Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lemonlime

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2020 októberében bejelentette a Showtime, hogy folytatja egy 10 epizódos minisorozat erejéig a Dexter-t, melyhez mind Michael C. Hall, mint a nyolcévados eredeti sorozat készítője, Clyde Phillips visszatér. Az újragondolt Dexter-széria kvázi rebootja lesz a katasztrofálisan sikerült…..
„Áram van bőven, az elektromobilitás problémái máshol rejtőznek” Ezzel a címmel közölt cikket a Focus-ban Frank Henning, aki erőmű mérnök, sok évig üzemi tanács tag volt, párton kívüli, és szabadúszó szerző. 2019-ben jelent meg a német energiapolitikáról szóló könyve, amelynek több értelmű címét a…..
A mozifilmek és tévésorozatok forgatókönyvírói égnek a vágytól, hogy olyan csavarokat vigyenek a történeteikbe, amelyek képkockái örökre beleégnek a nézők tudatába. Körülnéztünk és összeszedtünk ötöt a szerintünk legmegdöbbentőbb fordulatot bemutató alkotások közül. Találunk köztük klasszikusként…..
lemonlime 2020.11.28 15:05:18
Én nagy híve vagyok a spórolásnak. Magam ugyan sajnos nem csinálom, de mindig felnéztem azokra, akik képesek voltak takarékoskodni. Most a Magyar Kormány lett a példaképem, akik klímaügyben a Google Docs segítségével kérdezik ki a Népet a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési…..
  Nem gondolták volna, hogy ez velük is megtörténhet: földdel teli nyílt törések, leszakadt végtagok, szétroncsolódott arcok, nyílt koponyatörések alatt remegő agyvelő. Hozzászólások az azonos című cikkünkhöz...
Az ENSZ és a Világbank készített egy friss tanulmányt, amely a népességnövekedés által megváltozott igények mentén vizsgálta az élelmezés kérdéskörét. 2050-re ugyanis számítások szerint 10 milliárd ember él majd a Földön, amely a jelenleginél 3 milliárddal több éhes szájat jelent majd. De hogyan…..
Teljesítményőrült Forma1-es mérnökök csiszolták a motorjait, hogy a hétköznapok racionális választása lehessen. Szép is lett, jó is lett mindegyik Mégane, de azért az RS Az Egy, Ami Mindent Visz. Renault menetpróbán jártunk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A Budai vár, Sándor-palota, Schmitt "dr" Pál címre érkező leveleket a leendő ex-köztársasági elnök sajnos már nem kapja meg.A doktori cím után azonnali hatállyal elvették Schmitt Pál lakcímét is, és vizsgálat indul, hogy vajon az 1968-as olimpián tényleg ott volt-e,…..
lemonlime 2012.03.30 09:46:23
@kispufi: azért négykarikás játékok, mert 1968-ban az Audi volt a főszponzor. Én már csak tudom, doktoráltam a témából.
 Mándy Iván biztosan szerette volna.            A némafilmes pont az a film, amely megszólítja az átlagnézőt, anélkül, hogy a zsigeri ingereket próbálná mozgósítani: édesen fájdalmas vágyat kelt, anélkül, hogy…..
Nehéz elhinni, hogy az Opelnél pont Astrából készítettek alig 3 éve olyan speciális modellt, amihez ma már nem kapni szélvédőt. Lászlónak pedig ezt mondták 4 hónap keresgélés után, illetvehogy ki kéne fizetni 100 ezer forint szállítási költséget még a 235 ezres…..
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
A kérdésre a válasz elég egyszerű, ha nem történt örökbefogadás, nyilvánvalóan nem törvényes örökös a „nevelt” gyerek, de azért a Zugügyvéd tanulságképpen kiposztolja az ügyet.Üdv!Szüleim 4 éves koromban elváltak, és édesanyám újra férjhez ment nem sokkal…..
Mai poszt mellé óvatosan fogyasszatok kávét, mert a kettő együtt sok lehet a vérnyomásnak. A történet szép példája annak, hogy egyesek külföldi rendszám mögé rejtőzve bármit megtehetnek, legalábbis azt hiszik. Jó lenne, ha nem így lenne és előkerülne a vétkes, elismerné a…..
Az előzés talán a legveszélyesebb, legtöbb körültekintést igénylő manőver. Nem csoda, hogy a legsúlyosabb balesetek nagy része ilyenkor történik. Vannak, akik egyáltalán nem is mernek előzni, míg mások (pl. én is) igyekeznek körültekintően, de esetenként mást megelőzve…..
A Hatodik Elem Szélvész 2011.11.11 00:00:00
A hazai szélerőművek tragikomédiájaPár napja új szerkesztőtársunk megajándékozott minket egy érdekes eszmefuttatással. Az energia egyre inkább olyan témának számít a közéletben (a politikai vitáktól a kocsmai beszélgetésekig), ami nemcsak érdekli az embereket, hanem szépen…..
lemonlime 2011.11.12 00:41:48
@Nagyzee: Szép és jó, csak azt nem írják, hogy hány madár él az Államokban összesen, így ezek a számok nem sokat mondanak.

