Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mityu Addideapénzt kft LE

0 bejegyzést írt és 6999 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Villanyóra-ellenőrzésre hivatkozva jutott be 2 férfi a szolgáltató nevében olvasónkhoz, és már csak benn árulták el valódi céljukat: tartozás miatt kikapcsolni jöttek az áramot. Sírással, rendőrségi jelenléttel és akciófilmes elemekkel dúsított elképesztő történet következik. Vajon mi történt…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2017.05.29 20:35:51
@CID..:

Ha a visszaszerelés, visszakapcsolást intéznie kellett, akkor több, mint valószínű leszerelték. :)

Ha nem az oszlopról való leválasztást alkalmazták. Oszlop bent ritkán van a mérőszekrényben. :)
Ismét egy újságbemutató, gondolhatnátok elsőre, de inkább lehűtenék mindenkit: nem érkezett a magyar - meglehetősen döglődő - nyomtatott sajtó piacára egy új, minőségi kiadvány amely a vasútmodellezésről szól, hanem inkább itthon is belecsöppenünk a gyűjtögethető és összerakható modellek, jelen…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2016.10.16 06:31:46
Szép napot! :)

Eddig megvettem a 3. 4. 6. 7. számot a kiadványból. :)
Főként épületek (egy háromszintes lakóház, egy bakterház melléksufnival), valamint egy pár csapórudas sorompó, vasúti átjáró közúti jelzéssel vannak alkatrészek, összeállítandó dolgok. :)

Pár negatívum (már ha lehet annak nevezni, de hát ilyen ez a popszakma): a sorompó rudakat, hogy szépen nézzenek ki, le kell sorjázni. Így viszont újra kell festeni őket. :) Az újságban az összeállítási útmutató eléggé felületes, s nem mentes a hibáktól. :) Pl. a 7. számban propán-bután gáztartály van, nem olajszállító. A leírásban olajszállító tartályt említ a költő. :) Mindegy, gáztelep lesz amúgy is belőle, nem tehervagon. :)
A bakterházat a leíráshoz képest fordítva kell összerakni. :) A leírás alapján a bejárattól balra kellene a pados részt illeszteni. Az építőelemekkel viszont jobboldalra rakható össze. :)

A vasúti átjáró előjelző közúti jelzés táblák matricái rossz színnel készültek. Nem pirosak, hanem narancssárgával színezettek. Részben festeni fogom őket "színhelyesre" :)

S akkor jöhetnek a pozitívumok. Az épületelemek, kiegészítők számomra nagyon jó anyagminőséget mutatnak elsőre. Precízen illeszkednek, kevés az öntéshiba. A falak belső illesztőperemekkel vannak ellátva, 45°-szögben vágva gyárilag az oldalszélek. Elősegítve a 90°-os összerakást. Az épülethez tartozó tetőnek szintén kialakított illesztő peremei vannak (a bakterháznak és a sufni tetejének is). Még rá sem ragasztottam, nagyon pontosan illeszthető a helyére. :) Pár apró ötletesség is felfedezhető a készletben. Pl. a bakterház ajtaját nem csak csukott állapotban rakhatom be, hanem van az ajtó elemnek kialakított része, amivel az épület falára belül ragasztva nyitott állapotban építhető be. :) Ablaküvegnek raktak külön fóliát, de a csomagolás is használható "üvegként" az ablakokba. :)

Síneket, vagonokat nem veszem meg, mert TT-s rendszerhez vannak dolgaim. :)

Azt hiszem nem sokmindent hagytam ki. :)
Mityu Addideapénzt kft LE 2016.10.22 08:20:55
@juba01:

Ahogy Tommy írta, 6.-os szám a sorompó. :) A tartálykocsihoz képest szerintem használható darab a sorompó, feltéve, ha nem akar az ember automatizmussal működőt. Bár a sorompórúd mozgathatóan összerakható. :)

@A szomszédom szomszédja: a tartálykocsi alját nem vettem meg. A tartályból gáztelepet csinálok. :)
Vége a Nagy Duett negyedik évadának, őszig tuti nem lesznek énekes celebek vasárnap este képernyőn, legalábbis a TV2 műsorán nem. Nem is baj, sőt, azt sem bánnám, ha a Sztárban sztár se térne vissza, mert bármennyire is szeretem a műsort, de a legutóbbi évad már tök felesleges volt, és fogalmam…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2016.06.06 20:59:24
@szako:

"Péter-Szabó Szilviát a tévébe!!

Jómagam a Nox Eurovíziós fellépése óta nem láttam a televízióban, ami már több mint 10 éve volt."

