Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johann Landa

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második világháború végső napjaiban amerikai katonák több száz német hadifoglyot végeztek ki a dachaui koncentrációs tábor felszabadításakor. Nem a megszokott könnyedebb blogbejegyzés, szigorúan csak a történteket leírva.     De ha veszedelem történik:…..
Johann Landa 2012.11.16 22:33:20
@ember100: Egy német ismerősöm felmenője lelőtt/meglőtt egy brit repülőt. Mellérepült és mutatta a helyes irányt. Az angol vette a jelet és tovaszállt. Húsz évvel később megkereste és köszönetet mondott neki. Ő is azt mondta, hogy az amerikaiak harcmodora hagy némi kívánnivalót maga után.
Johann Landa 2012.11.16 22:36:17
@Martian: Mert azok fizettek nekik. a szatócsboltos pedig nem tudott eleget fizetni.
Johann Landa 2012.11.16 22:42:51
@ember100: Sajnos neten keresztül nehéz vitatkozni, eszmét cserélni a másikkal. Főleg akkor, ha a másikból hiányzik a megértés akarata.
 Akárhonnan nézem: Kertész Ákos belefingott a nulláslisztbe. Maga a nyílt levél valójában nem érdekes. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, Kertész Ákosnak is. Az írásból kiderül, hogy a szerzőnek nem a rasszizmussal van baja, hanem az…..
Johann Landa 2011.09.05 20:23:31
@milyen szép a Vértes, ó: Kifogytál az érvekből?
Johann Landa 2011.09.05 20:26:57
@milyen szép a Vértes, ó:

Nekem spontán ez a vers jutott az eszembe, diákkori szerelmem nagyon szerette.
A zsidó naptár szerinti Adar hónap hetedik napja minden évben kiemelt fontosságú az izraeli hadsereg számára (is). Ekkor van ugyanis Mózes próféta halálának évfordulója. Miként Mózes sírhelyét is csak az Úr ismeri, Izraelben ezen a napon emlékeznek meg azokról a katonákról, pilótákról és…..
Ma ismét új szerzőt köszönhetünk a Lemilen. Super 64 mai előadásának témája a hidegháború egy kevésbé ismert, de magyar vonatkozásokkal is bőven felszerelt hírszerzési eseménysora lesz. Az egyedi stílusú írásban minden megvan, amire csak vágyhatunk: szó lesz atom-aknákról, szovjetekről,…..
A Paradise ugyebár a Mennyország. Ehhez képest iszonyúan tűz a nap, izzik a levegő. Sivatag, bármerre is nézünk. Egy kiszáradt tómeder. Csak bő 60 kilométerre vagyunk az USA nevadai atomkísérleti telepétől, így a területet korábban számos sugárszennyezés érte. Ilyen lenne a…..
Johann Landa 2011.07.02 18:13:24
@Peter Shark:
Ha jól emlékszem, erről az akcióról egy film is készült.
2001. szeptember 11-én Amerikának egy új fenyegetéssel kellett szembenéznie. Most kivételesen nem a repülőgépekről és a WTC-ről van szó, hanem azokról a borítékokról, melyekben a küldemény szövegét fehér porral is nyomatékosították. 22 ártatlan alkalmazott halt meg az…..
Johann Landa 2011.06.17 19:31:23
@stoppos76:
Csak azért kérdeztem, mert 1945 után Magyarországot megszórták kártevőkkel a "szabadságot hirdetők".
A sáskás hadműveletet az "Ügynökség" c. filmben láttam.
Johann Landa 2011.06.18 19:44:43
@proletair:
Szia! Egykori amuri partizán adta tovább a történetet.
A kártevők becsületes nevei: kolorádóbogár, illetve amerikai selyemhernyó.
forrás:
think.transindex.ro/?p=6839
"Magyarországon sokan úgy vélték, hogy megjelenése amerikai repülőgépekről való krumplibogáresőnek köszönhető, mások szerint az oroszok „ajándékozták” meg vele az országot a háború után. A sok összeesküvés-elmélet ellenére semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a krumplibogár valaha is biológiai fegyverként használatos lett volna."

Aztán lőn világosság!...

