtam a véleményem. A " straim média "  sajnos köztünk él,…..
Hamarabb ,mint gondoltuk, ujra felütötte a fejet a fertőzés SPANYOLORSZAG egyik tartományában, aminek az lett a vége, hogy karanténfeloldás ide, vagy oda, vissza soroltak a 2-es fazisba Huescat: Foto: Huesca tartomany ..
Igazából megszűnt a mai naptól a 100 napos karanten. /Lehet, érdemi karanten hírek híján, ez a blog is szünetel majd, madridi KARANTENUNK címmel./ Es mégsem, mert bármikor visszaállíthatja a kormany a vészhelyzetet, ha a statisztika romlik: uj fertőzések, es halálesetek formájában.igy határozott a…..
Hetfotol nagyot változik a világ Spanyolorszagban.Megszunik a 100 napos szükségállapot, viszont a maszk, es a távolságtartás marad.  Szabadon utazhatunk az országban, bar az autónomiak felhatalmazásuk réven hozhatnak uj szabályozásokat. Foto: RTVE..
  Ezt a miniszterelnök, Pedro Sanchez jelentette be szombat este Moncloaban. E szerint minden autonómia maga dönthet, milyen szabályokat hoznak, egy biztos, a maszk viselete es a távolságtartás továbbra is kotelezo lesz.Mindaddig élvezhető ez a viszonylagos szabadság, amíg az egeszsegugyi adatok…..
Nem maradhat következmények es felelősök nelkul a spanyol idősotthonokban meghaltak ügye -  vélik a hozzatartozok, akik nem tudnak beletörődni szeretteik elvesztésebe.....
Quim Torra katalán elnök bejelentette, hogy pénteken már ki is lépnek az új normál kerékvágásba, azaz a második legnagyobb gocpont mindössze 1 napot töltött a 3 fazisban, amit szerdan engedélyeztek. Az elnök közölte, " nala a gyeplő", igy o dönt a tovabbiakrol, természetesen az előírások…..
Indulhat a mandula Spanyolorszagban nyaralás ügyben: A mediterrán ország június 21-én nyitja meg határait a schengeni állampolgároknak, kivéve Portugáliát, aki halasztást kért. A az övezeten kívüli területekről es a harmadik országokból,július 1-tol  lehet Spanyolországba utazni abban az esetben, ha…..
Itt az ideje, hogy elmondjam sajat véleményemet: ebben a blogban azt vállaltam be, hogy tudositok, lehetőleg minél objektívabban az itt zajló spanyol eseményekről, Madridbol. Ez nem azt jelenti, hogy nincs sajat véleményem, sőt. Itt az ideje, hogy megengedtessék ezt elmondani. Nem ertek egyet, sőt…..
Forras: Euronews  Valóságos sztár lett Spanyolországban az egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója. Fernando Simón zaragozai epidemológus a járvány elleni küzdelem arcává vált...
Megszokhattuk, hogy napról - napra változik a helyzet Hispaniaban. Pedro Sánchez miniszterelnök a vasárnapi, közösségi elnökökkel tarott videókonferencián hivatkozva a jo eredményekre, elmondta a sajtónak, hogy június 22-től, tehát a szükségállapot végétől nyilik az ország a nyaralók elott, kivéve…..
Fokozott ellenőrzésre van szükség, hogy a tagállami egészségügyi rendszereket ne érje váratlanul a járvány újbóli erőre kapása - mondta az egészségügyért felelős uniós biztos. Sztella Kiriákidész egészségügyért felelős uniós biztos az uniós tagállamok egészségügyi minisztereinek pénteki…..
  Megtört a jég : Az ország 90 százaléka az utolsó karanténfeloldási fázisban kezdheti a hetet. Madrid, Barcelona, Lleida, és 4 castilla-la manchai tartomány a 2-es fázisban várakozik tovább a konnyitesekre, Galícia pedig 1 héttel korabban szabadulhat a szükségállapot feloldására.megkapta az…..