Pedig látható volt eddig is. pl. Csináljuk a fesztivált! sorozatban is. :)

youtu.be/NbexQDxsm08?list=PLBED3610CFEC9571D
Egy dolgot szoktak látványosan elfelejteni a tévés kreatívok: attól, hogy valaki ún. közepesen híres köcsög, még nem biztos, hogy vicces, az pedig korántsem tuti, hogy ha a párja is bekerül egy műsorba, akkor ő is vicces lesz. Ezért veszélyes műfaj a celebpáros vetélkedő, és többek között ezért sem…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2016.05.03 11:23:28
@karikaV43:

Mivel valódi műsorgyártás már rég nincs, így ne is nagyon várd el, hogy legyenek műsorok. Főleg olyanok, amik neked, nekem, nekünk készülnek. :) Másolt, átvett licencek alapján megy a próbálkozás, az eredményt meg láthatjuk. :)
Véget ért a Hungary's Got Talent első évada, az, ami a Csillag születiket váltotta, avagy legitimizálta a lenyúlt formátumot, ugye, mert ugyan a műsor menetében vannak eltérések, de ránézésre is ugyanarról a tehetségkutatóról van szó (pont mint a Strictly Come Dancing - Szombat…..
Tíz éven át szórakoztatta a retró iránt fogékony nézőket a Kívánságkosár, a köztévé egyik kedvelt műsora, amiben még lehetett klasszikus Antal Imre-klipet látni, és nem volt olyan adás, amiben Karel Gott vagy Máté Péter ne búgott volna a tévét árgus szemekkel…..
Megint nekem jutott a szombati Hungary's Got Talent. Érdekes dolog ez a tehetségkutatós műfaj, mert itt sosem tudod vérbe és epébe mártott tollú néző-recenzorként, hogy a falat fogod kaparni az unalomtól, miközben szidod a kollégáidat, amiért rádlőcsölték ezt a szánalmas…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.11.23 07:18:56
@eMChris:

"Nem esett szó pl. még Milák Mózesről. Felöltöztették egy gettóból berángatott zsebtolvajnak, nem tudta mióta "énekelget", asszongya' "még nem számolt utána, de úgy 8 éve", az előadását pedig felhúzták egy szép ívre a gyámoltalan tesze-toszaságról egy kvázi profi befejezésig. Aztán a LinkedIn profilja szerint meg 15 éve operett énekes..."

Lehet ezért volt egy olyan érzésem, hogy playback-ről tolják... :)

Egyébként ez a műsor bizony NÉGY NEM! :D :D
Egy kis gomb megbindzsizése vajon miért tart hónapokig? Vásároltam 2015.8.13-n egy telefon készüléket a Makói Tescoban, Majd 15-én kicseréltettem, mert rosszul működött egy drágábbra. Kint voltam külföldön 14 napot, és ez alatt a másik készülék is beadta a kulcsot. Haza…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.11.10 21:58:01
@ColT: Vibrációs kardááááántengelynégyszögesítő, Fájront kulcs... :D
Vannak dolgok, amiket nem lehet elégszer elmondani, például azt, hogy mielőtt megvennénk egy használt autót, nézessük át egy szakemberrel, akiben megbízunk. Nem egy Nobel-díjas felismerés, de azért köszönjük Lászlónak, hogy reméljük mások helyett újra levonta ezt a…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.11.07 12:04:53
@The Good Boy !:

"Én meg mondtam, hogy az úgy nem lesz jó, mert pont azt akarom elkerülni, hogy gázos autót vegyek, a haver 2 perces eredetvizsgálata meg kb. annyit ér, mintha nem is kellene eredetvizsga (mondjuk alapból semmi értelme az eredetvizsgának, csak egy újabb sarc)."

Ha nem az eladó spanja csinálja az eredetiségvizsgálatot akkor is tudsz venni lopott autót államilag támogatva... :D

(Jól érzed, sok értelme nincs az eredetiségvizsgálatnak) :)

www.autonavigator.hu/sztori/mennyit_er_az_eredetisegvizsgalat-5611
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.11.07 12:11:38
@melaena:

"Szerinted mennyi az eselye annak,hogy az elvarasaid kozul akarcsak egynek is megfelel egy olyan auto,aminek az erteket egy jobb teligumi szettel megduplazod ?"