Amúgy meg vesszenek a macskák, mert irtják a madarakat :))
És akkor a sok unalmas, drága sportautó után nézzünk egy kis közszolgálatot. És értsük meg végre a Gymkhanát – Magyarország jelenlegi legmenőbb raliversenyzője segítségével.   Előző adásaink: BMW M5, Bódi Sylvi, Velodrom – tctv3 2. adás Nissan 370Z vs…..
lemonlime 2011.11.06 00:18:22
@Pötyike Pont: hja, van annak már 10-20 éve is, hogy a székely elment a Daciájával "Magyarba" szerencsét próbálni. A Dákwágen persze nem bírta a kiképzést és lerobbant. Emberünk félrehúzott egy parkolóba, felnyitotta a motorháztetőt és rutinos mozdulatokkal nekilátott gyógyítani. Akkor érkezett egy pesti dáma és hangosan megjegyezte a férjének: "nézd, drágám, az oláh hogy belebújt a Dáciájába!". Emberünk meghallotta, kibújt az olajból és válaszolt: "oláh a te anyád büdös sváb p***ája!". Kár, hogy nem voltam ott, megnéztem volna a képét :))

Amúgy remek a műsor, de azt a gim-izét kihagyhattátok volna, mert a csapból is az folyik. Szerintem nem gond, hogy különböző kategóriájú autókat próbálgattatok, világnézettől függően bármelyik alternatíva lehet (nem újszerű Cee'd - 10 éves 7-es BMW összehasonlításáról van szó, ahol a fenntartás összege nagyságrendileg különbözik),
Nagy gázra kitekeri a kormányt a kezedből, de hatszáz forint egy tankolás. Kipróbáltuk, tetszett, mégis aggódunk...
lemonlime 2011.11.04 11:59:33
@joetaylor: épp erről van szó. Ez az egész egyelőre az olaj nélküli közlekedésről szól, minden más (olcsóság, környezetbarátság) csak marketingrizsa. Soha nem lesz (tartósan, mindenkinek) olcsóbb a közlekedés, mert ha holnap a Jótündér a kezünkbe nyomná az egy óra alatt feltölthető, 2000 kilométert kitartó aksit, akkor arra és/vagy az áramra vetnék ki az adót. Az állam soha nem fog lemondani az autózókból kipréselt adókról. Adó mindig lesz, csak nem a benzinre, hanem az áramra, hidrogénre vagy bármire, ami hosszú távon nyerő lesz.
Belsőség Csak tudnám... 2011.10.30 13:00:00
...mi került ezen a sávtartó automatikán 282500 forintba? ..
lemonlime 2011.10.30 17:47:17
@gyvy: hát ezaz. Az enyémben csak ABS van és kellett pár tízezer kilométer rutin, hogy gyakorlatilag fölöslegessé váljon. Hasonlóan, akinek ESP-je van, már kanyarban sem lassít, ha nem belátható, akkor sem.

Ezek a kütyük vészhelyzetre vannak, nem arra, hogy rájuk bízd magad. A gyáraknak szigorúan megtiltanám, hogy a marketingkampányban emlegethessék őket. Ha valóban a biztonság lenne a cél, nem sujkolnák az emberekbe, hogy az autó lassan elvezetgeti önmagát, neked már nem is kell figyelni, csak lazíts...
Mire érdemes figyelni a bankkártyánkkal kapcsolatban? Jobb helyen van-e a pénz bankkártyán, mint a pénztárcában? Sokakat biztosan nem hagy nyugodni a kérdés, hiszen amint megérkezik a fizetés vagy ösztöndíj, rohannak egy összegben felvenni a pénzt. Azt kevesen vonják kétségbe,…..
autózz! Májusi hókotró 2011.05.21 12:44:00
Hétvége van, süt a nap, menjetek kirándulni, de előtte gyorsan fussátok át M levelét, és próbáljatok meg választ találni kérdéseire. Az izraeli autós kérdésre én sejtem mi a lehetséges megoldás, és itt a sofőr nem a márkára gondolt, de majd meglátjuk Ti mit…..
Egy okos burzsuj persze nem a tömeghatás alapján választ úti célt, de figyelembe veszi azt. (Legrosszabb esetben legfeljebb azért, hogy elkerülje.) Így mindenképpen érdeklődéssel olvassa (ő is) a világ legnagyobb utazási oldalának, a TripAdvisor-nak idén immár a harmadik…..
Mandiner blog Puskát tölts! 2011.04.06 07:01:00
„Kedves életének ezt valaki nem vallja, Dicsősséges nevű hírét az utálja, S hazája oltalmát semmi jónak tartja.” (Rimai János - Katonák hadnagya)   Pósán László javaslata, miszerint a Magyar Férfiembereknek minimális katonai kiképzést kellene kapniuk, nem…..
Az Android - az egy szar.Áááá, az Android, az aztán tényleg egy rakás szar. Valami hülye kitalálta, hogy lekoppintja az iPhone-t, de elég szarul sikerült. Hát nézd már meg ezt a szart, akadozik, recseg-ropog, full bóvli műanyag szar az egész úgy ahogy van. Hát hasonlítsd már…..