"Magyarországon 1947. július 19-én találták meg először Héderváron, ahol 1997-ben szobrot emeltek a „tiszteletére”, ugyanakkor megjelent a Leptinotarsa, avagy privát nyomozati anyag a krumplibogár titokzatos feltűnéséről Magyarországon című áldokumentumfilm, amely a krumplibogár megjelenésének történetét dolgozza fel."
Meglátásom szerint, a nyugati demokrácia élharcosának nem tetszett, hogy népi demokrácia épül Magyarországon, és intézkedett.
Az amerikai selyemhernyó miatt teljesen ki kellett irtani az eperfákat, mert az idetévedt állatkák leveleit zabálták.
Egy korábbi hír:
"Az amerikai külügyminisztérium szerint továbbra is hét országot - Iránt, Irakot, Szíriát, Líbiát, Szudánt, Kubát és Észak-Koreát - kell a nemzetközi terrorizmus támogatójának tekinteni."
Ismerjük a mondást, mindenki magából indul ki.
Johann Landa 2011.06.19 15:18:29
@teddybear01:
Szal, Ausztriában az első példányokat 1951-ben vették észre. Az I.VH után Németországban teljesen kiirtották a "Kartoffelkäfert". Aztán mára már nemcsak a burgyonyát, hanem a paradicsomot is eszi. De mi a helyzet az am. selyemhernyóval?
"1947-ben meg ugyan várható volt a kommunista győzelem, de még nem volt biztos. Ahhoz kellett még a 49-es meghamisított választás is.."
Ez a gondolat elfogadható lenne, ha a "három Nagy" már nem egyezett volna meg Jaltában a háború utáni befolyási övezetekben.
Ha Mosquitóról van szó, Hiryu2,0 nem ismer tréfát. Ezúttal Koppenhágába kalauzol el bennünket, a II. Világháború egy fontos, de talán kevésbé ismert  mosquitós akciójához. Azoknak ajánlja ezt a posztot, akik úgy gondolják, hogy a háború olyan, mint egy hollywoodi film: a…..
Johann Landa 2011.06.13 12:12:10
@tiboru:
Rendben.
Johann Landa 2011.06.13 12:27:11
@zum trucc:
Kár minden további mondatért, mert nem tudlak meggyőzni sem a korábbi állításaiddal, sem egyéb adatokkal, melyeket nem én találtam ki. Annyit kérek tőled, -mivel gondolatvilágunk és eszmerendszerünk nem egyezik- ne bántsd meg azokat az embereket, akik a te beállítottságodnak nem felelnek meg!
Esetleg a témához valami konkrét hozzászólás?
Johann Landa 2011.06.13 15:21:52
@zum trucc:
Ha akarod, magadra is veheted:

Jelképeink, királyaink, sőt maga a nép is (Hofi viccei)gúny tárgyává vált.
-Napoleon megkérdezte Francois Talleyrand-t, hogy mit tegyen a magyarokkal.
Talleyrand válasza: - Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek nagyjaikra, és büszkék a múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz! Monarchia idején kezdték megvalósítani Talleyrand elméletét.

Te mit csinálsz? Miért rombolod a nemzeti öntudatot? Azt nem tudom, akarva vagy akaratlanul. Hol is a hazád? Minden egyes állításodat meg lehet, sőt meg is kell cáfolni.
Figyelmedbe ajánlom
Kurt S. Earp 2011.06.10. 09:43:44 hozzászólását, minden betűjével, szellemiségével egyet értek.
Lehet, a konteon kellene egy témát írni "Lélektani hadviselés a magyarok ellen" címmel.
Elég sok időt töltöttem az egyik baráti, szomszédos országban, megismertem őket, nem tudnám elképzelni, hogy úgy írjanak elődeikről, magukról, jelképeikről, mint te rólunk, magyarokról...
Egy kis humort a végére:
-További információkért vagy tanácsért forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez. Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
Témát lezártam.
A világ bármelyik hadtörténeti múzeumában jár is az ember, mindenütt láthat szolgálatból kivont régi harckocsikat, harci repülőgépeket, ágyúkat, kézi fegyvereket többé-kevésbé épségben megőrizve. Azon viszont talán nem mindenki gondolkodik el, hogy ezek a fegyverek…..
Johann Landa 2011.02.09 19:22:25
@GrG:
Üdv!
Perkáta közelében egy búzatáblában talált harckocsit aprítottak fel a megélhetésiek. Miképpen írtad, a Dunaújvárosi Vasmű sok anyagot beolvasztott, pedig még a hatvanas években mindenfelé roncsokat lehetett látni Fejér megyében.
2000. január 15-e: Belgrád még a juliánus-naptár szerinti újév-várás fáradalmait piheni. 17 óra tájban az illusztris Intercontinental szállodában lövöldözés tör ki. Merényletről van szó, melyben a helyszínen életét veszti egy személy, az elszenvedett sebesülések következtében pedig hamarosan elhunyt…..
Johann Landa 2011.01.25 17:59:43
@Pigsy:
Tacsit a magyar hatóságok egyszer letartóztatták, majd felsőbb utasításra(?) szabadon engedték.
Johann Landa 2011.01.25 18:14:31
@brutuska:
Alapszó;
kenyér:
Kruh, a baráti szomszédos országban, illetve hleb a kevésbé barátságos szomszédos országban.
Érdekesség: Bécset ők is Bécsnek mondják.
A Lemilblog olvasói tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy fórumunk betegesen irtózik minden olyan témától, amelynek aktuálpolitikai zöngéi lehetnek, noha (zömében) mi is itt élünk, s hétköznapjainkat ugyanúgy befolyásolják a mindenkori hazai kormány (és Országgyűlés)…..
Johann Landa 2011.01.08 18:07:06