Használtautó vásárlás menetét írtam le, nem egy konkrét típusét. Viszont még mindig nem egyenlő nálam a használt autó vásárlása a kimegyek a pijacra egy fél kiló almáért történettel. :)

Majd ha tudok jobb móccert a gazdasági totálkáros hulladékok, a két részből összehegesztett gányok kiszűrésére majd szólok... Addig meg marad ez. :)

Lehet találni aránylag elfogadható használt autót, de ennek kihalászásához idő, energia, türelem kell! Akár két hónap! :)

Öcsémnek így vettünk Opel mittom én mit. :) Érdi márkakereskedésben dolgozó embertől. Aki szintén meglobogtatta a szervizkönyvet. Azt csak azzal lőttük ki, hogy megkérdeztem tőle, - Te, neked a zíróasztal fiókodban nem hempereg egy bélyegző? - -De... - -Akkor nem azt írsz a szervizkönyvbe, amit akarsz? - - De... - - Köszi. - :D :D
Viszik "az egész falat a picsába" - mondták, és így is tettek. Édesanyám (66 éves) vásárolt egy lakást, és elkezdte a felújítást, hogy beköltözhessen. A postaládában talált szórólap alapján hívta a Panel Star Kft-t nyílászáró-csere ügyében. Már az első pillanattól…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.26 17:20:30
@herk:

"Ilyenkor az a szokásos ügymenet, hogy csendben elsunnyognak és nem veszik föl a telot többé."

Vannak olyan "szakiknak láccó egyedek", akik a vélt sérelmeiken nem tudnak túllépni és bosszút állnak. Építőiparban nem ritka az ilyen cselekmény. :) Nálam pár évvel ezelőtt 5 napba telt, amikor is egy melldöngető vízszerelőnek be tudtam bizonyítani, hogy az a falra szerelhető, de burkolható WC tartály létezik, ami az elképzelésembe illik. :)

A társa, aki egyben a fia is volt, a burkolást végző emberemtől kérdezte meg, hogy a csaptelepet hogyan sikerült feltenni a mosdókagylóra, mert neki harmadszori próbálkozásra sem sikerült. Az ego viszont az egekben volt. :D

Sajnos az építőipar rejtett buktatóit csak már megszívva, megtapasztalva tudja az ember megismerni. :)

Egyébként nálunk is van a családban rá "jó" példa, hogy idegennek mindent elhisz a kedves mama, legyen az élő szó, vagy csak egy szórólap. :) S milyen kurva ideges tud lenni, ha el meri mondani neki az ember, hogy ez nem a hambuci bekaplak módon kéne intézni. :)
A költözés elképesztő macera alapból. Előtte, közben és utána is szívás, nincs mit szépíteni rajta. Az meg pláne kiakasztó, ha a cígölés közben monjduk leesik a déditől örökölt nipp vagy tönkremegy egy háztartási gép, dehét előfordul, hiszen ahogy a bepanaszolt…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.22 19:19:01
@Aureliano Buendía:

S amikor a google a barátom? :)
Hát szerintünk jó lenne, de főleg passz, úgyhogy rákérdezünk  a szabályzásra.  Kedves Tékozló Homár! Nem járok hetente, de kéthetente talán betévedek a Mc Donald's-ba. Több hónapja felfigyeltem rá, hogy, akik a szendvics készítéssel foglalatoskodnak, azokon soha nincs…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.22 14:00:16
@Manyecska:

"két hete röhögtem ennyire hörögtem levegőért kapkodva az ágyban- eskü majdnem meghaltam"

Nyugottan hajjá megfele, maj' lopunk valami ócsó' koszorút! :P :D
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.22 17:59:04
@Dikusz:

A macskához is... :O :D
Van, aki szereti a füstölő szagát, van, aki rühelli. Van aki fázós, van aki pólóban tölti  telet is. Van aki elhivatott Orbán Viktor-rajongó, és van aki nem csak ebéd közben nem szeretné nézegetni a képét. Akárhogy is, az biztos, hogy egy igazi vendéglátós…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.20 00:25:08
  Nem is az volt a legnagyobb baj a Got Talent második adásával, hogy egy magát költőkent aposztrofáló nő levetkőzött benne, amit a zsűri két férfitagja úgy bámult, mintha akkor láttak volna először ilyet (Márkónak a szava is elállt), hanem az, hogy a kórosan sovány…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.19 04:38:47
@tingli-tangli:

"De Balázsunkat ez sem zavarja, röhög ha kell, ha nem."

Balázsunk ahhoz van szokva és ebből nem tudott még kinőni, hogy először is önmagát, illetve műsorvezető társát szórakoztatja idétlenkedéseivel. :) Ebben a műsorban sincs ez másképp. :D
Azt szerintem jól megtanulta a magyar, hogy ajándék lónak nem szabad nézni a fogát, pedig ebből mindenféle bonyodalmak származhatnak, mint például Zsuzsa esetében, aki névnapjára kapott egy kenyérsütő tanfolyamon való részvételt, amit addig-addig akart elindítani a frissen…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.18 22:34:43
@hobbitroll:

Jajjj natyon köszönöm. A héten ki is própálom, csak nem tudom, hogy sózott ropi jó hozzá-e...
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.18 22:40:56
@Black Hole:

"Kedves Admin! Azt a lehokizott kakaóscsigát nem lehetne levenni, vagy valamit csinál vele? Hát mindig elfog a hányinger, mikor látom!"

Gondojj arra, hogy sűrített tej van rajta... :D
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.18 23:09:31
@Black Hole:

Az is gyanús ami nem gyanús! Pelikán elvtárs óta tudjuk! :) Egy perverz sógornőnél nincs jobb szerintem. :)
  A számhordozás örömeit sokan ecsetelték már itt, Tamás sztorija tulajdonképpen még nem is írja le  a szokásos cikornyákat. Az viszont a maga egyszerűségében is rém dühítő, hogy kiderült: az egész egy az eseménysor legelején megfogadott, sok pénzbe kerülő, rossz…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.02 07:52:06
@milyennőazilyen:

"Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy emlékszik-e még valaki a postai crossbarokra, meg a kettesekkel működő fülkékre.."

Igen. Bélással telefonáltunk... na meg a klasszikus: "Ez a teflon ételt menthet!" :D :D
"Csodák nincsenek a pénzügyekben." - írta valahol a Kiszamolo.hu bloggazdája, akinek a munkásságát pénzügyi kérdésekben melegen ajánlom mindenki figyelmébe. Szegény Roziéknak sajnos csak együttérzésünket küldhetjük, de másnak még segíthet.  Kedves Újságíró…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.10.02 07:37:13
@DAnna:

"Elvileg az ott ülő alkalmazott nem mondhat hülyeségeket, mivel ez a munkája, elvileg ért hozzá."

Elvileg. Gyakorlatilag hány % esélye van annak, hogy az "ott ülő alkalmazott" hülyeségeket mond? Vagy érdekből picit színesíti az esti mesét?

"Nyilván baj a hiszékenység, de amíg az átvert embereket jól kiröhögjük, addig semmi nem lesz jobb."

A saját környezetemben is kurva nehéz megértetni pár emberrel pl. a szerződéskötés menetét. Vagy azt, hogy miért nem kötünk Postán állva biztosítást legyen az lakás vagy élet. :)

"De mondjuk ez is általános ebben az országban, hogy az áldozatot lehet és divat is hibáztatni minden fronton."

Meg divat az áldozattá válást magának az áldozatnak is elősegítenie azzal, hogy nem előre gondolkodik (mivel azt sem tudja miről is kellene), hanem utólag sipákol. Valamint ha valaki felhívja valamire a figyelmét, hogy x dologra oda kéne figyelnie, akkor jön az önérzetes sértődés, meg a válasz, hogy mit okoskodok! :D

Olyan, hogy pénzügyi kultúra sok embernek nem mond semmit. Ezen belüli fogalmak sem sokat. :)
Félreinformált honlapján az Extreme Digital? - oké, nem öröm belefutni egy ilyenbe, de előfordulhat. Elismerik, hogy hibáztak, visszautalást és kedvezményt ígérnek? - szuper! vásárlói szívet melengető, ügyfélbarát magatartás. Hogy mit keres akkor mégis az ügy a Homáron?…..
Szeptember 11-13-ig került megrendezésre a Felvonulási téren a 10. Főzdefeszt. A rendezvény kapcsán panaszt én csak a burkolt belépőre meg a béna üvegpohárra olvastam, a minőségre nem. Erre jött Ági, akit a Főzdebusz borított ki.  Sziasztok! Hétvégén kilátogattunk…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.29 11:40:41
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.29 11:48:20
@köszönöm a kommentált:

Kőbányai/Kinizsi sör mellett, meg a zsíroskenyér hagymával menü...
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.29 11:56:03
@Manyecska:

Mai napság a rosé mellett (néha söricilin), no meg a BakcsiKóla jéggel, keverve nem rázva... :)
Egy húszezer forintba kerülő cipőtől azért ennél bőven többet vár az ember. Ahogy egy bevizsgálástól is. Kedves Homár! Gondolom találkoztatok már hasonlóval. Idén június 6-án Szegeden vásároltam a Converse cipőt. Csak jó időben viseltem (szövet cipő lévén gyorsan…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.29 02:32:41
@köszönöm a kommentált:

"Mikor értyük már meg, hogy az ár a preztizst tükrözi, fõleg ilyen szarok esetiben és nem a minõségt? A posztelImre erõst süldõ, de most tanult."

Amíg az ilyen "minőségi termékek" arra kellenek, hogy a tulajdonosa bevillantson a környezetében élők előtt, hogy neki erre (is) tellik, addig ne várj megértést e téren. :D

Ahogy autót sem azé' vesz az újgazdag, mer' hasznos és kell, hanem azé', mert mással nem tudja bizonyítani, hogy mennyit harácsolt össze... :D :D

Mert ha nem bizonygat, akkor már egy senki, nem ember. :)
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.29 10:13:00
@Köpe Bálint:

"Nekem egyszer egy cipőboltban a szememre vetették, hogy nem átallottam autót vezetni a cipőben és ezért repedt el a talpa. Miáltal a garancia ugrott. :)"

Ugye nem azt akarták ezzel sugallni, hogy nem rendeltetésszerűen használtad a lábbelit? :O :D
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.29 10:16:41
@Manyecska:

S még a kövön is tucc a gipszben korcsoly ázni... :D
"Az agrárium színe-java", "az ország legnagyobb és legelismertebb mezőgazdasági seregszemléje", "A magyar föld legjava" - ez mind az OMÉK, vagyis az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, ahol a fenti képet nézve lenne mit finomítani a rendszeren, mert…..
A Városliget-projekt részeként eldózerolásra kerülő Petőfi Csarnokot gerilla zárófesztivállal búcsúztatni akaró szervezőknek nincs szerencséjük. A szórólapjuk szokatlanul masszív nyomot hagy a szélvédőn,  olvasónk, Viktor zenei ízlése pedig minden bizonnyal távol…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.27 23:56:40
@Black Hole:

Tyúkokat ezé' nem engedem a teniszpályára, mer' föleszik a salakot... :)
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.28 09:12:35
@Manyecska: @köszönöm a kommentált:

Rajztáblára vetítem ki simán, s ha úgy látom csak hozzárajzolok ezt-azt... Igaz kicsit szálkás a felbontás így, de hádé!
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.28 09:27:58
@Manyecska:

A villanyrezsót a rezsicsökkentés miatt nem hasznájjuk... Arra most virágcserepet raktunk, hogy hasznosíccsuk. Újra.
Igaz, hogy csak két hónap múlva, de idén is lesz Black Friday. Nyakamat tenném rá, hogy ismét szép számú levél jön majd arról, hogy hiába  igazolta vissza egy webshop a rendelést, mégis coki lett a vége. Bár nem kell ahhoz Black Friday, hogy így járjon az ember. Kedves…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.24 19:40:14
@Aureliano Buendía:

"Az első visszaigazolás nem arról szól, hogy nyélbe ütöttük az üzletet, hanem, hogy fogadták a kérést, és elkezdik a feldolgozást. A visszaigazolás az, mikor értesítenek, hogy a termék rendelkezésedre áll, átveheted, vagy küldik."

Ez bizony így van. Csak értelmezni kellene tudni a szöveget. Pedig majdnem mindegyik webshopos első reakciós rendelés-automatikus válaszüzenetben ott van kb. ez a szöveg (nem edigitálos visszaigazolásból kopiztam! De kb. hasonló a formátum és a tartalom.):

"Webáruházban leadott megrendelését rögzítettük.
Amennyiben a megrendelés folyamatában probléma merülne fel (hátralékos darabok, beszerezhetetlen termék, hiányos adat stb. esetén) az ügyfeleinket a megrendeléskor megadott e-mail címen vagy telefonszámon értesítjük. "

Tehát nem azt igazolja vissza, hogy névre elraktuk, gyere érte/futárnak/postásnak/Jucikának odaadtuk, átveheted. :)

Meg ez is ott van majdnem mindben:

"(Ez egy automatikus üzenet kérem ne válaszoljon rá!)"
A legtöbb  tisztelt homár pontosan tudja, hogy ha két ár van feltüntetve egy terméken, akkor a törvény szerint melyiket (az alacsonyabbat) kell kifizetni érte. De sajnos még mindig nem mindenki van ennyire képben. Utólag meg sopánkodni kár. Vagy mégsem? Tisztelt Homár! A…..
Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.24 10:29:16
@ColT:

"Ez divatjamúlt. Nem vagy sikeres postoló."

Aszondod ez má" ősi izé szokás vagy mi? :(